Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@19:01:58 GMT

پای قطار به مرکز همه استان‌ها باز می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۹۷۱۹

پای قطار به مرکز همه استان‌ها باز می‌شود

از چند سال پیش ۵ پروژه اقتصاد مقاومتی برای اتصال سریع ۵ مرکز استان به شبکه حمل‌ونقل ریلی تعریف شده بود که از این میان ۴ پروژه شامل اتصال مراکز استان‌های همدان، گیلان، کرمانشاه و آذربایجان غربی به سرانجام رسید. در ادامه با اتصال جدید شهر تبریز به شبکه ریلی کشور، پرونده این پروژه‌های اقتصاد مقاومتی بسته خواهد شد؛ اما آن‌گونه که معاون اول رئیس‌جمهور می‌گوید: توسعه خطوط ریلی در دستور کار اصلی دولت است و سیاست‌گذاری شده تا تمام مراکز استان‌ها به خطوط ریل متصل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش همشهری، اسحاق جهانگیری در مراسم بهره‌برداری و کلنگ زنی چند پروژه قطار شهری در شهر مشهد، با تأکید بر اینکه خطوط ریلی، مطمئن‌ترین، ارزان‌ترین و ایمن‌ترین سامانه‌های حمل‌ونقلی شمرده می‌شوند، گفت: دولت باوجود محدودیت‌های اعتباری تلاش کرده اعتبارات و منابع مالی این حوزه را کم نکند تا هم توسعه صنعت ریلی در کشور ادامه پیدا کند و هم فناوری‌های جدید در این حوزه وارد شود.

او البته اشاره‌ای هم به پروژه‌های ریلی در دست ساخت داشت و از کاهش سرعت اجرا در برخی از آنها خبر داد اما بر اساس آنچه در کلام او مشهود بود، فعلاً این حد از عقلانیت در دولت وجود دارد که توسعه ریلی را کلید حل مشکلات حمل‌ونقلی کشور بداند و برای این کار کمر همت ببندد. جهانگیری با اشاره به اینکه قطار سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان بر مبنای سرعت سیر ۳۰۰ کیلومتر در ساعت در حال احداث است، گفت:

اجرای این طرح دست‌کم ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد که فعلاً مرحله نخست آن با ۲.۵ میلیارد دلار در حال اجراست. معاون اول رئیس‌جمهور اشاره‌ای هم به طرح برقی‌سازی قطار تهران- مشهد داشت که اجرای آن در تفاهم‌نامه‌ای با رئیس‌جمهور چین به امضا رسیده اما عملیات اجرایی آن به دلیل تحریم‌ها فعلاً با کندی روبرو شده است.

خیر صنعت ریلی برای خروج از بن‌بست

مزیت‌های حمل‌ونقل ریلی از هر نظری نسبت به سایر شقوق حمل‌ونقل اثبات شده و کشورهای توسعه‌یافته نیز دیرزمانی است که اساس توسعه اقتصادی خود را بر بستر ریل پایه‌گذاری کرده‌اند؛ اما کارشناسان معتقدند توسعه در همه رشته‌های حمل‌ونقل باید متناسب با یکدیگر انجام شود و اگر در ایران تا این حد بر توسعه ریلی تأکید می‌شود، دلیل عقب‌ماندگی توسعه ریلی نسبت به دیگر رشته‌های حمل‌ونقلی به‌خصوص حمل‌ونقل جاده‌ای است.

به‌عنوان‌مثال، بر اساس آمارها هر سال یک‌میلیون خودرو جدید وارد حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای می‌شود و این مسئله در روند صعودی مصرف سوخت نیز مشهود است درحالی‌که حمل‌ونقل هوایی عمدتاً به دلیل مسائل مالی و تحریم از توسعه بازمانده و صنعت ریلی نیز در سایه تحریم‌ها و هزینه‌بر بودن توسعه شبکه نتوانسته به سهم شایسته خود در نظام حمل‌ونقل دست یابد.

نقطه امیدوارکننده این است که در سال‌های اخیر با جدید بیشتری برنامه‌های توسعه ریلی مورد توجه قرار گرفته و از همه مهم‌تر برای تأمین ناوگان مورد نیاز این صنعت نیز به توان داخل تکیه شده است. هرچند برخی کارشناسان معتقدند کاستی‌های صنعت ریلی بسیار فراتر از این است که با اجرای چند پروژه، مدعی توسعه‌یافتگی آن شویم زیرا این صنعت باوجود قدمتش در ایران هنوز برای تأمین بسیاری از مایحتاج ازجمله چرخ واگن به خارج وابسته است. اما در مقابل برخی دیگر عقیده دارند جلوی ضرر از هرکجا که گرفته شود، منفعت است و اقداماتی مانند تولید ریل ملی در ذوب‌آهن اصفهان و تولید لوکوموتیو و واگن در شرکت‌های داخلی گام‌هایی است که روند خروج صنعت ریلی از بن‌بست توسعه را شتاب می‌بخشد.

توسعه ریلی با اتکا به توان داخل

امضای تفاهم‌نامه‌ای با سازمان برنامه‌وبودجه برای استفاده از توان شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه ساخت ناوگان حمل‌ونقل ریلی، یکی از گام‌های سازنده‌ای است که اواخر سال گذشته برداشته شد و بر اساس آن قرار شد با تأمین اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی، چرخ شرکت‌های سازنده ناوگان ریلی برای تأمین ناوگان مورد نیاز کشور به حرکت دربیاید. آمارهای ارائه شده مسئولان راه‌آهن، از ورود ۱۷۲ لوکوموتیو و واگن ساخت داخل به شبکه ریلی حکایت دارند که ازجمله دستاوردهای توجه به توان داخلی در صنعت ریلی بوده است.

کد خبر 451069 برچسب‌ها حمل و نقل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۹۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ‌از نا به سامانی وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی در ایام پیک مسافری انتقاد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با اعضای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ضمن تأکید بر ضرورت حمایت ملی از زیرساخت‌های استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد اظهارداشت: برای صیانت از هویت مشهد که منتسب به امام مهربانی‌هاست، شایسته است که تمامی برنامه‌ها به‌ویژه برنامه‌هایی که با حضور زائران و کیفیت سفر آنان ارتباط دارد متناسب با هویت امام هشتم (علیه‌السلام) باشد.

 وی با تأکید بر اینکه دولت مهم‌ترین جریانی است که می‌تواند از پیک‌های زیارتی مشهد گره‌گشایی کند، افزود: در ایام نوروز و ایام سوگواری دهه آخر صفر از تمام کشور زائر به مشهد می‌آید که با توجه به تشرف میلیونی این حجم از زائران نیاز به داشتن نگاه ملی و حمایت دولتی نسبت به زیرساخت‌های این شهر بیشتر احساس می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ضروری است تا نواقصی که در مسیر حمل‌ونقل جاده‌ای زائران وجود دارد برطرف شود، ادامه داد: مسئله حمل‌ونقل از جمله عرصه‌های حیاتی و حساس زندگی مردم است. چه حمل‌ونقل هوایی و چه ریلی و جاده‌ای، عمده خانواده‌ها برنامه‌ریزی برای چگونگی رسیدن به مقصد خود در یک سفر را از جمله محورهای تصمیم‌گیری خود در نظر می‌گیرند و در این میان، تردد جاده‌ای از اولویت نخست برخوردار است.

وی با اشاره به نادیده گرفته شدن حضور میلیونی زائران و ترددهای چشمگیر در جاده‌ها در تصمیم‌گیری‌های وزارت راه و شهرسازی  افزود: در این راستا ضروری است تا تأمین منابع مالی آزادراه حرم تا حرم هر چه سریع‌تر انجام شود. این جاده که پیرامون آن تلاش‌های بسیاری در حال انجام است همچنان به مرحله اجرا نرسیده است که این موضوع باعث شده رسیدن زائر امام رضا(ع) به مشهد مقدس با گرفتاری و سختی همراه باشد.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به‌ضرورت ایمن‌سازی جاده‌های استان خراسان رضوی ابراز کرد: یکی از نقاط حادثه‌خیز استان جاده سبزوار به شاهرود است که بیشترین تصادفات جاده‌ای نیز در آن رخ می‌دهد، در این خصوص نیز باید راهکاری از سوی وزارت و راه شهرسازی اتخاذ شود تا دیگر شاهد از دست دادن عزیزانمان نباشیم.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با انتقاد از نا به سامانی وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی در ایام پیک مسافری خاطرنشان کرد: متأسفانه در این ایام که مسافران زیادی قصد تشرف به مشهدالرضا (علیه‌السلام) را دارند، برخی از شرکت‌های هواپیمایی نرخ بلیت‌های مسافربری را افزایش می‌دهند و یا در حمل‌ونقل ریلی که وسیله تشرف قشر متوسط جامعه است زائران برای تهیه بلیت با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند که گاهی درخواست‌ها برای اضافه کردن یک رام قطار فوق‌العاده نیز در این خصوص بی‌نتیجه مانده است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه توقیف شد / کنسرسیوم توسعه ریلی: کارکنان راه آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم