Web Analytics Made Easy - Statcounter

جدل بر سر حفاظت از حیات ‌وحش را می‌توان یک جنگ تمام عیار به حساب آورد. محیط‌ زیست با تجارت رو به افزایش اجزای حیات‌ وحش و افزایش تقاضا برای گوشت شکار رو به‌روست. در کازیرانگا - پارک ملی‌ در شمال شرق هند- محیط‌بان‌ها برای حفاظت از اسب‌های آبی به شلیک مستقیم به شکارچیان غیرمجاز متوسل شده‌اند اما شاید راهکارهای بهتری هم وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از کوارتز، مطالعه‌ای که در گلوبال اکولوژی به چاپ رسیده است نشان می‌دهد کشورهایی که در امر حفاظت بهترین عملکرد را دارند، همان‌هایی‌ هستند که بیشترین سود اقتصادی را از حیات ‌وحش می‌برند.

این مطالعه بر حفاظت از جانوران بزرگ‌جثه یا پستانداران بزرگ خشکی‌زی متمرکز است. گوشتخواران بزرگی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفتند، وزنی برابر با ۱۵ کیلوگرم یا بیشتر داشتند و وزن علف‌خواران یا همه چیزخواران بزرگ نیز به بیش از ۱۰۰ کیلوگرم می‌رسد.

یک دلیل برای تمرکز بر جانوران بزرگ‌جثه، «جذابیت» آنها برای عموم مردم بود. مردم به این گونه‌ها اهمیت می‌دهند و برای حفاظت از آن‌ها حاضرند هزینه کنند. به عنوان مثال حفاظت از ببر، بخشی از اعتبار حفاظت حیات ‌وحش در هند را به خود اختصاص می‌دهد که با مبالغی که برای حفاظت از سایر گونه‌ها هزینه می‌شود، هیچ تناسبی ندارد.

جانوارن بزرگ‌جثه، یکی از عوامل موثر در جذب گردشگران هستند. در این مطالعه آمده است « در صورت مدیریت درست و به‌جا، جانوران بزرگ‌جثه سود اقتصادی قابل توجهی برای کشورها به همراه دارند. به عنوان مثال کشورهایی همچون کنیا، بوتسوانا و آفریقای جنوبی با اتکا به اشتیاق بازدیدکنندگان خارجی برای مشاهده پستانداران بزرگ،‌ به خوبی توانسته‌اند از آن‌ها حفاظت کنند و سود اقتصادی به دست بیاورند. امروزه گردشگری مبتنی بر حیات‌ وحش سهم قابل توجهی از تولید ناخالص ملی این کشورها را تشکیل می‌دهد.»

در این مطالعه ۱۵۲ کشور از نظر شاخص حفاظت از گونه‌های جانوری بزرگ‌جثه یا MCI بررسی و رتبه‌بندی شده‌اند. این شاخص سه مسئله را بررسی می‌کند: وسعت عرصه‌ای که یک جانور بزرگ‌جثه در هر کشور به خود اختصاص می‌دهد، درصد عرصه‌هایی که زیستگاه جانوران بزرگ جثه‌ای هستند که به شدت تحت حفاظت قرار دارند و سهم برنامه‌های حفاظت از حیات‌ وحش از تولید ناخالص ملی یک کشور.  

بر اساس نتایج این مطالعه، کشورهای آفریقایی که مقصد گردشگری حیات‌وحش به شمار می‌آیند، بالاترین نمره میانگین MCI  یا شاخص حفاظت از جانوران بزرگ‌جثه را دارند و کشورهای آمریکای شمالی و مرکزی، آسیا، اروپا و آمریکای جنوبی بعد از کشورهای آفریقایی قرار می‌گیرند.

بوتسوانا، نامیبیا، تانزانیا، بوتان، زیمبابوه، نروژ، جمهوری آفریقای مرکزی، کانادا، زامبیا و رواندا بالاترین نمره شاخص MCI و عراق، عمان، لیختن‌اشتاین، اوروگوئه، یمن، قطر، لیبی، سوریه، امارات متحده عربی و سن‌مارینو پایین‌ترین نمره شاخص MCI را دارند.

نویسندگان این مقاله، به کشورها توصیه می‌کنند برای بهبود نمره MCI، سرمایه‌گذاری در زمینه حفاظت حیات‌ وحش و توسعه شبکه مناطق حفاظت‌شده را افزایش دهند تا ضمن حفاظت از حیات‌ وحش و محیط‌ زیست، وضعیت گردشگری را نیز بهبود ببخشند و به سود اقتصادی دست یابند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حیات وحش گردشگري پستانداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۶۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه  ، دو رأس بزغاله که توسط افراد بومی و بدلیل نا آشنا بودن با حیات وحش و همچنین آگاه نبودن نسبت به رفتار‌های حیات وحش از محل زندگی خود جدا و جهت مراقبت و نگهداری به اداره محیط زیست شهرستان‌های دالاهو و سرپل ذهاب تحویل شد .
سرپرست محیط زیست دالاهو عنوان کرد : شهرستان دالاهو بعلت داشتن شرایط مطلوب برای حیات وحش و حمایت مردم شهرستان در سال‌های اخیرحیات وحش شهرستان رشد خوبی داشته و جمعیت حیات وحش در این شهرستان رشد قابل قبولی دارد .

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس