Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@08:19:24 GMT

۲۰ تشکل حفاظت از منابع طبیعی سمنان در حال ثبت است

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۶۶۸۳

۲۰ تشکل حفاظت از منابع طبیعی سمنان در حال ثبت است

علیرضا رهایی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: رویکرد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزایش تعداد تشکلها در زمینه حفاظت از عرصه‌های ملی است.
به گفته وی، در گذشته ثبت سازمان‌های مردم نهاد و رتبه بندی تعاونی‌ها برای فعالیت در اجرای طرح‌های آبخیزداری دارای روند اداری سخت و طولانی بود، اما بر اساس آیین‌نامه اجرایی بند ب ماده ۲۹ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور که بهمن سال گذشته تصویب و امسال ابلاغ شد، رتبه بندی تعاونی‌ها و ثبت سازمان‌های مردم به وسیله محیط زیست و منابع طبیعی انجام ‌می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اکنون رتبه بندی و تعیین صلاحیت تعاونی‌ها در قالب گواهی پنج ساله صادر ‌می‌شود و با کسب گواهی می‌توانند اجرای‌طرح‌های آبخیزداری را برعهده بگیرند.
رهایی ادامه داد: تعاونی‌ها و سازمان‌های مردم نهاد بر اساس نوع فعالیت و دارا بودن شرایط لازم اجرای طرح‌های آبخیزداری را برعهده می‌گیرند.
وی تصریح کرد: تجربه اجرای کارهای قبلی، بومی بودن و نوع مدرک تحصیلی اعضا، از جمله شاخص‌های موثر در رتبه تعاونی‌هاست.
وی یادآور شد: تشکل‌ها و تعاونی‌ها بسته به رتبه بندی، در حوزه کاری خود به میزان سه میلیارد و ۲۸۰ میلیون تا ۱۴ میلیارد ریال عهده‌دار اجرای طرح‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان می‌شوند.
رهایی خاطرنشان کرد: اجرای طرح های زیستی مانند کپه‌کاری، بذرپاشی و جنگل کاری، اجرای طرح حدنگاری اراضی و کمربند حفاظتی از جمله فعالیت هایی است که به تشکل‌ها و تعاونی‌ها واگذار می‌شود.
وی با بیان اینکه آیین نامه بند ب ماده ۲۹  قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور در حوزه شهرستانی، بخش و روستا قابلیت اجرایی دارد و اولویت با افراد بومی و بهره برداران مرتع است، افزود: استان سمنان ۱۰۱ تعاونی فعال در زمینه مرتعداری، آبخیزداری، جنگل نشینی و روستایی دارد.

رئیس اداره آموزش،ترویج ومشارکت‌های مردمی منابع طبیعی استان سمنان، اشتغالزایی برای جوامع بومی و بهبود معیشت را از مزایای واگذاری اجرای طرح‌های آبخیزداری به تعاونی‌ها و تشکل‌ها عنوان کرد.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد مرتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.

۷۳۴۲/6103

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری حفاظت از منابع طبیعی شاخص کشاورزی محیط زیست قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۶۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه

غلامرضا چامه معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : اجرای این میزان عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در استان موجب تولید آب با استحصال، مدیریت تبخیر و تغذیه آبخوان‌ها به میزان ۴۸۷ میلیون مترمکعب شده است که از فرسایش خاک به میزان ۸/۵ میلیون تن کاسته است.

غلامرضا چامه افزود: اجرای این عملیات در عرصه‌های طبیعی استان موجب کنترل رسوب حوزه سد‌های استان و سیمره به میزان ۶/۲، تولید علوفه به میزان ۷۸ میلیون کیلوگرم و پیشگیری و کاهش مخاطرات سیل به طور متوسط به میزان ۷۰ درصد شده است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، اعتبارات اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به میزان ۷۳۰ میلیارد ریال به تصویب رسید که با تخصیص حدود ۴۰ درصدی تاکنون، عملیات اجرایی در سطح ۲۵ هزار هکتار و در ۱۴ شهرستان استان آغاز گردیده و در حال انجام است.

چامه افزود: سال گذشته در راستای امضای تفاهم نامه همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) جهت اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری اعتباری به میزان یک هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال به استان کرمانشاه اختصاص یافت که مقرر گردید ۳۶۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری طی سه سال اجرا شود.

وی تاکید کرد: این عملیات شامل اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری، کنترل سیلاب، تغذیه آبخوان دشت ها، حفاظت از خاک کنترل فرسایش و کاهش رسوب حوزه‌های سد‌های مخزنی است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی