Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته  با اخباری حول فعالیت پایگاه‌های انختاب رشته و اما واگرهای اجرای رتبه‌بندی فرهنگیان سپری شد.

فعالیت ۷۰ پایگاه انتخاب رشته کنکور سراسر در شهر تهران + فهرست مراکز

عبدالرسول کریمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش تهران درباره فعالیت پایگاه‌های انتخاب رشته کنکور سراسری ۹۸ اظهار کرد: به محض اعلام نتایج ۷۰ پایگاه در نظر گرفته شده برای انتخاب رشته آغاز به کار می‌کنند و تا پایان مدت زمان در نظر گرفته شده برای این فرآیند پایگاه‌ها برقرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مشاوران این پایگاه‌ها دوره‌های آموزشی لازم را گذرانده‌اند و مشکلی از نظر فرآیند مشاوره‌ای برای داوطلبان کنکور ۹۸ ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش تهران درباره تعرفه در نظر گرفته شده برای مشاوره در این پایگاه‌ها اظهار کرد: برای مناطق یک تا ۱۴ تعرفه ۱۵۰ هزار تومان و برای مناطق ۱۵ تا ۱۹، ۱۳۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است و خانواده‌ها می‌توانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ برای مشاوره به این پایگاه‌ها مراجعه کنند.

ماجرای فرهنگیانی که با تحصیلات عالیه نیروی خدماتی شده‌اند

از بلاتکلیفی استخدام و فعالیت معلمان حق التدریس و خرید خدمات آموزشی که بگذریم عده‌ای دیگر از فرهنگیان هم هستند که شرایط متفاوت‌تری نسبت به دو گروه ذکر شده دارند؛ افرادی که با حکم خدماتی در آموزش و پرورش به خدمت گرفته شده‌اند، اما با وجود ارتقای مدرک تحصیلی همچنان به عنوان نیرو‌های خدماتی به فعالیت مشغول‌اند.

عده‌ای از این معلمان به دنبال تعیین تکلیف وضعیت فعالیتشان هستند و معتقدند در حالی که تعداد زیادی از معلمان آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند، کلاس‌های درس برای آنکه خالی از معلم نباشند، از طریق نیرو‌های آزاد و طرح بسته‌های حمایتی اداره می‌شود و این در حالی است که نیرو‌های خدماتی در آموزش و پرورش فعالیت دارند که با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری همچنان در بخش‌های خدماتی مشغول به فعالیت بوده و  تجربه حضور آنها در مدرسه بسیار بیشتر از نیرو‌های تازه وارد به مدارس در شرایط فعلی است.   ماجرای تصادف اردوی دانش آموزی عشایری چه بود؟   محمدرضا سیفی سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر درباره  علت تصادف اردوی دانش آموزی در یزد اظهار کرد: مینی بوس اردوی عشایری با هشت دانش آموز به سمت نیشابور در حال حرکت بوده است که  دچار حادثه رانندگی می‌شود.   سیفی بیان کرد: آموزش و پرورش یزد از دستورالعمل اردویی تخطی کرده و به جای قطار از مینی بوس برای جابجایی دانش آموزان استفاده کرده است؛ در حالی که در نیشابور مقصد اصلی دانش آموزان ایستگاه قطار وجود دارد.   اجرای رتبه بندی فرهنگیان تا ۲ ماه آینده امکان‌پذیر نیست   حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس فراکسیون فرهنگیان و وزیر اسبق آموزش و پرورش او درباره موضوع افزایش حقوق ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی که سرپرست آموزش و پرورش به آن اشاره کرده بود، گفت: این افزایش حقوق به ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، از طرفی دیگر باید لایحه‌ای از دولت به مجلس بیاید که هنوز محقق نشده است و دو سالی است که برای نظام هماهنگ پرداخت حقوق منتظر این لایحه هستیم، بنابراین برای صحبت درباره چنین وعده‌هایی باید با اطلاعات کافی اظهار نظر کرد.   حاجی بابایی به موضوع رتبه بندی فرهنگیان هم اشاره کرد و گفت: برای تأمین اعتبار رتبه بندی بودجه آن را از سقف دوم به سقف اول آوردیم تا تأمین اعتبار آن قطعی باشد. از طرفی دیگر سخنگوی دولت یا هر فرد دیگر نباید اعلام کند که تا ۲ ماه دیگر رتبه بندی انجام می‌شود، چرا که حتی اگر همین فردا لایحه رتبه بندی به مجلس بیاید روند تصویب آن و رسیدن به اجرا چند ماهی طول می‌کشد و تا دو ماه آینده چنین وعده‌ای عملیاتی نخواهد شد، همچنین با احتساب افزایش ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی حقوق‌ها به اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان نیاز داریم.   چرا ثبت سفارش کتاب درسی کلاس اولی‌ها انجام نمی‌شود؟   علی باقرزاده معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره اختلال سامانه ثبت نام کتاب‌های درسی برای دانش آموزان اظهار کرد: سامانه ثبت سفارش کتاب‌های درسی برای ثبت نام دانش آموزان پایه‌های تحصیلی مختلف  طبق تقویم زمانی در نظر گرفته شده  باز است و مشکل زیرساختی در این سامانه نداریم.   وی ادامه داد: برای دانش آموزان پایه اول ابتدایی و دهم مشکل نام‌نویسی وجود دارد و آن هم به دلیل وارد نشدن اسامی آن‌ها از سامانه سناد به سامانه ثبت سفارش کتاب‌های درسی است.   اعلام نتایج طرح انتخاب و انتصاب مدیران/ ۸ هزار مدیر از مهر ۹۸ به مدارس می‌روند   فریبرز حمیدی مشاور وزیر آموزش و پرورش در ستاد راهبردی مدرسه‌محوری درباره فرایند انتخاب و انتصاب مدیران درباره اعلام نتایج  طرح انتخاب و انتصاب مدیران بیان کرد: فرایند اجرای این طرح از سال گذشته آغاز شد و اکنون جواب‌ها به تدریج مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: حدود ۸ هزار مدیر مدرسه از طریق طرح انتخاب و انتصاب مدیران منصوب می‌شوند و از مهر ۹۸ کار خود را به عنوان مدیر پی می‌گیرند.

حمیدی با اشاره به اینکه فرایند ابلاغ احکام مدیریت به تدریج صادر می‌شود، گفت: تا اول شهریور ماه احکام تمام مدیران صادر خواهد شد و مشکلی از نظر فعالیت مدیران نداریم.   اصلاح شیوه نامه طرح شهاب در مدارس ابتدایی   رضوان حکیم زاده lعاون آموزش ابتدایی درباره سازوکارهای آموزش و پرورش در موضوع استعداد یابی اظهار کرد: طرح شهاب از سال چهارم ابتدایی شروع شده است و به پایه‌های تحصیلی دیگر تسری پیدا کرد. در تلاشیم به تدریج این طرح را توسعه دهیم؛ پیش بینی می‌شود امسال از سال چهارم دبستان تمام دانش آموزان تحت پوشش این طرح قرار بگیرند.

او ادامه داد: دانش آموزان استعدادهای متنوعی دارند و با توجه به همین ویژگی در طرح شهاب، توانمندی دانش آموزان شناسایی شده و هدایت می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی با اشاره به اینکه اجرای طرح شهاب با همکاری مرکز ملی استعدادهای درخشان برگزار می‌شود، بیان کرد : به منظور اجرای هر چه بهتر این طرح، سازوکارهای جدیدی را در نظر گرفتیم . طرح ارزشیابی کیفی – توصیفی با طرح شهاب ادغام شده و شیوه اجرای آن اصلاح خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار مدارس اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، طرح «نماد» مخفف عبارت «سند ائتلاف نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان» است و اولین بار در سال ۹۴ به منظور کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان تصویب شد.

طبق این سند، آموزش و پرورش به همراه ۱۴ نهاد دیگر مکلف به اجرای نظام مراقبت از دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی است. وزارت آموزش و پرورش، ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه کشور، قوه قضائیه، وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان بهزیستی، دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی، کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تشکیل و شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی نهادهایی هستند که موظف به اجرای طرح شده‌اند.

بیشتر بخوانید طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟

اجرای این نظام پنچ مرحله اعم از غربالگری، تشخیص، آموزش، توانمندسازی و مداخله و درمان دارد و پنج هدف ایمان، نشاط، امید، هویت و خردورزی به عنوان محورها و هدف‌های اصلی دنبال می‌کند.

ابعاد مختلف طرح

امیر تجلی‌نیا، مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره این طرح گفت: مدیر مدرسه با شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر یا آسیب‌دیده ضمن ایجاد بستر برای ارائه خدمات آموزشی، مشاوره فردی و خانوادگی و انجام مداخلات مختصر ضروری توسط افراد متخصص، در صورت نیاز به ارائه خدمات حمایتی و تخصصی یا مداخله قضائی، حسب مورد موضوع را فوراً به سازمان بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری اعلام می‌کند.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: چارچوب «نماد»، با تاکید بر سه محور شناسایی، آموزش و مداخله طراحی شده است، البته فعالیت‌های ترویجی و مکمل هم مورد نظر ائتلاف است، اما هر یک از این سه محور شامل فعالیت‌های «شناسایی و غربالگری در مدارس از طریق شواهد میدانی و آزمون‌های استاندارد روانی، آزمون‌های خطرپذیری، شواهد کلینیکی و چک لیست‌ها»، «آموزش‌های رشد مدار اعم از آموزش و توانمندسازی معلمان و والدین، تولید برنامه درسی پیشگیری مربوط به هر دوره تحصیلی و منابع کمک آموزشی آن، برگزاری و اجرای دوره‌های آموزشی رشد مدار پیشگیری، اجرای فعالیت‌های مکمل و ترویجی» و «مداخلات وضعی و روانی اجتماعی اعم از اقدامات مداخله‌ای برای کاهش عوامل مخاطره‌آمیز از جمله اقدامات انتظامی و مناسب سازی فضاها، برگزاری جلسات و دوره‌های آموزشی برای خانواده‌ها به ویژه در موارد مهم، خدمات و حمایت‌های روانی اجتماعی، معاضدت‌های حقوقی و مالی مورد نیاز، مشاوره‌های خانوادگی و فردی، معاضدت‌های تحصیلی و درمان و بازتوانی» می‌شود.

وی فرایند کامل و جامع نماد را تشریح کرد و گفت: این فرایند شامل فعالیت‌های ارتقایی اعم از آموزشی و ترویجی می‌شود. «نماد» به منظور ارتقای توانمندی‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان بخش فعالیت‌های ارتقایی را طراحی و راه‌اندازی کرده است که شامل دو بخش آموزش‌های ارتقایی و فعالیت‌های ترویجی می‌شود. در بخش آموزش‌های ارتقایی، با طراحی کتابچه‌های مختلف این امکان فراهم شده است که دانش‌آموزان، والدین و کارکنان بتوانند به منابع آموزشی مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. در بخش فعالیت‌های ترویجی نیز امکان شرکت در فعالیت‌های مکمل و فوق برنامه از قبیل رویدادهای فرهنگی، هنری و ورزشی وجود دارد.

تجلی‌نیا تصریح کرد: بخش فعالیت‌های ارتقایی، یکی از پنج بخش اصلی برنامه ملی «نماد» است که هم به صورت مستقل و هم به صورت درهم تنیده با چهار بخش دیگر، طراحی شده است به طوری که دانش‌آموزان، والدین و مدارس، هم به صورت مستقل می‌توانند محتواهای‌های مورد علاقه خود در سامانه «نماد» را دریافت و استفاده کنند و هم بر اساس نتایج غربالگری‌ها، برای بهبود و یا تقویت یک یا چند مهارت خود از این کتابچه‌ها و نیز فعالیت‌های ارتقایی، به صورت موردی استفاده کنند.

وی درباره اقداماتی که در طرح نماد در راستای غربالگری، شناسایی و تشخیص انجام می‌شود، توضیح داد: «نماد» پرسشنامه‌هایی را طراحی و در دسترس قرار داده است تا با کمک آن، دانش‌آموزان وضعیت خود را اظهار و گزارش کنند. دانش‌آموزان دوره تحصیلی متوسطه اول و دوم با مشارکت در تکمیل این پرسشنامه‌ها، می‌توانند در تحلیل وضعیت خود مشارکت داشته باشند و از توصیه‌های مشاوران، کارشناسان و متخصصان برای بهبود یا ارتقای سلامت روانی اجتماعی، استفاده کنند. البته همین کار را والدین و معلمان نیز می‌توانند انجام دهند. چراکه در غربالگری «نماد»، پرسشنامه‌هایی نیز برای والدین و معلمان، طراحی شده است که با کمک آن‌ها می‌توانند درباره دانش‌آموزان و فرزندان خود، نظر بدهند و از این طریق به محافظت از ایشان، کمک کنند.

پوشش ناقص طرح در مدارس

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی روند اجرای این طرح پرداخت. یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ حدود ۵۱ درصد از دانش‌آموزان به صورت اولیه شناسایی و ۸/۱۲ درصد از آن‌ها درمان شده‌اند. از طرفی در این گزارش آمده که شواهد نشان‌می‌دهد، آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان رو به افزایش بوده است؛ بنابراین باید دید که نواقص اجرای طرح چیست.

براساس این گزارش یکی از نواقص اجرای طرح پوشش ناقص آن است. براساس برنامه‌ریزی‌ها باید «نماد» در در سال تحصیلی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ در همه مدارس کشور استقرار و تثبیت شده باشد اما تا این سال نسخه کامل نماد در ۲۱ هزار مدرسه یا ۱۷.۴۵ از مدارس اجرا شده البته نسخه کوتاه آن در همه مدارس اجرا شده است.

بر این اساس می‌توان گفت چتر این نظام هنوز فراگیر نیست و همه مدارس و دانش آموزان را در بر نمی‌گیرد و به دلیل یکپارچه‌سازی بخش‌هایی از آن در برهه‌هایی از زمان از دسترس خارج شد یا هنوز از دسترس خارج و هنوز سامانه برخط مقبول ارائه نشده است. از طرفی پرداخت اعتبارات این سامانه نیز با نوسان مواجه بوده و میزان پرداخت به ازای هر دانش آموز اندک است.

«نماد» همه آسیب‌های اجتماعی شناسایی شده را تحت پوشش ندارد

یکی دیگر از نواقص مطرح شده از سوی مرکز پژوهش‌ها این است که «نماد» همه آسیب‌های اجتماعی شناسایی شده را تحت پوشش ندارد. در مجموع درباره برنامه‌های پیشگیری باید گفت، اینکه تنها سراغ دانش‌آموزان (با تاکید بر دانش آموزان در معرض آسیب و آسیب دیده) رفتن به منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی و کنترل و کاهش آنها کافی نیست.

اجرای ناقص طرح

غلام عباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور هم از جمله کسانی است که نسبت به اجرای ناقص طرح انتقاداتی را مطرح کرده و گفت: متاسفانه در وزارت آموزش و پرورش طرح نماد به صورت کامل اجرا نشده است در صورتی که ۱۵ میلیون نفر جامعه دانش آموزی داریم که باید تحت پوشش این طرح قرار بگیرند. بررسی‌های ما از این حکایت دارد که کمتر از دو میلیون نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و این طرح هم ناقص اجرا شده است. بسیاری از مشکلات اجتماعی که داریم به حوزه کودک و نوجوان مربوط می‌شود و منشاء بسیاری از آسیب‌های دیگر هم در مدرسه، دبیرستان و مراکز تحصیل به وجود می‌آید.

معلمان آموزش ندیده‌اند

یکی از معلمان در گفت‌وگو با ایسکانیوز درخصوص نواقص اجرای طرح گفت: معلم‌ها آموزشی برای اجرای طرح «نماد» ندیده‌اند و ابعاد مختلف آن را نمی‌دانند؛ تنها فرم‌های مربوطه را در سایت نماد پر می‌کنیم. سوالات درباره مشکلات رفتاری است و شناسایی برخی از آن‌ها نیاز به تخصص دارد و از عهده معلم خارج است.

وی افزود: آموزش تنها یک بخش ماجرا است و مهمترین مانع سر راه اجرای طرح، جمعیت زیاد دانش‌آموزان و حجم بالای کتاب‌ها است. تعداد دانش‌آموزان بسیار زیاد و حجم کتاب‌ها هم بالاست و معلم زمانی برای تمرکز بر تک تک دانش‌آموزان ندارد.

معلم عنوان کرد: از طرفی پاسخ به برخی سوالات نیازمند تعامل بیشتر با دانش‌آموز و آشنا شدن با روحیات او است اما این امکان برای معلمی که درگیر کار است، وجود ندارد. من فرصتی برای حتی یک دقیقه گفت‌وگو با دانش‌آموز ندارم و تنها برنامه‌ریزی می‌کنم که در زمان مشخص شده همه مباحث کتاب را تدریس کنم.

وی ادامه داد: معلم‌ها در مدرسه ما معمولا همه فرم‌ها را بدون گزارش مشکل ارسال می‌کنند چراکه می‌گویند یا برای تشخیص علائم یک مشکل آموزش کافی ندیده‌اند یا فرصت تعامل با دانش‌آموز را ندارند. برای مثال من چطور می‌توانم تشخیص بدهم که دانش‌آموز افکار خودکشی دارد یا مبتلا به خودآزاری است. این طرح تقریبا پنج سال است که در مدرسه ما اجرا می‌شود اما تغییری درخصوص سلامت روانی دانش‌آموزان ایجاد نشده است.

به گزارش ایسکانیوز، ۹ سال از آغاز اجرای این طرح گذشته اما زمانی که مشکلات زیرساختی مانند کمبود معلم، حجم بالای کتاب‌های درسی و کمبود مدرسه در کشور وجود دارد، نمی‌توان از معلم انتظار داشت که زمان خود را صرف ارتقای سلامت روان دانش‌آموز کند.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1228765 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • مطالبات رتبه بندی فرهنگیان گلستان تا خرداد ماه تسویه می شود
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند