Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@06:15:53 GMT

واکنش آملی لاریجانی به تحریم ظریف

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۱۵۴۰

ساعت 24- رئیس مجمع تشخیص گفت: جمهوری اسلامی مقتدرتر و منسجم تر در مسیر اهداف خود ایستاده است و هیچگاه تسلیم زور نمی شود.

 به گزارش اداره کل روابط عمومی مجمع، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام با تبریک و تهنیت روز عرفه و اعیاد متبرکه قربان و غدیر و تسلیت به مناسبت سالگرد شهادت حضرت امام محمدباقر(ع) گفت: از خداوند متعال می خواهیم قلوب همه ما را به انوار محبت و معرفت خویش و انوار و محبت اهل بیت هر روز بیش از پیش منور بفرماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان افزودند: ایام دعا در عرفه و شب عید سعید قربان، بستر و ظرف بسیار ارزشمندی است برای بندگان خدا که طریق تقرب الی الله را طی کنند و تلاش کنند در این جهت که عبودیت را که حقیقتش و کنهش ربوبیت است برای خودشان، به هر درجه ای که ممکن است، ظاهر سازند. ایام الله خاص از ناحیه حق تعالی برای همین وضع شده است که بشر استفاده کند، مخصوصا بعد از ظهر روز عرفه را که ان شا الله، مومنین برای یکدیگر دعا کنند و برای بهبود حال خودشان و زدودن گرفتاری هاشان، یکدیگر را فراموش نکنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نکته اولی را که می خواهم عرض کنم، اقدام شجاعانه نیروی دریایی سپاه است در توقیف کشتی انگلیسی که بر خلاف مقررات بین المللی عمل کرده بود، این اقدام واقعا شجاعانه بود و برای هشدار به کشورهایی همچون انگلیس و آمریکا، لازم بود که گمان نکنند هنوز آن سلطه قرن نوزدهمی خودشان را دارند و می توانند در هر نقطه ای به مردم کشورها ظلم و اجحاف کنند. در بعد دیگر این اقدام یک پاسخ کاملا منطقی و عقلایی بود به رفتار نادرست آنها در توقیف کشتی ایرانی در تنگه ی جبل الطارق. این درس بسیار آموزنده ای است برای کشورهایی که به جمهوری اسلامی تعدی می کنند. بحمدالله اقتدار جمهوری اسلامی، نیروهای مسلح و مخصوصا سپاه پاسداران موجب افتخار ملت و همگرایی بیشتر مردم است و مسئولین با دلگرمی بیشتر می توانند به اتکای به این اقتدار با کشورهای دیگر گفتگو کنند و تعامل سازنده داشته باشند.

ایشان در ادامه با اشاره به وضعیت استکبار جهانی گفت: موضوع دیگر وضعیت بن بستی است که آمریکایی ها در آن گرفتار شده اند و نتیجه این بن بست، استیصال و درماندگی است که یکی از جلوه هایش تحریم وزیر خارجه ی کشورمان است. ما در اینجا هم از آقای دکتر ظریف حمایت و تشکر می کنیم و هم رفتارهای غیرعقلایی و غیر منطقی آمریکایی ها را محکوم می کنیم. رفتارهایی که مسلما از استیصال، ناتوانی و بن بستی در سیاست خارجی آنها خبر می دهد. آنها گمان می کردند، با اعمال فشار، جمهوری اسلامی به پای میز مذاکره می آید و مدت های مدیدی با انواع ترفندها می خواستند به این خواسته شان برسند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز جمهوری اسلامی مقتدرتر و منسجم تر در مسیر اهداف خود ایستاده است و هیچگاه تسلیم زور نمی شود. لذا آمریکایی ها به این حرکات غیر مقبول بین المللی روی آورده اند و وزیر خارجه یک کشور که سخنگوی بین المللی آن کشور است را تحریم می کنند.

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه این حرکت دشمنان انقلاب، موجب انسجام و وحدت بیشتر در کشور ما شده و حمایتی که از وزیر امور خارجه انجام شد، نشانگر فهم و بصیرت ملت ما است، افزود: مسئولین ما هم در این موضوع، هم نوا و هم جهت هستند و پاسخ محکمی به آمریکایی ها دادند. آقای ترامپ با این حرکت های غیرمنطقی و خارج از عرف بین الملل خودش نمی تواند کاری را به پیش ببرد و ان شا الله مشکلاتی که برای کشور ما ایجاد کرده اند، با وحدت و انسجام داخلی، با تلاش بیشتر و اتکا به نیروهای داخلی و استفاده از سرمایه های درونی، پشت سر خواهیم گذاشت. مسلما پیروزی از آن ملتی است که استقامت دارد و با توکل به خدا، نصر الهی نصیب آنها خواهد شد.

بررسی طرح «امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری از تهران» در کمیسیون مجمع تشخیص مصلحت

نشست تخصصی بررسی طرح«امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری از تهران» در کمیسیون زیربنائی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اولین نشست تخصصی طرح «امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری از تهران» با حضور رییس کمیسیون زیربنایی و تولیدی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، رؤسا و دبیران کمیته‌های تخصصی مربوطه، رییس و کارشناسان علمی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت نهاد ریاست جمهوری در روز سه‌شنبه مورخ ۱۴ مردادماه سال جاری توسط کمیته آمایش، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

در این نشست ضمن ارائه گزارش مطالعات و بررسی های انجام شده پیرامون انتقال پایتخت دیدگاه های موافق، مخالف و نقطه نظرات کارشناسی مطرح شد.

بر این اساس در این نشست مقرر گردید ارائه کنندگان طرح "امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری از پایتخت تهران" ضمن رعایت و توجه به نقطه نظرات کارشناسی طرح شده در این نشست گزارشی جامع در کمیسیون اصلی زیربنایی و تولیدی با حضور اعضاء و جمعی از خبرگان و کارشناسان این حوزه به منظور بیان دیدگاه های مختلف و رفع چالش‌های موجود، با توجه به سیاست های کلی نظام به ویژه سیاست های کلی آمایش سرزمین و جمعیت، در نیمه دوم شهریورماه سال جاری ارائه نمایند.

بخشی از گزارش‌های کارشناسی مطرح شده در نشست امروز به این شرح است:

پایتخت‌ها، در طول تاریخ و در هر کشوری حائز اهمیت زیادی بوده‌اند و نقش اساسی در زندگی ملت­ها داشته و دارند. پایتخت به عنوان مرکز سیاسی، اداری، اقتصادی و فرهنگی کشورها عمل می‌کند و به علت خصوصیات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اداری، عامل کلیدی در ثبات سیاسی و همگرایی ملی کشورها است. در دهه­های اخیر برخی کشورها با مساله تغییر پایتخت مواجه بود­اند که از جمله آنها می­توان به کشورهایی چون برزیل، پاکستان، آلمان، قزاقستان و استرالیا اشاره نمود.

مطرح شدن موضوع انتقال پایتخت از تهران نیز سابقه‌ای طولانی دارد. هرگاه مشکلات خاص کالبدی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و یا امنیتی مطرح شده، موضوع انتقال پایتخت از تهران نیز مطرح گردیده است. اگرچه طی سال‌های گذشته بارها به دلایل مختلف بر موضوع انتقال پایتخت فعلی تاکید شده و مطالعاتی در این خصوص انجام گرفته است، اما هرگز زمینه عملی جهت تحقق این امر فراهم نشده است.

در سال ۱۳۶۸، مطالعاتی زیر نظر وزارت مسکن و توسط مرکز مطالعات شهرسازی و معماری ایران برای مطالعات پایه‌ای انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور صورت پذیرفت. این طرح با تصمیم دولتمردان وقت مبنی بر ارجحیت ساماندهی تهران کنار گذاشته شد. همچنین در سال ۱۳۷۹ مطالعاتی جامع با عنوان «امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی از تهران» انجام شد که در همان مراحل اولیه متوقف باقی ماند. نهایتا در اواخر سال ۱۳۹۱ ، طرح انتقال پایتخت با امضای ۱۵۱ نماینده برای طی مراحل قانونی تقدیم مجلس شد و سرانجام، قانون «امکانسنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی تمرکززدایی از تهران» در تاریخ ۰۶/۰۲/۱۳۹۴ پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۶/۰۲/۱۳۹۴ به تصویب شورای نگهبان رسید. در این قانون ، شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از موظف شد حداکثر ظرف مدت ۲ سال از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، نتایج تحقیقات و مطالعات خود را که باید توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران صورت پذیرد؛ تهیه و به دولت ارائه نماید که با وجود گذشت مدت زمان مذکور از نتایج تحقیقاتی که در این زمینه صورت پذیرفته، گزارشی منتشر نشده است.

کلان‌شهر تهران امروزه علاوه بر تمرکز سیاسی-اداری، با گونه‌های مختلف دیگری از تمرکز نیز مواجه است. در این زمینه می‌توان از تمرکز اقتصادی - مالی، اجتماعی - فرهنگی، بهداشتی - درمانی، علمی- آموزشی، جمعیتی، صنعتی و .... نام برد. اگرچه مرکزیت سیاسی و اقتصادی تهران نقش بسیار مهمی در رشد بی رویه آن داشته است؛ اما در بسیاری از موارد، علت شکل‌گیری یک پدیده با تداوم و حیات آن متفاوت است. در اینکه امروزه شهر تهران به عنوان مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور با مشکلات و معضلات گره خورده و متعددی مواجه شده است؛ هیچ شکی نیست اما اینکه آیا انتقال یا تفکیک پایتخت راه‌کاری موثر برای تراکم زدایی از تهران هست یا خیر؛ قویا قابل تامل است.

مهر

منبع: ساعت24

کلیدواژه: محمد جواد ظریف احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۱۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه

وزیر خارجه حکومت طالبان در دیدار با سفیر ترکیه در کابل از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه قدردانی کرد.

به گزارش مشرق، «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان در دیدار با «جنک اونال» سفیر ترکیه در کابل از موضع این کشور در خصوص تحریم تجاری رژیم صهیونیستی قدردانی کرد.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه طالبان، دو طرف در این دیدار همچنین در مورد روابط دوجانبه، تحولات مثبت اخیر در افغانستان، سفر هیئت‌های سیاسی و اقتصادی چندین کشور به افغانستان گفتگو کردند.

متقی همچنین در این دیدار بر آغاز تجارت با ترکیه از طریق مسیر لاجورد و افتتاح نمایشگاه‌های مشترک در ترکیه و افغانستان تأکید کرد.

سفیر ترکیه نیز در این دیدار با تأکید بر افزایش تلاش‌های مشترک برای گسترش بیشتر روابط ترکیه و افغانستان گفت در چند روز آینده خطوط هوایی ترکیه پروازهای خود را به کابل از سر می‌گیرند.

«هبت‌الله آخندزاده» رئیس طالبان پیش از این در پیامی گفته بود: «قضیه فلسطین، قضیه تمام امت اسلامی می‌باشد، ما بار دیگر تجاوز و اشغالگری اسرائیل بر غزه را شدیداً محکوم می‌کنیم».

وی تصریح کرده بود: جای تأسف است که مدعیان حقوق بشر جهان، نظاره‌گر ظلم بر فلسطین هستند و تاکنون هیچ جناح بین‌المللی گام عملی در راستای توقف این ظلم‌ها برنداشته و مسئولیت خویش را در قبال این اندوه بزرگ ادا نکرده است.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • بازدید دادستان تهران از دادسرای ناحیه ۳۸
  • کوتاه شدن مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس