Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود پزشکیان با بیان اینکه در کشور نقشه منابع طبیعی وجود ندارد، گفت: اگر منابع طبیعی کشور از دریا گرفته تا درخت شناسنامه دار شده و به ثبت نرسند نمی توان با تخریب، تغییر کاربری و نابودی منابع طبیعی مبارزه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  سبلان‌ما، شامگاه امروز مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش تشکل های محیط زیست که در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد به تبیین موضوع جهان بینی پرداخت و با بیان اینکه تذکیه جامعه را می سازد، گفت: در عالم خلقت همه چیز تعریف شده است و اگر ما بخواهیم این تعریف را به هم بزنیم طبیعت نیز در قالب سیل و طوفان اوضاع و احوال همه را به هم می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه سخنان خود به شاخص رشد یافتگی جوامع اشاره کرد و گفت: در شاخص های رشد یافتکی بررسی وضعیت یک روستا با روستای مشابه و یا یک شهر با شهری مشابه در نظر گرفته می شود.

این نماینده مجلس نقش سازمان های مردم نهاد در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را یادآور شد و گفت: سمن ها نقش به سزایی در تحقق اهداف محیط زیست کشور ایفا کردند.

وی از توانمندی های فردی، اجتماعی و ساختار اداری به عنوان عوامل تعیین کننده توسعه اجتماعی نام برد و به دخالت های برخی در عزل و نصب های مدیران اشاره کرد و گفت: مسائل باید با منطق و برهان حل و فصل شود.

پزشکیان با بیان اینکه دخالت های بی مورد سیستم اداری را به هم می ریزد، گفت: انتصابات سلیقه ای و بدور از کارایی لازم به سیستم و کشور آسیب می زند.

وی نبود داده و اطلاعات لازم را مشکل اساسی بحران های موجود در کشور عنوان کرد و گفت: اگر داده ها درست و دقیق در اختیار مدیران قرار گرفته و ثبت شوند در اینصورت دخل و تصرفی نیز در منابع طبیعی کشور شاهد نخواهیم بود، چراکه در دنیای امروز که اطلاعات شناسنامه دار و دیجیتالی هستند هر گونه دخل و تصرف و تخریب بلافاصله دیده شده و توسط مراجع مربوطه کنترل می شود.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی از اینکه تاکنون نقشه های مطالعاتی آب، خاک و درختان در کشور تهیه نشده است،  انتقاد کرد و گفت: اگر این نقشه ها تهیه و قانونمند شوند در اینصورت قوه قضائیه نیز با ورود به موقع می تواند با محاکمه سندسازان  و مجرین از منابع طبیعی کشور حفاظت کند.

وی به تبیین اهمیت ثبت داده ها و شناسنامه دار کردن منابع طبیعی پرداخت و گفت: وقتی قطعه زمینی با کاربری کشاوزی به ثبت رسید ، هیچ کس در هیچ مقامی،  قدرت تغییر کاربری نخواهد داشت، ولی اگر همین قطعه زمین فاقد داده لازم و شناسنامه باشد هرکسی می تواند به راحتی با حصارکسی و خشکاندن آن ، تغییر کاربری داده و به کارخانه داران و سرمایه گذاران بفروشد.

پزشکیان تصریح کرد: تا زمانیکه داده ها درست نباشند و خط کشی ها لحاظ نشده باشند نمی توانیم از منابع طبیعی کشور حفاظت کنیم چراکه به راحتی می توان انسان ها را قانع و تطمیع کرد که در اینصورت مدیریت کار سختی است.

وی از جهل و نادانی در کنار سوء مدیریت به عنوان مهمترین عامل تخریب منابع ملی نام برد و گفت: تا زمانیکه نقشه منابع ملی در کشور بر اساس داده های صحیح و علم و آگاهی طراحی نشود نمی توان جلوی تخریب و نابودی منابع طبیعی را گرفت.

این نماینده مجلس 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۲۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، بختیار سعدون گفت: در هفته جاری سه هکتار از اراضی ملی با همکاری ماموران محترم انتظامی در روستا‌های "ذمه" و "سیاوان" و "بطریان"، خلع ید و رفع تصرف شد. وی افزود:برای حفاظت دقیق از عرصه‌های منابع طبیعی و اراضی ملی، حضور مردم در صحنه مهمترین رکن بوده و به همین علت سامانه ۱۵۰۴ به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارش‌های مردمی و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در سطح منابع طبیعی این شهرستان است. لازم به ذکر است اشنویه دارای حدود ۱۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی و مراتع است

دیگر خبرها

  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است