Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@03:27:47 GMT

توصیه‌هایی برای ذبح دام در عید قربان

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۸۴۸۳

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه در کل استان 31 جایگاه ذبح دام داریم، گفت: در شهرستان اصفهان هم 20 جایگاه بهداشتی ذبح دام را در نظر گرفته‌ایم که هم دام عرضه شده و هم کشتار می‌شود. ناطقان: شهرام موحدی در رابطه با اقدامات اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در ایام عید قربان و ذبح دام با اشاره به اینکه نظارت بر فرآورده‌های خام دامی جزو وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور است، اظهار کرد: در بعضی زمان‌ها تلاش می‌کنیم صحت و سلامت فرآورده‌هایی که به دست مردم می‌رسد و گاهاً خارج از کشتارگاه هم ذبح می‌شود تضمین کنیم، هر چند توصیه اکید دامپزشکی ذبح هرگونه دام در کشتارگاه‌ها است حتی اگر در اعیاد و مناسبت‌ها باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: اما به هر حال بعضی از افراد ترجیح می‌دهند که در بعضی اعیاد مثل عید سعید قربان ذبح خود را خارج از کشتارگاه انجام دهند، در این راستا در حوزه وظایف ما و به ویژه اینکه در حال حاضر فصل گرم است و بسیار نگران انتقال بعضی بیماری‌های قابل انتقال بین دام و انسان به ویژه بیماری تب کریمه کنگو هستیم، طبق سنوات گذشته در شهرستان اصفهان 20 جایگاه بهداشتی ذبح دام را در نظر گرفته‌ایم که هم دام عرضه شده و هم کشتار می‌شود.

وی ادامه داد: از این 20 جایگاه 4 جایگاه کشتارگاه‌های اژیه، هرند، کوهپایه و فساران و 16 جایگاه هم در محل‌های تعیین‌شده در سطح شهر هستند که مردم بتوانند در یک مکان بهداشتی تحت نظارت‌های بهداشتی و فنی دامپزشک‌ها و تحت نظارت روحانیون در حوزه ذبح شرعی دامشان را ذبح کنند.

موحدی با اشاره به اینکه امسال 74 اکیپ ثابت و 42 اکیپ سیار فعال کرده‌ایم، گفت: در مجموع تعداد اکیپ‌های ثابت و سیار دامپزشکی 116 مورد است که این اکیپ‌ها از 60 نفر با درجه دکترای دامپزشکی، 79 نفر کارشناس ارشد یا لیسانس بهداشت مواد غذایی و بازرسی گوشت و 54 نفر هم از روحانیون که در حوزه ذبح شرعی فعالیت می‌کنند، تشکیل شده است؛ جمع کل نفرات فعال در این حوزه را 200 تخمین می‌زنیم که این تعداد را به نسبت سال گذشته افزایش داده‌ایم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در رابطه با فعالیت اکیپ‌های سیار توضیح داد: گاهاً مردم ذبیحه دارند که بخواهند در منزل ذبح کنند در این حالت اکیپ‌های سیار دامپزشکی حضور پیدا کرده و بحث‌های بهداشتی را چک می‌کنند.

وی در ادامه توصیه کرد: اگر دامی ذبح شد گوشت تازه آن را حداقل 48 ساعت در یخچال و نه در فریزر و در برودت صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنند که بعد از 48 ساعت مصرف کنند، در زمان ذبح هم حتماً مراقب باشند که مسائل بهداشتی را رعایت کنند و دستکش دستشان باشد و خون به صورت و مهمترین قسمت آن چشم، زخمشان و به افراد پاشیده نشود.

موحدی در ادامه به بیان آماری از ذبح دام در سال 97 پرداخت و بیان کرد: در سال 97 در عید سعید قربان تعداد دامی که قبل از کشتار بازرسی شدند بیش از 7 هزار و 700 رأس بوده است که نشان‌دهنده این است که آمار قابل توجهی بررسی شده است، از این تعداد به 7 هزار و 106 رأس اجازه کشتار داده شده است.

مدیرکل دامپزشکی اصفهان با بیان اینکه تعداد لاشه‌های ضبطی 8 مورد بوده است، گفت: تعداد لاشه‌هایی که اصلاح شده و قسمت‌هایی که مشکل داشته ضبط شده و به بقیه آن اجازه توزیع و استفاده داده شده 136 مورد بوده است، در همین راستا حدوداً 600 عدد کبد ضبط و حدود 900 عدد کبد هم اصلاح شد، همچنین بیش از هزار و 800 ریه ضبط و بیش از 60 کلیه هم ضبط شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در کل استان 31 جایگاه ذبح دام داریم، عنوان کرد: این آمارها نشان می‌دهد نظارت‌هایی که جهت بررسی و تضمین صحت و سلامت دام مورد مصرف مردم بوده اثرگذار بوده است، اگر این نظارت‌ها نبود حتماً با انتقال خیلی از بیماری‌ها مواجه بودیم که علاوه بر اشغال تخت‌های بیمارستانی، هزینه‌های درمانی زیادی به مردم وارد می‌شد. منبع: فارس برچسب ها: توصیه های دامپزشکی ، ذبح دام ، عید قربان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: توصیه های دامپزشکی ذبح دام عید قربان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۸۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر از آغاز تکثیر میگو برای تولید لارو این آبزی و ذخیره‌سازی در استخرهای پرورشی استان بوشهر خبر داد و گفت: ۵۱ هزار قطعه مولد میگو برای تولید بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو به‌کارگیری شده است. - اخبار استانها -

مهدی تنگستانی مکان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به آغاز فصل پرورش میگو در اراضی ساحلی استان بوشهر اظهار داشت: در این راستا مراکز تکثیر تولید لارو و بچه میگو در نقاط مختلف استان بوشهر فعالیت خود را آغاز کردند.

وی از واردات 26 هزار مولد میگو خارجی SPF به بوشهر خبر داد و بیان کرد: در بازدیدهای انجام شده این مولدها پست لاروهای قوی میگو تولید کرده‌اند که می‌تواند در تولید میگو پرورشی کمک قابل توجهی کند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر مقابله با بیماری میگو با مشارکت پرورش‌دهنده امکان‌پذیر دانست و بیان کرد: بیماری میگو پرورشی یک بیماری مدیریتی است و امسال هم وجود دارد و باید با همکاری تولیدکنندگان میگو پرورشی این بیماری مهار و کنترل شود.

تنگستانی کاهش مخاطرات بیماری در سطح اراضی پرورش این آبزی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: در این راستا بخش دولتی تمهیدات لازم و آموزش‌های لازم، شرایط قرنطینه‌ای، زیستی و بهداشتی که نقش مهمی در مهار و کاهش مخاطرات بیماری میگو پرورشی دارد به تولیدکنندگان میگو پرورشی ارائه کرده است.

وی با بیان اینکه در کنار مولد خارجی، 25 هزار مولد داخلی هم در تولید لارو و بچه میگو فعال شده است، گفت: در مجموع 51 هزار مولد در مراکز تکثیر میگو استان بوشهر در تولید بیش از 2 میلیارد قطعه بچه میگو مورد نیاز استخرهای پرورش این آبزیان فعال شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر ردیابی بیماری میگو پرورشی را از دیگر برنامه‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون مولدها و پست لاروهای میگو سالم هستند ولی برای مهار و جلوگیری از شیوع بیماری، مدیریت آب استخر، تولید و توزیع غذای بچه میگو و استفاده از تجهیزات توسط پرورش‌دهنده این آبزی یک ضرورت است.

تنگستانی با بیان اینکه کارشناسان دامپزشکی در کنار تولیدکنندگان پرورش میگو در سایت‌های مختلف استان بوشهر قرار دارند، گفت: همکاری کارشناسان دامپزشکی با پرورش‌دهنده میگو در همه سطوح وجود دارد تا ان‌شاءالله تولید مورد نظر در سال جاری محقق شود.

وی جابه‌جایی و ذخیره‌سازی بچه میگو در استخر پرورشی را بر اساس مجوز دانست و بیان کرد: لاروریزی و ذخیره‌سازی در استخر پرورشی نباید بیش از مجوز تعیین شده، توسط دامپزشکی و کد اتحادیه پرورش‌دهنده میگو و شیلات برای هر مزرعه باشد.

.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد
  • بسکتبالیست های کردستانی در جایگاه سوم لیگ جوانان کشور ایستادند
  • تعلیم عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • پلمب کارخانه خوراک دام و طیور متخلف در سبزوار
  • بازدید مستمر از مراکز خدمات دامپزشکی شهرستان گناباد