Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:19:26 GMT

حرف و حدیث بر سر میزان موفقیت دولت عادل عبدالمهدی

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۸۲۸۲

حرف و حدیث بر سر میزان موفقیت دولت عادل عبدالمهدی

در حال حاضر در سطوح نخبگان سیاسی و فکری، ارزیابی ها درباره عملکرد دولت عبدالمهدی به دو دسته تقسیم شده، عده ای که عملکرد دولت را در مقایسه با حجم چالش های موجود، مثبت ارزیابی کرده و عده ای که دقیقا عکس این نظر را دارند.

دسته اول معتقدند که دولت عبدالمهدی در طول شش ماهه اول فعالیت خود، به رغم همه چالش هایی که کشور با آن مواجه بود و ترکه بزرگی از مشکلات سابق که بر دوش این دولت نهاده شده بود اما توانسته است که خدمات قابل قبولی به مردم ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهبود محسوس امنیت، گسترش مناسبات عراق با کشورهای منطقه و جهان و ارتقا نقش منطقه ای عراق در تحولات منطقه و سفر مقامات بلندپایه کشورهای مختلف به بغداد که به باور طرفداران دولت، همه  این موفقیت ها در کارنامه عبدالمهدی نوشته می شود.

حل بخش قابل توجهی از مشکلات معلق مانده بین بغداد و اربیل و بهبود مناسبات بین دو طرف، سازمان دهی نیروهای مسلح عراق و پاکسازی عناصر فاسد از این نهادهای امنیتی و نظامی، افزایش سطح تولید کشاورزی عراق برای اولین بار تا سطح خودکفایی و کاهش واردات کالاها و توجه و حمایت از تولید داخلی از دیگر دستاوردهای مهم این دولت ارزیابی شده است.

بهبود وضعیت برق در کشور به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات عراق در طول 16 سال گذشته و رسیدن تولید برق برای اولین بار تا مرز 20 هزار مگا وات در ساعت و افزایش ساعات روشنایی و بهبود وضعیت استخراج و تولید نفت و امضای توافقنامه های مهم با کشورهای مختلف جهان و خارج کردن عراق از تسلط آمریکایی ها دیگر نکات مثبت دولت عبدالمهدی عنوان شده است.

برداشتن دیوارهای سیمانی از بغداد و گشودن همه خیابان ها و حذف منطقه امنیتی موسوم به «سبز» در مرکز پایتخت برای اولین بار بعد از 16 سال، و کاهش ترافیک شهری و القای احساس آرامش و امنیت به شهروندان پایتخت و از همه مهمتر دفاع از استقلال تصمیم گیری در برابر فشار قدرت های بزرگ جهان، به ویژه در مسئله تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران مجموعه مسائلی است که طرفداران دولت به عنوان موفقیت های دولت عبدالمهدی به آن اشاره می کنند.

به باور طرفداران دولت عبدالمهدی، با وجود همه این موفقیت ها اما منتقدان دولت به خاطر پاره ای کوته بینی های سیاسی با نادیده گرفتن آنها، همچنان اصرار دارند که درصد عملکرد دولت در حد انتظار نبوده و حتی به گزارش دولت درباره عملکرد شش ماهه اش، ابراز تردید کرده اند.

در همین راستا کمیته ارزیابی عملکرد دولت در پارلمان عراق در بیانیه ای، گزارش رسمی عملکرد شش ماهه دولت را نادرست خوانده و گفته است که درصد موفقیت دولت در برنامه های تعریف شده فقط 39 درصد بوده و نه 79 درصد.

جریان حکمت ملی به رهبری «سید عمار حکیم» که موضع اپوزیسیون را علیه دولت در پارلمان اتخاذ کرده اعلام کرده است که درصد موفقیت دولت در اجرای برنامه هایش در شش ماهه اول فعالیت خود تنها 32 درصد بوده است.

این حزب سیاسی عراقی اضافه کرده است که گزارش عملکرد دولت عبدالمهدی را در اختیار کارشناسان قرار داده و گزارش این کارشناسان حاکیست که درصد موفقیت عملکرد دولت تنها 32 درصد بوده است.

انتقاد روز گذشته (جمعه) سید نماینده مرجعیت عالی دینی عراق در نماز جمعه کربلا از وضعیت عمومی کشور و فساد منتشر شده در ادارات و نهادهای دولتی، بیش از پیش فضا را برای انتقادات سیاسی از دولت در عراق مهیا کرده است.

«سیداحمد الصافی» نماینده مرجعیت عالی عراق در خطبه نماز جمعه در صحن حرم مطهر امام حسین (ع) در کربلای معلا نسبت به وضع کشور و فساد موجود در آن، انتقاداتی را مطرح کرد و گفت: ما سؤالاتی درباره وضع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داریم که سؤالاتی مشروع است؛ اما به گوش کسانی که می‌توانند به این مشکلات ترتیب اثر دهند، نمی‌رسد. این سؤالات در بر دارنده رنج و دردهایی است که مطمئناً درست نیست لاینحل باقی بماند و نیازمند افرادی است که این مشکلات را مرتفع سازند.

سید عمار حکیم نیز در واکنش به این سخنان گفت: سوالاتی که نماینده مرجعیت در خطبه جمعه درباره درد و رنج ملت عراق و مدت زمان تداوم آن مطرح کرد، حکایت از عمق مشکلات مردم به دلیل کمبود خدمات، توقف پروژه‌های اقتصادی و توسعه ‌محور و نیز گسترش فساد و عدم توجه درخور به دو قشر جوانان و افراد شایسته دارد.

وی اضافه کرده است: «ما مجددا این پرسش مرجعیت را مطرح می کنیم که چه زمانی  درد و رنج ملتی که دارای منابع و ثروت‌های فراوان است، پایان می یابد؟ منابعی که این امکان را برای عراق فراهم می کند که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان باشد.»

عمار حکیم ادامه داده است که به صورت فوری از دولت می خواهیم که با پاسخ‌ های روشن و شفاف، در برابر افکار عمومی روشنگری کند تا مردم نسبت به امور آگاهی پیدا کنند.

«ائتلاف دولت قانون» به رهبری «نوری المالکی» نخست وزیر اسبق عراق نیز از انتقادات نماینده مرجعیت عالی دینی عراق علیه دولت حمایت کرده و گفته است که انتقادات مرجعیت عالی دینی، بهانه را از دولت در خصوص عملکرد ضعیف اش گرفته است.

پیش از این نیز فراکسیون «سائرون» (مورد حمایت مقتدا صدر) در پارلمان عراق از درصد عملکرد دولت در شش ماهه اول فعالیت خود انتقاد کرده و در بیانیه ای گفته بود که میزان موفقیت دولت در این مدت ناچیز بوده است.

در عین حال عضو کمیته ارزیابی عملکرد دولت در پارلمان عراق گفته است که نظارت بر کار دولت با هدف براندازی نیست زیرا مسئله سرنوشت دولت به دست مردم رقم می خورد.

«آراس حبیب کریم» دبیر حزب کنگره ملی عراق در بیانیه ای افزوده است که پارلمان به دولت و برنامه آن رای اعتماد داده و مسوولیت مضاعفی در نظارت بر عملکرد دولت دارد.

وی تاکید کرده است که ارزیابی و نظارت بر کار دولت، با هدف براندازی نیست بلکه به منظور بهبود عملکرد دولت است.

در همین راستا «خالد العبیدی» نماینده پارلمان و وزیر اسبق دفاع عراق نیز نسبت به آن سرآمدن صبر مرجعیت عالی دینی عراق در خصوص اوضاع عمومی کشور خوانده، هشدار داده و گفته است که دولت باید تدابیر سریع برای بهبود شرایط در پیش گیرد.

نخست وزیر عراق ساعاتی بعد از خطبه نماز جمعه کربلا از عملکرد دولت خود دفاع کرد و گفت: کسانی که ادعای شیوع فساد در کشور دارند، خودشان فاسد هستند.

عادل عبدالمهدی در گفت وگو با جمعی از خبرنگاران در بغداد اضافه کرد که نباید با ادعای شیوع فساد، حقیقت بر عموم گم شود و باید دقیقا فرد فاسد مشخص باشد و هرکس ادعای فساد می کند باید مدرک و سند ارائه کند.

وی افزود: اغلب از وجود منابع موثق درباره وجود فساد نقل قول می شود و بعد از پیگیری مشخص می شود که این افراد موثق اصلا موثق هم نبوده اند و برای همین دولت به صورت بی هدف عمل نمی کند بلکه بر پایه دلیل و مدرک افراد فاسد را هدف قرار می دهد.

 در همین حال، طرفداران دولت بعد از انتقادات نماینده مرجعیت دینی در کربلا از اینکه مبادا این سخنان بهانه برای پاره ای جریان های سیاسی جهت تحریک افکارعمومی عراق و اردوکشی خیابانی شود، نگران شده اند.

نه تنها طرفداران دولت بلکه بی طرف های سیاسی معتقدند که عملکرد دولت عبدالمهدی در ابعاد مختلف در مقایسه با سالهای قبل قابل دفاع و حتی شایسته تقدیر است و از سوی دیگر شرایط در عراق در حال حاضر مناسب برای اردوکشی خیابانی و تحت فشار گذاشتن دولت نیست و باید با انتقاد سازنده، عملکرد دولت بهبود یابد، امری که در سخنان آراس حبیب دبیرکل حزب کنگره ملی عراق نیز بر آن تاکید شده است. /

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

به گزارش «تابناک»، دکتر مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بیماری آسم توضیح داد: پروسه ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: اکثر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند.  

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم  آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین سایر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.  

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود  ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشورها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.

آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم
استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آنها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهرها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.   شهرهای اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند.  

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهرهای بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آنها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو  آلرژن‌های محیط‌ باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عددهای بالاتر مربوط به آسم کودکان است.

نقش داروهای استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد.   امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از داروهایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این داروها در دسترس بیماران قرار گیرند.   

ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و  هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز  تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.  

۴۵۰ هزار فوتی ناشی از آسم در دنیا

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا  هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، جدیدترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق داروهای بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن  آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آنها انجام می‌شود.  

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. اکثر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را  کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

دیگر خبرها

  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • بررسی عملکرد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در کمیسیون اصل نود
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • حدیث روز | نتیجه نافرمانی پدر و مادر
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!