Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@07:47:34 GMT

کهکشانی با قطری فضایی

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۵۶۴۸

کهکشانی با قطری فضایی

ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری از یک کهکشان دور منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، ناسا اخیرا تصویر کهکشانی را منتشر کرده است که ۴۴ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد.

شاید با دیدن این تصویر به این فکر کنید که تنها یک نور قرمز معمولی در تصویر قابل مشاهده است اما باید بدانید آن نور قرمز یک کهکشان است که ۴۴ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما غالباً از کهکشان‌ها تصویری همانند بازوهای مارپیچ گسترده یا قرص‌های ضخیم گرد و غبار در ذهن داریم اما همه کهکشان‌ها به آن صورت که ما فکر می‌کنیم نیستند. "تلسکوپ فضایی اسپیتزر" (Spitzer Space Telescope) می‌تواند نور مادون قرمز این کهکشان را تشخیص دهد و به راحتی تصاویر شگفت انگیزی را از تمام زوایا ثبت کند.

نام این کهکشان مشخص نیست و ما تنها می‌دانیم که ۶۰ هزار سال نوری قطر دارد که این میزان قطر کمی بیش از نیمی از قطر کهکشان راه شیری است.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر

تلسکوپ فضایی اسپیتزر (SST) یک تلسکوپ فضایی در طول موج مادون قرمز و چهارمین و آخرین مرحله از پروژهٔ برنامه بزرگ تلسکوپ‌های ناسا است. در حال حاضر تیم نجومی این تلسکوپ تحت سرپرستی دکتر رابرت گوترموث (Dr. Robert Gutermuth) از مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیت‌سونیان اداره می‌شود. اسپیتزر در دوشنبه ۲۵ اوت ۲۰۰۳ در ۱:۳۵:۳۹ (EDT) از سکوی پرتاب کیپ کاناورال همراه با موشک دلتا ۲ پرتاب شد. مداری که اسپیتزر دنبال می‌کند مدار معمول زمین‌مرکز نیست بلکه یک مدار خورشیدمرکز است و در نتیجه این تلسکوپ سالانه ۰٫۱ واحد نجومی از زمین دور می‌شود. قطر آینه اصلی آن ۸۵ سانتیمتر است و از برلیم ساخته شده‌است و تا۵٫۵ کلوین سرد شده‌است. بنابر برنامه ریزی‌ها این تلسکوپ در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ بازنشسته خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی اسپیتزر کهکشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۵۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاشنه آشیل فاتح توپ طلا در پرسپولیس | جثه بزرگی که دردسرساز هم می شود

به گزارش همشهری‌آنلاین، پرسپولیس در حالی روز جمعه در مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌حذفی باید در اراک به مصاف آلومینیوم برود که ۷۰روز پیش، شکستی تلخ را مقابل این تیم تجربه کرده بود. قرمزها اواخر بهمن در چارچوب هفته شانزدهم لیگ برتر در خانه آلومینیوم به میدان رفتند و نتیجه را با یک گل به حریف واگذار کردند. آن مسابقه، نخستین بازی رسمی اوسمار ویرا روی نیمکت پرسپولیس بود و چون چنین شکستی بعد از ۲باخت عجیب در مسابقات دوستانه از راه می‌رسید، عرصه را بر سرمربی برزیلی تنگ‌تر از قبل کرد، هرچند در ادامه مسیر سرخپوشان نتایج بهتری به‌دست آوردند و جایگاه فعلی اوسمار قابل مقایسه با برزخ آن روزها نیست. به همین نسبت، ترکیب اصلی قرمزها هم دستخوش تغییرات زیادی شده و انتظار می‌رود پرسپولیس دست‌کم با ۵تغییر به اراک برگردد.

پرسپولیس بازی لیگی با آلومینیوم را با این ترکیب آغاز کرد: علیرضا بیرانوند، محمدحسین کنعانی‌زادگان، گئورگی گولسیانی، دانیال اسماعیلی‌فر، علی نعمتی، مسعود ریگی، سینا اسدبیگی، سروش رفیعی، مهدی ترابی، سعید صادقی و شهاب زاهدی. حالا اما در مسابقه حذفی دو تیم، درون دروازه انتظار می‌رود همچنان شاهد حضور امیررضا رفیعی باشیم. اگرچه بیرانوند گچ دستش را باز کرده اما بعید است کادرفنی روی او ریسک کند و دروازه‌بان ملی‌پوش پرسپولیس احتمالا برای دیدار با سپاهان استراحت خواهد کرد. در سمت چپ خط دفاعی هم روشن است این بار عبدالکریم حسن به جای علی نعمتی بازی را آغاز خواهد کرد؛ مدافع چپ قطری که به خوبی جایگاهش را در ترکیب تثبیت کرده است. همین شرایط در مورد اوستون اورونوف هم وجود دارد و انتظار می‌رود وینگر ازبکستانی جانشین سعید صادقی شود. در پیشانی خط حمله هم نیازی به یادآوری نیست که شهاب زاهدی جدا شده و عیسی آل‌کثیر جای او را گرفته است. از ترکیب بازی لیگی، سینا اسدبیگی هم شانس چندانی برای حضور در میدان نخواهد داشت. او بعد از همان بازی و با تغییر سیستم پرسپولیس جای خودش را به امید عالیشاه داد. امید هم برای این بازی مصدوم است و احتمالا وحید امیری به جایش فیکس می‌شود. می‌بینید که در فاصله‌ای کوتاه، این پرسپولیس اصلا همان تیمی نیست که به اراک رفت.

چقدر دریبل می‌خوری!

در مورد پاشنه‌آشیل عبدالکریم حسن مدافع چپی که البته توانایی‌های زیادی هم دارد

می‌دانیم که انتقادکردن از عبدالکریم حسن کار سختی است، چون هم کیفیت بالایی دارد و در سابقه‌اش بازی در تیم ملی قطر و فتح توپ طلای آسیا به چشم می‌خورد و هم خیلی زود توانسته برای خودش جای خوبی در قلب هواداران پرسپولیس دست و پا کند. با این حال و به‌رغم همه شایستگی‌های حسن، اینطور به‌نظر می‌رسد که این بازیکن در زمینه کارهای دفاعی مشکلاتی دارد. به‌طور مشخص او زیاد دریبل می‌خورد و مخصوصا در مواجهه با بازیکنان تند و تیز و سرعتی دچار اشکال می‌شود.

برای نمونه کافی است فرارهای مسعود زائرکاظمینی از کنار عبدالکریم را در بازی با گل‌گهر یا چندین بار عبور محمد عمری از پشت سر مدافع قطری را در بازی با ملوان ببینید. جالب اینجاست که هر دو بازیکن هم به‌عنوان نفرات ذخیره به میدان آمده بودند اما مدافع قطری را حسابی تحت فشار قرار دادند. جثه بزرگ حسن خیلی از مواقع به‌عنوان برگ برنده او کار می‌کند و باعث می‌شود با قلدری نبردهای یک در برابر یک را ببرد. خودش هم خیلی خوب بلد است از این فاکتور سود ببرد اما همین جثه بزرگ در مقابل عناصر تهاجمی ریزنقش به‌عنوان پاشنه‌آشیل عمل می‌کند. به هر حال پرسپولیس فعلا خیلی کم گل می‌خورد و شاید به همین دلیل هم بسیاری از نقدها جدی گرفته نشود اما دقت در نمایش عبدالکریم نشان می‌دهد او در فاز دفاعی نیاز به پشتیبانی دارد.

کد خبر 846887 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ویژه ورزشی لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه پرسپولیس

دیگر خبرها

  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • نخستین قهرمانی ستاره تیم ملی ایران با باشگاه قطری + عکس
  • نخستین قهرمانی ستاره ایران با باشگاه قطری
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • پاشنه آشیل فاتح توپ طلا در پرسپولیس | جثه بزرگی که دردسرساز هم می شود
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • اینتر کهکشانی؛ ستاره ای جدید در آسمان / فیلم
  • پیشنهاد قطری برای ۳ بازیکن تاثیرگذار پرسپولیس