Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-27@23:45:46 GMT

کارخانه های رب چه آشی برایمان پخته اند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۰۴۱۶

گوجه فرنگی ارزان، رب گران. این خلاصه انتقادهای تعدادی از شهروندان است که مطرح کرده اند. یکی از شهروندان می گوید: «برخی افراد معتقدند که کارخانجات تولیدی رب گوجه فرنگی به بهانه خرید گوجه فرنگی با قیمت بالا در فصل زمستان، قیمت هر قوطی رب یک‌کیلویی را بسته به برند تولیدکننده، بین۲۰ تا ۲۵ هزار تومان افزایش داده اند و هم اکنون که فصل برداشت گوجه فرنگی رسیده و این محصول به قیمت کیلویی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان در بازار عرضه می شود هم شرکت‌های تولیدکننده برای پایین آوردن قیمت رب هیچ اقدامی انجام نمی دهند و به دلیل نبود نظارت، سودهای میلیاردی به جیب‌شان سرازیر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

برای بررسی این موضوع ابتدا با «علیرضا بوستانی» رئیس انجمن صنایع تبدیلی کشاورزی خراسان رضوی تماس می گیریم. بوستانی در این باره توضیح می‌دهد: «ما این انتقاد را قبول داریم و معتقدیم اگر گوجه کیلویی 800 تومان خریداری می شود، رب باید با قیمتی کمتر از 20 تا 25 هزار تومان به دست مردم برسد اما این تمام موضوع نیست. زیرا تا ابتدای خرداد امسال، رب‌های موجود در بازار با قیمت قدیم گوجه فرنگی که کیلویی 2000 تومان بود تولید شده و هنوز رب‌های تولیدی با گوجه فرنگی 800 تومانی وارد بازار نشده است. اگر تاریخ تولید یک قوطی رب تا ابتدای خرداد روی قوطی درج شده باشد، قیمت 20 تا 25هزارتومانی برای هر قوطی یک کیلویی صحیح است؛ ولی اگر همین محصول در ماه‌های بعد که قیمت گوجه فرنگی با توجه به فصل برداشت در استان کاهش یافته تولید شده باشد، نباید قیمت آن را 20 هزار تومان اعلام کنند و قیمت باید تغییر کند. با توجه به تجربه و برآوردهای حرفه‌ای، قیمت منطقی برای یک قوطی یک‌کیلویی رب که با گوجه کیلویی 800 تا هزار تومان تولید و آماده شده، 15هزار تومان است و نباید با قیمتی بیش از این، ارائــه شود. ضمن این که کارخانجات تولید موادغذایی به دلیل رقابت بسیاری که بین‌شان وجود دارد، سعی در فروش ارزان‌تر محصول دارند، نه این که محصول خود را گران تر عرضه کنند.»

رب گوجه‌فرنگی به زودی ارزان می شود

در ادامه به سراغ «عباس اخوان» رئیس اداره نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می رویم. اخوان در این باره می گوید: «همان‌طور که می‌گویید، گوجه فرنگی در ماه‌های قبل با قیمت 1800 تا  2000تومان ارائــه و خریداری می شده ولی قیمت امروز گوجه فرنگی حدود 800 تا هزار تومان است و این کاهش قیمت در گوجه فرنگی بیانگر این است که قیمت رب هم باید کاهش داشته باشد و دلیل این که چرا قیمت رب کاهش نداشته و با همان قیمت قبل فروخته می شود، نیاز به بررسی دارد. منتها به‌شکل کلی پیش بینی ما این است که به زودی قیمت رب کاهش خواهد داشت.» اخوان درباره چگونگی قیمت گذاری رب هم توضیح می‌دهد: «قیمت گذاری به انجمن ها واگذار شده اما زمانی می توان قیمت گذاری موثری داشت که تمام الزامات تولید ثابت باشد و مثلا در خصوص مواد اولیه تولید رب، تفاوت و تغییرات زیادی وجود دارد و قیمت‌گذاری سخت است. ما در سطح استان به انجمن صنایع تبدیلی پیشنهاد داده ایم که برای تنظیم و ثابت نگه داشتن قیمت محصولات، به‌خصوص محصولاتی که روزانه مورد استفاده مردم است مثل قند و شکر، روغن، رب و ماکارونی، اقداماتی انجام دهند ولی برای اجرایی شدن این تمهیدات، باید به صورت کشوری تصمیماتی گرفته و اقداماتی انجام شود و قیمت گذاری جزیره ای بی‌فایده است.»

قانون جریمه کارخانجات برای گران‌فروشی باید اصلاح شود

اخوان در ادامه و در توضیح چگونگی برخورد با کارخانجات گران‌فروش، به یک نقص در قانون نظام صنفی اشاره می کند و می‌گوید: «در قانون نظام صنفی یک اشکال وجود دارد و آن این است که در زمینه درج نکردن قیمت و تخلفات اقتصادی، چه برای یک کارخانه بزرگ و چه برای یک سوپرمارکت کوچک در سطح شهر، مبلغ 97 هزار تومان جریمه در نظر گرفته می شود. طبیعتا این مبلغ برای کارخانه ای که گردش مالی بالایی دارد به هیچ عنوان مهم و بازدارنده نیست و اتفاقا باعث اصرار بر انجام تخلف می شود، ولی برای یک فروشگاه کوچک سنگین است و خلاصه شرایط، نابرابر و غیرمنصفانه است. ما در این زمینه هم گزارشی به سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده ارسال کرده‌ایم  و این سازمان نیز نامه ای به تعزیرات حکومتی فرستاده است تا تجدیدنظری در این خصوص، به نفع مصرف کننده صورت گیرد.

اقتصاآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EgV برچسب ها: گوجه فرنگی ، قیمت گوجه فرنگی ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گوجه فرنگی قیمت گوجه فرنگی بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۰۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟

هر روز که از بهار می‌گذرد و به تابستان نزدیک‌تر می‌شویم بر شمار میوه‌های نوبرانه در بازار افزوده می‌شود. طالبی و ملون و هندوانه حالا در همه مغازه‌های میوه‌فروشی تهران دیده می‌شوند. عرضه نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله بادام هم بیشتر شده است.

همشهری در خبری نوشت:رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد وضعیت عرضه نوبرانه‌ها در بازار می‌گوید: در حال حاضر نوبرانه‌هایی که به تولید انبوه رسیده و عرضه آن در میدان اصلی زیاد شده است ملون، جانا و طالبی است. بر اساس نرخنامه ما قیمت هر کیلو ملون در میدان اصلی ۸ تا ۱۲ هزار تومان، جانا ۱۰ تا ۱۴ هزار تومان و طالبی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است.

اکبر یاوری ادامه می‌دهد: در مورد نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام قیمت‌ها در بازار بر اساس عرضه و تقاضاست. به دلیل اینکه هنوز به تولید انبوه نرسیده است و مورد مصرف عموم نیست قیمت آنها داخل نرخنامه میادین درج نشده است.

گرانترین میوه‌ها

در حال حاضر، گران‌ترین میوه‌های بازار توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام هستند. قیمت توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله هنوز در نرخنامه بارفروشان تهران درج نشده، اما در میدان اصلی پایتخت هر کیلو توت‌فرنگی ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، هر کیلو گوجه سبز ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و چغاله بادام ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است. قیمت این نوبرانه‌ها در میوه‌فروشی‌های تهران بسیار بالاتر از میدان میوه و تره‌بار است. هرچه کیفیت و موقعیت جغرافیایی مغازه میوه‌فروشی بالاتر باشد، قیمت‌ها هم گران‌تر است.

اما به طور میانگین هر کیلو توت‌فرنگی در مغازه‌های میوه‌فروشی تهران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است که البته با توجه به گرانی آن، فروش آن در مقادیر کمتر ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم رایج است. امری که در مورد گوجه سبز و چغاله بادام هم صدق می‌کند. هر کیلو چغاله بادام هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان. قیمت گوجه سبز بین ۶۰۰ هزار تا یک‌میلیون تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران می‌گوید عرضه توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام از ۲۰ اردیبهشت‌ماه جاری افزایش پیدا می‌کند. با گسترش عرضه، قیمت این نوبرانه‌ها تعدیل و کاهشی می‌شود.

هندوانه با آب بری زیاد و قیمت کم

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد قیمت هندوانه هم بیان می‌کند: متاسفانه هندوانه به رغم اینکه آب‌بری بسیار زیاد، قیمت بسیار پایینی دارد به طوری که در حال حاضر در میدان بزرگ قیمت هر کیلو هندوانه گرد بین ۵ تا ۱۲ هزار تومان و قیمت هندوانه‌های بیضی که بیشتر صادر می‌شوند از ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است.

یاوری با تاکید بر اینکه سیاست‌ها در مورد کشت محصولات آب‌بر باید تغییر کند، می‌افزاید: کشت این محصولات در ایران اصلا توجیه اقتصادی ندارد و صادرات این محصولات هم به مثابه آن است که ما آبمان را صادر می‌کنیم در حالی که کشوری مانند ترکیه که منابع آبی بسیار زیادی دارد هندوانه ما را وارد می‌کند. این مسئله جای تامل دارد و باید محصولات آب‌بر از طریق کشت فراسرزمینی وارد کشور شوند.

به جز نوبرانه‌ها، قیمت سیب زرد در بازار بالاست و عرضه نوع با کیفیت آن کاهش یافته که علت آن به اتمام فصل تولید سیب برمی‌گردد. در حال حاضر سیب زرد در مغازه‌ها در انواع درجه یک، درجه ۲ و زده‌دار فروخته می‌شود. به طور میانگین قیمت نوع درجه یک آن ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان است. سیب قرمز قیمت پایین‌تری دارد و از ۶۵ تا ۸۵ هزار تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران با بیان اینکه هنوز ۲۵ درصد محصولات سیب درختی در سردخانه‌ها موجود است. کمبودی وجود ندارد، می‌گوید: الان سیب زرد و قرمز در میدان بزرگ تهران از ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان است؛ که ۹۵ درصد سیب‌ها زیر ۳۵ هزار تومان است. قیمت ۴۰ هزار تومانی برای سیب درجه یک میانه است که حدود ۵ درصد بازار است.

بازار پیاز

علاوه بر سیب، قیمت موز هم در میادین میوه و تره‌بار تهران مناسب است. موز در ۳ نوع اکوادور، فیلیپین و هندی موجود است که موز اکوادور با قیمت پایه ۷۵ هزار تومان، موز فیلیپین بین ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان و موز هندی ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران درمورد وضعیت عرضه محصولات تره‌بار هم بیان می‌کند: خوشبختانه هیچ کمبودی در این بخش وجود ندارد. هرچند چند روز شاهد کاهش عرضه پیاز و افزایش قیمت آن به خاطر بارندگی‌های جنوب کرمان و جیرفت بودیم. اما در حال حاضر این کمبود رفع شده و روند قیمت پیاز کاهشی است. به طوری که در حال حاضر هر کیلو پیاز دزفول در میدان بزرگ از ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان. پیاز جیرفت هم از ۱۸ تا ۲۳ هزار تومان است.

یاوری با بیان اینکه محصولات کشاورزی با قیمت زیر ۱۰ هزار تومان برای کشاورز هیچ توجیهی ندارد. می‌گوید: در حالی که کشاورزان ما نهاده‌های کشاورزی را به دلار می‌خرند، اما محصول تولیدی خود را به ریال می‌فروشند. به طوری که الان ۷۰ درصد گوجه‌فرنگی بوته‌ای زیر ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود. نوع درجه یک آن ۱۵ هزار تومان است که این قیمت‌ها انگیزه‌ای برای کشت سال بعد نمی‌گذارد. نهاد‌های بالادستی باید با اصلاح الگوی کشت به فکر آینده بخش کشاورزی هم باشند.

منبع: همشهری

tags # میوه ، تورم سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!
  • ۲۰ ناهار سبک و فوری برای روز‌های بی‌حوصلگی
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟