Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@02:19:08 GMT

ایران و ترکیه در حوزه حج همکاری فزاینده داشته باشند

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۶۸۰۸

ایران و ترکیه در حوزه حج همکاری فزاینده داشته باشند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و دکتر علی أرباش رئیس بعثه حج و رئیس سازمان دیانت ترکیه در مکه مکرمه با یکدیگر دیدار و درباره راههای توسعه همکاری‌های دو طرف در حوزه حج تبادل‌نظر کردند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با ابراز خرسندی از دیدار با علی أرباش و همراهان در بعثه مقام معظم رهبری، سابقه همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله حج را یادآور شد و افزود:
 این ارتباط و سابقه همکاری طولانی به نحوی است که هر دو کشور به یکدیگر وابستگی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرپرست حجاج ایرانی، فعالیت‌های بعثه ترکیه برای زائران این کشور در سرزمین وحی را خوب و چشمگیر توصیف و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در حوزه حج و زیارت می‌توانند همکاری‌های فزاینده‌ای با هم داشته باشند. 
وی سفر سال گذشته أرباش و هیئت همراه به ایران را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: رفت‌وآمدها بین مسئولان و کارشناسان بعثه‌های دو کشور زمینه همکاری و تبادلات بیشتر در حوزه حج و زیارت را فراهم می‌کند.
نواب خواستار عملیاتی شدن تفاهم‌نامه‌های موجود بین بعثه‌های ایران و ترکیه شد و ابراز امیدواری کرد دلهای مسلمانان به نحوی متحد و یکپارچه شود که مسلمانان بتوانند در کشورهای یکدیگر به راحتی تردد کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج، با اشاره به اینکه دست‌های ناپاک و دشمنان اسلام به دنبال اختلاف‌افکنی میان کشورهای اسلامی هستند، تاکید کرد: این دست‌های ناپاک باید قطع و همدلی بین امت اسلامی تقویت شود.
وی از اینکه فعالیت‌های دینی در ترکیه روز افزون‌تر و فعال‌تر از گذشته در سازمان دیانت پیش می‌رود، ابراز خرسندی کرد.

تشکیل کمیسیونی در ترکیه برای همکاری دینی با ایران 
درادامه این دیدار أرباش رفت و آمدها و دیدارهای متقابل مسئولان بعثه‌های دو کشور را بسیار جذاب توصیف کرد و گفت: در سازمان دیانت ترکیه برای مشخص کردن محورهای همکاری دینی با ایران کمیسیونی تشکیل شده و فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است.
رئیس بعثه ترکیه افزود: در حوزه حج و تجربیاتی که در این حوزه وجود دارد ما آماده همکاری و رفت‌وآمد هیئت‌های کارشناسی بین دو کشور هستیم.
وی سپس خدماتی را که بعثه ترکیه به ۸۵ هزار زائر این کشور در موسم حج ارائه می‌دهد بیان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران هم تجربیات خوبی در این زمینه دارد و ما علاقه‌مندیم دو طرف به صورت متقابل از تجربیات هم بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به اینکه افزایش رفت و آمدها و دیدارها بین مقامات دو کشور می‌تواند به ارتقای سطح همکاری‌های دو طرف منجر شود، افزود: ایران و ترکیه علاوه بر حوزه حج می‌توانند در حوزه‌های دیگر از جمله پزشکی، دانشگاهی، خدمات مهندسی و علوم طبیعی با یکدیگر ارتباط داشته باشند و به تبادل دانشجو بپردازند.   

ظرفیت‌های بالای دو کشور برای توسعه همکاری‌ها در حج
در ادامه این دیدار آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری جانشین سرپرست حجاج ایرانی هم روابط خوب ایران و ترکیه را در منطقه مثال‌زدنی توصیف کرد و ظرفیت‌های دو کشور را برای توسعه همکاری‌ها یادآور شد.
وی با اشاره به شعار حج امسال «حج؛ خودسازی، اخوت دینی، تمدن اسلامی» افزود: در سال‌های اخیر تبادل‌نظر بین مسئولان بعثه‌های دو کشور به همدلی بیشتر منجر شده و راه را برای استفاده از تجربیات هر دو مجموعه باز کرده است.

 ارتباط خوبی بین بعثه‌ها و شخصیت‌ها و اندیشمندان دینی دو کشور ایجاد شده است
اکرم کلاش از اعضای برجسته هیئت ترکیه نیز با بیان اینکه ارتباط خوبی بین بعثه‌ها و شخصیت‌ها و اندیشمندان دینی دو کشور ایجاد شده است، برنامه‌ریزی‌های بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت را برای بهتر برگزار شدن حج بسیار خوب توصیف کرد.
وی از حج به عنوان یکی از مهم‌ترین عبادات مسلمانان یاد کرد که به صورت جمعی انجام می‌شود و افزود: پروتکلی بر اساس توافق‌های به‌دست آمده تهیه و در حال نهایی شدن است تا به امضای مسئولان دو کشور برسد.

دشمنان اسلام، به اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی دامن می‌زنند
بر پایه این گزارش، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز دیدگاه‌های دو طرف را نزدیک خواند و گفت: این تفاهم‌نامه می‌تواند زمینه استفاده از تجربیات هم برای بهینه شدن کارهای اجرایی را که بهره آن به زائر می‌رسد، فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه دشمنان اسلام، به اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی دامن می‌زنند، اظهار داشت: دشمنان ما و شما نمی‌خواهند کشورهای اسلامی با یکدیگر رابطه داشته باشند و نسبت به هم‌افزایی یکدیگر اقدام کنند.
نواب در پایان این دیدار، یاد شهدای مسجدالحرام و منا را که در حج سال ۹۴ به شهادت رسیدند گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد کشور میزبان در رابطه با شهدا و بازماندگانشان به وظایف و مسئولیت‌های خود عمل کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایران ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۶۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه