Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@07:43:14 GMT

مطالعه روی نردبان خلاقیت

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۶۷۹۲

مطالعه روی نردبان خلاقیت

این نردبان خلاقیت کتابخانه کوچکی است که به مراجعه‌کنندگان امکان مطالعه هرچند کوتاه را برای تبادل افکار و تجربه میان علاقه‌مندان به دنیای کتابخوانی فراهم می‌کند. اگر برای انجام کارهای فرهنگی و ایده‌های خلاقانه سرتان درد می‌کند و یا می‌خواهید طرح نردبان خلاقیت را در میان خانواده و همسایه‌ها اجرا کنید به شما توصیه می‌کنیم این گزارش را بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاذبه‌های تصویری، طراحی خوب کتاب، فضا و حتی شکل و شمایل کتابخانه از جمله عواملی است که می‌تواند به جذب افراد برای کتاب و کتابخوانی کمک کند. به‌ویژه اینکه قرار باشد ایده و پیشنهادهای هر فرد به قلم خودش در پایان مطالعه هر کتاب، در فضای مجازی منتشر شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نردبان خلاقیت، کتابخانه کوچک اما وسیع ما به سبب محتوایی رعایت همین موضوع است. «محمدمهدی ملکی» مدیر خانه فرهنگ «حرا» با اشاره به این مطلب درباره موضوع کار نردبان خلاقیت این‌گونه توضیح می‌دهد: «این کتابخانه به ظاهر کوچک اما وسیع و پرحجم به سبب روش محتوا، با تلاش همکارانم برای‌ ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه و امکان دسترسی آسان اهالی به کتاب در این مرکز راه‌اندازی شده است. بیشتر مخاطبان ما کودک و نوجوان هستند، برای تأمین نیاز آنها و همچنین خانواده‌های آنها به کتاب و مطالعه، در این کتابخانه حدود ۸۰تا ۹۰ جلد کتاب در حوزه کودک و نوجوان با موضوع خلاقیت وجود دارد. مراجعه‌کنندگان، والدین، کودکان و نوجوانان حاضر در مجموعه هرکدام بر اساس گروه سنی خود در زمان حضور در خانه فرهنگ می‌توانند کتاب مورد علاقه‌شان را برای مطالعه انتخاب کنند. » البته به گفته مدیر خانه فرهنگ حرا این کتابخانه بخش جذاب و پر مخاطبی هم دارد و آن نوشتن خلاصه کتاب توسط خواننده کتاب است. او در این‌باره می‌گوید: «افراد پس از مطالعه، برداشت‌شان یا خلاصه کتاب را بر روی تکه کاغذی می‌نویسند و روی تابلو کنار نردبان نصب می‌کنند و پس از مدتی این دستنوشته‌ها در کانال خانه فرهنگ منتشر می‌شود. همچنین بر اساس نظرات خوانندگان یک دوره آموزشی با موضوع خلاقیت برای کودکان و نوجوانان در این مرکز برگزار می‌شود.»

بهره‌وری از اوقات فراغت
بسیاری از مواقع مانند انتظارکشیدن در بانک، اتوبوس، مطب پزشکان و... تا زمان رسیدن نوبتمان زمان زیادی از دست می‌دهیم. بهره‌وری بهینه از زمان، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نردبان خلاقیت است که «‌مرضیه ناظریان» از اهالی خیابان «حسام‌الدین» و مشتریان پر و پا قرص خانه فرهنگ حرا به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: «اغلب زمانی که دخترم از کلاس‌های زبان این مجموعه فرهنگی استفاده می‌کند، فرصت خوبی برای مطالعه پیدا می‌کنم. به‌ویژه اینکه بسیاری از کتاب‌های موجود و قابل مطالعه این کتابخانه در حوزه نوجوان است. حتی در بسیاری مواقع تلاش می‌کنم از راهنمایی و توصیه همین کتاب‌ها برای نحوه رفتار با فرزندانم استفاده کنم.» دسترسی آسان به کتاب

«زهرا طایفی‌» از مراجعه‌کنندگان این کتابخانه کوچک می‌گوید: «امکان دسترسی آسان به کتاب برای مادران و فرزندان از نکات مثبت نردبان خلاقیت است. با این کار از ترددهای غیرضروری و ترافیک شهر کاسته می‌شود. همچنین بسیاری از افراد به دنبال پر کردن اوقات فراغت مفید هستند. در مدت زمان حضورشان در بوستان یا خانه فرهنگ می‌توانند وقتشان را صرف مطالعه کنند و اطلاعاتشان را با دوستانشان به اشتراک بگذارند.»

آشنایی با دنیای کتاب

تنوع مخاطب و مراجعه گروه‌های مختلف سنی از ویژگی‌های نردبان خلاقیت خانه فرهنگ حراست. «‌وانیا رحیمی» از مخاطبان نوجوان کتاب‌های نردبان خلاقیت، مطالعه گروهی را کار مثبت این ایده فرهنگی می‌داند و می‌گوید: «وقتی کتاب مناسب با محتوای مورد نیاز در اختیار یک نوجوان قرار می‌گیرد، بی‌تردید به کتابخوانی و مطالعه کتاب‌های بیشتر علاقه‌مند می‌شود. به‌ویژه اینکه این کتاب‌ها رایگان و بی‌هیچ دردسر و اتلاف وقت در یک محیط فرهنگی قابل دسترسی هستند. همچنین بازخورد این مطالعه و انتشار نظریات خوانندگان مختلف در فضای مجازی، انگیزه مطالعه کردن و استفاده بهینه از فضای مجازی را افزایش می‌دهد.»

کد خبر 451087 برچسب‌ها منطقه ۱۰

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۱۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۶۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • کتاب «رضای انقلاب» رونمایی می‌شود
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا