Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:30:26 GMT

صادرات ۶ میلیاردی نانوکامپوزیت‌های ایرانی به ۳ کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۱۵۱۴

صادرات ۶ میلیاردی نانوکامپوزیت‌های ایرانی به ۳ کشور

تیم تحقیقاتی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید نانو کامپوزیت‌هایی با ویژگی‌های منحصر به فرد برای کاربردهای صنایع نفت و گاز، شرکت‌های آب‌ و فاضلاب و مخابرات، توانسته است این محصول با به ۳ کشور صادر کند.

به گزارش ایسنا، محصولات پلیمری به ویژه کامپوزیت‌ها به دلیل برخورداری از ویژگی‌هایی چون وزن سبک، طول عمر مفید بسیار بالا، حمل و نقل و نصب سریع و آسان، مقاومت بالا در برابر انواع خوردگی‌ها و سازگاری با محیط زیست تأثیر بسزایی در کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری داشته است و در رقابت با محصولات فلزی و بتونی در کاربردهای مشابه توانسته بخش اعظمی از رقبای خود در حوزه‌های مشابه را پشت سر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو فعالیت خود را از سال ۱۳۸۶ در زمینه طراحی و تولید انواع مخازن تحت فشار و اتمسفریک از نوع استوانه‌ای (GRP) و مکعبی (SMC)، اتصالات کامپوزیتی FRP و دریچه‌های "منهول کامپوزیتی" آغاز کرد و در حال حاضر قادر به ارائه راه حل‌های صنعتی به ویژه مقابله با خوردگی صنعتی بر اساس فرایندهای عملیاتی با استفاده از نانو کامپوزیت‌ها است.

این شرکت تولیدکنندگان مواد نانوکامپوزیتی و محصولات پلیمری، در یک سال گذشته محصولات خود را به کشورهای ترکمنستان، عراق و قطر صادر کرده به طوری که در سال گذشته ترکمنستان، عراق و قطر در مجموع در حدود ۶ میلیارد ریال از نانومحصولات تولیدی خریداری کرده‌ است و در حاضر به دنبال توسعه بازار صادراتی هستند و از این رو برنامه‌هایی نظیر شرکت در نمایشگاه‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌ است. 

محمد حبیبی، مدیرعامل این شرکت درباره مزیت‌های استفاده از فناوری‌نانو در این محصولات گفت: در حال حاضر تقریبا نیمی از محصولات ما مبتنی بر فناوری‌نانو بوده که این سهم در حال رشد است. استفاده از نانو مواد موجب افزایش مقاومت در برابر خوردگی شده و استحکام افزایش می‌یابد. همچنین نانوکامپوزیت‌ها کُندسوز بوده و شعله‌ور نمی‌شوند در نتیجه از نظر مشتری بسیار جذاب‌تر از محصولات عادی هستند.

این محققان با تمرکز بر استفاده از مواد نانویی به عنوان افزودنی به پلیمر برای ساخت نانوکامپوزیت موفق به تولید نانوکامپوزیت‌هایی با عملکرد بالا شدند. این نانوکامپوزیت‌ها برای ساخت مخازن و دریچه‌های "منهول" مورد استفاده در صنعت آب، گاز و مخابرات کاربرد دارد.

از محصولات این شرکت در پروژه‌های مختلفی در سراسر کشور استفاده شد که از آن جمله می‌توان به نصب دریچه‌هایی با قابلیت تحمل ۹۰ تن بار در فرودگاه امام نصب اشاره کرد ضمن آنکه شرکت آب و فاضلاب در یک سال گذشته در حدود ۸ میلیارد ریال از دریچه‌های نانویی این شرکت خریداری کرده است. شرکت مخابرات، ایران ‌خودرو، پتروشیمی مبین، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، شهرداری تهران، پتروشیمی جم، شرکت ملی گاز ایران و پتروشیمی شازند از دیگر مشتریان این شرکت هستند.

عدم شناخت بسیاری از مدیران شرکت‌ها نسبت به محصولات پیشرفته از جمله چالش‌های این شرکت برای تجاری سازی محصولات دانش بنیان خود است. در حالی که استفاده از چدن به عنوان دریچه منسوخ شده و مواد پلیمری و نانوکامپوزیتی جایگزین آن‌ در بازار شده است هنوز برخی شرکت‌های عمرانی به دنبال دریچه‌های چدنی هستند.

کفپوش اپوکسی ضد اسید از دیگر دستاوردهای دانش بنیان این شرکت است. این کفپوش دو جزئی از ترکیب دو جزء رزین اپوکسی و سخت کننده ضد اسید تولید شده است. از جمله ویژگی‌های اساسی روکش کفپوش اپوکسی ضد اسید مقاومت در برابر مواد شیمیایی و مخرب است. کفپوش اپوکسی ضد اسید به صورت ممتد و بدون درز و ترک است. با توجه به اینکه اجرای سیستم کفپوش اپوکسی ضد اسید در مقابل نیروهای حرارتی و مکانیکی، مقاومت لازم را دارد و مانع از به وجود آمدن شکاف در کل رویه می‌شود و بنابراین کیفیت اپوکسی به مرور کاهش نمی‌یابد.

این پوشش به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی و شیمیایی بسیار خوب جهت کلیه سطوحی که در معرض مواد شیمیایی، گازوئیل، بنزین، روغن و فاضلاب‌های صنعتی قرار دارند مورد استفاده قرار می گیرد.از این نوع روکش کفپوش اپوکسی ضد اسید را می‌توان برای سطوح بتنی، فلزی و سنگی استفاده کرد.

پلیمرهای مسلح شده با الیاف کربن یا الیاف کربن CFRP، موادی با مدول الاستیسیته و مقاومت کششی بسیار بالا هستند که از سوی این شرکت تولید شده است. خواص مکانیکی بالا، چگالی پایین، مقاومت در برابر اصطکاک و دمای بالا، دوام و عمر طولانی در برابر مواد شیمیایی و نفوذ ناپذیری در برابر اشعه X از بارزترین خصوصیات الیاف CFRP  کربن به شمار می‌­رود.

الیاف CFRP در مدول‌ها و مقاومت‌های مختلف و با بافت‌های الیاف یک جهته و دو جهته این شرکت  برای صنایع مختلف هوا فضا، خودرو، دریایی، نفت و گاز و پتروشیمی، ساختمانی و مقاوم سازی انواع سازه‌های بتنی عرضه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان نانوفناوری نانوكامپوزيت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۱۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.
نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.
به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.
استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.
رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی