Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بسیج جامعه  زنان کشور خبرگزاری بسیج، 

 زهرا آیت اللهی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای فرهنگی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما گفت: چند سال است که تقریباً هر ساله کاهش ازدواج را داریم و در سال ۱۳۹۷  نسبت به سال قبل ۹/۷ درصد کاهش ازدواج داشتیم و در سال ۹۶ نسبت به سال قبل هم  ۵/۱۲ درصد ازدواج کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در مورد آمارهای سال جاری نیز با توجه به اینکه هنوز ازدواج‌های ثبت شده از شهرستان­ها جمع­ آوری و جمع­ بندی نشده اظهار نظر نمی­ تواند علمی باشد.  از آمار دیگری که می­ توان به آن اشاره کرد میانگین سن ازدواج است که هر ساله رو به افزایش است و طبق سرشماری عمومی سال ۱۳۹۵ میانگین سن ازدواج در کل کشور در پسران ۷/۲۶ و در دختران ۴/۲۶ بود.

وی افزود: در استان تهران این آمار در پسران ۲/۳۰ و در دختران ۱/۲۶ در شمیرانات در پسران ۴/۳۲ و در دختران ۲۹ و در شهر ری در پسران ۱/۲۹ و در دختران ۴/۲۴ است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: آمار دیگری که در این رابطه باید به آن اشاره شود تعداد دختران و پسرانی است که در دوره پایان سن متعارف ازدواج که برای دختران ۳۰ و برای پسران ۳۵ سال است و سن تجرد قطعی که ۵۰ سالگی برای دختران و پسران است، قرار دارند.  طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد این افراد ۱ میلیون و ۸۱۰ هزار نفر است که استان ایلام بیشترین و استان یزد کمترین تعداد از این آمار را داشته‌اند.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با طرح این پرسش که وظیفه نهادهای مسئول در این زمینه چیست،  افزود: اسناد بالادستی، قوانین مربوطه و ... این وظایف را مشخص کرده ­اند و یکی از این اسناد، سیاست­های کلی خانواده است که مجمع تشخیص مصلحت تهیه و مقام معظم رهبری نیز آن را ابلاغ کرده ­اند.

وی ادامه داد: در یک بند از این سیاست­ ها آمده: «راه ­اندازی نهضت فراگیر ملی ازدواج» حالا سوال این است این جمله به چه معنا است؟. حالا با این وضعیتی که برای ازدواج جوانان پیش آمده باید «نهضت فراگیر ملی ازدواج در ایران» راه­ اندازی شود اما آیا این اتفاق افتاده است؟؛  باید دستگاه­هایی که این وظیفه را داشتند پاسخگو باشند.

آیت اللهی گفت: قانون تسهیل ازدواج جوانان سال ۱۳۸۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و طبق ماده ۶ این قانون دولت موظف است به منظور سامان فعالیت­های ازدواج در استان­ها و نظارت بر روند اجرای این قانون در کلیه فرمانداری‌ها، «کمیته ساماندهی ازدواج» متشکل از فرماندار، امام جمعه، رئیس شورای شهر را تشکیل دهد و کلیه دستگاه­ ها موظف به همکاری با این کمیته هستند.

وی افزود: استانداران هم در سراسر کشور موظف هستند پس از دریافت گزارش اقدامات کمیته ­ها، نتیجه را از طریق دولت به تفکیک هر استان به صورت سالانه به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گزارش کنند و حال از مجلس سؤال شود گزارش این اقدامات به مجلس آمده است؟ آیا اصلاً کمیته سامان ازدواج در سراسر کشور راه ­اندازی شده و فعال هستند؟.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: واقعاً بعضی اقدامات شاید نیاز به پول هم نداشته باشد فقط هماهنگی لازم دارد که اگر این کمیته­ ها به خوبی فعال می­شد مسلماً وضعیت به این صورت که الان هست نبود.

 آیت­ اللهی گفت: طبق ماده ۳ قانون تسهیل ازدواج مصوب مجلس شورای اسلامی شهرداری­ها، سازمان اوقاف و امور خیریه و...  با بهره­ گیری از همکاری وزارت مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باید «مسکن موقت» احداث کنند و با حداقل اجاره­ و حداکثر برای سه سال در اختیار زوج متقاضی بگذارند آیا این اتفاق افتاده است؟

وی افزود: طبق ماده ۴ همین قانون کلیه دستگاه­های دولتی نهادهای عمومی و شهرداری ­های دارای تسهیلات رفاهی، فرهنگسرا، تالار، اردوگاه، باشگاه­ با هماهنگی کمیته ساماندهی ازدواج، باید فضاهای مذکور را برای مراسم ازدواج در اختیار زوج­ های جوان واجد شرایط قرار دهند.

آزادی خواه: جوانان به قانون تسهیل ازدواج نیاز دارند

 در ادامه این برنامه، در ارتباط تلفنی با حجت الاسلام و المسلمین آزادی خواه نماینده مجلس شورای اسلامی،   از وضعیت گزارش دهی دستگاه­ها پیرامون قانون تسهیل ازدواج سؤال شد.

وی در این باره گفت: در سال­ های ۹۵-۹۶-۹۷ هیچ گزارشی از دولت یا فرمانداری­ها و استانداری­ها نسبت به اجرای قانون تسهیل ازدواج و اقدامات کمیته سامان ازدواج به کمیسیون فرهنگی ارائه نشده است.

وی افزود: البته اقدامات خوبی در این حوزه واقع شده و ما منکر آن نیستیم. مثلاً پیگیری وزارت ورزش و جوانان و سازمان برنامه و بودجه برای افزایش وام ازدواج قدم خیلی خوب بوده است. اما کم کاری هم زیاد داشته ایم.

حجت الاسلام آزادی خواه ادامه داد: تا سال ۱۳۹۶ در وزارت ورزش و جوانان اداره کل ازدواج و تعالی خانواده وجود داشت که متکفل ازدواج جوانان بود اما آن اداره منحل و دفتر برنامه­ ریزی و توسعه اجتماعی جوانان تأسیس شد و بر اساس گزارش­های دریافتی از دستگاه­ها در سراسر کشور، عمده ­ترین اقدامی که این دفتر در ارتباط با ازدواج جوانان انجام می ­دهد برگزاری کارگاه­های آموزشی و مشاوره برای جوانان است. حال این سؤال مطرح است که در حال حاضر جوانان ما برای ازدواج به کارگاه آموزشی بیشتر نیاز دارند یا به تسهیلات ازدواج؟.

 آیت اللهی در ادامه این گفتگو گفت: بحث تسهیل ازدواج با موضوع پیشگیری از طلاق دو مطلب متفاوت است و برای پیشگیری از طلاق احتیاج به برگزاری کارگاه­های آموزشی داریم.

وی افزود: مخصوصاً این کارگاه­ها باید حین و پس از ازدواج برگزار شود اما اینکه در ۳۸۱ شهر در طی ۹ ماه ۴ هزار و ۹۲۸ کارگاه و ۲۱۷ نشست تخصصی توسط وزارت ورزش و جوانان برگزار شده و در عوض برای ایجاد مسکن موقت یا استفاده از خیرین برای تسهیل ازدواج کار بسیار اندکی انجام پذیرفته قابل قبول است؟  

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی از ظرفیت­ هایی که در سراسر کشور وجود دارد استفاده از ظرفیت سازمان­های غیردولتی است که بتوانند پای کار بیایند و با تشکیل مجمع خیرین ازدواج، ازدواج جوانان را پشتیبانی کنند و به ازدواج جوانان کمک کنند، اما طبق گزارشات دریافتی تا چندی پیش فقط در ۳۱ استان ۱۳ مجمع خیرین ازدواج راه­ اندازی شده است.

وی گفت: ماده ۵ قانون تسهیل ازدواج تصریح کرده که باید مباحث همسرگزینی و ازدواج آسان در کتب درسی مقطع سال سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی وارد شود و حال از وزارت آموزش و پرورش سؤال شود آیا این اتفاق افتاده است؟ این قانون از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۸ اجرا نشده است.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده افزود: از طرفی واحد درسی دانش خانواده و جمعیت را با تأکید بر ازدواج آسان و ارتباط صحیح با همسر به عنوان دو واحد درسی عمومی الزامی در دانشگاه پیگیری کردیم که هم اکنون نیز ارائه می­شود.

آیت الهی با اشاره به موضوع تغییر قانون تسهیل ازدواج گفت: تغییر قانون تسهیل ازدواج اشتباه بزرگی است که مجریان قانون تسهیل ازدواج مطرح می­ کنند. یعنی در حالیکه باید تلاش کرد این قانون اجرا شود و قانون هم صراحتاً مجری را مشخص کرده است نباید به دنبال تغییر قانون رفت.

وی افزود: وقتی قانون کامل اجرا نشده و بازخوردی از اجرا به دست نیامده چرا باید قانون تغییر کند؟ تأکید بر این مسئله موجب از دست دادن فرصت­ها خواهد شد و وضعیت بدتر نیز خواهد شد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

سیدمحمد حسینی روز جمعه در حاشیه بازدید از مجتمع آموزشی، فرهنگی و تجاری در حال ساخت شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان سمنان افزود: در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نظرات مختلف درباره تعطیلی شنبه و پنجشنبه مطرح شد و پس از اعلام تعطیلی پنجشنبه برخی افراد با تشکیک در نظر کمیسیون اجتماعی، مطرح شدن این موضوع در صحن علنی خواستار هستند.

وی ادامه داد: دولت در پیشنهاد لایحه تعطیلی یک روز دیگر در هفته روز خاصی را مشخص نکرد و فقط به دنبال تصویب قانون تعطیلی بود که اکنون افراد نظر بر این دارند که این روز در مجلس شورای اسلامی مشخص شود.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون در تهران و بسیاری مناطق کشور مدرسه‌ها، دانشگاه و برخی دستگاه‌های اجرایی پنجشنبه‌ها تعطیل است، اما برخی افراد به دلیل روابط تجاری و تعاملات، تعطیلی شنبه را مطرح می‌کنند و باید منتظر تصمیم مجلس شورای اسلامی باشیم.

رفع مشکلات کارگری از اولویت‌های دولت سیزدهم

‌معاون امور مجلس رییس جمهور با گرامیداشت هفته کار و کارگر بیان کرد: دولت سیزدهم اهتمام ویژه به رفع مشکلات اقشار مختلف از جمله کارگران دارد که احیای واحد‌های راکد از جمله اقدام‌ها برای اشتغالزایی و رفع مشکل بیکاری این قشر است.

وی با اشاره به احیای بیش از هشت‌هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در دولت سیزدهم، بیان کرد: احیای واحد‌های راکد نقش مهم در ایجاد فرصت شغلی جدید، حفظ و تثبیت اشتغال دارد.

حسینی ابراز کرد: اجرای طرح‌های عمرانی، اقتصادی، تولیدی و پیشران نقشی مهم در اشتغالزایی و حمایت از جامعه کارگری دارد.

به گفته معاون امور مجلس رییس جمهور، راه‌اندازی واحد‌های پیشران صنعتی، معدنی و پتروشیمی تضمین‌کننده آینده شغلی کارگران است.

وی با تاکید بر تلاش دولت سیزدهم برای رفع مشکلات جامعه کارگران، اظهار کرد: اعتراض‌های شغلی در دولت سیزدهم شده است و در حمایت از قشر زحمت کش کارگران اختلاف نظری بین مسوولان وجود ندارد.

استیضاح وزیر آموزش و پرورش مطرح نیست

معاون امور مجلس رییس جمهور درباره خبر‌هایی مبنی بر احتمال استیضاح وزیر آموزش و پرورش که طی روز‌های گذشته در فضای مجازی دست به دست شده است، گفت: سه هفته کاری تا پایان فعالیت این دوره از مجلس شورای اسلامی باقیمانده و بعید است چنین مساله‌ای مطرح باشد.

حسینی در عین حال خاطر نشان کرد که اگر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پرسش و نکته‌ای مدنظرشان باشد وزیران پاسخگو خواهند بود.

تجدید میثاق با آرمان‌های شهیدان، سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه در مصلای سمنان و بازدید از مجتمع آموزشی، فرهنگی و تجاری در حال ساخت شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان سمنان از جمله برنامه‌های سفر روز جمعه معاون امور مجلس رییس جمهور به این استان بود.

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • (ویدئو) تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • وزیر ورزش: دخالتی در امور اجرایی سرخابی ها نداریم
  • کیومرث هاشمی: نظارت بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خواهیم داشت
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود