Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@10:25:39 GMT

دومین پازل رسمی شدن صنعت ماینینگ چیده شد

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۲۳۹۹

دومین پازل رسمی شدن صنعت ماینینگ چیده شد

«بعد از موافقت دولت با استخراج ارز دیجیتالی، سازمان گمرک نیز از آغاز ثبت سفارش دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و واردات رسمی آن از گمرک خبر داد. مهراد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی ایران با اعلام این خبر گفت: پیش از این واردات دستگاه استخراج ارز دیجیتالی انجام نمی‌شد ولی اکنون برای آن کد تعرفه گمرکی۸۴۷۱۹۱ تعریف کرده‌ایم که باید این دستگاه‌ها نیز مانند سایر کالاها مراحل قانونی را طی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» سوسن صادقی خبرنگار

در پی برداشتن گام دوم دولت برای قانونی کردن استخراج دیجیتال این بار در بخش واردات، به سراغ مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران و فعالان حوزه استخراج ارز دیجیتالی رفتیم تا نظر آنها را درباره این گام دوم بدانیم.
رفتن سود واردات به جیب دولت
«اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران از سال 96 خواستار ساماندهی و قانونمند کردن واردات دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی در مکاتبه با بانک مرکزی و اتاق اصناف تهران و مبارزه با قاچاق بود ولی باز مانند همیشه قانونگذاری از ورود تکنولوژی به کشور عقب افتاد اما بالاخره با موافقت دولت با این صنعت، ثبت سفارش آن از سوی وزارت صمت و واردات آن از سوی گمرک قانونی شد.»
مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: حال که سازمان گمرک برای واردات دستگاه‌های ماینینگ کد تعریف کرده است، نشان می‌دهد واردات رسمی آن شکل خواهد گرفت، چرا که تاکنون تنها 5 درصد دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی آن هم با نام سرور و پاور به‌صورت رسمی وارد کشور می‌شد ولی از آنجایی که دستگاه‌های ماینینگ گران هستند (17 میلیون تومان) و به‌نام دستگاه دیگر ثبت سفارش و وارد کشور می‌شد، به همین دلیل سود کمتری از مالیات و مالیات بر ارزش افزوده عاید دولت می‌شد.
میرمهدی افزود: 95 درصد دستگاه‌های ماینینگ نیز از راه قاچاق وارد کشور می‌شد که با این روش هم تمام سود به جیب قاچاقچی می‌رفت حال که واردات رسمی این دستگاه‌ها شکل خواهد گرفت نه تنها واردات آن به‌صورت رسمی خواهد شد، بلکه موجب می‌ شود تا خدمات پس از فروش و گارانتی در کشور نیز ارائه شود.
وی با بیان اینکه واردکنندگان نیز باید دقت کنند هر دستگاهی را ثبت سفارش نکرده و وارد کشور نکنند، گفت: چون بیشتر دستگاه‌هایی که وارد کشور می‌شود از رده خارج شده دیگر کشورها است برق بالایی را مصرف می‌کنند. این در حالی است که تکنولوژی دستگاه‌های استخراج ماینر ارتقا پیدا کرده و برق زیادی مصرف نمی‌کنند.
ماینینگ؛ صنعتی پرریسک
«خوشحال هستیم که بعد از موافقت رسمی دولت با فعالیت ماینرها در کشور، ثبت سفارش واردات رسمی دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی نیز بلافاصله آغاز شد، چرا که تاکنون دستگاه‌ها بیشتر از مبادی غیررسمی وارد کشور شده است.»
محمد شرفی مدیرعامل انجمن بلاک چین ایران با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: به هر حال اگر این اقدام زودتر عملیاتی می‌شد سود ناشی از واردات این دستگاه‌ها هم که ارزان نیست، به جیب دولت می‌رفت ولی حال که قدم‌های بعدی رسمی شدن صنعت ماینینگ را دولت بسرعت بر می‌دارد، عالی است.
شرفی با بیان اینکه استخراج ارز دیجیتالی یک صنعت محسوب می‌شود، افزود: نحوه استخراج رمزارزها بسیار پیچیده است و این گونه نیست که هر کسی بتواند با خرید چند دستگاه استخراج ارز دیجیتالی، بیت کوین به‌دست آورد.
عضو انجمن بلاک چین با اشاره به اینکه اکثر مردم و مسئولان فکر می‌کنند سودآوری در حوزه استخراج ارز دیجیتالی بسیار بالا است، گفت: سودآوری در این صنعت را باید به‌صورت دوره‌ای سه ماهه بررسی کرد. به‌عنوان مثال سه ماه پیش قیمت بیت‌کوین 3500 دلار بود و با این قیمت، ماینینگ سودآوری نداشت و یکسال شرایط به این صورت پیش رفت. بعد از آن قیمت بیت‌کوین سه برابر شد و ارزش پیدا کرد. کسانی که فکر می‌کنند ماینینگ پرسود است باید این مسأله را نیز در نظر بگیرند که این صنعت می‌تواند تا یکسال زیان ده باشد، به‌همین دلیل باید سرمایه‌گذاری بلند مدتی را در پیش بگیرند.
وی در ادامه افزود: علاقه‌مندان به این صنعت باید بدانند ماینینگ خانگی با توجه به برق مصرفی بالا مقرون به صرفه نیست بنابراین بهتر است خرید دستگاه‌ها و به‌عبارتی سرمایه‌گذاری در این صنعت در ابعاد بسیار بالایی انجام شود. درهمین راستا کسانی که تعداد کمی دستگاه دارند بهتر است دستگاه‌های خود را به میزبانانی که صنعت ماینینگ انجام می‌دهند، بسپارند. با این اقدام نه تنها نگهداری (غبارروبی، کنترل بر اینترنت و...) را به میزبان می‌سپارند، بلکه در سود نیز شریک خواهند بود.
وی گفت: این صنعت، صنعت نسبتاً تخصصی است افرادی که تمایل دارند در این صنعت ورود کنند باید با مفاهیم و نوسان بازار آشنا باشند چون با صنعت بسیار پرریسک و سرمایه‌گذاری بسیار خطرپذیر روبه‌رو هستند به این ترتیب ممکن است همان میزان که محصول فرد چند برابر ارزش یابد، به همان سرعت و حتی چندین برابر نیز می‌تواند ارزش خود را از دست بدهد.
چیده شدن دومین پازل
«موافقت با واردات رسمی دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی دومین پازل راه‌اندازی صنعت ماینینگ است که از سوی دولت چیده شد.» سهیل نیکزاد ماینر نیز با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: بعد از موافقت دولت با صنعت ماینینگ بحث ثبت سفارش و ارائه کد به واردات صنعت ماینینگ انجام شد و این نشان می‌دهد که یکی یکی پازل‌های صنعت ماینینگ در حال رسمی و قانونی شدن است.
نیکزاد با اشاره به اینکه از میزان تعرفه وارداتی دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی اطلاعی ندارم، افزود: ولی همین که بلافاصله قدم‌های بعدی از سوی  دولت برداشته و ثبت سفارش و تعریف کد آغاز شد، خوب است امیدواریم نه تنها تعرفه مناسبی نیز برای واردات آن در نظر گرفته شود، بلکه انتظار داریم دیگر پازل‌های آن نیز بزودی و با سرعت بالا فراهم شود تا با جرأت بگوییم که تمام مراحل قانونی این صنعت راه‌اندازی شده و شکل رسمی به خود گرفته است.
این فعال حوزه ماینینگ درباره اینکه برخی معتقد هستند که بسیاری از افرادی که دستگاه‌های ارز دیجیتالی را خریداری کرده‌اند از کارکرد آن اطلاعی ندارند، گفت: کاربرد دستگاه‌ها سخت نیست و می‌توانند نحوه کار با آن را بیاموزند ولی نکته مهم این است که هر چقدر تعداد دستگاه‌ها بیشتر باشد نتیجه‌گیری بهتر خواهد شد به‌همین دلیل افرادی که دارای تعداد دستگاه اندکی هستند بهتر است که دستگاه‌های خود را به مزارع ماینینگ بسپارند و در سود آن سهیم شوند.
نیکزاد در راستای آغاز ثبت سفارش دستگاه‌های ماینر به واردکنندگان آن توصیه کرد که دستگاه‌های ماینر 9 و 10 نانومتری از نسل ایی 10، ایی 9.3، آن 1 و... را وارد کنند، چرا که برق کمی مصرف می‌کنند البته هرچقدر تراشه دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی به‌کار رفته است جدیدتر باشد بهتر است و می‌تواند عملکرد بهتری را با مصرف کم برق ارائه دهد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۲۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان شامگاه جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران از واردات موز، انبه، آناناس، نارگیل و … از مرز رسمی باشماق خبر داد.

پیمان اسکندری بیان کرد: مرز رسمی باشماق از جایگاه ویژه‌ای بین مرزهای رسمی کشور برخوردار است که در سال ۱۴۰۱ مقدار ۲۶۴ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ مقدار ۲۶۶ هزار تن محصولات کشاورزی از این مرز به کشور عراق صادر شده است.

وی افزود: این روند با توجه به سیاست‌های جهش تولید، تولید پایدار، ایجاد اشتغال، ازر آوری، تنظیم و کنترل قیمت محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی در سطح بازار در کشور رو به افزایش است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: یک حلقه مغفول هم برای واردات محصولات گرمسیری وجود داشت که با توسعه ظرفیت‌های زیر ساختی مرتفع شد و این حرکت باعث رونق بیشتر مرز باشماق و توسعه تجارت خارجی شود.

اسکندری عنوان کرد: تأمین نیاز بازار و مصرف میوه‌های گرمسیری در داخل کشور و نزدیکی مرز باشماق به بندر لاذقیه سوریه نسبت به دیگر مرزهای ترانزیتی رسمی کشور و کاهش هزینه‌های حمل و صرفه جویی در زمان ما را بر آن داشت که مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از جمله موز، آناناس، انبه و نارگیل را از این مرز رسمی را از سازمان حفظ نباتات کشور اخذ نمائیم.

وی اذعان کرد: با ایجاد زیر ساخت‌های لازم از جمله احداث ساختمان و ایجاد پست قرنطینه نباتی، بکارگیری نیروی متخصص و آموزش دیده و استقرار آزمایشگاه قرنطینه‌ای دولتی و خصوصی توسط این سازمان و اداره کل گمرک استان با توسعه زیر ساخت‌های گمرکی و پیگیری مستمر توانستیم مجوز واردات میوه‌های گرمسیری را از سازمان حفظ نباتات کشور دریافت کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: تجار می‌توانند ضمن اخذ مجوزات لازم اقدام به واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان نمایند.

کد خبر 6096056

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • کشف ۴۷ ماینر در یک مزرعه پرورش قارچ!
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج «ارز دیجیتال» در استان خراسان شمالی
  • بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در خراسان شمالی کشف شد
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در فاروج
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در فاروج
  • کشف بزرگترین مزرعه رمز ارز در خراسان شمالی
  • متخلفان استخراج غیرمجاز رمز ارز ١٠٠ برابر نرخ انرژی جریمه می شوند
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان