Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، موسی نجفی در نشست علمی پنچمین دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی، این گفتمان را ارائه سبک جدیدی از مباحث علوم انسانی عنوان و در سخنانی اظهار کرد: طرح ملی گفتمان علوم انسانی با سبک جدید در ارائه مباحث علوم انسانی، طرح مطلوب و موفقی است، این دوره فرمایشی نیست و مباحث به صورت جدی ارائه می شود و دانشجویان طرح بحث می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توجه دانشجویان به پنج موضوع را مهم برشمرد و افزود: در اکثر نظریات علوم انسانی، پنج مبحث اصلی به عنوان نظریات کلان در همه مباحث علوم انسانی وجود دارد، بحث هویت (در عرصه های مختلف ملی، فرهنگی و سیاسی)، تجدد، تمدن، تاریخ علم و فلسفه تاریخ که در پیشینه علوم انسانی مطرح است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تجدد خواهی را مثبت دانست و خاطرنشان کرد: تجدد خواهی از سوی ایرانیان همیشه به معنای گرفتن ابزار مدرن و جداکردن اندیشه از حامل اندیشه معنا شده و مثبت بوده است؛ اما آنچه در این باره مورد مذمت است تجدد خوانی و مدرنیزاسیون است که نوعی تقلید گرایی است و ایرانیان در مشروطه و انقلاب اسلامی با آن مخالفت کرده اند.

وی ابراز کرد: اندیشه ترقی هر چیزی غیر از خودش را ارتجاع می داند، اما بالاتر از ترقی منتقل شدن به اندیشه تعالی است که خوانشی جدید از تجدد است و مشکلات و ضعف های ترقی و تجدد را ندارد.

نجفی مدرنیزاسیون در عرصه فرهنگ و اعتقادات را خطرناک خواند و گفت: ایرانی ها همیشه تجدد زایی و نوآوری را مثبت دانسته اند، اما با مدرنیسم فرهنگی و اعتقادی مقابله کرده اند، در مقابل مدرنیسم به معنای ابزار جدید و استفاده از علوم بشری در جهت رفاه و پیشرفت مقاومتی نبوده است، اما ایران اسلامی همیشه با فرهنگ، اعتقادات و ادیان جدید (بهائیت، فرقه های نوظهور) و ایدئولوژیک کردن مدرنیسم مقابله کرده است.

وی افزود: ما در ادامه تجدد زایی جدید از دوران صفویه و مشروطه به انقلاب اسلامی رسیدیم و با تأسی از فرهنگ و تمدن برتر خود و در مواجهه با ابزار و افکار سیاسی جدید غرب، انقلاب اسلامی را با دو معیار اسلامیت و جمهوریت انتخاب کردیم؛ بنابراین همانقدر که انقلاب از بنیادگرایی به دور است از مدرنیزاسیون نیز جداست.

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به عقبه فکری و نوزایی اروپایی ها، تصریح کرد: غربی ها در یک دوره ای متوجه مسلمانان شدند تا نواقص و ضعف های خودشان را رفع کنند؛ اما ما در دوره قاجار متوجه غربی ها شدیم؛ اما به جای برطرف کردن نواقص خودمان، هویتمان را گم کردیم، بنابراین دچار بحران و انحطاط شدیم.

وی به هویت و پیشینه فرهنگی ایران اشاره و تأکید کرد: حدود پانصد سال قبل که رنسانس در اروپا شروع شد، تجدد خواهی و تجدد زایی نیز در ایران با ظهور صفویه و انتقال قدرت به تشیع آغاز شد، بنابراین ایران صفوی در مشرق اسلامی و خلافت عثمانی در مغرب اسلامی و غرب جدید در اروپا، سه قدرت جهانی بودند.

نجفی با اشاره به دوران های مختلف رشد و انحطاط ایران یادآور شد: ایرانی ها قرآن را با اوستا مقایسه کردند، بهتر را برگزیدند و اسلام را انتخاب کردند، لذا عرب نشدند و زبان فارسی را حفظ کردند، خدمات متقابل اسلام و ایران شهید مطهری را مطالعه کنید، چند دوره رشد و انحطاط داشته ایم، صدر اسلام عصر طلایی است و دوره دوم انحطاط است که در نهایت با حمله مغول ها به سقوط منجر شد؛ اما بعد از مدتی دوباره رشد دوم و امپراطوری عظیم صفوی در قرن دهم و در سال ۹۰۶ آغاز می شود و ایرانی ها از اسلام خلافتی عبور کرده و اسلام ولایتی و اهل بیت علیهم السلام را انتخاب کردند.

وی افزود: دوره قاجار، دوره استعمار و انحطاط است، اما از اواسط دوران قاجار با بیداری اسلامی دوباره رشد آغاز می شود، هر چند بحران های زیادی داشته ایم؛ اما به هویت و خودآگاهی تاریخی توجه کرده ایم، از همین جهت در جهت رشد و پیشرفت، گاهی با بحران هایی روبرو شده ایم؛ همانند مریضی که باید درمان کند و دوره نقاهت را طی کند؛ ما نیز برای از بین بردن وابستگی، رسیدن به آزادی، پیشرفت و تحول علمی در کشورمان با این بحران ها مواجه هستیم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: دستاورد ایران از مدرنیسم غرب، کوچک شدن ایران و عقده حقارت بود، ایرانی ها تجدد خواه هستند؛ اما برخی مثل رضا خان تجدد خوانی و تقلید گرایی ایران را می خواهند؛ وقتی بخش هایی از ایران در دوران قاجار جدا شد؛ افرادی همانند آخوند زاده با درجه سرهنگی برای قوای روس خدمت می کرد، رمان هایی در تحقیر ایران و ایرانی می نوشت، تا اشغال این مناطق را مشروع جلوه دهد و شهروندان ایرانی به غیر ایرانی بودن خودشان افتخار کرده و فرهنگ بیگانه را بپذیرند.

گفتنی است پنجمین دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی با حضور بیش از ۵۰۰ دانشجو از سراسر کشور به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی در شهر دماوند در حال برگزاری است.

کد خبر 4689310

منبع: مهر

کلیدواژه: طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی علوم انسانی سهروردی فعالیت های قرآنی علوم انسانی طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی کنفرانس بین المللی آیت الله جوادی آملی معرفی کتاب انجمن آثار و مفاخر فرهنگی قرآن فلسفه علوم انسانی اسلامی عید غدیر خم دانشگاه مذاهب اسلامی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه بیت‌المقدس استان کردستان گفت: یکی از رویکردهای مهم سپاه استان، در کنار حفظ ارزش‌های انقلاب؛ اعتقادی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجت‌الاسلام طه توکلی، صبح امروز در نشست بصیرتی که در سپاه کردستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک هفته عقیدتی سیاسی و هفته معلم اظهار داشت: امروز گفتمان شهید مطهری نام‌گذاری شده که سه کلید واژه خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی در آن موج می‌زند.

وی رد دموکراسی غربی در مقابل دموکراسی اسلام را یکی از اندیشه‌ها و اهداف گفتمان شهید مطهری ذکر کرد و گفت: امروز همین اندیشه و تفکر تحت عنوان گفتمان‌سازی و تمدن‌سازی در دستور کار است.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه بیت‌المقدس استان کردستان با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی تصریح کرد: امروز در دانشگاه‌های سراسر دنیا دانشجویانی که زمانی دچار بی‌هویتی شدند در پرتو خیز گفتمان و اندیشه ناب که برگفته از اندیشه انقلاب و امامین انقلاب است، علیه جرثومه فساد رژیم صهیونیستی اعلام انزجار و تنفر می‌کنند.

وی افزود: امروز ماهیت جرثومه فساد برای همه کشورها و دانشجویان و نسل جوان افشا شده و روز به روز انزجار جامعه جهانی نسبت به این رژیم جعلی بیشتر می‌شود.

توکلی  در بخشی دیگر از سخنان خود با قدردانی از تلاش‌های همه رده‌های سپاه استان خاطر نشان کرد: خدمت و رویکرد فعالیت‌ها در سپاه کردستان در کنار حفظ و صیانت از ارزش‌های انقلاب اسلامی؛ اعتقادی و در راستای گفتمان امامین انقلاب است.

وی عنوان کرد: اگر ماموریتی در راستای پاسداری ما قرار بر انجام شود، قبل از آمادگی رزم، آمادگی روحی و روانی برای انجام ماموریت‌های سپاه و بسیج را خواهیم داشت.

این مقام مسئول گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تقویت معنویت، باورهای دینی و اعتقادی می‌تواند رسالت خود یعنی حفظ نظام و دستارودهای انقلاب را به خوبی انجام دهد.

توکلی ابراز داشت: امیدوارم که همواره قدردان خون پاک شهدا باشیم و راه پرافتخار این عزیزان را حفظ و با قوت هر چه بیشتر ادامه دهیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • فرش، سفیر فرهنگی ایرانیان در دنیا/ هنرمندانی که رج به رج عشق می‌بافند
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • مراسم فرهنگی ایرانیان در دوبلین
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است