Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه گوشت گرم را حتما ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند، گفت: با شماره‌گیری ۱۵۱۲ ناظران بهداشتی سریعا در محل حاضر ذبح گوسفند حاضر شده و به سلامت آن نظارت می‌کنند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه برنامه نظارتی و بهداشتی در عید سعید قربان برای ذبح دام چگونه خواهد بود، گفت: ۳۶۰۰ همکار بهداشتی و شرعی (۳ هزار نفر ناظر بهداشتی و ۶۰۰ نفر ناظر شرعی) در مراکز ذبح و قربانگاه‌ها حضور خواهند داشت و دام‌ها را از نظر شرعی و بهداشتی نظارت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



*شماره تلفن ۱۵۱۲ برای درخواست ناظر بهداشتی

وی ادامه داد: همچنین ۲۵۰۰ اکیپ سیار هم مرتب گشت‌زنی خواهند کرد و مردم می‌توانند با شماره تلفن ۱۵۱۲ هر گونه درخواست خود را مطرح کنند تا اکیپ‌های سیار با حضور در محل کشتار دام، سلامت دام و گوشت آن را نظارت کنند.

رفیعی‌پور گفت: شماره تلفن ۱۵۱۲ برای آن عده افرادی است که می‌خواهند دام خود را به مناسبت مختلف یا طبق خواسته خودشان جلوی درب و یا خارج از کشتارگاه‌ها و قربانگاه‌ها ذبح کنند و ناظران شرعی با تماس تلفنی شهروندان در محل حضور پیدا می‌کنند تا دامی که آن‌ها ذبح می‌کنند را بررسی و نظارت کنند.

رفیعی پور گفت: سازمان طرح تشدید نظارت بهداشتی را به مناسبت‌های خاص برگزار می‌کند و تفاوت آن با نظارت‌های بهداشتی روز‌های معمول این است که در همان روز تا زمانی که مردم درخواست و مراجعه‌ای داشته باشند اکیپ‌های نظارتی موظف به ارائه خدمات هستند.

* ۴۰۰ راس دام سال گذشته پس از نظارت از چرخه مصرف خارج شد

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار رأس دام در کشور ذبح شد که پس از نظارت ناظران بهداشتی و شرعی به ۴۰۰ رأس آن‌ها به دلیل ابتلا به بیماری اجازه مصرف ندادند. همچنین سال گذشته ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم گوشت لاشه نیز به دلیل بیماری از گردونه مصرف خارج شد. همچنین ۳۰ تا ۳۵ هزار عضو دام نیز از مصرف حذف شدند.

وی تأکید کرد: ناظران بهداشتی ما تنها علایم بالینی را می‌بینند و اگر دامی مبتلا به بیماری باشد تشخیص می‌دهند و درباره آن قضاوت می‌کنند، اما برخی بیماری‌ها هستند که، چون دام زنده است اگر بیماری ویژه‌ای مانند تب کریمه، تب مالت و انگل داشته باشد علایم مشهودی از خود ندارد بنابراین برای جلوگیری از انتقال این گونه بیماری‌ها سازمان دامپزشکی توصیه‌هایی می‌کند که با رعایت آن‌ها می‌توان از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

*توصیه سازمان دامپزشکی

رفیعی‌پور توصیه کرد که هر گونه گوشت گرم را حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال یعنی دمای صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد نگه دارند و قبل از این زمان به هیچ عنوان گوشت را مصرف نکنند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توضیح داد که نگه داشتن ۲۴ ساعته در یخچال برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری‌هایی نظیر کریمه کنگو و تب مالت و بیماری‌های انگلی است که در ظاهر علایم بیماری از خود نشان نمی‌دهند، اما برای اطمینان باید در یخچال نگهداری شوند تا از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کنیم.

وی گفت: شماره تلفن ۱۵۱۲ و همچنین ۲۵۰۰ اکیپ سیار در روز عید قربان و قبل از نماز عید آماده پاسخگویی به درخواست شهروندان هستند که اگر بخواهند دام خود را در خارج از کشتارگاه‌ها ذبح کنند بلافاصله در آنجا حضور یافته و از سلامت دام به آن‌ها اطمینان دهند.

رفیعی‌پور همچنین به افراد خیر توصیه کرد که بهترین نیت برای ذبح دام کشتار در مراکز بهزیستی و کمیته امداد است که با کمک خود به افراد بی‌بضاعت و ناتوان می‌توانند از دعای خیر خود بهره‌مند شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: توصیه های سازمان دامپزشکی ذبح دام در عید قربان سلامت دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۶۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در راستای مقابله با بیماری نیوکاسل، طرح واکسیناسیون طیور در زنجان اجرا شد.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در راستای برنامه ملی کنترل بیماری نیوکاسل و بر اساس وظایف قانونی سازمان دامپزشکی کشور در مبارزه با بیماری‌های دام و طیور و جلوگیری از سرایت و انتشار آنها، مرحله دهم واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت علیه بیماری نیوکاسل در سطح استان اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه نیوکاسل یک بیماری ویروسی است، گفت: در زمان وقوع به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی معمولاً نمی‌توان درمان خاصی انجام داد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی زنجان گفت: طی دو ماه گذشته بیش از ۳۵۷ هزار و ۷۰۰ قطعه طیور بومی در روستاهای شهرستان‌های تابعه استان با واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت به صورت آشامیدنی مورد واکسیناسیون رایگان قرار گرفتند.

حاج‌کاظمی گفت: نیوکاسل یکی از بیماری‌های مهم و قابل توجه در گله مرغ و خروس یا ماکیان است که در صورت بروز، سبب خسارات سنگین به پرورش‌دهندگان طیور صنعتی (مرغداری‌ها) و روستاییان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح واکسیناسیون رایگان جمعیت طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل علاوه بر بالا بردن سطح ایمنی در طیور بومی، مانع از سرایت بیماری به مجموعه‌های پرورش صنعتی طیور می‌شود.

کد خبر 748669

دیگر خبرها

  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان