Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@14:39:15 GMT

عباس عبدی: ما هم جزء این سیستم هستیم و باید اصلاح شویم

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۴۱۲۳

ایرنا: «حسین مرعشی» عصر چهارشنبه در نشست «اصلاحات؛ امکان یا امتناع» در دفتر مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: اصلاحات در ایران باید متناسب با چند موضوع پیش برود، یکی اینکه توجه داشته باشیم در چه منطقه جغرافیایی زندگی می کنیم.

وی ادامه داد: اینجا کجاست، قلب اروپا، آفریقا، شرق آسیا یا خاورمیانه است؟ وقتی می خواهیم در مورد اصلاح و اصلاحات در ایران صحبت کنیم باید متوجه باشیم ما در حال حاضر از همه کشورهای منطقه خود جلوتریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه شاخص‌های توسعه یافتگی فقط در ابعاد اقتصادی نیست، خاطرنشان کرد: برخی فکر می‌کنند توسعه در ابعاد اقتصادی است و به آن قید اقتصادی می‌دهند، توسعه به مجموعه ای از رویکردهای انسانی است که باید همه شاخص های آن به صورت هماهنگ و درون زا تغییر کند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: در حاشیه جنوبی ایران شاهد سلطنت و امارت هستیم و خبری از مفاهیم جدید دموکراسی در شیوه حکومت داری نیست، البته تحولات اقتصادی مهمی اتفاق افتاده که به معنی توسعه نیست.

 وی افزود: در شمال ایران نیز کشورهای جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی سابق، عمدتاً باقی مانده های حزب کمونیست هستند که حکام آنها با بیش از ۹۹ درصد آرای مردم انتخاب می شوند؛ رای می آورند ولی این روند دموکراتیک تلقی نمی شود. دیگر کشورهای همسایه ایران مانند افغانستان، پاکستان و ترکیه هم از ابعاد توسعه یافتگی انسانی و مدرنیته  به معنای واقعی برخوردار نیستند.

مرعشی با اشاره به اینکه در منطقه ما میل به تغییر واقعی وجود ندارد، اظهار کرد:  نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، ذخیره ها و توانایی های فرهنگی و اجتماعی در درون جامعه است. اگر دوره مشروطه را مطالعه و بررسی کنیم متوجه می شویم تعداد اندکی از مردم و نخبگان با مفاهیمی چون قانون، پاسخگویی، آزادی و دموکراسی آشنا بودند.        

وی سطح آگاهی، توانایی و تجربه مردم ایران در این مقطع را منحصر به فرد دانست و اضافه کرد: باید بپذیریم ما ایرانی ها از رهبران ناموفق و شکست خورده رضایت بیشتری داریم؛ هر کس با نیتی خوب آمد و نتوانست کاری انجام دهد محبوب تر است. در ۳۰ تیر ۱۳۳۱مردم مصدق را نخست وزیر کردند، چه شد که ۱۳ ماه بعد از آن، کسی از مصدق دفاع نکرد؟

عضو شورای مرکز حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: امیرکبیر اهداف بلندی داشت، می‌خواست دانشگاه تاسیس کند، راه بسازد امنیت برقرار کند، با فساد مبارزه کند و ایران را توسعه دهد اما وقتی به هر دلیل شکست خورد و از حمام فین کاشان سر درآورد ایران با ۵۰ سال اخیر، محتاج تحولاتی شد که در پهلوی اول و به کمک انگلیس حادث شد.

وی با تاکید بر اینکه ما به رهبران موفق نیاز داریم، گفت: اگر رهبران ما با اهداف بلند و نیت متعالی شکست بخورند، تنها سودش این است که  آیندگان به آنها افتخار کنند، ولی ۵۰ یا  ۱۰۰ سال از توسعه و موفقیت عقب می مانیم.

مرعشی مسئله بعدی را بحث هماهنگی و همراهی با جریانات و رهبران پیش‌رو عنوان و اضافه کرد: اصلاح طلبان اگر چهره های خوش‌فکر، اندیشمند، توانا و صالح داشته باشند ولی نتوانند مردم را با خود هماهنگ کرده و با معدل خواست مردم حرکت کنند، اتفاقی نمی‌افتد و مثل لشکری می‌ماند که قلب آن پیش می رود ولی یمین و یسارش متوقف است و شکست می خورد.

 اصلاح طلبی با انقلابی گری متفاوت است

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: اصلاح طلبی کار بسیار سختی است، همان کسانی که از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتند به دنبال اصلاحات هستند. به همین دلیل اصلاح طلبی از پیچیده ترین کارهای ایران شده است. ذات و مرام بعضی از دوستان ما هنوز انقلابی است و انقلابی گری نهادینه شده است، در این شرایط قصد داریم با پرچم اصلاحات کار را پیش ببریم.

وی ادامه داد: در روند اصلاحات و اصلاح طلبی باید به توانایی های مردم ایران، ساختارهای قانون اساسی، شرایط کشور و نظام توجه داشته و به نتیجه آن هم فکر کنیم و مردم هم باید از ما نتیجه بخواهند. اگر بگوییم ما اصلاح می خواهیم  ولی آنها نمی گذارند و به همین رضایت دهیم،  نتیجه‌اش آسیب رسیدن و عقیم ماندن توسعه ایران است.  

مرعشی با بیان اینکه اصلاحات موضوعی یک وجهی و صرفاً مسئله دموکراسی، حقوق بشر، قانون و پاسخگویی نیست، تاکید کرد: ایران مسائل متعددی دارد و اگر نمی‌توانیم ناب ترین نوع اصلاحات را پیگیری کنیم، از حداقل فضاهایی که نتیجه می دهد استفاده کنیم و غافل نشویم.

 ما هم جزء این سیستم هستیم و باید اصلاح شویم

«عباس عبدی» هم در این نشست با بیان اینکه وقتی از اصلاح سیستم سخن می گوییم باید تعریف مشخص داشته باشیم، اظهار کرد: سیستم مفهمومی است که یا شما جز آن نیستید یا عضوی از آن هستید و با هم عمل می کنید. اینکه همیشه به دنبال اصلاح سیستم باشیم درست نیست و باید ابتدا خودمان را اصلاح کنیم.

 وی اضافه کرد: ما هم جزء این سیستم هستیم و باید اصلاح شویم، هر بیمار در درجه اول  کوشش می‌کند بهبود یابد. وقتی صحبت از سیستم سیاسی می کنیم، می‌گویند اصلاح ناپذیر است. در این کشور دو انقلاب و چندین جنبش طی ۱۰۰ سال گذشته به وقوع پیوسته؛ چرا اوضاع درست نشد؟ مشخص می شود همیبشه مشکل از سیستم نبوده است.

عبدی یادآور شد: در اصلاح طلب، اصولگرا و اپوزیسیون هم اشکالات زیاد است که قادر نبوده اند این قضیه را حل کنند بنابراین اگر بگوییم سیستم اصلاح ناپذیر است «امتناع سیاسی» رخ داده است.  

وی با طرح این پرسش که اصلاحات چیست؟ خاطرنشان کرد: احساس می کنم جامعه امروز ما از ۲۰ سال پیش جلوتر است که بخش زیادی از این توسعه انسانی به دلیل الزامات فناوری، تکنولوژی و خیلی چیزهای دیگر اتفاق افتاده است، بنابراین مقداری به مفهوم اصلاحات هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ خروجی دقت کنیم.  

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: این سوال که بگوییم یک سیستم اصلاح پذیر است یا نه از ریشه غلط است تنها راه اصلاح این است که بتوانیم به بقای اندیشیدن کمک کرده و موازنه قدرت و قوا را در رقابت های سیاسی کشور بشناسیم.   

عبدی با بیان اینکه در ایران منتقدان بارها از طریق خیابان و اعتراض نظرات خود را گفته اند، گفت: اصلاح طلبان باید به این مفاهیم رسمیت ببخشند، مدیریت و رسمیت بخشیدن به حرکت منتقدانه مهم ترین کاری است که اصلاح طلبان باید انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه اصلاح پذیر کردن سیستم، پروژه حکومت  و قدرت نیست و مسئولیت اصلی آن متوجه مدعیان اصلاحات است ولی مسیری دشوار و سخت است و باید در مورد آن فکر و کوشش کرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۴۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | دلم می‌خواست شاه ایران شوم

چند سال قبل، در یک شب بارانی دو آلمانی که راه شان را گم کرده بودند، اتفاقی در خانه ی عباس را می زنند و از آن به بعد ، سرنوشت عباس تغییر می کند و خانه اش به ششمین جاذبه ی گردشگری ایران برای توریست های خارجی تبدیل می شود.
در اولین قسمت از زندگی عباس ببینید که چقدر فقیر بوده و چطور یک اتفاق، نگاهش را به جهان عوض کرد.
کاری از مریم نوابی نژاد.
لینک یوتیوب https://m.youtube.com/watch?si=f9Z5B3lCIYp5oed0&v=GdX-mR3Q5Oc&feature=youtu.be

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900706

دیگر خبرها

  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • هوش مصنوعی چینی متن را به ویدئو تبدیل می‌کند
  • خاطره خنده‌دار غفوریان از اشتباه گرفتنش با اکبر عبدی! (فیلم)
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند
  • بنادر هوشمند، راهی برای آینده روشن
  • ببینید | دلم می‌خواست شاه ایران شوم