Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا فهیم، استادیار ادیان و عرفان تطبیقی دانشگاه شهرکرد در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری با اشاره به اصل «نیاز انسان به معنویت»، اظهار کرد: انسان استعدادی معنوی به نام خداطلبی دارد که به سه سرنوشت ممکن است دچار شود یعنی یا رشد می‌کند، یا کور می‌شود و یا کارکردی منفی و معکوس می‌یابد.

وی با بیان اینکه استعداد خداطلبی اگر در انسان رشد کند روال درست کمال طی خواهد شد، ادامه داد: روال درست همانا پیروی از سنت اسلامی و صراط انبیا است که مصداق آن‌را در یاران نبی خدا(ص) مانند سلمان فارسی می‌توان یافت، حال آنکه بسیاری از افراد هم‌عصر آن حضرت روال درست را طی نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فهیم در ادامه تأکید کرد: این استعداد اگر کارکرد منفی بیابد به مراتب خطرناک‌تر از کور شدن آن است و بدان معناست که این استعداد ضد معنوی و ضدخدایی می‌شود که توصیف این حالت را در آیه 179 سوره مبارکه اعراف می توان یافت که خداوند می‌فرماید: «أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ».

وی با اشاره به بهانه‌جویی برخی افراد مبنی بر اینکه نبی الهی در عصر حاضر وجود ندارد پس دین الهی هم محل اعتنا نیست، ادامه داد: جریان معنویت‌گرایی ممکن است تحت تأثیر برخی عوامل دچار اختلال شود از جمله بهانه عدم حضور نبی الهی به عنوان انسان کامل برای هدایت بشریت که این بهانه‌‌تراشی‌ها از طریق سنت شیعه پاسخ داده می‌شود.

فهیم با اشاره به ظهور چهره‌ها و افراد معنوی در عصر حاضر، تأکید کرد: افرادی نظیر علامه طباطبائی که رشد معنوی‌شان بر همگان محرز شده و صراط مستقیم را طی کرده‌اند، پرورش‌یافتگان عصر غیر پیامبر هستند که جایی برای بهانه‌جویی باقی نمی‌ماند.

پیامدهای عدم پاسخ به عطش معنویت‌گرایی در انسان

وی در خصوص پیامدهای عدم پاسخ به عطش معنویت‌گرایی در انسان، گفت: وقتی معنویت انسان روال و مسیر خود را طی نکند، توسط عقل و سنت پاسخ مناسب را نگیرد و به کمال نرسد، به ناچار با مؤلفه‌های دیگری جایگزین می‌شود.

استادیار ادیان و عرفان تطبیقی دانشگاه شهرکرد با اشاره به جریان معنویت‌گرایی در جوامع بشری، اظهار کرد: این جریان اگر به صورت نظام یافته مدیریت نشود، حتی در زمان پیامبر خدا(ص) نیز ممکن است به بیراهه برود که ظهور انبیای کاذب در صدر اسلام گواه این امر است.

وی با بیان اینکه در تورات نیز به وجود انبیای کاذب اشاره شده است، ادامه داد: وجود انبیای کاذب پاسخی نامتعارف به عطش معنویت‌گرایی است که در زمان پیامبر برای مبارزه با این افراد جنگ‌هایی رخ داد و مسلمانان به مبارزه با آن‌ها پرداختند.

فهیم با تأکید بر نظام‌مند نبودن ظهور انبیا یا عرفان‌های کاذب در گذشته، گفت: افراد در گذشته از روی غرایز شخصی و یا ساده‌لوحی به این وادی متمایل می‌شدند حال آنکه امروز این امر با برنامه‌ریزی و هدف انجام می‌شود.

این مدرس دانشگاه در استان ادامه داد: عرفان‌های کاذب در جوامعی ظهور می‌یابد که عقلانیت افراد با دخالت ساختار قدرت و یا عوامل دیگر، اجازه رشد نمی‌یابد و به صفر می‌رسد تا جایی که افراد ساده‌لوح آن جوامع نمی‌توانند معنویت حقیقی را از معنویت کاذب تشخیص دهند.

وی با اشاره به اینکه رهبران این جریان‌ها خود «شیاطین انس» و خطرناک‌ترین گمراهان از دیدگاه قرآن کریم هستند، بیان کرد: اینان افرادی هستند که استعداد خداطلبی‌شان منحرف و معکوس شده و مصداق بارز شیطان و دشمن راه حق هستند.

اهداف رهبران عرفان‌های کاذب

فهیم در خصوص اهداف رهبران عرفان‌های کاذب، تأکید کرد: بر اساس پژوهش‌هایی انجام شده، این افراد غالباً از رسیدن به مطلوب و هدف اجتماعی خودشان از جمله جاه و مقام، قدرت، منصب، حیثیت اجتماعی، ثروت و ... باز مانده‌اند و برای جبران سرخوردگی خود در مسیر باطل قرار می‌گیرند که از دیدگاه قرآن خاسران دنیا و آخرتند.

اهداف پیروان عرفان‌های کاذب

وی در ادامه تصریح کرد: باید توجه داشت عامه مردم که فریب می‌خورند و در این مسیر قرار می‌گیرند به دنبال مطلوب‌های اجتماعی مذکور نیستند بلکه نوعی مطلوب ذاتی را جستجو می‌کنند که در سیر عادی زندگی به آن دست نیافته‌اند.

استادیار ادیان و عرفان تطبیقی دانشگاه شهرکرد ادامه داد: این دسته افراد به سبب بحران‌های زندگی دچار مشکلات روانی می‌شوند و در جستجوی آرامش به این معنویت‌های غیر حقیقی روی می‌آورند تا به مطلوب‌های روانشناختی از قبیل اطمینان خاطر، عزت نفس، کرامت، آسایش و ... دست یابند.

فهیم با بیان اینکه این رهبران به خوبی قادرند با تأمین مطلوب پیروان، آن‌ها را به جرگه‌ خودشان جذب کنند، بیان کرد: این افراد با بهره‌گیری از فنون روانشناختی می‌توانند به طور موقت، آرامش مورد جستجو را به توده مردم که در زندگی دچار بحران شده‌اند، اعطا کنند.

وی در ادامه تأکید کرد: باید توجه داشت که این آرامش موقتی است و پیرو این عرفان‌ها را به نتایج مورد جستجو نمی‌رساند تنها می‌تواند او را به آرامشی نسبی برساند که از ارتکاب اعمالی مانند خودکشی منصرف شود اما در ادامه او را به وادی‌‌هایی سوق می‌دهد که مطلوب اولیه نبوده است.

راهکارهای مبارزه با عرفان‌های نوظهور

فهیم در خصوص رفتارهایی که می‌توان در قبال این عرفان‌های نوظهور و رهبرانشان اتخاذ کرد، گفت: یک راهکار می‌تواند اراده زور و جدیت باشد که به عنوان نمونه انبیای کاذب در زمان پیامبر اسلام(ص) همگی از دم تیغ گذشتند.

وی در ادامه تأکید کرد: همچنین می‌توان با تشویق و وعده مقام و قدرت این افراد را از مسیر باطل بازگرداند اما روش صحیح‌تر و کارآمدتر همانا آگاهی‌بخشی مؤثر و زمینه‌سازی تفکر عامه مردم برای فریب نخوردن و بازگشت به مسیر حقیقی معنویت است.

فهیم با مهم ارزیابی کردن عقلانیت افراد جامعه، بیان کرد: اگر فضای ضد عقلانیت در سطح جامعه ازبین برود، آگاهی و عقلانیت نسبت به زندگی معنوی جای آن‌را می‌گیرد که در این خصوص خود مردم نیز باید همت و اراده لازم را داشته باشند.

وی در تشریح فرایند برچیده شدن عرفان‌های کاذب، بیان کرد: در گام نخست باید نیروهایی را پرورش داد که بتوانند پیروان و فریب‌خوردگان را آگاهی ببخشند و آن‌ها را از موهوم بودن آرامش تجویزی این جرگه‌ها مطلع کنند.

فهیم با بیان اینکه نباید به راحتی رهبران این گروه‌های باطل را باور کرد، تأکید کرد: در قرآن آمده که افراد برای پذیرش و باور کردن سخنان انبیای الهی از آنان معجزه طلب می‌کردند حال چگونه باید سخنان افرادی را پذیرفت که در پی مطامع فردی و هوا و هوس خودشان آرامشی را تجویز می‌کنند که خودشان هم به آن نرسیده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری عرفان های نوظهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آدم‌ربایی برای گرفتن ۵۰ میلیارد تتر

به گزارش همشهری آنلاین ، سردار علی ولیپور گودرزی در تشریح جزئیات این خبر گفت: چندی قبل زن جوانی هراسان به اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه و با حضور در مقابل کارآگاهان گفت که سه روز قبل از شهر خود به تهران آمده و همسرش برای دیدار با برادرش از خانه خارج شد اما دیگر بازنگشته و تلفن‌ همراهش نیز خاموش است تا اینکه ساعتی پیش شماره ناشناسی به موبایل این زن زنگ زده و مدعی شده که همسرش را ربوده است و با تهدید به قتل او، درخواست کرده تا با پرداخت رمز ارز تتر به‌ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال جان او را نجات دهد.

وی با بیان اینکه به محض دریافت این گزارش، تیمی از کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی وارد عمل شده و رسیدگی به موضوع را در دستورکار خود قرار دادند، گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی با انجام اقدامات اطلاعاتی متوجه شدند که همسر این زن قبل از اینکه به دیدار برادرش برود به‌خاطر اقدامات پزشکی به‌سمت بیمارستان رسول اکرم(ص) رفته و از آنجا تلفن همراهش خاموش شده است. تیم کارآگاهان پلیس آگاهی در گام بعدی راهی محل موردنظر شده و با بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف بیمارستان متوجه شدند که سه مرد جوان با یک خودروی پژو ۴۰۵ ناگهان جلوی پای این فرد توقف کرده و با ایجاد ضرب‌ و شتم، او را به زور سوار بر خودرو کرده و ربوده‌اند.

ولیپور گودرزی ادامه داد: تحقیقات تکمیلی حکایت از آن داشت که فرد ربوده شده با آدم‌ربایان اختلافات گسترده مالی داشته است و آنها یک دوست مشترک دارند که از درگیری آنها خبر دارد. از سوی دیگر اقدامات فنی مشخص کرد خودروی پژو ۴۰۵ در محور خاش به زاهدان تردد کرده است.

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: کارآگاهان در این شاخه از تحقیقات سراغ دوست مشترک فرد ربوده شده و آدم‌ربایان رفتند این فرد به آنان گفت که قرار بود فرد ربوده شده برای برطرف کردن مشکلات مالی که با آدم‌ربایان داشت ۵۰ میلیارد ریال تتر به حساب آنها واریز کند اما این کار را نکرده و زمانی که آن سه مرد جوان از دریافت پول نا امید شده‌اند اقدام به طرح نقشه ربودن وی و اجرایش کرده‌اند.

وی افزود: در جریان تحقیقات پلیسی هنگامی که متهمان متوجه شدند پلیس در یک‌قدمی بازداشت آنهاست گروگان را بدون دریافت پول آزاد کردند و هرکدام به‌سمتی متواری شدند که در ادامه فرد ربوده شده در سلامت کامل با اتوبوس میان‌شهری به تهران بازگشت. پس از آزاد شدن گروگان تحقیقات تیم کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ برای دستگیری سه مرد آدم‌ربا همچنان ادامه دارد.

کد خبر 848163 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم آدم‌ربايى فراجا

دیگر خبرها

  • بازار هیپنوتیزم در شبکه‌های اجتماعی/ هیپنوتیزم چیست و اصلا فایده‌ای هم دارد؟
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • آبرسانی بسیج سازندگی به ۵۰۸ روستای استان اردبیل + فیلم
  • اصول فکری شهید مطهری برای جامعه دانشگاهی بسیار کارآمد است
  • آگاهی‌بخشی مهمترین پایه پدافند غیرعامل است
  • انهدام باند کلاهبرداری ۲ هزار میلیاردی در مازندران
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • ربودن مرد جوان برای ۵۰ میلیارد تومان تتر توسط ۳ نفر
  • یکی از روش‌های نوین در پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است
  • آدم‌ربایی برای گرفتن ۵۰ میلیارد تتر