Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو تولید محصولات با فناوری پیشرفته و قیمت ارزان را از مزیت‌های رقابتی کشور در عرصه صادرات محصولات نام برد و گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده درصدد هستیم تا پایان برنامه ۱۰ سال دوم این ستاد صادرات را به سالی یک میلیارد دلار افزایش دهیم واین ظرفیت در کشور وجود دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید سرکار در اختتامیه جشنواره نانو و رسانه  که عصر امروز (چهارشنبه، ۱۶ مرداد) برگزار شد، با اشاره به تحولات ایجاد شده در صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: ما در عرصه فناوری نانو چند دهه صبر نکردیم تا در آینده به اهمیت این حوزه نوظهور پی ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلکه توانستیم با اختلاف دو تا سه ساله نسبت به کشورهای پیشرو در حوزه فناوری نانو وارد شویم.

وی با بیان این که ما در ابتدا بنیه ضعیفی داشتیم، خاطر نشان کرد: در آغاز راه تعداد کمی از اساتید دانشگاه‌ها نسبت به علم نانو آشنایی داشتند و برای این منظور اقدام به ایجاد ستادی در این حوزه کردیم.

سرکار گفت: در این ستاد نه تنها به عرصه تولید پرداختیم بلکه کلیه اقدامات در زنجیره ارزش را برنامه ریزی کردیم و با برنامه ریزی‌های انجام شده در حال حاضر ۳۷ هزار نفر متخصص نانو از مقطع کارشناسی ارشد به بالا داریم.

دبیر ستاد نانو رتبه کشور در این حوزه را رتبه چهار جهانی ذکر  کرد و ادامه داد:تعداد مقالات محققان کشور از سال ۲۰۰۱ از ۱۰ مقاله به بیش از ۱۰ هزار مقاله در سال رسیده است که در این حوزه رشد هزار برابری را شاهد بودیم.

سرکار با اشاره به رتبه ۷ ایران در حوزه علم نانو از نظر کمی اظهار کرد: گزارشی که از سوی دانشگاه جورجیا تکس در زمینه بروز و ظهور فناوری نانو و حرکت در این عرصه منتشر شده، ایران را در این شاخه حائز رتبه ۵ جهانی اعلام کرده است.

دبیر ستاد نانو رسیدن به این جایگاه را دارا بودن پیشینه علمی خوبی دانست که در این عرصه ایجاد شده است و ادامه داد: بدون این بنیه علمی توسعه فناوری و نوآوری محقق نمی‌شود و علاوه بر آن بنیه علمی یکی از شاخص‌های علم و فناوری کشورها به شمار می‌رود.

سرکار با تاکید بر این که ۲۵ درصد تولیدات علمی کشور در عرصه فناوری نانو است افزود: این میزان یک چهارم فعالیت‌های علمی کشور است علاوه بر آن بالغ بر ۲۵۰ ثبت اختراع بین المللی در حوزه نانو داریم که این میزان ۳۰ درصد کل ثبت اختراعات کشور می‌شود.

دبیر ستاد توسعه نانو با بیان این که در برنامه ۱۰ ساله دوم ستاد نانو، توسعه صنعت بازار و رسوخ فناوری در صنایع موجود هدف گذاری شده بود ادامه داد: با این برنامه ریزی توانستم فناوری نانو را در ۱۵ حوزه صنعتی رسوخ دهیم. چرا که می‌دانستیم اگر صنعت به فناوری نانو توجه نکند بازار خود را از دست خواهد داد. از این رو در بازار فناوری نانو هدف ما این بود که صاحب صنعت شویم.

وی در عین حال با تاکید بر این که ما در ایران بیشتر کارخانه داریم تا صنعت اظهار کرد: کارخانه یک موجود ایستا ولی صنعت یک موجود پویا است و زمانی ما می‌توانیم که ادعا کنیم صنعت درایم که صاحب ماشین آلات باشیم.

وی با تاکید بر تهیه خوارک برای حوزه‌های صنعتی ، فناوری را خوراک مورد نیاز بخش‌های صنعتی نام برد و ادامه داد: این فناوری است که موجب رشد ، پویایی و رقابت پذیری بخش‌های فناوری می‌شود و این در حالی  است که در حال حاضر کارخانجات ما اشتهای لازم برای جذب فناوری ها را ندارد و  این یکی از چالش‌های ما به شمار می‌رود.

سرکار از طراحی و ساخت ۳۰  ماشین آلات صنعتی پیشرفته و صادرات آن خبر داد و گفت: در حال حاضر ۲۱۷ شرکت تولیدی در حوزه فناوری نانو داریم که محصولات آنها مورد تایید است ضمن آن که ۶۰۰ محصول حوزه فناوری نانو به بازار عرضه شده است.

دبیر ستاد نانو با تاکید بر این که ما در حوزه نانو به توان خو د متکی بودیم گفت: امسال سال تولید است و تولید بدون بازار یعنی حرکت در کوچه بن بست ولی از سوی دیگر بازار داخل کوچک است و ما به دنبال صادرات محصولات های تک در حوزه فناوری نانو هستیم.

وی با اشاره به اقدامات این ستاد برای فروش محصولات های تک گفت: ما در تلاشیم که از اقدامات در حوزه ترویج و فروش، پول درآوریم و ما اگر نتوانیم فناوری های های تک را عرضه کنیم بعد از مدتی بازار اشباع خواهد شد از این رو ما باید مسیر توسعه صادرات محصولات های تک را فراهم کنیم.

سرکار با بیان این که در حال حاضر محصولات نانویی ایران به ۴۲ کشور دنیا صادر می‌شود تاکید کرد: این اطمینان را می‌دهم که  صادرات سنتی به سقف خود رسیده است هر چند که ممکن است رشد ۱۰ تا ۲۰ درصدی را شاهد باشیم. ولی در توسعه صادرات محصولات های تک فضا به اندازه بی نهایت باز است و باید امروز صادرات ما مبتنی بر محصولات فناورانه باشد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر این که امروز دنیا ایران را در حوزه‌های های تک به رسمیت نمی‌شناسد خاطر نشان کرد: در این راستا باید تلاش کنیم تا نام ایران را در زمره کشورهای دارای فناوری قرار دهیم و این در حالی است که ما با بازار، رفتار و همچنین بازرگان سنتی نمی‌توانیم در این راه موفق باشیم.

سرکار به تجربه چین برای تسخیر بازارهای جهانی اشاره و تصریح کرد: کشور چین با محصولات با فناوری پایین و قیمت کم توانست بازارهای جهانی را کسب کند ولی ما نمی‌توانیم در حوزه محصولات با فناوری پایین با کشورهای مانند چین رقابت داشته باشیم.

سرکار مزیت رقابتی کشور را محصولات با فناوری پیشرفته و قیمت ارزان دانست و گفت: با چنین سیاستی در شرایط تحریم توانستم خط تولید نانو الیاف را در کشور کره به فروش برسانیم.

دبیر ستاد نانو با تاکید بر این که ما برای توسعه صادرات محصولات با فناوری پیشرفته باید انسان‌های خاص تربیت کنیم اظهار کرد: ما همچنین نیاز به بازاریابی در این زمینه داریم و باید یادمان باشد بازاریابی نیاز به صبر و حوصله دارد.

سرکار اولویت اول ستاد نانو را توسعه صادرات ذکر کرد و گفت: براین اساس برنامه داریم تا پایان برنامه ۱۰ ساله دوم ستاد نانو، صادرات را به سالی یک میلیارد دلار برسانیم. ما این ظرفیت را داریم مشروط بر آن که زیرساخت‌های آن فراهم شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانوفناوری ستاد توسعه فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۹۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب، خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان در این شهرستان عنوان کرد.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع جانبی محصولات کشاورزی در خوشاب را ضروری دانست و افزود: ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامی نقش مؤثری بر اقتصادی کردن تولید محصولات در این بخش دارد.

وی خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان دانست و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مقیاس‌های مختلف تأثیر بسزایی در ارزش افزوده محصولات خواهند داشت و به این منظور حمایت‌های همه جانبه از سرمایه‌گذاران در این حوزه صورت می‌پذیرد.

رودسرابی با اشاره به تولید هزاران تن انواع محصول کشاورزی و دامی ازجمله پسته، تخمه هندوانه آجیلی، انگور، زیره، زعفران و سایر محصولات کشاورزی در شهرستان افزود: ایجاد، توسعه و تکمیل واحدهای فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی باعث رونق اقتصادی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.

وی در همین خصوص به اهمیت ویژه کارگاه‌های کوچک روستایی در فرآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و بر حمایت جهاد کشاورزی از ایجاد کارگاه‌های مذکور در قالب مشاغل خرد و خانگی تأکید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب خام فروشی را آفت محصولات کشاورزی دانست و گفت: بدون شک از طریق پایدارسازی درآمدهای کشاورزی می‌توان شاهد توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان خوشاب بود.

وی در ادامه به اهمیت گسترش کشت گلخانه‌ای اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون ۴ مورد پروانه تأسیس واحد گلخانه‌ای به مساحت ۱۲ هزار متر مربع صادر شده است.

رودسرابی با بیان اینکه در سال جدید ۶۰۰۰ متر مربع گلخانه به بهره‌برداری رسیده و به کشت سبزی و صیفی‌جات اختصاص یافته است، عنوان کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای بستری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از واحدهای جدید گلخانه در شهرستان زمینه اشتغال برای ۱۵ نفر فراهم شده است، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را بستری برای افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش بهره‌وری آب دانست و افزود: یکی از اولویت‌های مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانه‌ها و کشت در محیط‌های کنترل شده است.

رودسرابی ادامه داد: راه‌اندازی واحدهای گلخانه‌ای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت محصولات است.

وی با بیان اینکه برنامه توسعه گلخانه‌ها در سال‌های آتی، همچنان از اولویت کاری واحد باغبانی شهرستان است، اذعان کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، احداث و توسعه گلخانه‌ها باید با سرعت بیشتری گسترش یافته و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی به دلیل صرفه اقتصادی و بازار فروش در اولویت قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب ترویج و توسعه گلخانه‌ها را در راستای کاهش مصرف آب در بین کشاورزان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: با توجه به اینکه پرورش محصولات در فضای بسته و گلخانه‌ای علاوه بر آب‌بری کم باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار می‌شود از تمامی سرمایه‌گذارانی که در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند حمایت می‌کنیم.

وی همچنین به وضعیت نوغانداری در شهرستان اشاره کرد و افزود: برای رونق این صنعت تاکنون جلسات بسیاری در شهرستان برگزار شده و به نتایج خوبی نیز رسیده‌ایم.

رودسرابی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد شهرستان، در راستای اجرای هرچه بهتر تفاهم‌نامه، با هدف شناسایی متقاضیان پرورش کرم ابریشم، جذب حداکثری تخم نوغان و برنامه‌ریزی ارائه آموزش‌های لازم در راستای مدیریت پرورش کرم ابریشم در شهرستان جلساتی برگزار شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۹۵ نوغاندار، آموزش‌های لازم را در قالب کلاس‌های آموزشی دریافت کردند و تعداد ۲۴۲ جعبه تخم نوغان در شهرستان توزیع شد که منتج به تولید بالغ‌بر ۸ تن پیله تر در شهرستان شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با بیان اینکه می‌توان متوسط تولید پیله تر از هر جعبه در سال گذشته را معادل ۳۵ کیلو در نظر گرفت، افزود: در سال جدید تعهد شهرستان در جذب تخم نوغان، تعداد ۲۷۰ جعبه است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب حداکثری انجام شده است.

شهرستان خوشاب با ۳۶ هزار هکتار کشتزار و باغ، ۲۲۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۶۵ رشته قنات و ۲ رودخانه دائمی، یکی از قطب‌های کشاورزی غرب خراسان رضوی است.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار