Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-30@06:02:23 GMT

اوازم التحریر ایرانی به بازار سرازیر شدند

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۱۶۳۳

برخی از صنایع کشور با وجود اینکه به ظاهر نقش زیادی در روند توسعه نداشته و ظاهراً ارزبری بالایی ندارند، اما در عمل هر ساله باعث خروج مقادیر زیادی ارز از کشور می شوند.

چین و تایلند و آلمان مهمترین کشورهایی هستند که تاکنون بازار لوازم‌التحریر ایران را در چنبره صادرات محصولاتشان داشته‌اند، اما امسال برای اولین بار یک اتفاق جدید رخ داده است، شماری از شرکت‌هایی که در سالیان گذشته نقش وارد‌کننده لوازم‌التحریر به کشور داشته‌اند، در زمره تولید‌کنندگان ظاهر شده‌اند و دانش‌آموزان ایرانی، ایرانی‌ترین لوازم‌التحریر ساخت کشور را مصرف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

70 درصد لوازم التحریر ایرانی است

موسی فرزانیان، رئیس اتحادیه لوازم‌التحریر با بیان اینکه در اکثر لوازم‌التحریر، تولید داخلی داریم، خاطرنشان می‌کند: «مردم امسال ایرانی‌ترین لوازم‌التحریر (سهم لوازم‌التحریر ایرانی در بازار حداقل 60 تا 70 درصد است) را خریداری می‌کنند، تحریم و ممنوعیت واردات برخی از لوازم‌التحریر باعث شد که تولیدات داخلی افزایش پیدا کند. از سویی برای اینکه مردم جنس ارزان‌تر بخرند سراغ تولیدات وطنی رفتند.»

به‌گواه کارشناسان اقتصادی، افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه‌های واردات کالاهای خارجی به کشور باعث شده است که واردات این کالا به کشور پرهزینه باشد.

موسی فرزانیان ادامه می‌دهد:«تا سال گذشته جامدادی هم وارداتی بود ولی اکنون در این کالای پرمصرف 99 درصد داخلی‌سازی صورت گرفته است.»

با وجود افزایش نرخ ارز و کاهش واردات کالا به کشور تا اندازه‌ای هزینه تولید محصول برای تولید‌کننده ایرانی هم افزایش یافته است اما با وجود این نسبت به محصول خارجی دارای مزیت رقابتی است.

فعالیت 8 کارخانه خودکار

رئیس اتحادیه نوشت‌افزار و لوازم‌التحریر در این باره می‌گوید: «از پارسال تا اوایل امسال قیمت خودکار 3 برابر شده است، به‌گونه‌ای که ارزان‌ترین قیمت خودکار در بازار 1500 تا 1600 تومان است. قیمت مدادهای پلیمری و چوبی هم افزایش زیادی داشته است. این قیمت‌ها در شرایطی است که از سال گذشته واردات مداد ممنوع شده است و در حال حاضر 7 کارخانه فعال است. در بخش خودکار هم 7 الی 8 کارخانه فعال است که البته حجم تولید آنها کفاف نیاز بازار را نمی‌دهد.»

آمار مصرف

طبق آمارها سرانه مصرف خودکار در کشور 400 میلیون در سال و مداد 2 میلیون و 500 هزار قراص است. در حوزه مداد تولید داخلی پاسخگوی نیاز است، ولی در زمینه خودکار هنوز خودکفایی حاصل نشده است، البته شنیده‌ها حکایت از آن دارد که بزودی دو کارخانه جدید در این بخش فعال خواهد شد. رئیس اتحادیه نوشت‌افزار و لوازم‌التحریر تشریح می‌کند که یکی از اتفاق‌های مهمی که در حوزه لوازم‌التحریر رخ داده، حضور وارد‌کنندگان در تولید است. واردکنندگان لوازم التحریر که دیدند قیمت ارز بالا رفته و بودجه مردم با قیمت‌های موجود همخوانی ندارد تصمیم گرفتند به سمت تولید بروند. در حقیقت مکانیزم‌های اقتصادی باعث شده که تولید در کشورمان رونق بگیرد. وارد‌کنندگان در زمینه تولید خودکار به‌دنبال خرید ماشین‌آلات و تجهیزات هستند. وی فقط در مورد قیمت کاغذ می‌افزاید: «در زمینه کاغذ به جهت گرانی که رخ داد، مردم مجبور هستند با قیمت‌های بالایی دفتر خریداری کنند و در این خصوص چاره‌ای وجود ندارد.»

اما جدای از کاغذ، قیمت بسیاری از محصولات نسبت به نمونه مشابه خارجی آن، منطقی‌تر است.

بسته لوازم التحریر 120 هزار تومان

رئیس اتحادیه نوشت‌افزار و لوازم‌التحریر اذعان داشت که با قیمت‌های موجود به غیر از هزینه کیف، کفش و لباس قیمت لوازم‌التحریر در پایین‌ترین قیمت برای یک دانش‌آموزدبستانی حداقل بین 100 تا 120 هزار تومان خواهد بود. وی تأکید کرد: قیمت لوازم التحریر نسبت به ابتدای سال جاری مسیر کاهشی خود را دنبال می کند و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

افزایش کیفیت کیف

محمد احمد جندقیان یکی از تولیدکنندگان کیف هم  می‌گوید که طی سال‌های مختلف کیف‌های وارداتی چین بازار ایران را قبضه کرده بود، اما با ممنوعیت واردات از سوی دولت، تولیدکنندگان داخلی وارد این عرصه شدند و اکنون تولید کشور با تقاضا هماهنگ است و تولیدکنندگان می‌توانند تمام نیاز کشور را پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه یک کیف خوب برای مدرسه دبستانی‌ها بین 70 تا 80 هزار تومان است، تصریح می‌کند که تولید شرایط خوبی دارد و تمام تولیدات برای عرضه به بازار آماده است. خانواده‌های ایرانی با خرید کیف ایرانی صرفه‌جویی در قیمت‌ها کردند و از طرفی خرید آنها به تولید ملی کمک می‌کند تا این صنعت رونق بیشتری بگیرد.

جندقیان خاطرنشان کرد که تولید کیف مدرسه رونق خوبی دارد و تمام فعالان این حوزه به فروش بالای خود اطمینان دارند.

برخی ها به دنبال سوءاستفاده

در شرایطی که سیاست‌های صنعتی کشور در راستای رونق تولید حمایت از تولید لوازم التحریر ایرانی را هدف قرار داده است، برخی همچنان از شرایط کمبود برخی از کالاهایی که در سال گذشته در بازار بوده است، سوءاستفاده می‌کنند.

یکی از توزیع‌کنندگان کفش هم با بیان اینکه برخی از تولیدکنندگان از محدودیت واردات به نفع توسعه فعالیت‌های خود استفاده نمی‌کنند، اظهارداشت که سوء‌استفاده از شرایط بازار و ممنوعیت واردات نباید برای برخی‌ها توجیه گرانفروشی و ارائه کالای بی‌کیفیت باشد. امیدوارم تولیدکنندگان به مردم رحم و جنس با کیفیت عرضه کنند.

پارچه های ایرانی به تولید رسید

سجاد فهیم تولیدکننده پوشاک و از مجموعه هایی که برای مدارس مانتو و شلوار تولید می کند گفت:«تا چندی پیش با پارچه های خارجی تولیدات لباس مدارس را دنبال می کردیم ولی چند وقتی است که پارچه های ایرانی در واحدهای تولیدی تقاضا پیدا کرده است.»

وی افزود:«با پارچه های ایرانی قیمت ها بسیار کاهش پیدا کرده است به گونه ای که یک  دست مانتو،شلوار و مقنعه مدارس با دوخت 150 هزار تومان برای خانواده ها تمام می شود.»

فهیم گفت: «اگر کیفیت پارچه های ایرانی افزایش پیدا کند، کیفیت پوشاک تحویلی به مدارس بهبود پیدا می کند و در یکسال تحصیلی مانتو و شلوار بدون آنکه مشکلی داشته باشد قابل استفاده است.»

این تولیدکننده افزود: «نسبت به سال گذشته میزان تولید پوشاک مدارس در واحد تولیدی ما 54 درصد افزایش یافته و حجم استفاده از پارچه های ایرانی هم در واحد تولیدی ما 80 درصد بیشتر شده است.»‌

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Egd برچسب ها: دانش آموزان ، لوازم التحریر ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: دانش آموزان لوازم التحریر بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۱۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازار‌های جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازار‌های جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات می‌شود.

وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول مانده‌اند، سیاستگذاران باید کشور‌های مورد هدف صادرات را توسعه دهند.

امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخش‌های مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشور‌ها در نمایشگاه‌های ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران محقق می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات می‌توان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.

امانی به دستاورد‌های پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشور‌های آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشور‌های همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.

رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیت‌های موجود در زمینه حمل‌ونقل، انرژی و دانش‌بنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازار‌های جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.

وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشور‌های هدف را فراهم کنند و گفتگو‌های ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها در حوزه کاهش تعرفه‌ها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.

امانی ایجاد سخت‌افزار‌ها و نهاد‌های مناسب در کشور‌های هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌ها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشور‌های هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازار‌های صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیاز‌های بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در نقش نهاد واسط با فراهم‌کردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهاد‌ها و بنگاه‌های کشور‌های مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کار‌ها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.

امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیاز‌های کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا می‌کنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشور‌ها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم