Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز،   روزنامه هاآرتص در تحلیلی به شکست اقدام ترامپ در خلیج فارس اشاره کرد و نوشت:


نزدیک به دو ماه پس از تشدید بحران میان ایران و آمریکا در خلیج فارس، به نظر می رسد اختلاف هایی جدی در تشکیل ائتلافی از کشورهای عربی که از تحریم های آمریکا حمایت می کردند، وجود دارد. موارد زیادی از جمله تصمیم ترامپ به پرهیز از اقدام نظامی در مقابل ایران تعهد کشورهای خلیج فارس را به گرفتن موضعی سخت در برابر ایران تضعیف می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


واضح ترین نشانه این تغییر را می توان در رفتار امارات متحده عربی در هفته های اخیر دید. این کشور از ماه گذشته، با وجود انکار تصمیم به خروج از جنگ یمن، فعالیت های نظامی خود را در این جنگ کاهش داده است. بلومبرگ در گزارشی مدعی شد علت این تصمیم، نگرانی امارات متحده عربی از تهدید ایران و بالا گرفتن تنش ها میان تهران و واشنگتن است. حوثی های یمن نیز اعلام کرده اند در واکنش به این تغییر سیاست، حمله به امارات را متوقف می کنند.

در یکی از تحولات کم سابقه اخیر، یکی از فرماندهان گارد ساحلی امارات به تهران سفر و در دیدار با همتای ایرانی خود توافقی را در زمینه مقررات ماهی گیری و دریانوردی در خلیج فارس امضا کرد.  پیشتر نیز امارات متحده عربی از مقصر خواندن تهران در حمله به نفتکش هایش خودداری کرده بود. هفته گذشته یکی از وزرای سعودی نیز در اقدامی دور از انتظار برای گفتگو درباره حج به تهران رفت.

این مجموعه تحولات تضعیف اعتماد کشورهای خلیج فارس، به ویژه امارات متحده عربی، را به آمریکا نشان می دهد که شاید یکی از مهمترین علل آن انصراف ترامپ از حمله تلافی جویانه در واکنش به سرنگون شدن پهباد آمریکایی به دست ایران بود. تصمیمی که بسیاری در آمریکا آن را تصمیم عاقلانه می دانند؛ اما در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس نشانه ضعف تلقی شد و بازنگری همسایگان ایران در مواضع شان را در پی داشت.

به طور کلی، لحن واشنگتن پس از مواضع تند هفته های نخست، آرام تر شده و ترامپ نشان داده است به دنبال جنگ نیست و تلاش می کند مذاکره با تهران را با خواسته هایی جدید از سر بگیرد.

در روزهای اخیر خبرهای مختلفی درباره رد پیشنهاد دیدار با ترامپ از سوی ظریف و تلاش دولت آمریکا برای از سرگیری مذاکرات با میانجی گری عمان منتشر شده است.
در همین حال تلاش آمریکا با ایجاد نیرویی چند ملیتی در خلیج فارس برای تأمین امنیت عبور و مرور کشتی ها با مشکل مواجه شده است و کشورهای اروپایی از آن استقبال چشمگیری نکرده اند. آمریکا نیز اعلام کرده است موضوع تأمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس را مسؤولیت مستقیم خود نمی داند.
پیش بینی تحولات آینده در خلیج فارس دشوار خواهد بود و به گام های بعدی ایرانی ها و آمریکایی ها بستگی خواهد داشت. میان حرف و عمل دولت آمریکا در این موضوع نیز مانند دیگر مسائل سیاست خارجی این کشور فاصله زیادی وجود دارد. اسرائیل نیز به این نتیجه رسیده است که ترامپ مسیر مذاکره را ترجیح می دهد و به دنبال استفاده از نیروی نظامی نیست. اکنون این پرسش مطرح است که آیا نرم تر شدن مواضع ایران و آمریکا به از سرگیری گفتگوها ختم خواهد شد یا خیر. در حال حاضر اختلاف میان مواضع آن ها بسیار زیاد است.



منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۹۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم

وزیر سابق امور خارجه در ادامه گفت: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است، اما در این دنیای فعلی چیزی به نام قدرت هژمون نداریم. برخی به اشتباه فکر کردند که آمریکا برجام را پذیرفت، چون منافعش ایجاب می‌کرد.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه در نشست «ژئوپلیتیک خلیج فارس» گفت: کشور‌های عربی به این درک رسیده اند که امنیت را نمی‌توان فقط از آمریکا خرید. چالش اصلی جهان امروز چالش شناختی است. اشتباهاتی که صورت می‌گیرد به علت ادراک و شناخت نادرست است.

وی افزود: چند ادراک نادرست در دو طرف خلیج فارس، منطقه را از آرامش و صلح محروم کرده است. روندی در جهان عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس برای اصلاح ادراکات نادرست شروع شده است.

ظریف در ادامه گفت: ادراک خرید امنیت در جنوب خلیج فارس هنوز وجود دارد که غلط است. کشور‌های حاشیه خلیج فارس به این جمع بندی رسیده اند که جهان از فضای قطبی عبور کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف افزود: دوستانی که دلشان برای آمریکا لک می‌زند، فراموش نکنند که آمریکا خوزستان عزیز ما را سرزمین مورد اختلاف خواند. کشتی‌های کویتی در زمان جنگ قبل از پرچم آمریکا، پرچم شوروی را برافراشتند. اولین کشوری که فکر می‌کرد می‌توان امنیت را خرید صدام بود.

وزیر سابق امور خارجه گفت: صدام اعلام می‌کرد که دژ شرقی جهان عرب است. کشور‌های عربی به صدام پول میدادند که بجای آن‌ها بجنگد. دولت سعودی همان زمان هم نگران بلند پروازی صدام بود. وقتی قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم طارق عزیز اعلام کرد که تا مذاکره نکنیم آتش بس نخواهیم داشت.

وی افزود: دبیرکل سازمان ملل دست به دامن جورج شولتز وزیر خارجه آمریکا شد و او پاسخ داد که تا ۳ ماه دیگر کار تمام است. فهد به صدام زنگ زد که غرور مردم ایران را زیر پا نگذار که دمار از روزگار تو در می‌آید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف با اشاره به جنایات روزافزون رژیم تروریست صهیونیستی گفت: اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد. امروز کشور‌های عربی به سراغ اسرائیل رفته اند که امنیت بخرند. اسرائیل در تاریخ تقلبی خود از کسی حمایت نکرده است.

وی گفت: در مذاکرات آزادی گروگان‌های آمریکایی شخصا شاهد بودم که اسرائیل به آمریکا هم پشت کرد. اشتباه ما این است که فکر می‌کنیم آمریکا می‌خواهد حضور خود در منطقه را گسترش دهد. سیاست آمریکا حرکت به سوی منطقه آسیا است.

وزیر سابق امور خارجه در ادامه گفت: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است، اما در این دنیای فعلی چیزی به نام قدرت هژمون نداریم. برخی به اشتباه فکر کردند که آمریکا برجام را پذیرفت، چون منافعش ایجاب می‌کرد.

ظریف به خیانت‌های خانواده پهلوی و ادامه‌دار بودن آن نیز اشاره کرد و گفت: ربع پهلوی و.. که سراغ اسرائیل رفتند تاریخ را فراموش کرده اند. گفتمان غالب در اسرائیل این است که ایرانیان از اول تاریخ به دنبال نابودی ما بودند. اسرائیلی‌ها تاریخ کوروش و بابل و نجات یهودیان، را تبدیل به ماجرای دروغین استر و مردخای کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف در ادامه این نشست گفت: عدم مشارکت در ترتیبات جهانی موجب حذف ما خواهد شد، نه توقف آن ترتیبات! اشتباه ادراکی ما ایرانیان این است که فکر می‌کنیم اگر با چیزی مخالفت کردیم آن چیز شکل نخواهد گرفت.

وی در ادامه گفت: در دریای کاسپین یک زمانی فکر می‌کردیم که اگر حضور پیدا نکنیم اتفاقی رخ نخواهد داد، اما بستر دریا را تقسیم کردند. عدم حضور ما در ترتیبات امنیتی در خلیج فارس، به معنای حذف شما از این ترتیبات است. ما خیال می‌کنیم که اول و آخر راه‌های مواصلاتی دنیا ما هستیم، با اینکه جایگزین وجود دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف در ادامه ای نشست گفت: هر کشوی که به ما حمله کرد رنگ ما را گرفت و نه بالعکس. برخی همسایه‌ها به ما خیلی ظلم کردند، اما به نگاه فرصت باید نگاه کنیم. خیلی از انگاره‌های ما در خصوص دنیای عرب غلط است.

وزیر سابق امور خارجه در انتها گفت: امروز مغول‌ها به ایران می‌آیند که فرهنگ خود را پیدا کنند. اعراب که به ایران حمله کردند هم رنگ ایرانی گرفتند. باید به مردم خودمان به چشم فرصت نگاه کنیم نه تهدید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام