Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:01:03 GMT

حسین مرعشی: اصلاح طلبان با معدل و خواست مردم حرکت کنند

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۲۹۶۳

حسین مرعشی: اصلاح طلبان با معدل و خواست مردم حرکت کنند

«حسین مرعشی» عصر چهارشنبه در نشست «اصلاحات؛ امکان یا امتناع» در دفتر مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: اصلاحات در ایران باید متناسب با چند موضوع پیش برود، یکی اینکه توجه داشته باشیم در چه منطقه جغرافیایی زندگی می کنیم.

وی ادامه داد: اینجا کجاست، قلب اروپا، آفریقا، شرق آسیا یا خاورمیانه است؟ وقتی می خواهیم در مورد اصلاح و اصلاحات در ایران صحبت کنیم باید متوجه باشیم ما در حال حاضر از همه کشورهای منطقه خود جلوتریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه شاخص‌های توسعه یافتگی فقط در ابعاد اقتصادی نیست، خاطرنشان کرد: برخی فکر می‌کنند توسعه در ابعاد اقتصادی است و به آن قید اقتصادی می‌دهند، توسعه به مجموعه ای از رویکردهای انسانی است که باید همه شاخص های آن به صورت هماهنگ و درون زا تغییر کند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: در حاشیه جنوبی ایران شاهد سلطنت و امارت هستیم و خبری از مفاهیم جدید دموکراسی در شیوه حکومت داری نیست، البته تحولات اقتصادی مهمی اتفاق افتاده که به معنی توسعه نیست.

 وی افزود: در شمال ایران نیز کشورهای جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی سابق، عمدتاً باقی مانده های حزب کمونیست هستند که حکام آنها با بیش از ۹۹ درصد آرای مردم انتخاب می شوند؛ رای می آورند ولی این روند دموکراتیک تلقی نمی شود. دیگر کشورهای همسایه ایران مانند افغانستان، پاکستان و ترکیه هم از ابعاد توسعه یافتگی انسانی و مدرنیته  به معنای واقعی برخوردار نیستند.

مرعشی با اشاره به اینکه در منطقه ما میل به تغییر واقعی وجود ندارد، اظهار کرد:  نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، ذخیره ها و توانایی های فرهنگی و اجتماعی در درون جامعه است. اگر دوره مشروطه را مطالعه و بررسی کنیم متوجه می شویم تعداد اندکی از مردم و نخبگان با مفاهیمی چون قانون، پاسخگویی، آزادی و دموکراسی آشنا بودند.        

وی سطح آگاهی، توانایی و تجربه مردم ایران در این مقطع را منحصر به فرد دانست و اضافه کرد: باید بپذیریم ما ایرانی ها از رهبران ناموفق و شکست خورده رضایت بیشتری داریم؛ هر کس با نیتی خوب آمد و نتوانست کاری انجام دهد محبوب تر است. در ۳۰ تیر ۱۳۳۱مردم مصدق را نخست وزیر کردند، چه شد که ۱۳ ماه بعد از آن، کسی از مصدق دفاع نکرد؟

عضو شورای مرکز حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: امیرکبیر اهداف بلندی داشت، می‌خواست دانشگاه تاسیس کند، راه بسازد امنیت برقرار کند، با فساد مبارزه کند و ایران را توسعه دهد اما وقتی به هر دلیل شکست خورد و از حمام فین کاشان سر درآورد ایران با ۵۰ سال اخیر، محتاج تحولاتی شد که در پهلوی اول و به کمک انگلیس حادث شد.

وی با تاکید بر اینکه ما به رهبران موفق نیاز داریم، گفت: اگر رهبران ما با اهداف بلند و نیت متعالی شکست بخورند، تنها سودش این است که  آیندگان به آنها افتخار کنند، ولی ۵۰ یا  ۱۰۰ سال از توسعه و موفقیت عقب می مانیم.

مرعشی مسئله بعدی را بحث هماهنگی و همراهی با جریانات و رهبران پیش‌رو عنوان و اضافه کرد: اصلاح طلبان اگر چهره های خوش‌فکر، اندیشمند، توانا و صالح داشته باشند ولی نتوانند مردم را با خود هماهنگ کرده و با معدل خواست مردم حرکت کنند، اتفاقی نمی‌افتد و مثل لشکری می‌ماند که قلب آن پیش می رود ولی یمین و یسارش متوقف است و شکست می خورد.

 اصلاح طلبی با انقلابی گری متفاوت است

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اصلاح طلبی کار بسیار سختی است، همان کسانی که از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتند به دنبال اصلاحات هستند. به همین دلیل اصلاح طلبی از پیچیده ترین کارهای ایران شده است. ذات و مرام بعضی از دوستان ما هنوز انقلابی است و انقلابی گری نهادینه شده است، در این شرایط قصد داریم با پرچم اصلاحات کار را پیش ببریم.

وی ادامه داد: در روند اصلاحات و اصلاح طلبی باید به توانایی های مردم ایران، ساختارهای قانون اساسی، شرایط کشور و نظام توجه داشته و به نتیجه آن هم فکر کنیم و مردم هم باید از ما نتیجه بخواهند. اگر بگوییم ما اصلاح می خواهیم  ولی آنها نمی گذارند و به همین رضایت دهیم،  نتیجه‌اش آسیب رسیدن و عقیم ماندن توسعه ایران است.  

مرعشی با بیان اینکه اصلاحات موضوعی یک وجهی و صرفاً مسئله دموکراسی، حقوق بشر، قانون و پاسخگویی نیست، تاکید کرد: ایران مسائل متعددی دارد و اگر نمی‌توانیم ناب ترین نوع اصلاحات را پیگیری کنیم، از حداقل فضاهایی که نتیجه می دهد استفاده کنیم و غافل نشویم.

 ما هم جزء این سیستم هستیم و باید اصلاح شویم

«عباس عبدی» هم در این نشست با بیان اینکه وقتی از اصلاح سیستم سخن می گوییم باید تعریف مشخص داشته باشیم، اظهار کرد: سیستم مفهمومی است که یا شما جز آن نیستید یا عضوی از آن هستید و با هم عمل می کنید. اینکه همیشه به دنبال اصلاح سیستم باشیم درست نیست و باید ابتدا خودمان را اصلاح کنیم.

 وی اضافه کرد: ما هم جزء این سیستم هستیم و باید اصلاح شویم، هر بیمار در درجه اول  کوشش می‌کند بهبود یابد. وقتی صحبت از سیستم سیاسی می کنیم، می‌گویند اصلاح ناپذیر است. در این کشور دو انقلاب و چندین جنبش طی ۱۰۰ سال گذشته به وقوع پیوسته؛ چرا اوضاع درست نشد؟ مشخص می شود همیبشه مشکل از سیستم نبوده است.

عبدی یادآور شد: در اصلاح طلب، اصولگرا و اپوزیسیون هم اشکالات زیاد است که قادر نبوده اند این قضیه را حل کنند بنابراین اگر بگوییم سیستم اصلاح ناپذیر است «امتناع سیاسی» رخ داده است.  

وی با طرح این پرسش که اصلاحات چیست؟ خاطرنشان کرد: احساس می کنم جامعه امروز ما از ۲۰ سال پیش جلوتر است که بخش زیادی از این توسعه انسانی به دلیل الزامات فناوری، تکنولوژی و خیلی چیزهای دیگر اتفاق افتاده است، بنابراین مقداری به مفهوم اصلاحات هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ خروجی دقت کنیم.  

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: این سوال که بگوییم یک سیستم اصلاح پذیر است یا نه از ریشه غلط است تنها راه اصلاح این است که بتوانیم به بقای اندیشیدن کمک کرده و موازنه قدرت و قوا را در رقابت های سیاسی کشور بشناسیم.   

عبدی با بیان اینکه در ایران منتقدان بارها از طریق خیابان و اعتراض نظرات خود را گفته اند، گفت: اصلاح طلبان باید به این مفاهیم رسمیت ببخشند، مدیریت و رسمیت بخشیدن به حرکت منتقدانه مهم ترین کاری است که اصلاح طلبان باید انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه اصلاح پذیر کردن سیستم، پروژه حکومت  و قدرت نیست و مسئولیت اصلی آن متوجه مدعیان اصلاحات است ولی مسیری دشوار و سخت است و باید در مورد آن فکر و کوشش کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حزب کارگزاران سازندگی ایران احزاب و تشکل های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۲۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مولد نگاه نوآوران و کارآفرینان را به خود جلب کرده است و آنها به‌خوبی می‌دانند که چنین فناوری می‌تواند چه تغییرات شگفتی در جهان کنونی خلق کند. بااین‌حال، در پشت‌صحنه چنین تکنولوژی، چالش‌های مهمی نهفته است که می‌توانند تهدیدی برای پیشرفت آن باشد و منجر به ایجاد بحران‌های جهانی انرژی شود. با حضور هرچه بیشتر هوش مصنوعی در تاروپود صنایع مختلف، نگرانی‌ها در مورد به‌کارگیری بی‌رویه انرژی توسط هوش مصنوعی و عدم پایداری آن افزایش یافته و کارشناسان رویکرد‌های متفاوتی برای حل این معضل پیشنهاد می‌دهند.

دیتاسنتر‌های (Data centers) توسعه‌یافته توسط غول‌های فناوری مانند آلفابت، مایکروسافت و آمازون که به‌منظور ارائه خدمات ابری استفاده می‌شوند، تنها حدوداً ۱ الی ۲ درصد از مصرف انرژی جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین این شرکت‌ها هم‌زمان با افزایش میزان کارکرد سیستم‌ها، بهره‌وری انرژی را در این مراکز بهبود بخشیده‌اند و با سرمایه‌گذاری عظیم در بحث انرژی‌های پاک، اثرات زیست‌محیطی دستگاه‌های خود را کاهش داده‌اند. البته لازم به ذکر است که تلاش‌های این شرکت‌ها برای تقویت سیستم‌ها و بهره‌وری مفید انرژی همچنان ادامه دارد. 

هوش مصنوعی

بااین‌حال، ظهور هوش مصنوعی مولد چالش‌های جدیدی را ایجاد کرده است. برای مثال، پردازشگر‌های گرافیکی (GPU) در ChatGPT، انرژی زیادی را مصرف می‌کنند و طبق گفته «کریستوفر ولیس» از کمپانی Equinix (شرکت اجاره‌دهنده دیتاسنتر)، یک سرور استاندارد با مقیاس بالا، پیش از حضور هوش مصنوعی حدود ۱۰ الی ۱۵ کیلووات انرژی مصرف می‌کرد، درحالی‌که این رقم با حضور هوش مصنوعی به ۴۰ الی ۶۰ کیلووات در هر رَک (rack) افزایش می‌یابد؛ البته مصرف بالای انرژی محدود به محاسبات دستگاه‌ها نیست و سیستم‌های خنک‌کننده نیز برای رک‌های GPU‌ها به انرژی قابل‌توجهی نیازمندند. همچنین استفاده از مدل‌های زبانی مانند GPT-۴ در زمینه‌های گوناگون، از تحقیقات گرفته تا فعالیت‌های خلاقانه تولید محتوا، می‌توانند به افزایش بیشتر فشار در شبکه منجر شوند. (به عنوان مثال، یک سرچ ساده در ChatGPT می‌تواند ۱۰ برابر بیشتر از جستجو در گوگل انرژی مصرف کند.)

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید میزان مصرف انرژی دیتاسنتر‌ها تا سال ۲۰۲۶ ممکن است به ۲ برابر میزان دو سال پیش افزایش یابد و انتظار می‌رود که طی این بازه زمانی، این دستگاه‌ها یک‌سوم مصرف انرژی ایالات‌متحده را به خود اختصاص دهند. همچنین «رنه هاس»، مدیر اجرایی آرم (Arm)، طی گفتگو با وال استریت ژورنال بیان کرد که تا پایان دهه فعلی میلادی، دیتاسنتر‌های هوش مصنوعی می‌توانند تا ۲۵ درصد کل برق آمریکا را به خود اختصاص دهند؛ البته وی درحالی این ادعا را مطرح کرده که مصرف فعلی این سیستم‌ها حدود ۴ درصد یا کمتر است. 

پیچیدگی‌های مصرف انرژی در آمریکا 

ظهور هوش مصنوعی مولد هم‌زمان با ایجاد فرصت‌های اقتصادی متعدد، مصرف انرژی بالایی را هم می‌طلبد؛ درحالی‌که کاربران و سرمایه‌داران رؤیای استفاده حداقلی انرژی را در سر دارند. این تفکر در سایر بخش‌ها نیز قابل مشاهده است. برای مثال، بسیاری از مشتریان می‌خواهند انرژی خودروهایشان زیرو کربن (بدون کربن) باشد و منابع دیگری را برای انرژی دستگا‌ه‌هایشان جستجو می‌کنند. 

از طرفی، گسترش شبکه‌ها دیگر چالش پیش‌روی کمپانی‌هاست. علی‌رغم حمایت کاخ سفید، ساخت سریع ظرفیت‌های تجدیدپذیر جدید برای شرکت‌ها آسان نیست و آنها از مشکلات متعددی در زنجیره تأمین رنج می‌برند. طبق برخی محاسبات، تحویل ترانسفورماتور‌ها سه سال طول می‌کشد و همین‌طور افزایش هزینه پروژه‌های بادی و خورشیدی، تأمین مالی آنها را دشوار ساخته است.

چه باید کرد؟ 

شکی نیست که ادامه وضعیت فعلی، بحران‌های زیست‌محیطی و انرژی متعددی را رقم خواهد زد؛ درنتیجه صنعت حال‌حاضر به راه‌کار‌های نوآورانه و خلاق نیاز دارد. یکی از رویکرد‌های احتمالی، بهبود بهره‌وری پردازشگر‌های گرافیکی است. درحال‌حاضر انویدیا به‌عنوان تأمین‌کننده عمده قطعات در این زمینه، ادعا کرده که بهره‌وری لازم را در جدیدترین سرور‌های هوش‌مصنوعی خود اعمال کرده است و این روند را ادامه می‌دهد. بااین‌حال، ساخت تراشه‌های کارآمدتر می‌تواند به افزایش مصرف انرژی ختم شود و دوباره مشکل ایجاد کند. 

«آرون دنمن» از شرکت Bain، پیشنهاد می‌کند که مدعیان حوزه فناوری از منابع مالی خود برای کمک به شرکت‌های حوزه برق جهت رفع محدودیت‌های این شبکه خرج کنند. او با اشاره به افزایش تقاضا برای مصرف انرژی در زمان‌های اوج مصرف، از الزام بهره‌مندی از نیروگاه‌های پشتیبان آماده گفت. بااین‌حال، این نیروگاه‌ها احتمالاً با گاز طبیعی کار می‌کنند که با اهداف زیست‌محیطی شرکت‌های بزرگ در تضاد است.

کمبود احتمالی انرژی‌های تجدیدپذیر هزینه‌هایی را به‌همراه خواهد داشت. علی‌رغم عدم آشنایی با نحوه درآمدزایی از هوش مصنوعی، مردم می‌دانند که حضور پردازشگر‌های گرافیکی سدی بزرگ در بهره‌وری انرژی محسوب می‌شوند. اگر هزینه‌های انرژی افزایش یابد، توسعه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین نیز با اختلال روبه‌رو خواهد شد. از طرفی دیگر، «سم آلتمن» و همکارانش در OpenAI، به‌کارگیری شکافت هسته‌ای را به‌عنوان یکی از راه‌های تأمین انرژی مصرفی سیستم‌های هوش مصنوعی در سر دارند. بااین‌حال، باید منتظر ماند و دید که مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر چگونه پیش خواهد رفت و آینده هوش مصنوعی مولد به‌عنوان یک فناوری کاربردی چگونه خواهد بود.

منبع: دیجیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • مجری جنجالی صداوسیما به اصلاح‌طلب و اصولگرا رحم نکرد: حرامید! +تصویر
  • افشای مدرک تحصیلی رائفی پور /نمره ۱۳ در درس توسعه اقتصادی /معدل کارشناسی چند بود؟
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!
  • درویش: عالیشاه نباید آن حرکت را انجام می‌داد/اوسمار خودش خواست بعد از فضای بازی با سپاهان برنامه بدهد+فیلم