Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@03:11:14 GMT

بله برون دو شیر ایرانی در باغ وحش ارم

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۸۵۹۹

بله برون دو شیر ایرانی در باغ وحش ارم

ایمان معماریان دامپزشک و مدیر باغ وحش ارم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ایلدا (شیر ماده ایرانی) حدود ۳ سال سن دارد و حدود یک ماه و نیم است که از باغ وحش دوبلین ایرلند به ایران منتقل شده است.

او با بیان اینکه امروز برای نخستین بار دو شیر ایرانی باغ وحش ارم به یکدیگر معرفی می‌شوند، افزود: نزدیک به ۸۰ سال است که شیر‌های ایرانی در طبیعت کشورمان به طور کامل منقرض شدند، اما از این نژاد در باغ وحش‌های اروپا نگهداری می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دامپزشک و مدیر باغ وحش ارم گفت: ایران سال‌های متوالی برای انتقال یک جفت شیرایرانی به داخل کشور تلاش کرد که خوشبختانه امسال با احداث جایگاه استاندارد، توانستیم این یک جفت شیر ایرانی را به کشور منتقل کنیم.

معماریان ادامه داد: شیر ایرانی در تمام کشور‌هایی که زیست می‌کرد، منقرض شده است، به جز بخشی از کشور هندوستان که در آنجا زیست می‌کند.

او با اشاره به وجود زیرگونه‌های مختلف شیر‌ها در دنیا افزود: تمام این زیر گونه‌ها در قاره آفریقا زندگی می‌کنند و شیر ایرانی تنها زیرگونه‌ای است که در قاره آسیا زیست می‌کرد.

دامپزشک و مدیر باغ وحش ارم گفت: از بین رفتن زیستگاه‌ها، کم شدن شکار‌ها (گوزن زرد ایرانی یکی از اصلی‌ترین طعمه‌های این زیر گونه است) و شکار بی رویه در سال‌های اخیر از جمله عوامل انقراض شیر ایرانی بود.

معماریان تصریح کرد: هیرمان (شیر نر ایرانی) و ایلدا (شیر ماده ایرانی) به این دلیل به ایران منتقل شدند که به مردم کشور نشان دهیم این حیوان ارزشمند در گذشته در کشورمان می‌زیست، اما به دلیل بی توجهی مردم نابود شد.

او با اشاره به وجود گونه‌های با ارزشی مانند پلنگ و یوزپلنگ ایرانی در کشور افزود:  در صورت بی‌توجهی به این گونه‌ها باید شاهد نابودی آن‌ها باشیم.

دامپزشک و مدیر باغ وحش ارم گفت: بر اساس برنامه تحت نظر اتحادیه باغ وحش‌های اروپا (EEP) گونه‌های در خطر انقراض باغ وحش‌های دنیا تحت کنترل و نظارت قرار می‌گیرند تا شرایط برای بازگشت آن‌ها به طبیعت فراهم شود.

معماریان تصریح کرد: تعداد زیادی شیر ایرانی در باغ وحش‌های تحت نظر اتحادیه باغ وحش‌های اروپا برای حفظ ژن‌هایشان، نگهداری می‌شوند.

او افزود: تکثیر شیر ایرانی در باغ وحش ارم باید تحت نظر EEP صورت گیرد.

دامپزشک و مدیر باغ وحش ارم با اشاره به تفاوت زیرگونه شیرهای ایرانی با زیرگونه شیرهای آفریقایی گفت: میزان یال در پیشانی شیر‌های نر ایرانی نسبت به سایر شیرها کمتر است و در زیر شکم آن‌ها چین پوستی وجود دارد که در شیر ماده مشخص‌تر است و ابرو‌های شیر‌های ایرانی نسبت به شیر‌های دیگر نمایان‌تر است.

معماریان با اشاره به روز جهانی شیر تصریح کرد: برای گونه‌های مختلف حیات وحش در تقویم کشورهای مختلف روزهای خاصی در نظر گرفته می‌شود که باغ وحش‌های سراسر دنیا این روزها را جشن می‌گیرند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار

دریافت 16 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه عشوری اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی (حسین آقایی و مهرداد بخشی پور) با همراهی یکی از محیط بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسید.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید. آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود و مشاهده و تصویر برداری از گونه‌های ارزشمند هم نشان از این امنیت دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

گفتنی است، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 6090941

دیگر خبرها

  • رخ‌نمایی پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • علّت تغییر رویکرد احتمالی اسرائیل در برابر حماس/ امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد