Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-03@16:06:28 GMT

مهم‌ترین وظیفه رسانه‌ها حقیقت‌یابی است

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۵۱۶۲

به گزارش خبرگزاری بسیج،  عبدالرضا رحمانی فضلی،‌ وزیر کشور، در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار اظهار داشت: امروز رسانه ها در کیفیت و نحوه اطلاع‌رسانی اهمیت بسیاری دارد.

 

وی افزود: حضور شما در زندگی مردم در قالب انتخاب و تصمیم و در حاکمیت در روابط و در چگونگی ساخت فضای حیاتی جامعه نقش اساسی دارد.

وزیر کشور، مهمترین وظیفه اصحاب رسانه‌ را حقیقت یابی دانست و گفت: این اثرگذاری و تعاملات، امروزه نقش رسانه را قوی می‌کند و رسانه ها نقش آفرین می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمانی فضلی اظهار داشت: ده سالی در حوزه اطلاع رسانی و رسانه به صورت مستقیم و دو سال هم به صورت غیر مستقیم بودم، بنابراین با مقدمات و ظرافت‌ها و حساسیت‌های خبر آشنا هستم. امروزه با توجه به تنوع و پیچیدگی، گستردگی ابزار ارتباطی، نقش شما رسانه ها چندین برابر شده است.

وی با بیان اینکه امروز موضوع اطلاع رسانی و خبر ارتباط مستقیمی با تصمیم گیری و انتخاب دارد، خاطرنشان کرد: انسان روزانه ده‌ها و صدها انتخاب انجام می دهد که مبنای همه انتخاب ها آگاهی و اطلاع است. انتخاب یکی از ویژگی‌های انسان است و رابطه مستقیمی با معرفت، اطلاع و آگاهی است.

وزیر کشور بیان کرد: ما در حوزه خبر کارمان آگاهی رسانی و  اطلاع رسانی است. هرچه سطوح فعالیت و میزان مسئولیت بالا برود، سطح انتخاب و تصمیم متفاوت می شود.

رحمانی فضلی ادامه داد: رسانه ها اگر بتوانند در تصمیمات و انتخابات افراد که مبتنی بر واقعیت ها و حقایق است، کمک کنند، آن تصمیم ها مناسب خواهد بود، بنابراین قلم دوربین، ضبط و بالاتر از این نگاهی که در ذهن خبرنگار و معرفتی که در چگونگی شناسایی و کشف حقیقت برای مردم موثر است.

وی بیان کرد: همه می‌دانیم انسانها به صورت فطری و ذاتی به دنبال زیبایی و کشف حقایق هستند، اگر در حوزه رسانه کارمان کشف حقایق باشد، در حقیقت خلق زیبایی می کنند و این امر می‌تواند سبب ایجاد شور و نشاط شود و در عین حال رابطه ما با مردم، رابطه وسیع، محکم و توأم با علاقه می شود.

وزیر کشور با بیان اینکه مردم در این شرایط تحریم دچار سختی هستند و رسانه ها می توانند در جامعه باعث ایجاد آرامش، انگیزه، امید، وحدت و انسجام و جامعه را در رسیدن به اهداف کمک کنند، اظهار داشت: اگر رسانه ها به صورت واقعی و حقیقی و دلسوزانه در جهت خدمت به مردم و اطلاع رسانی و مردم نبانشد، این امر سبب سستی، دلسردی، اغتشاش، اضطراب و نگرانی می شود.

رحمانی فضلی یادآور شد: در حوزه انتخابات رسانه ها بهترین همکار و بهترین رابط بین ما و مردم بودند و اگر انتخابات ما باشکوه و با مشارکت بالا و به صورت قانونی بود چون رسانه ها نقش مهمی در تبیین مواضع میان مطالبات خواسته‌ها و تشویق مردم در انتخابات ایجاد کرده بودند.

وی گفت: ما در انتخابات مان به لحاظ امنیتی هیچ مشکلی نداشتیم چون شما رسانه ها در کنار ما بودید و اگر همکاری شما رسانه ها با وزارت کشور در قالب ستاد وزارت کشور و استانداری و فرماندهان نبود، نمی توانستیم این کار را انجام دهیم.

وزیر کشور اصلی ترین بخش هماهنگی رسانه ها با وزرات کشور را حوادث دی ماه 1396 برشمرد و خاطرنشان کرد: در آن ایام رسانه‌های معاند کوچکترین حادثه را برجسته سازی می کردند و سعی داشتند فضا را مغشوش نشان دهند. شما رسانه‌ها با وجود آن که امکانات و تجهیزات تان نسبت به آنها کم بود اما با انگیزه علاقه و دلسوزی توانستید کارهای خوبی را انجام دهید و در مقابل آنها ایستادگی کنید.

رحمانی فضلی ادامه داد: در دی ماه سال ۹۶ ، ۲۴ ساعت اول به دلایل مختلف نقش رسانه ملی کمرنگ بود، البته شاید این امر به دلیل این بود که مانع تشدید حادثه شوند اما با این رسانه تماس گرفتم و گفتم که شما مجوز دارید که هر نوع صحنه‌ای از آتش‌سوزی، درگیری، تخریب، شکستن شیشه‌ها و همه موارد را پخش کنید تا مردم به صورت عینی در رسانه خودشان شاهد این حوادث و اطلاع رسانی آن باشند و همین امر سبب کنترل امنیتی در صحنه شد.

وی تصریح کرد: زمانی که صدا و سیما همه حوادث دی ماه ۹۶ را پخش کرد همین امر سبب شد تا شاهد کنترل امنیتی مناسبی باشیم، بنابراین یک فریم تصویر، یک پاراگراف خبر، یک صوت از حادثه میتواند در روند حادثه نقش‌آفرین باشد.

وزیر کشور یادآور شد: در اطلاع رسانی حوادث باید جامعه را به گونه ای هدایت کنیم تا سبب ایجاد آرامش شویم. کار رسانه ظریف، حساس و پیچیده است، چرا که خبرنگار در عین واحد باید چندین کار را انجام دهد یعنی در لحظه باید چندین موضوع و مسائل اجتماعی، امنیتی، سیاسی را در نظر بگیرد و باید در عین واحد قدرت تحلیل داشته باشد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه در حادثه سیل اخیر از اول تا لحظه آخر، نمره قابل قبولی را به رسانه ها می دهم، گفت: در این سیل دشمن تلاش داشت تا جریان سازی منفی داشته باشد و دائماً این موضوع را مطرح می‌کردند که دولت به اهل سنت توجه نمی‌کند و از آنها حمایت نمی‌کند، آنها هر چیزی را به مسائل مذهبی ربط می دادند.

وی با اشاره به برگزاری جلسات ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی، اظهار کرد: در این جلسات توانستیم بسیاری از مسایل اقتصادی را بررسی کنیم و آن را کنترل کنیم و حتی در بحث قاچاق کالا اقدامات مناسبی انجام شد و مانع از قاچاق شدیم تا جایی که توانستیم قاچاق کالا را کنترل کنیم.

وزیر کشور بیان کرد: جامعه رسانه‌ای باید تجربیاتشان را مستند کنند. طی این ۶ سال تجربیاتی را دارم که قابل ذکر است که همه اینها باید مستند شود. باید مستند‌سازی را جدی بگیریم.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: در جریان سیل به یاد جبهه های جنگ و عملیاتی افتادم که مردم با کمترین امکانات بیشترین اقدامات را انجام دادند، خاطره‌های تلخ و شیرین بسیار بود که شیرین‌ترین آن استقبال مردم و تلخ‌ترین شهادت چند تن از هموطنان در این جریان بود.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلجی: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند

ایسنا/ایلام رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند و  بیش از گذشته به روابط‌عمومی‌ها توجه شود.

«سپهر خلجی» رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه و فعالین مجازی استان اظهار کرد: وسیله آموزش بسیار مهم است، ظرف چند روز آینده فراخوانی با همکاری سازمان امور اداری و  استخدامی خواهیم داشت برای دعوت به همکاری از افراد توانمند برای کمک به آموزش روابط عمومی‌ها، که این یک نهضت بزرگ برای حوزه اطلاع‌رسانی کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است و بیشترین حجم پروژه‌های کلان و مهم در استان‌ها به سرانجام می‌رسد و این نشان می‌دهد که دولت سیزدهم به همه استان‌ها توجه دارد.

خلجی ادامه داد: همه باید کمک کنیم ایلام پیشرفت کند و هر کس دوست‌دار ایلام است  باید یک گام در جهت توسعه و پیشرفت ایلام بردارد.

وی خاطرنشان کرد: برای پیشرفت استان دو وظیفه مطالبه‌گری پیشرفت استان و تبیین و روشنگری دقیق است که باید با تمام توان برای این دو مهم تلاش کنیم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت اضافه کرد: ایلام نقش مهمی در طول دوران انقلاب، دفاع مقدس و مرزبانی از کشور دارد و سه هزار شهید والامقام سند افتخاری برای ولایت‌مداری مردم ایلام است.

وی تاکید کرد: قرارگاه رسانه‌ای اربعین استان به عنوان یکی از ضرورت‌ها در مرکز پیگیری می‌شود.  

خلجی اضافه کرد: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند و  بیش از گذشته به روابط‌عمومی‌ها توجه شود.

وی اضافه کرد: بخش استان‌های پایگاه اطلاع‌رسانی دولت از سال گذشته تقویت شده است و ما تلاش داریم ضعف روابط‌عمومی‌ها به تدریج برطرف شود.

خلجی عنوان کرد: با توجه این‌که رسانه‌های رسمی هر استان نمی‌توانند تمام ابعاد و  وقایع استان را پوشش دهند، استفاده از ظرفیت رسانه‌های محلی برای تقویت اطلاع‌رسانی مهم و اساسی است.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت یادآور شد: منابع لازم برای حوزه اطلاع‌رسانی باید تامین شود و هر پروژه و طرح باید پیوست رسانه‌ای داشته باشد.

وی تصریح کرد: مبارزه با فساد یکی از شعارهای دولت سیزدهم است که اطلاع‌رسانی دقیق و مسنجم در این حوزه بسیار مهم است.

«حسن بهرام‌نیا» استاندار ایلام نیز در این نشست اظهار کرد: با پشتیبانی ریاست محترم جمهور و هم‌صدایی رسانه‌های استان، پرونده مالیاتی نفت و گاز استان پس از ۴۳ سال به استان منتقل شد.

وی با قدردانی از تلاش اصحاب رسانه و فعالین فضای مجازی استان افزود: رسانه‌ها همواره یار و همراه ما در تحقق برنامه‌های استان بودند. از  همه رسانه‌های استان با هر نوع نگاه و سلیقه‌ای تشکر می‌کنیم.

نماینده عالی دولت در استان ایلام گفت: گفتمان دولت سیزدهم، گفتمان مردمی ایران قوی است و از همه رسانه‌هایی که در انعکاس خدمات دولت تلاش کردند به‌صورت ویژه قدردانی می‌شود.

بهرام‌نیا با اشاره به مشارکت بالای مردم استان در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، یادآورشد: رسانه‌ها در مشارکت ۵۳.۲۹ درصدی مردم در انتخابات نقش‌آفرین بودند و در کنار صدا و سیما، سپاه، بسیج و دیگر عوامل موجب شدند که استان ایلام جزو ۴ استان برتر در بحث مشارکت مردم در انتخابات قرار گیرد.

در این نشست تعدادی از اصحاب رسانه استان دغدغه‌های خود را از جمله  مشکلات معیشتی خبرنگاران، ضرورت تخصص گرایی، آموزش خبرنگاران، نگاه ویژه به روابط عمومی‌ها و ارتقا نوع نگاه آنان و ایجاد قرارگاه رسانه‌ای اربعین حسینی در ایلام بیان کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است
  • پوشش همایش پیرغلامان حسینی با تمام ظرفیت رسانه‌ای کرمان
  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است
  • خلجی: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند
  • روایتگری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • روایت گری جزء اولویت‌ های مسئولان باشد
  • روایت گری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود