Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان مهدوی با بیان الزامات خبرنویسی در حوزه مهدویت، تاکید کردند: ظهور، بهترین خبری است که می‌توان درباره آن نوشت، اما حال که از زمان ظهور بی‌اطلاع هستیم، خوب است، اخباری را انعکاس دهیم که امیدآفرین بوده و به جامعه شور و نشاط می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، عناوینی که برخی از روزها در تقویم ملی و مذهبی ما به خود اختصاص داده اند در کنار یادآوری شادی ها و بعضا تلخی ها، تلنگری هستند به آنچه که باید در سایه این اسامی و عناوین انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل روز خبرنگار که در عین گرامیداشت صاحبان شغلی سخت، پراسترس، حساس و جریان ساز، رسالت های این حرفه را در حوزه های مختلف نیز متذکر می شود.

از این رو، به مناسبت فرا رسیدن 17 مرداد، روز خبرنگار درباره بایدهای خبرنویسی از مهدویت، امام زمان(عج) و انتظار با سه تن از کارشناسان گفت وگو کرده ایم که در ادامه تقدیم حضورتان می شود:

 

حرکت خبرنگاران بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب باشد

 

حجت الاسلام «محمدرضا نصوری» با بیان اینکه خبرنگاران و فعالان رسانه ای پل ارتباطی برای انتقال محتوا به مخاطب هستند، اظهار کرد: در حوزه مهدویت این انتقال باید بر اساس مباحث کاربردی و پاسخگویی به نیازهای روز مخاطبان باشد.

 

 

 

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم ادامه داد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، مسئله آمادگی برای ظهور را مطرح کرده اند، خبرنگار می تواند با نوشتن از مهدویت و انتقال محتوای ناب در این باره هم ذهن مخاطبان را درگیر کند و هم با انتقال نیازهای مهدوی جامعه به مراکز تخصصی و کارشناسان متخصص، محتوای تولید شده آنها را دریافت و در پاسخ به جامعه عرضه کند.

 

وی با بیان اینکه تمدن وقتی شکل می گیرد که فرهنگ ساخته شود، گفت: توقع است خبرنگارانی که از مهدویت و امام زمان(عج) می نویسند بر اساس ریل گذاری مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، اقدام و عمل کنند.

 

نقش آفرینی خبرنگاران در رفع بی تفاوتی نسبت به امام زمان(عج)

 

حجت الاسلام نصوری با اشاره به رواج نوعی بی تفاوتی نسبت به امام زمان(عج) در فضای کلی جامعه، بیان کرد: متاسفانه این بی تافوتی فراگیر است و در همه جا دیده می شود. اما خبرنگار می تواند در خروج از این وضعیت نقش آفرین باشد.

 

وی برخورداری از الگوهای خودسازی را در ساخت ماکت و الگوی جامعه منتظر ضروری دانست و افزود: اینجا نیز باز خبرنگاران هستند که می توانند الگوهای عینی را در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... به منتظران معرفی کنند.

 

این کارشناس مهدوی اطلاع رسانی از انحرافات و بدعت ها را نیز از وظایف خبرنگاران در حوزه مهدویت دانست و تاکید کرد: بعضا این انحرافات و نیز گرایش برخی به آنها، از سر ناآگاهی است لذا اگر خبرنگار رسالت اطلاع رسانی در این باره را از طریق افشاگری انجام دهد، می تواند هم مانع از بروز این انحرافات و هم گرویدن برخی به آنها شود.

 

وی با بیان اینکه ظهور، شیرین ترین خبری است که می توان درباره اش نوشت، گفت: حال که از زمان ظهور بی اطلاع هستیم خوب است، اخباری را انعکاس دهیم که امیدآفرین بوده و به جامعه شور و نشاط می دهد.

 

حجت الاسلام نصوری در پایان تاکید کرد: انعکاس اخبار برخورد با شیادان و مدعیان دروغین، فعالیت مسئولان، مراکز، اقشار و اصناف و ... درباره مهدویت، اطلاع رسانی از دغدغه های مهدوی و فعالیت های تبلیغی ترویجی در این باره نیز به همت خبرنگاران می تواند به توسعه فرهنگ مهدوی کمک کند.

 

بهترین خبر برای جامعه عصر غیبت نوشتن از عدالت و ظلم ستیزی است

 

همچنین، حجت الاسلام «محمدصادق کفیل» با بیان اینکه خبرنگار جریان ساز است و می تواند درباره موضوعات مختلف ایجاد ذهنیت کند، اظهار کرد: خبرنگار در ساخت و جهت دهی به نگاه ها موثر است. خبرنگاری موفق است که فقط شنونده نیست بلکه با سوالاتش خلق موضوع می کند و رصدگر ضعف ها است.

 

 

 

معاون بنیاد مهدی موعود(عج) ادامه داد: خبرنگار نیرویی است که دردها و مشکلات را می داند و انعکاس خوب و اثرگذاری از آنها می دهد. لذا خبرنگار در رشد انقلابی دینی مردم و تحقق اهداف نظام و انقلاب نقش اساسی دارد.

 

وی تاکید کرد: در حوزه معارف دین هر گاه خبرنگاران به موضوعی ورود کرده اند، آن موضوع توسعه یافته است چنان که پررنگ شدن زیارت اربعین در سال های اخیر به سبب همین ورود و برجسته سازی خبرنگاران است.

 

حجت الاسلام کفیل با بیان اینکه در جامعه اسلامی خبرنویسی و اطلاع رسانی باید با رویکرد دینی باشد، ابراز کرد: مهدویت نیز از موضوعاتی است که برای جلب توجه عمومی و همراه کردن مردم با آن و دغدغه هایش، نیازمند ورود و پرداخت خبرنگاران هستیم.

 

این کارشناس مهدوی در ادامه بیان کرد: بهترین و موثرترین کار خبرنگاران در این باره تبیین جلوه های حکومت امام عصر(عج) اعم از حاکمیت، برنامه ها و آثار حکومت است با این تبیین و بررسی تطبیقی شاخصه هایی مثل عدالت می توانیم دریابیم در بستر انقلاب چقدر مطابق با شاخصه های حکومت مهدوی حرکت و عمل کرده ایم.

 

وی اخبار مربوط به توسعه معارف مهدوی را برای منتظران شادی بخش دانست و یادآور شد: هر خبری در هر نقطه از جهان درباره توسعه عدالت و مبارزه با ظلم ستیزی باشد، برای منتظران امام عصر(عج) امیدبخش و شادی آفرین است.

 

بخشی از رسالت انبیاء و اولیاء بر عهده خبرنگاران است

 

علاوه بر این، حجت الاسلام «جواد نصرالله پور» نیز با بیان اینکه خبرنگاران فعال در حوزه های مذهبی مثل مهدویت رسالت سنگین تری دارند، گفت: بخشی از رسالت انبیاء و اولیاء و مبلغان دین بر عهده آنها است، حتی اندیشه و تفکرات روحانیت و مراجع توسط خبرنگاران به گوش مردم رسانده می شود.

 

 

عضو هیئت مدیره انجمن راهبردی اندیشه مهدویت اضافه کرد: مهدویت موضوعی است که خبرنگاران می توانند با بازتاب فعالیت ها، مکان ها، ادعیه و اندیشه های مرتبط با امام عصر(عج) جامعه را نسبت به آن دغدغه مند کنند. همچنین است اطلاع رسانی از پژوهش ها و تحقیقات مهدوی و نیز ناگفته های کارشناسان و بزرگان.

 

وی در ادامه درباره ویژگی های خبرنگار منتظر، بیان کرد: خبرنگار منتظر اولا باید خودساخته و منتظر واقعی بوده و در بعد فردی و تهذیب نفس و توسل و توجه به امام عصر(عج) آماده باشد و ارتباط عاشقانه با حضرت(عج) برقرار کند.

 

حجت الاسلام نصرالله پور اضافه کرد: کار خبرنگار منتظر ایجاد ارتباط میان مردم با حضرت ولیعصر(عج) از طریق اطلاع رسانی از اندیشه های ناب امام زمانی است. امید است روزی که حضرت حجت(عج) ظهور می کنند خبرنگاران اولین کسانی باشند که این خبر نجاتبخش را به گوش شیعیان می رسانند.

 

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در این بیانیه تاکید دارند هدف این انقلاب ایجاد تمدن نوین اسلامی و زمینه سازی برای درک خورشید ولایت عظمی (ارواحنا فداه) است لذا خبرنویسی از فعالیت هایی که حرکت به سوی ظهور است مثل اقدامات حزب الله ایران، حشدالشعبی عراق و حشدالوطنی سوریه و نیز اتفاقاتی همچون اسقاط پهباد آمریکایی به این مهم کمک خواهد کرد.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: روز خبرنگار مراسم گرامیداشت روز خبرنگار شهرستان دزفول دزفول کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد تبریز خبرگزاری شبستان روز خبرنگار مهدی باوران مهدویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۶۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه- عصمت علی آبادی: امروز ۲۵ شوال سالروز شهادت صادق آل محمد (ص) رئیس مذهب شیعه جعفری است. امام جعفر صادق علیه‌السلام در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید و مدت امامت آن حضرت ۳۴ سال و طول عمر ایشان ۶۵ سال بوده است. امامت امام صادق (ع) همزمان با سال‌های پایانی حکومت امویان و سال‌های آغازین حکومت عباسیان بود. از آنجا که حکومت بنی امیه در این سال‌ها رو به ضعف و سقوط می‌رفت و بنی عباس نیز استقرار پیدا ننموده بودند و در ابتدای حکومت خود منش سرکوب را نداشتند، به امام صادق علیه‌السلام فرصتی دست داد که نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع نماید و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم کند.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در اصول و تعالیم دینی ما نقش رهبر، امام و مقتدا به عنوان نقش تأثیرگذار و تعیین کننده می‌تواند در فرایند سعادت انسان‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد. وجود مقدس امام صادق (ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه در حقیقت چهره و شخصیتی است که در ابعاد مختلف علمی و رشته‌های گوناگون دانش به خصوص در فقه، اصول و کلام سرآمد همه دانشمندان و فقهای زمان خود و همیشه تاریخ بوده است، امام صادق (ع) با منظومه فکری که در بین امت اسلام ایجاد کردند در حقیقت روش فهم آیات قرآن و دریافت حقیقت سخنان پیامبر (ص) و همچنین روش اجتهاد و شیوه استنباط در احکام دین را به تاریخ امت اسلام معرفی کردند و آموزش دادند. وجود مقدس امام صادق (ع) در مدیریت جامعه همواره به مقامات و مناصبی توجه داشتند که در ایجاد آرامش و امنیت فکری در جامعه نقش بسیار تأثیرگذاری داشته است. به عنوان مثال جایگاه معلمی از نظر امام صادق (ع) بسیار ویژه است. وقتی که امام صادق (ع) یکی از فرزندان خود را به دست معلم و آموزگاری سپردند که در خصوص مسائل دینی تعلیم داشته باشد، یکی از اساتید نزد امام صادق (ع) آمدند و فرمودند که فرزند شما توانسته است سوره توحید را از حفظ بخواند، امام صادق (ع) فرمودند اگر دهان این معلم را پر از طلا و جواهر کنیم کم است؛ زیرا توانسته است در رشد و تربیت یک انسان تأثیر بسزایی داشته باشد.

وی در خصوص نقش حاکم و قاضی اظهار داشت: امام صادق (ع) برای جامعه اسلامی با برنامه‌ریزی و برای آینده سلامت فکری و روحی مردم حکام خاصی را تعیین می‌کردند، تعیین قاضی و حاکم از جانب حضرت با وجود اینکه حضرت در شرایط تقیه و در محاصره مأموران بنی‌عباس بودند این کار عبث و بیهوده‌ای نبوده است اگرچه شاید آن قاضی به خاطر مأموران بنی‌عباس نمی‌توانست در مسند قضاوت ایفای نقش کند اما امام صادق (ع) آینده جامع اسلامی را می‌دیدند و بر همین اساس خود را موظف می‌دیدند که برای مردم قاضی یا حاکمی را تعیین کنند که در بزنگاه‌ها شیوه تشکیل حکومت اسلامی را نشان دهد. این نکته بسیار مهمی است که آن حضرت با انتخابگری خود شرایط قاضی و حاکم را به مردم معرفی می‌کردند تا مردم بدانند چه کسی می‌تواند به عنوان حاکم یا قاضی در جامعه ایفای نقش کند.

این استاد حوزه و دانشگاه درباره جایگاه علمی حضرت گفت: آوازه علم و دانش امام صادق (ع) در بین مردم چنان گسترده شده بود که از همه طوایف برای استفاده از علم ایشان به حضرت مراجعه می‌کردند حتی از رهبران سایر مذاهب اسلامی افرادی همچون ابوحنیفه، مالک ابن انس، احمد ابن حنبل شاگرد امام صادق بودند و ایشان را معتبرترین و موثق‌ترین انسان‌ها می‌خوانند. مالک ابن انس می‌گوید من در علم، عبادت و پارسایی بهتر از امام صادق (ع) را هرگز ندیدم و هرگز گوش من به کسی که با فضیلت‌تر از جعفر بن محمد باشد سخنی نشنیده است یا ابوحنیفه در یکی از سخنان خود می‌گوید که امام صادق آگاه‌ترین مردم نسبت به مسائل فقه، معضلات و مشکلات و علوم مختلف هر زمان است. سپس می‌گوید اگر دو سال شاگردی من در محضر امام صادق (ع) نبود هر آینه من هلاک شده بودم. آوازه علم امام صادق (ع) چنان وسیع و گسترده بود که دشمنان امام صادق او را وارث پیامبر می‌خواندند و مجبور می‌شدند در برابر مردم احترام ویژه‌ای به ایشان داشته باشند؛ لذا در میان شیعیان مذهب شیعه با فقه امام صادق شناخته می‌شود. ما را جعفری می‌گویند به این علت که عمده روایات فقهی که به دست ما رسیده است از وجود امام صادق (ع) بوده است؛ دلیل هم این بوده که در گذر حکومت از بنی امیه به بنی عباس و واسپاری آن فرصت بسیار ارزشمندی ایجاد شد که امام صادق با باز کردن درب منزل خود بیش از ۴ هزار شاگرد را در رشته‌های مختلف پرورش دادند و توانستند شاگردان مبرزی را در علوم مختلف تربیت کنند.

علم الهدی در زمینه صفات اخلاقی امام صادق (ع) عنوان کرد: در صفات اخلاقی سرآمد همه انسان‌های زمان خود و پس از آن بودند، علم، تقوا، اخلاص، دوراندیشی عقل، خدمت به مردم، ایثارگری، دراز کردن دست برای گرفتن دست‌های افتاده و رفع نیازهای مردم از ویژگی‌ها و خصایص اخلاقی آن حضرت بوده است و آن حضرت را نسبت به سایر افراد ممتاز می‌کرده است لذا کلاس درس امام صادق (ع) صرفاً کلاس درس نبوده است در کنار درس آموزش اخلاق و معرفت در سرلوحه سخنان و فرمایشات امام صادق (ع) وجود داشته است. امام صادق (ع) مناظرات بسیار زیادی را با رؤسای سایر مذاهب انجام دادند اما در کنار این مناظرات آموزگار اخلاق و ادب برای تمام حضار اعم از موافقان و مخالفان خود بودند. هر کس که امام صادق را می‌دید مجذوب اخلاق ایشان می‌شد. هر کس منطق ایشان را در فقه، اصول، رجال، کلام، تفسیر، پزشکی، شیمی، فیزیک وسلیر علوم مشاهده می‌کرد مجذوب ژرفای معلومات آن حضرت می‌شد؛ لذا حضرت شاگردانی را در همه علوم داشتند در کنار مباحثی که مطرح می‌شود که آن حضرت در فقه اصول طب نجوم زیست شناسی رجال کلام و سایر علوم شاگردان مبرزی را تربیت کردند.

وی افزود: زمان حیات امام صادق (ع) عصر ظهور فرقه و مذاهب الحادی بوده است، شبهات زیادی بر علیه اسلام و قرآن توسط فرقه‌ها و مذاهب الحادی تولید و در میان مردم رواج پیدا می‌کرد، امام صادق (ع) مبارزه با انحرافات و شبه افکنی‌ها را در سرلوحه کار فرهنگی خود قرار دادند، ملحدان و خدا گریزان در دوره امام صادق (ع) فعالیت وسیع و گسترده‌ای را داشتند نمونه آنها مثل ابن ابی العوجا، ابوشاکر دیصانی، ابن مقفع، ابن طالوت، افراد تأثیرگذاری در جامعه آن زمان بودند که امام صادق (ع) همچون سدی استوار مقابل شبهات این افراد ضدمذهب می‌ایستادند و اجازه نمی‌دادند افکار مسموم آنها در میان جامعه پخش شود؛ لذا در عصر امام صادق فرقه‌هایی مثل زیدیه و کیسانیه مجال بروز و ظهور پیدا کردند اما امام صادق (ع) با مناظراتی که با رؤسای زیدیه و کیسانیه کردند توانستند عده زیادی از آنها را به راه راست برگردانند. با غالیان و افرادی که اندیشه‌های غلو و افراطی داشتند حتی در میان افراطیان منتسب به مذهب شیعه؛ امام صادق (ع) با منطق و برهان با آنها مناظره و آنها را مجذوب منطق و استدلال‌های خود می‌کردند. در کنار اینگونه کارهای کلامی که آن حضرت انجام می‌دادند بخش عمده‌ای از فرصت‌های علمی امام صادق (ع) صرف حل مسائل فقهی می‌شد، همه فقهای چهارگانه مذاهب اسلامی شافعی‌ها، حنفی ها، مالکی‌ها، همه خود را مدیون امام صادق (ع) می‌دانستند. ابوحنیفه می‌گوید اگر جعفر بن محمد (ص) نبود مردم به مناسک حج آگاه نمی‌شدند، گویا چه او امام صادق (ع) را مجری و اجرا کننده احکام حج معرفی می‌کردند.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: امام صادق (ع) روش اجتهاد و شیوه استنباط در احکام دین را به یاران خود آموزش می‌دادند، یکی از شاگردان او به نام عبدالاعلی بن یزید کلبی به محضر امام صادق (ع) وارد شد و از ایشان درباره مسح بر محل زخم در وضو یا همان وضوی جبیره را سوال کرد امام صادق علیه السلام وضو گرفتن را به او آموزش دادند، درباره حج و مسائل متفاوتی که در ابواب مختلف قضا، جهاد، شهادت، تجارت، مسائل طهارت و نجاست همه در حقیقت بخشی از فعالیت‌های علمی و فقهی آن حضرت است که امروز امت اسلام از بیانات آن حضرت بهره‌برداری و استفاده می‌کنند. امام صادق (ع) در کنار فقه و اصول روش اجتهاد را به شاگردان خود آموزش دادند، به عنوان مثال در آموزش استصحاب روایاتی که به ما رسیده است عمده از امام صادق (ع) بوده است، در باب برائت مباحث بسیار عمیق و وسیعی داریم که امروز فقهای ما با استناد به فرمایشات امام صادق قواعد و اصول عملیه را برای استنباط احکام شرعی از آن استفاده می‌کنند، فرمایشات امام صادق (ع) در حقیقت یک پیام بسیار ارزشمندی را برای فقها و مجتهدان به ارمغان داشت که باب علم را برای امت اسلام باز می‌کرد لذا فقه شیعه و جعفری پویا است و باب علم را منسد نمی‌داند همانگونه که اهل سنت باب فقه و علم و مسائل مستحدثه را منسد می‌بینند و می‌گویند چون ما نمی‌توانیم استنباط کنیم پناه به قیاس و… می‌برند اما فرمایشات امام صادق (ع) در اصول به عنوان ابزار استنباط در اختیار فقهای ما قرار داده است باب علم را به روی انسان‌ها باز می‌کند و اجازه می‌دهد که یک فقیه استنباط کند و تنقیح مناط داشته باشد و در مسائل مستحدثه به عنوان حکم ظاهری فتوایی را به مکلفان ارائه نماید.

وی گفت: وقتی در فقه جعفری استنباط باب احکام را مفتوح دیدیم آن زمان هر فقیهی می‌تواند در ارتباط با مسائل مستحدثه نوآوری داشته و احکام جدیدی را پدید بیاورد وقتی باب استنباط مفتوح باشد محدودیتی برای استنباطات یک فقیه ایجاد نمی‌شود. به تعبیر دیگر هر فقیهی برای خود رسالتی می‌بیند که در حقیقت اگر در علم و دانش او ابهامی وجود داشته باشد آنها را برطرف کند، امام صادق (ع) حتی در زمان خود به شاگردان خود توصیه می‌کردند که وقتی دسترسی به امام معصوم ندارید خود احکام را استنباط کنید و بر مبنای نظر خود عمل و استنباط‌های خود را به دیگران هم منتقل کنید. ایشان به دیگران هم اجازه داده بودند که اگر آنها هم به امام معصوم دسترسی ندارند به فقیهانی که به این توانمندی استنباط رسیده بودند مراجعه کنند و از آنها فتوا بگیرند و عمل کنند و در یک مسیر بسته باقی نمانند. اجازه‌ای که امام صادق (ع) به فقهای زمان خود دادند در حقیقت فقه شیعه را از بن‌بست خارج کرد و فقه شیعه را در زمان و مکان شناور قرار داد، شخصی نزد امام صادق (ع) آمد و گفت من داشتم می‌رفتم زمین می‌خوردم ناخن من از دست من جدا شد اکنون دست خود را بستم حالا می‌خواهم وضو بگیرم چگونه بگیرم امام صادق فرمودند حکم آن را از قرآن و استنباط استفاده کردند آنجا که قرآن می‌فرماید ما در دین برای شما هیچ حرج و بن‌بستی قرار ندادیم، بر همان دارویی که بر روی دست خود گذاشتید بر همان مسح کن و وضوی تو درست است. اینجا امام صادق یه قاعده اصلی فقهی را به این آقای سائل آموزش می‌دهند. حضرت با این قاعده راه استنباط احکام و روانسازی احکام را به این شاگرد خود آموزش می‌دهند. قاعده فقه شیعه در قرآن وجود دارد که پرکاربرد می‌شود و فقیه می‌تواند در همه جا از آن استفاده کند، لذا باب علم در فقه شیعه بسته نیست فقیه می‌تواند با استنباط و استفاده از آیات و روایات احکام مستثنا را به بهترین شکل استنباط کرده و فتوا بدهد.

کد خبر 6086168

دیگر خبرها

  • رفتار شیعیان باید موجب تقویت مذهب شود
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • برگزاری کارگاه آموزشی مهدویت در لرستان
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • استقلال و پرسپولیس تفاوتی ندارند؛ جام گرفتن دیگر لیاقت نمی‌خواهد!
  • سئو حرفه و خدمات سئو سایت چه تفاوتی دارند
  • اتریوم و کاردانو چه تفاوتی دارند؟