Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-06@13:19:53 GMT

خداحافظی با قراردادهای سفید امضای کارگران

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۷۶۷۲

خداحافظی با قراردادهای سفید امضای کارگران

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حاتم شاکرمی اظهار کرد: سامانه جامع روابط کار مشتمل بر ۳۲ زیرسامانه است که از جمله آنها ثبت و پیگیری قراردادهای کار، ثبت دادخواست‌ها، ‌ بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور و بیمه بیکاری است و در حال حاضر این سامانه در تهران و اردبیل به اجرا درآمده و ۱۲ استان دیگر هم اعلام آمادگی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره تاخیر در راه‌اندازی سامانه با توجه به اینکه از سال گذشته به اجرا درآمده بود، گفت: مشکل ما در فراهم کردن تجهیزات و زیرساخت‌هایش بود. همین حالا در ادارات تهران تنها ۶۰۰ کامپیوتر باید به روز شوند که در حال بروزرسانی و آماده کردن زیرساختها هستیم. سرورهای سامانه یک ماه است خریداری شده و در حال نصب و استقرار در وزارت کار است به همین دلیل با تاخیر همراه بود.

حذف و کاهش انعقاد قراردادهای سفید امضا 

معاون روابط کار وزارت کار سامانه جامع روابط کار را اقدام بزرگ وزارت کار در راستای تحقق دولت الکترونیک عنوان کرد و گفت: همه مردم و کارگران و کارفرمایان یکبار باید وارد سامانه شده و احراز هویت شوند.سامانه به لحاظ امنیتی قوی است و تلاش کردیم امنیت اطلاعات مردم حفظ شود به همین دلیل اجازه ندادیم خارج از وزارت کار سرورهایش نصب شود. 

شاکرمی درعین حال راه اندازی سامانه روابط کار را پایان قراردادهای سفید امضا دانست و گفت: با ثبت قراردادهای کار تکلیف قراردادهای سفید امضا روشن خواهد شد و انتظار ما این است که با اجرای این طرح، کارفرمایانی که اقدام به بستن قرارداد سفید امضا می‌کنند شناسایی شده و به دنبال ثبت قرارداد از سوی کارگران، دیگر قرارداد سفید مصداقی نخواهد داشت به نحوی که قراردادهای سفید از بین رفته یا کاهش پیدا خواهند کرد.

۹ میلیون کارگر ایرانی دارای بیمه اجباری هستند

وی از بیمه اجباری ۹ میلیون کارگر ایرانی خبر داد و گفت: در حال حاضر به غیر از کارگران اختیاری و آزاد، ۹ میلیون کارگر ایرانی دارای بیمه اجباری هستند و کارفرما دارند.ما معتقدیم راه‌اندازی این سامانه ضمن تداوم سیاست شفاف‌سازی وزارت کار، موجب تحقق دولت الکترونیک و ارائه خدمات به شکل غیر حضوری می‌شود و در سلامت و سهولت و سرعت خدمت رسانی به مردم موثر خواهد بود.

معاون روابط کار وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی ابراز امیدواری کرد: با مراجعه مردم به دفاتر پیشخوان و ثبت ‌نام در این سامانه جلوی انعقاد قراردادهای موقت و سفید امضا و فاقد بیمه و مزایای قانون کار گرفته شود.

به گفته شاکرمی افراد با ثبت‌نام در سامانه و دریافت کد ورود دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارند و از خانه و با تلفن همراه می‌توانند وضعیت قراردادهای خود را مشاهده کنند و در صورت شکایت از کارفرمایی بدون مراجعه به ادارات کار به راحتی وارد سامانه شده و شکایت خود را ارائه دهند.

سامانه جامع روابط کار با هدف شفاف‌سازی و ساماندهی اطلاعات در حوزه روابط کار راه اندازی شده و از ۳۲ زیرمجموعه تشکیل شده است که زیر سامانه جامع ثبت دادخواست‌ها،‌ آموزش ایمنی نیروهای کار، ثبت و تایید و پیگیری قراردادهای کار، بیمه بیکاری، حمایت از مشاغل، شناسایی واحدهای مشکل‌دار، شوراهای سازش و بیمه کارگران ساختمانی از جمله آنها به شمار می‌رود.این سامانه ابتدا در چند استان کشور از جمله تهران،‌البرز و اردبیل به اجرا درآمده و پس از آن در سراسر کشور عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: قانون کار مشاغل سخت و زیان آور امنيت شغلي قرارداد کار کارگران ساختمانی بیمه بیکاری حقوق و دستمزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۷۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد

به گزارش پارس نیوز، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

منبع : مشرق

دیگر خبرها

  • آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • پیشنهاد دائمی شدن قراردادهای موقت مشاغل پنج ساله به کجا رسید؟ | آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • ثبت بیش از ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
  • قراردادهای سفر زاکانی به چین محرمانه است
  • ثبت ۲۵۵ هزار تقاضا در سامانه خودنویس طی ۱۱ ماه
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری