Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@12:26:59 GMT

هزار و ۳۵۰ واحد راکد تا پایان سال احیا می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۸۰۱۹

هزار و ۳۵۰ واحد راکد تا پایان سال احیا می‌شوند

فردا روز حمایت از صنایع کوچک است؛ صنایعی که به دلیل مقاومت بالا در برابر تحریم‌ها، جایگاهی ویژه در ادبیات حمایتی دولتمردان پیدا کرده است.

فرزانه غلامی/

فردا روز حمایت از صنایع کوچک است؛ صنایعی که به دلیل مقاومت بالا در برابر تحریم‌ها، جایگاهی ویژه در ادبیات حمایتی دولتمردان پیدا کرده است.

«اس‌ام ای» ها یا همان صنایع کوچک و متوسط، بار حدود ۵۰ درصد از اشتغال کشور و ۶۵ درصد از اشتغال بخش صنعت را به دوش می‌کشند، حال آنکه به دلیل نبود بازار بهینه مصرف در داخل کشور و حضور کم‌فروغ در بازارهای صادراتی، حدود ۲۰ درصد از درآمد اقتصاد به جیب این بنگاه‌ها راه پیدا می‌کند و مشکل بزرگشان، همواره نبود نقدینگی و گردش مالی مستمر و کم دردسر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ۳۰ درصد واحدها با ظرفیت بالای ۷۰ درصد کار می‌کنند

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در نشستی خبری و در پاسخ به خبرنگار ما از احیای هزار و ۳۵۰ واحد صنعتی راکد از مجموع ۹ هزار و ۸۵۰ واحد راکد تا پایان امسال خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۰۰ واحد راکد احیا شده‌اند.

محسن صالحی نیا در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما، تعداد واحدهای صنعتی فعال را ۴۳ هزار و ۶۵۰ واحد اعلام و اضافه کرد: از این تعداد ۴۰ درصد معادل (۱۳ هزار و ۸۰۰ واحد) تا ۵۰ درصد ظرفیت، ۳۰ درصد (معادل ۱۰ هزار واحد) با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ درصد و ۳۰ درصد هم با ظرفیت ۷۰ و بالای آن کار می‌کنند. بر اساس اظهارات وی، ۸۱۰ هزار نفر در واحدهای فعال و ۱۸۰ هزار نفر در واحدهای غیر فعال مشغول به کار هستند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی افزود: حدود هزار و ۱۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد که بر اساس آمار سال ۹۷، سهمی ٤ میلیارد دلاری در صادرات داشته‌اند. به گفته وی برای ۷۷ شهرک و ناحیه صنعتی، برنامه توسعه‌ای دیده شده است.

صالحی نیا همچنین به سرمایه‌گذاری خارجی بیش از ۲ میلیارد دلاری ۲۱۰ سرمایه‌گذار در این واحدها اشاره کرد و گفت: در این بخش حدود ۱۷ هزار نفر به کار مشغول شده‌اند. همچنین ۶۰ شرکت مدیریت صادرات برای حمایت از صادرات در قالب تشکل‌ها و ۴۶۶ خوشه صنعتی ایجاد شده‌اند.

به گفته معاون وزیر صمت، خوشه‌های صنعتی ایجاد شده در ۹۷ طرح از قبیل زعفران، عسل، فرش و غیره فعالیت می‌کنند، ۴۰ طرح در حال اجرا و ۵۰۰ شهرک و ۳۱۰ ناحیه صنعتی نیز در حال بهره‌برداری است.

این مقام مسئول در وزارت صمت همچنین از دو برابر شدن سرمایه صندوق ضمانت صنایع کوچک تا پایان نیمه اول امسال خبر داد و سرمایه فعلی این صندوق را ۱۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

 حمایت از بخش خصوصی؛ توفیق اجباری دولت

برنامه‌های حمایتی دولت از صنایع کوچک و متوسط کشور در شرایطی اعلام می‌شود که فعالان بخش خصوصی معتقدند حمایت از این صنایع در شرایط تحریم، توفیقی است اجباری برای دولتمردان.

چرا در شرایط عادی، بخش خصوصی واقعی با سهمی ۲۰ درصدی در اقتصاد، زیر سایه سنگین سهم ۸۰ درصدی اقتصاد دولتی، محو و نیازهای مالی، زیرساختی و حقوقی‌اش به فراموشی سپرده می‌شود و به محض پررنگ شدن تحریم‌ها و نیاز به دور زدن موانع، ادبیات دولت‌ها رنگ و بوی حمایت از «اس‌ام ای» ها می‌گیرد؟

بخش خصوصی، در بسیاری از اقتصادهای پیشرفته، واحدهای کوچک و متوسط اقتصادی را اداره می‌کنند و در ایران هم این بنگاه‌ها در حوزه‌هایی مانند کفش، سنگ‌های زینتی و ساختمان، کاشی، لوازم خانگی و چرم و... از ظرفیت قابل توجهی برخوردارند، اما دولت‌ها در زمان تحریم، به جای حمایت از این ظرفیت‌ها، صنایع پتروشیمی و خودروسازی را که اتفاقاً در برابر تحریم آسیب‌پذیرترند، در صدر لیست حمایتی خود قرار می‌دهند؛ این بدان معنی است که تاکنون دولت‌ها تنها مسئول توزیع پول و رانت بوده‌اند و نه ارتقای بهره‌وری و افزایش رقابت بین بنگاه‌ها.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صنایع کوچک شهرک های صنعتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرک صنعتی زرند بازگشایی شد

امیر حسن‌زاده با بیان اینکه شهرک صنعتی شماره ۲ زرند در سال ۱۳۸۶ تملک، ولی متاسفانه به دلایل مختلفی مجوز استقرار و بهره‌برداری واحد‌های صنعتی صادر نشد، گفت: نهایتا در ۲۷ فروردین ماه امسال پس از ۴ بار بازنگری در طرح ارزیابی زیست محیطی مجوز شهرک مذکور به میزان ۳۰ هکتار از اراضی در اختیار و پس از ۱۷ سال وقفه خوشبختانه با همت تیم اقتصادی استان اخذ شد.

وی افزود: امیدوارم با مشارکت و سرمایه‌گذاری شاهد راه‌اندازی صنایع مختلف و ایجاد اشتغال در این شهرک باشیم.

میجانی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان هم با اشاره به زیرساخت‌های موجود آب برق و گاز ودرمجموعه شهرک صنعتی زرند گفت: از هم‌اکنون این شهرک آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران و واحد‌های مختلف تولیدی است.

شهرک صنعتی زرند ۱۷ سال راکد بود. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • شهرک صنعتی زرند بازگشایی شد
  • توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صنایع کوچک
  • افزایش ۲ برابری ضمانت‌نامه‌های اعتباری و غیراعتباری صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزایش یافت
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • در راستای جهش تولید؛ افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌ها