Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک واردکننده کاغذ با اشاره به کاهش قیمت جهانی کاغذ در ماه‌های اخیر،‌ نگرانی‌ها درباره قطع واردات کاغذ از چین را بی‌مورد دانست و گفت: چین تنها ظرفیت صادرات خود را به دلیل افزایش مصرف داخلی کاهش داده است. ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۱ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ در هفته‌های اخیر تعدادی از ناشران و مصرف‌کنندگان کاغذ نسبت به شایعاتی که مبنی بر افزایش قیمت جهانی کاغذ و عدم امکان واردات کاغذ از چین و کره در فضای مجازی پیچیده است،‌ اظهار نگرانی کرده‌اند‌، این در حالی است که واردکنندگان کاغذ در ماه‌های اخیر چه در قالب همکاری با کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه به صورت مجزا به فعالیت خود ادامه داده‌اند‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما واقعیت ماجرا چیست؟ آیا چین صادرات کاغذ خود را قطع کرده است؟ آیا در ماه‌های آینده صادارت کاغذ از کشورهای آسیایی به ایران به صفر می‌رسد؟

علی واضحی واردکننده کاغذ و مدیر شرکت راهکار برگ بهشت در گفت‌وگو با خبرنگار  تسنیم،‌ درباره این موضوع و با اشاره به شرایطی که در ماه‌های اخیر برای واردات کاغذ به ایران پیش آمده است،‌ گفت:‌ کشور چین بزرگترین واردکننده کاغذ به ایران است‌، اما اخیراً و بدنیال افزایش مصرف داخلی این کشور،‌ ظرفیت صادرات کاغذ از چین به دیگر کشورها کاهش داشته است.

افزایش 7درصدی تولید کاغذ در کشور طی 4ماهه امسالدستورالعمل جدید تخصیص کاغذ دولتی به ناشران/ آیا قیمت‌گذاری کتاب از دست ناشران خارج می‌شود؟نظارت بر مصرف کاغذ دولتی وارد فاز اجرایی می‌شود/ موضع اتحادیه ناشران درباره کاغذفروشی ناشران

وی ادامه داد:‌ میزان مصرف کاغذ یکی از شاخص‌های توسعه به شمار می‌رود،‌ در کشورهای رو به توسعه و توسعه‌یافته مصرف کاغذ بالا می‌رود،‌ در مرود چین نیز همین وضع پیش آمده است،‌ سال گذشته تولید کاغذ در چین نه تنها افزایش نداشته بلکه به کاهش نیز دچار شده است،‌ چرا که با تصویب قانون‌های جدید دولت این کشور،‌ کارخانه‌های غیر استانداردی که به محیط زیست صدمه می‌زدند‌، از چرخه تولید خارج شدند بنابراین ظرفیت صادراتی این کشور کاهش یافته است. اما اینگونه نیست که واردات کاغذ از چین صفر شده باشد.بنابراین وضعیت نگران‌کننده‌ای وجود ندارد.

این واردکننده کاغذ با اشاره به دیگر کشور صادرکننده کاغذ به ایران یعنی کره گفت:‌ واردات کاغذ از کره نیز به دلیل تحریم‌ها با مشکلاتی مواجه شده و از طریق واسطه‌‌ها انجام می‌شود،‌ این موجب می‌شود که کاغذ گران‌تر و طولانی‌تر بدست آید‌، بنابراین واردگنندگانی که از کره خرید می‌کردند‌، خریدشان را محدود کرده‌اند چرا که باید تحریم‌ها را دور بزنند و این هزنیه‌بر است. البته این جریان مربوط به یک یا دو ماه اخیر نیست.

واضحی در پاسخ به اینکه اندونزی نیز همان شرایط کره را دارد؟ گفت‌: بله،‌ خرید از اندونزی نیز باید با حضور واسطه‌ها و کشور سوم انجام شود. برخی از واردکنندگان از این مسیر کاغذهای بسیاری را وارد کرده و می‌کنند‌، اما اکنون بهترین راه واردات کاغذ از چین است،‌ چرا که می‌توان مستقیم خرید کرد. البته هند نیز شرایط مشابه چین را دارد‌، که ما از آن مقوای پشت طوسی و ایندربورد وارد می‌کنیم. درمورد کاغذهای گلاسه و چاپ و تحریر هند تولیدات ضعیفی دارد. در هند نیز کارخانه تولید کاغذ زیاد است،‌ اما محصولی که برای صادرات دارند،‌ مقوای پشت طوسی و بسته‌بندی است.

وی با تاکید بر اینکه صادرات کاغذ از چین نه تنها متوقف نشده بلکه ادامه نیز دارد،‌ گفت:  اکنون با ورود محموله‌های کاغذ گلاسه از چین در ماه‌های اخیر قیمت‌ها در بازار کاهش قابل توجه داشته است،‌ محموله‌هایی از مقوا و تحریر نیز وارد شده است.

مدیرشرکت راهکار برگ بهشت با اشاره به واردات کاغذ از اروپا گفت:‌ پرتقال بهترین کاغذ تحریر را تولید می‌کند‌، اما قیمت‌ کاغذهای اروپایی در مقایسه با کاغذهای چینی و کره‌ای بالاتر است،‌ بنابراین واردکننده‌ها چندان تمایلی به واردات کاغذ از این کشورها ندارند.

وی در پایان گفت:  قیمت جهانی کاغذ در ماه‌های اخیر نه تنها افزایش نداشته است‌، بلکه با کاهش جزئی نیز مواجه شده است.

انتهای پیام/

R1013198/P/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط تولید کاغذ در ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولید کاغذ در ایران تولید کاغذ در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۳۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ |برنت ۸۸ دلار و ۳۳ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷ سنت معادل ۰.۰۸ درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۳۳ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز سه‌شنبه به دنبال آغاز مذاکرات آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حماس در قاهره و آرام شدن ترس از گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه کاهش یافته است. اما نگرانی در مورد دورنمای نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا همچنان بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 7 سنت معادل 0.08 درصد کاهش به 88 دلار و 33 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 11 سنت معادل 0.13 درصد کاهش، 82 دلار و 52 سنت معامله می‌شود.

رشد 15 درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشتهمذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال

مذاکره کنندگان حماس در روز دوشنبه قاهره را ترک کردند تا پس از گفتگو با میانجیگران قطری و مصری برای پاسخ به پیشنهاد صلح چند مرحله‌ای رژیم صهیونیستی تصمیم‌گیری کنند.
انتظار می‌رود حماس طی دو روز آینده پاسخ خود به این پیشنهاد را اعلام کند.
در این بین حمله رژیم صهیونیستی به منطقه رفح علیرغم هشدار سران کشورهای خارجی ادامه دارد.
ادامه حمله یمنی‌ها به کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی در دریای سرخ و کانال سوئز مانع کاهش قیمت نفت می‌شود و اگر ترس از مختل شدن عرضه وجود داشته باشد قیمت آن را بالا خواهد برد.
از طرف دیگر سرمایه‌گذاران منتظر نتیجه اجلاس فدرال رزرو آمریکا در اول ماه مه هستند. تورم بالا در این کشور احتمال کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین آورده است. کاهش نرخ بهره اقتصاد را تقویت کرده و تقاضا برای نفت را بالا می‌برد.
انتهای پیام/55

دیگر خبرها

  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • همراه پرخرج
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ |برنت ۸۸ دلار و ۳۳ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا