Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، نخستین گردهمایی پیشگامان اقتصاد دانش بنیان در حوزه سلامت با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و علی وحدت رئیس ‌صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در محل صندوق نوآوری و ‌شکوفایی برگزار شد. ‌در این گردهمایی پنل سیاستی با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی و ‌فناوری رئیس جمهوری و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و پنل حمایتی با ‌هدف معرفی رویکردهای دستگاه‌های اجرایی و پاسخگویی به دغدغه‌های ‌شرکت‌های پیشگام در حوزه اقتصاد دانش بنیان سلامت برپا شد‎.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان با بیان خاطره‌ای از دوران ساخت واکسن در کشور گفت: حدود 30 سال قبل هنگامی که در پاستور به‌دنبال ساخت واکسن هپاتیتB بودیم می‌خواستیم تکنولوژی تازه‌ای را به کشور وارد کنیم و برای این منظور به کشورهای گوناگونی سفر کردیم اما توان داخلی ما بسیار محدود بود و نتوانستیم حتی این تکنولوژی را وارد کنیم. اما امروز با حضور شرکتهای دانش‌بنیان می‌توانیم به این تکنولوژی‌ها دست پیدا کنیم.

وی افزود: من امروز بزرگترین آرزوهایم را به چشم می‌بینم، ما نمی‌توانیم مشکلات نظام سلامت را نادیده بگیریم چرا که با جان مردم سر و کار دارد. امروز شرکتهای دانش‌بنیان رشد چشمگیری داشته‌اند و تازه در آغاز این راه بزرگ هستیم.

نمکی درباره ساخت دارو در کشور توضیح داد: پیش از انقلاب 25 درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید می‌شد و امروز با کمک شرکتهای تحقیق و توسعه دارویی توانسته‌ایم 97 درصد داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم. اما یک نکته غم‌انگیز در این میان وجود دارد و آن اینکه این 3 درصد داروهای هایتک است و معادل 1.3 میلیارد دلار ارزبری داشته است، این در حالی است که همان 97 درصد داروی کشور تنها 550 میلیون دلار ارز بری داشته، حالا تصور کنید ما مجبور به واردات همان 97 درصد بودیم. آنگاه کل درآمد نفتی را باید صرف واردات دارو می‌کردیم.

نمکی گفت: این 3 درصد که بیان شد داروهای هایتک هستند و برای تولید آنها در داخل باید به شرکت‌های دانش‌بنیان متکی شد و از آنها درخواست کمک داریم تا بتوانیم در داخل تولیدشان کنیم.

وزیر بهداشت به جریان واردات در کشور اشاره کرد و گفت: نباید بگذاریم این جریان وارد کننده که در کشور قدرت هم گرفته‌اند بر تولید داخل تاثیرگذار باشند. این نگرانی وجود دارد که نکند جاذبه واردات بر جریان تولید داخل اثرگذار باشد.

وی درباره مقابله با این نگاه در کشور تصریح کرد: در وزارت بهداشت ابلاغ کردم برای مقابله با پدیده دامپینگ وقتی محصولی در داخل تولید می‌شود دیگر حق واردات آن را ندارند و حتی اگر گرانتر از محصول خارجی بود محصول داخلی خریداری شود.

نمکی خاطرنشان کرد: سالها قبل وقتی در کشور تولید واکسن می‌کردیم چند کشور ارائه واکسن را رایگان کردند، چرا که می‌ترسیدند ما بمب میکروبی درست کنیم در صورتی که اصلا در دیدگاه و مرام ما نبود از طرفی دیگر می‌خواستند وابستگی ایجاد کنند؛ من همان زمان 20 کشور هدف این جریان را جمع کردم و گفتم این موضوع یک توطئه است تا بعد از وابستگی ما همین واکسنها را چندبرابر به ما عرضه کنند.

وزیر بهداشت و درمان درباره دیگر خدماتی که شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند ارائه دهند گفت: ما تنها به محصولات بسنده نمی‌کنیم و موضوع دیگری که برای آن به دنبال راه حل هستیم بحث روش‌ها و شیوه‌های مدیریت و اداره جامعه در حوزه سلامت است. چرا که با شیوه‌های قبل نمی‌توان جامعه را اداره کرد، یک روز با واکسن سلامت جامعه برقرار می‌شد اما امروز طیف بیماری‌های جسمی و روانی گسترش پیدا کرده و نیازمند راهکارهای نوین برای رفع مشکلات است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد سلامت درمان و آموزش علمی و فناوری ریاست جمهوری معاون بهداشت و درمان مشکلات رشد دارو انقلاب دلار ارز واردات درآمد وزارت بهداشت درمان جامعه دارو درآمد نفتی واردات دارو سعید نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد

به گزارش تابناک، تسنیم نوشت: براساس اعلام سازمان شیلات، سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 13 کیلوگرم برآورد شده است درحالی که میانگین جهانی آن حدود 20 کیلوگرم است.

یک بخشی از کمبود مصرف سرانه به دلیل ذائقه ایرانی است که به دلیل  بوی ماهی و تیغ ماهی، خانوارها به خاطر پخت و پز آنها با مشکل مواجه می‌شوند. متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه غذاهای دریایی راهکاری مبتکرانه برای این مشکل طراحی کردند.

خانلر مدیرطرح این شرکت دانش‌بنیان گفت: در راستای تکمیل زنجیره تأمین آبزیان و در راستای فرآورده‌های شیلاتی، تولید سوسیس و کالباس ماهی را در دستور کار قرار دادیم که برای نخستین بار 13 محصول سوسیس و کالباس را از ماهی "سیوس" تولید کردیم.

وی تصریح کرد: این محصولات بدون ماده نگهدارنده تا یک ماه قابلیت نگهداری دارد که همین امر،‌ ثبت اختراع شده است.

خانلر گفت: سوسیس‌هایی که در خارج از کشور از جمله چین و اروپا تولید می‌شود به شدت طعم ماهی دارد و برای مصرف‌کننده و ذائقه ایرانی اصلاً‌ مناسب نیست و ما توانستیم بعد از 15 سال کار تحقیقاتی، با بومی‌سازی خط تولید، قیمت تمام‌شده را پایین بیاوریم.

حذف بو و طعم نامطبوع ماهی در کنار حفظ همه خواص مفید آن،‌ فراپاستوریزه بودن و هضم راحت از ویژگی‌های این محصول دانش‌بنیان است.

از ویژگی‌های دیگر دانش‌بنیانی این محصول می‌توان به استفاده از یک چهارم حد مجاز نیترید سدیم و تعداد میکروارگانیسم صفر اشاره کرد.

این فرآورده که از محصولات فناورانه صنایع غذایی است در راستای توسعه سهم بازار کشورمان در این حوزه، قیمتی ارزان‌تر نسبت به نمونه‌های خارجی دارد. این فرآورده دانش‌بنیان ایرانی تاکنون به کشورهای عراق، عمان، قطر و امارات صادر شده است.

دیگر خبرها

  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • فیلم| لکوموتیو، واردات یا تولید داخل
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد