Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-01@19:50:14 GMT

هزینه از صندوق توسعه ملی برای جبران فرصت سوزی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۹۹۶۸

هزینه از صندوق توسعه ملی برای جبران فرصت سوزی‌ها

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  سید عباس پرهیزگاری با بیان اینکه اصلاح ساختار بودجه کشور فرآیند زمان بری است، اظهار داشت: مهم ترین موضوع این است که باید از فرصت و زمان استفاده کرد تا در زمان لازم از نتایج اصلاحاتی که انجام شده، بهره مند شد و جلوی آسیب به کشور را گرفت.

 

این کارشناس اقتصادی افزود: در اردیبهشت سال گذشته که آمریکا از برجام خارج شد، روشن بود که مشابه دوره قبل در صادرات نفت به مشکل بر خواهیم خوریم و این مشکل روی بودجه کشور اثر می گذارد؛ هوشمندانه ترین اقدام در آن زمان این بود که با استفاده از زمانی که در اختیار داشتیم اصلاحات گام به گام را انجام می دادیم تا میزان آسیب ها کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: با این حال با توجیه هایی همچون تمدید معافیت ۸ کشور برای خرید نفت ایران، تغییرات جزئی در صادرات نفت و ... به تدریج تک تک فرصت ها را از دست دادیم تا اینکه در آذر ماه و در زمان ارائه بودجه، متوجه شدیم که هیچ اقدام اصلاحی انجام نداده ایم و این عدم اقدام موجب شد که بودجه سال ۹۸ با سال ۹۷ هیچ تفاوتی نداشته باشد.

 

پرهیزگاری با بیان اینکه هشدارها در رابطه با افزایش مشکلات در سال ۹۸ شدیدتر شد، گفت: در آن زمان در حکم رهبر معظم انقلاب بحث اصلاح ساختار بودجه در راستای وابستگی کمتر بودجه به نفت و تراز کسری بودجه مطرح شد؛ از آذرماه سال گذشته فرصت داشتیم که در لایحه بودجه (در دولت و مجلس) اصلاحاتی انجام دهیم.

 

وی افزود: اما باز هم این فرصت گذشت و وارد سال ۹۸ شدیم و طبق پیش بینی ها دولت برای اداره کشور به مشکل برخورد وچاره ای نماند جز اینکه به منابع استراتژیک کشور(صندوق توسعه ملی) دست درازی شود.

 

هزینه از صندوق توسعه ملی برای جبران فرصت سوزی‌ها

پرهیزگاری تصریح کرد: با مصوبه اخیر سران قوا منابع صندوق توسعه ملی برای فرصت سوزی یک سال اخیر هزینه خواهد شد و آورده این موضوع این است که اصلاح ساختار بودجه به منظور جلوگیری از کسری بودجه و ترازی مالی عمومی دولت یک سال دیگر به تعویق می افتد.

 

وی افزود: برداشت از صندوق توسعه ملی خلاف رویه پیش بینی شده در این صندوق مبنی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه، تجمیع منابع پایدار برای توسعه پایدار و داشتن یک ضربه گیر قابل اعتماد است.

 

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: فرصت سوزی یک سال اخیر موجب شد دولت اعلام کند با منابع کنونی توان اداره کشور را ندارد و برای انجام هر اصلاحی نیاز به زمان بسیار زیادی دارد، از این رو دیگر نمی توان در سال ۹۸ اقدامات اصلاحی انجام داد و باید از صندوق توسعه ملی برداشت شود.

 

وی افزود: دولت با هزینه از صندوق توسعه ملی دوباره در حال خرید زمان است و اصلاحات را به بعد موکول می‌کند؛ حرف ما این است که حداقل در ماه های باقی مانده از سال ۹۸ دولت اصلاحات را کلید بزند تا در سال ۹۹ مشکلات امسال تکرار نشود. 

 

پیش بینی کسری بودجه ۱۰۰ هزار میلیاردی در سال ۹۹

پرهیزگاری ادامه داد: وقتی دولت از یک طرف صندوق توسعه ملی را خالی کرده و از آن طرف انبوه اوراق مالی منتشر و استقراض می کند و هیچ اقدام اصلاحی را نیز انجام نمی دهد، باز هم در سال بعد شاهد فوران مشکلات خواهیم بود و روند برداشت از صندوق در صورت داشتن منابع و در دسترس بودن این منابع، همچنان تداوم می یابد.

 

وی اظهار داشت: در حال حاضر اما و اگرهایی در خصوص در دسترس بودن منابع صندوق برای بانک مرکزی مطرح است و اینکه این منابع تبدیل به پایه پولی خواهد شد که در این صورت قطعا شاهد آثار تورمی شدیدی در جامعه خواهیم بود.پرهیزگاری یادآور شد: در صورت تداوم همین روند، طبق پیش بینی ها در سال ۹۹ کسری بودجه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی خواهیم داشت و این چرخه همین طور ادامه خواهد یافت.

 

وی با بیان اینکه بدون انجام اقدامات اصلاحی نمی توان کار را جلو برد، گفت: بر اساس پیش بینی بسیاری از مراکز پژوهشی، فشار تحریم ها به مدت ۶ سال ادامه خواهد داشت اگر برای بلندمدت برنامه ریزی نکنیم اتفاقاتی می افتد که خوشایند کشور نخواهد بود.پرهیزگاری با اشاره به اینکه تمام توان کشور باید برای انجام اقدامات اصلاحی تجهیز شود، اظهار داشت: از جمله اولویت های اصلاحی، می توان به حوزه مالیاتی اشاره کرد زیرا ظرفیت بسیاری برای درآمدزایی در این حوزه داریم.

 

عدم گسترش پایه ها، زمینه را برای افزایش فرارهای مالیاتی فراهم کرده است

وی ادامه داد: ما در حوزه مالیاتی علاوه بر عدم اخذ مالیات حقه، عدالت را هم رعایت نکردیم؛ در کشورهای دیگر تقریبا ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی مالیات اخذ می شود و طبقات ثروتمند ملزم به پرداخت مالیات هستند بدون اینکه فشاری به بخش تولید وارد شود.

 

این کارشناس اقتصادی افزود: متاسفانه تاکنون اصلاحاتی در حوزه مالیات انجام نداده ایم و حتی در این بخش ظلم هم کرده ایم و بدون استفاده از پایه های مالیاتی و تکیه بر روش ها ناکارآمد مالیاتی، زمینه را برای فرار مالیاتی فراهم کرده ایم.

 

پرهیزگاری ادامه داد: از سویی دیگر در هزینه های دولت انضباط مالی را در دستور کار قرار ندادیم؛ دولت باید به صورت دقیق بداند ذی نفع نهایی بهره مند شده از این هزینه چه کسی است. در حوزه مدیریت هزینه ها کارهای بسیاری می توان انجام داد.

 

لزوم مولدسازی دارایی دولت

وی اظهار داشت: مولدسازی دارایی های دولت نیز دیگر اقدامی است که در راستای اصلاحات ساختاری بودجه باید در دستور کار قرار می گرفت.این کارشناس اقتصادی گفت: همچنین جلوگیری از قاچاق سوخت و به کارگیری این منابع برای افزایش صادرات و کسب درآمد از این حوزه دیگر موردی است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

 

باید قبول کنیم که در جنگ اقتصادی هستیم

پرهیزگاری تاکید کرد: ظرفیت های جبران کسری بودجه و افزایش درآمدزایی بسیار است اما این موضوع نیاز به تدبیر دارد. باید قبول کرد که در جنگ اقتصادی به سر می بریم و برای مقابله با این جنگ باید به تجهیز توان کشور پرداخت.وی افزود: در زمان جنگ، انجام اقدامات اصلاحی برای تجهیز قوای کشور و بهبود امور الزامی است.این کارشناس اقتصادی یادآور شد: در صورت تدام روند فعلی، در سال ۹۹ با مشکلات زیادی مواجه می شویم.

 

مهر

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی اقتصاد جام نیوز بودجه دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ همت سرمایه گذاری در گیلان اجرایی می شود

اسدالله عباسی در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری (اکسپو) گفت:  امروز ارتقاء بهره‌وری در استان در موضوعات مهمی چون محصولات کشاورزی، نساجی، پوشاک و گردشگری را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

استاندار گیلان  به نمایش گذاشتن فرصت‌های اقتصادی گیلان در نمایشگاه اکسپو را فرصتی مفتنم برای جذب سرمایه ها و سرمایه گذار دانست و افزود: گیلان در بسیاری از شاخص‌ها اعم از مشارکت اقتصادی، ضریب جینی (معیاری از پراکندگی آماری در اقتصاد)، نرخ بیکاری و تعهد اشتغال از رتبه خوبی در کشور (بین چهار تا ۱۲) برخوردار است.

عباسی با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این استان عنوان کرد: گیلان از رتبه‌های خوبی در محصولات برنج، چای، فندوق، بادام زمینی، گل گاو زبان، زیتون و سایر محصولات برخوردار است و در میزان تولید و صادرات خاویار هم رتبه اول کشوری را داراست.

وی با بیان اینکه در زمینه ایجاد زنجیره ارزش اقدامات خوبی در استان انجام شده‌است، عنوان کرد: بسیاری از محصولات تولیدی استان به صورت فله‌ای عرضه می‌شود که در عمل این امر ارزش افزوده و بهره‌وری بالایی ندارد اما گام‌های ارزشمندی انجام شد تا زنجیره ارزش افزوده از مزرعه تا بازار شکل گیرد و تولید برای تولیدکننده و سرمایه‌گذار مقرون به صرفه باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به صادرات کیوی و امکانات سردخانه‌ای و سورتینگ این محصول در استان اظهار کرد: اگر محصول کیوی صادر نشود باید در بخش‌های مختلف صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار گیرد که بدین منظور گام‌هایی برداشته شده‌است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برای شکوفایی گیلان در بخش‌های مختلف به همدلی، هماهنگی و استفاده از همه ظرفیت‌ها نیاز است، ادامه داد: برای این موضوع باید از همه نخبگان استانی و ملی استفاده شود و همه نهادها و مسئولان پای کار باشند.

عباسی به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره کرد و افزود: دولت برنامه راهبردی خوبی را تعیین و تدوین کرده و تاکید رییس جمهور و وزیر کشور در بخش‌های مختلف برای ما تکلیف است تا بتوانیم در افق چشم‌انداز میان مدت و بلندمدت به نتیجه برسیم البته در کوتاه مدت طی ۲ سال اخیرگام‌های موثر و مهمی برای تحقق اهداف از پیش تعیین شده برداشته شد.

وی با اشاره به برپایی غرفه گیلان در جشنواره بین المللی فرصت‌های سرمایه گذاری اظهار کرد: بازدیدکنندگان این غرفه اذعان کردند که گیلان در مکان محدود همه شاخص‌ها را در قالب آمار و ارقام ترسیم کرده و بازدیدگنندگان داخل و خارج کشور می‌توانند ظرفیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی استان را مشاهده و برای سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

نماینده عالی دولت در گیلان به استقبال تعدادی از سرمایه‌گذاران از این نمایشگاه و مراجعه آنها به وی برای اقدام در استان اشاره کرد و گفت: هماهنگی لازم در این رابطه انجام می شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • بیش از ۱۰۰ همت سرمایه گذاری در گیلان اجرایی می شود
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳