Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه  گفت: روابط ایران و روسیه در طول سه دهه گذشته روابط خوبی بوده و تعامل در آن برقرار بوده اما به اذعان همه ناظرین، این روابط از سال 1393 به بعد دچار تحول کیفی و کمی شده است. دیدارهای سطح عالی دو کشور شکل بی سابقه ای دارد. رییس جمهور روسیه سه سفر به ایران و سه دیدار با مقام معظم رهبری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسای جمهور ایران و روسیه در سال های اخیر 17 بار دیدار کرده اند و در طول سال جاری هم تاکنون دو بار ملاقات داشته اند. در آینده نزدیک دیدار دیگری در سوچی در چارچوب سومین نشست کریدور شمال و جنوب برگزار خواهد شد. کریدور شمال و جنوب یکی از طرح های بزرگ و سود آور برای کشور است.

سنایی افزود: در حوزه توریسم و گردشگر افزایش ده برابری داشتیم. تعداد ویزای گردشگری که در سال 92 صادر شده بود کمتر از ده هزار بوده و در سال 1396 به نزدیک 100 هزار نفر رسید.نوسان نرخ ارز موجب کاهش در سال جاری شده است.

سفیر ایران در مسکو بیان داشت: پروژه های مشترک دولتی با روسیه وضعیت خوبی دارد: وام 5 میلیارد دلاری از طرف روسیه و اعتبار دولتی برای اجرای پروژه هایی در ایران پیش بینی شد. از این محل 4 نیروگاه حرارتی در استان هرمزگان باید ساخته شود که کار آن آغاز شده است؛ در حوزه انرژی صلح آمیز هسته ای دو نیروگاه بوشهر در حال ساخت است؛ در راه آهن برای برقی کردن راه آهن گرمسار اینچه برون بیش از یک میلیارد دلار از همین اعتبار پیش بینی شده و کارهای مقدماتی انجام شده و قرارداد ساخت و تولید مشترک بیش از  6 هزار واگن باری در روسیه را داریم که بخشی از آن اجرا شده که باید صادر بشود و برای بخش تولید مشترک هم در حال ایجاد تمهیدات هستیم. همکاری های دو کشور در حوزه های دفاعی و نظامی به خوبی در جریان است و در سال های اخیر نقش مهمی در ایجاد صلح و ثبات در منطقه ایفا کرده است.

سنایی عنوان کرد: تمامی اسناد و توافقات دولتی که متصور و مورد نیاز بوده امضا شده است. برای اولین بار در تاریخ روابط ما سه سال پیش مجوز صادرات مواد لبنی دامی و آبزیان به روسیه را گرفتیم.  تعرفه گمرکی صادرات 8 قلم کالای ایرانی برای اولین بار صفر شد. اقلامی همچون پسته، کشمش و خرما که یکی از صادرات اصلی از جمله صادرات اصلی ایران هستند. از دیگر تحولات در ایجاد بستر توسعه روابط تجاری امضای سند کریدور سبز گمرکی است.

وی ادامه داد: متاسفانه بزرگترین مشکل مان در بخش مدیریت صادرات،تجمیع محصولات صادراتی و ساختار بخش خصوصی کشور است. ظرفیت های صادراتی می بایست به هم متصل بشوند و بخش خصوصی تقویت شود اما در این زمینه ضعف داریم.

سنایی اظهار کرد: یک دلیل عینی در روابط اقتصادی ایران و روسیه که کار را دشوار می کند این است که دو کشور صادر کننده انرژی هستند و به راحتی تبادلات تجاری شان افزایش پیدا نمی کند. روسیه این مشکل را با سایر اقتصادهای مشابه ما نیز دارد.

سفیر ایران در روسیه افزود: حجم مبادلات در سال های اخیر به صورت کلی رشد داشته و اگر معیار را صادرات ایران به روسیه قرار بدهیم تحول خوبی رخ داده یعنی ما اگر سهم مان از حجم مبادلات کمتر از ده درصد بوده، درحال حاضر این رقم به نزدیک 4 برابر رسیده است.

وی ادامه داد:حجم مبادلات کنونی راضی کننده نیست و باید خیلی بیش از این باشد و نقطه ضعف روابط ماست ولی باید به این هم اشاره کرد که از حجم مبادلات دو کشور در سالهای اخیر دو سه قلم اساسی حذف شد که شامل صادرات شمش فولاد روسیه به ایران بوده که در برخی از سال ها بیش از 30 درصد کل حجم مبادلات ما صادرات شمش فولاد بوده است.الان ایران خود صادر کننده در این زمینه است. صادرات گندم روسیه به ایران که قلم اساسی صادراتی بوده به دلیل خودکفایی حذف شده، صادرات سیمان ایران به روسیه به دلیل خودکفایی در روسیه حذف شده است. بانک مرکزی ما می گوید روابط بانکی خوبی را با روسیه داریم یعنی از دوره ای که بانک های روسیه کلا همکاری با ایران را متوقف کرده بودند رسیدیم به اینجا که بانک های اصلی روسیه با ایران کار می کنند. البته فشارهای اخیر تاثیر خودش را دارد ولی تاثیر قابل توجهی نبوده است.

سنایی تاکید کرد: در حوزه مبادله با ارزهای ملی هم گام برمی داریم که در حال رشد هم هستیم و یک سیاست پذیرفته شده از هر دو طرف هست و الان درصد قابل توجهی از مبادلات دو کشور با ارزهای ملی صورت می پذیرد.کاهش نقش دلار نیز از اجزاء این نقشه راه است. وجود اینستکس و وقوع اینستکس اتفاق مثبتی است و باید به شکل گیری آن کمک کرد ولی امیدی هم نمی شود به اینستکس بست. بعضی اتفاقات ارزش اقتصادی شان را نباید دید ارزش حقوقی، سیاسی، اخلاقی دارند البته به شرط اینکه طرف های آن جدیت خود را نشان دهند. در خصوص برجام روسیه آشکارا به این نکته اشاره می کند که علاقه مند نیست اوضاع تشدید شود و در واقع اشاره می کنند که اگر شما کار را در برجام سخت کنید کار بر ما هم سخت خواهد شد. روسیه می گوید دست های ما را در برجام نبندید.

وی گفت: اینکه می گویند به روسیه نمی شود اعتماد کرد! خب به کدام کشور می شود اعتماد کرد؟ اصلا معنی اینکه به کشوری نمی شود اعتماد کرد چیست؟ باید از کسی که این صحبت را می کند پرسید که به کدام کشور می شود اعتماد کرد؟ به آمریکا و انگلیس و فرانسه می شود اعتماد کرد؟ در شرایط کنونی برخلاف دوره جنگ سرد اصلا اتحادی بین کشورها وجود ندارد. به ندرت می شود دو کشوری را مثال زد که در دنیای فعلی با هم متحد هستند بلکه الان بیشتر اشتراکات باب است. روسیه بدون تردید شریک و همکار ایران در عرصه های مختلف منطقه ای و بین المللی است و روابط دو کشور از اولویت و اهمیت برجسته ای در سیاست خارجی ما برخوردار است.

مهدی سنایی بیان داشت: بزرگترین متحد هر کشوری ملت و توانمندی های آن است و در سایه آن می تواند در شکل حداکثری روابط خود را با کشورهای مختلف گسترش دهد. یکی از اتفاقات مهم در روابط ایران و روسیه شکل گیری چارچوب های جدید در سطح سران برای گفتگوست. گفتگوی سه جانبه روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در زمینه سوریه و گفتگوی سه جانبه روسای جمهور آذربایجان، ایران و روسیه در زمینه راهگذر شمال-جنوب از این جمله است. یک ظرفیت مهم اتحادیه اقتصادی اوراسیاست که توافق ایران با آن نهایی شد و در جلسات آتی آن شرکت خواهد کرد. در سطح شورای امنیت، وزارت خارجه و سایر دستگاه های دو کشور نیز گفتگوهای مختلف و متنوع دیگر چند جانبه با حضور سایر کشورها به تناسب موضوع شکل گرفته است.

وی در پایان تاکید کرد: ظرفیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا را برای صادرات بیش از پانصد قلم کالای ایرانی با تعرفه مناسب به پنج کشور می بایست جدی بگیریم. این موضوع به ویژه در شرایط حاضر برای استفاده از ظرفیت ها و فعال سازی اقتصاد کشور مهم است‌.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ایران و روسیه ترکیه روسیه سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۱۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، پنل‌های تخصصی را در بخش‌های مختلف برگزار کردند. طبق برنامه، کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران پنل تخصصی «ارائه ظرفیت‌ها و توانمندی صادراتی فرش دستباف» با حضور سخنرانان بخش خصوصی و بخش دولتی برگزار شد.

استفاده از توانمندی‌های صادراتی فرش با کشف بازارهای جدید

علانور توکلی، نایب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران به عنوان سخنران اول این پنل تخصصی در کمیسیون تخصصی توانمندی‌های فرش دستباف و صنایع‌دستی نمایشگاه ایران‌اکسپو ۲۰۲۴ با انتقاد از چالش‌های فرش دستباف گفت: با اینکه صادرات فرش سال‌هاست در کشور انجام می‌شود، اما در سال‌های اخیر این حوزه با چالش روبه‌رو بوده، به طوری که صادرات میلیارد دلاری ما را به ۴۰ میلیون دلار رسانده، در واقع میزان صادراتی که در گذشته شاید یک تاجر انجام می‌داد اکنون به‌کل صادرات فرش ما تعمیم‌یافته است و اکنون این رقم کل صادرات ما را تشکیل می‌دهد. در صورتی که ظرفیت فرش دستباف کشور همان ظرفیت گذشته است.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها، مسائل سیاسی و قوانین خلق‌الساعه در وضعیت فعلی دخیل هستند، به چرایی عقب‌ماندگی فرش در داخل کشور اشاره کرد و گفت: فرش فقط صادرات نیست و از مرحله تولید تا مرحله صادرات همواره با مسائلی روبه‌رو است که باید به آنها پرداخته شود.

در مرحله تولید از سطح جهانی عقب مانده‌ایم چراکه هم‌راستا و به‌موازات جهان از تکنولوژی روز در این حوزه بی‌بهره مانده‌ایم. به‌تازگی با دکوراتورهای داخلی و خارجی نشستی را برگزار کردیم تا بتوانیم قدم به قدم با علم روز دنیا پیش برویم. برای موفقیت در این حوزه باید از سیستم قدیمی خود فاصله بگیریم و فرش را به‌روزرسانی کنیم، از طرفی باید در تفکرات خود در حوزه فرش دستباف تغییر ایجاد کنیم و لازمه تغییر نترسیدن است. امیدوارم بتوانیم با تغییرات در طراحی، رنگرزی، شست‌وشوی فرش و مراحل مختلف موجود، صادرات فرش را از رکود خارج کنیم.

علانور توکلی در ادامه اضافه کرد: روش ارائه فرش در جهان را باید بررسی کنیم، روش‌های قبلی و چیدمان مغازه‌ها را نیز در سطح جهانی تغییر دهیم، در این میان اکثر صادرکنندگان و فروشندگان به فضای مجازی و فروش‌های آنلاین رو آورده‌اند که خود به‌نوعی بازاریابی جدید است و اگر از این بازاریابی جدید عقب بمانیم، مانند گذشته درجا خواهیم زد. کشور ما در بحث صادرات از همان توانمندی قبل برخوردار است و با بازارهای جدید روبه‌رو هستیم.

نایب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران تأکید کرد: هنوز بسیاری از کشورهای جهان هستند که نام فرش ایرانی برایشان ارزشمند است. آن‌ها فرش ایرانی را ندیده‌اند، اما درباره آن تعاریف بسیاری شنیده‌اند. اگر بازارهای جدید پیدا شود، می‌توانیم از توانمندی‌های صادراتی خود استفاده کنیم. هنوز خیلی از کشورها هستند که رنگ فرش صادراتی ایران را به خود ندیده‌اند، باید مرزهای جغرافیایی را تغییر دهیم و از این گستردگی جهانی به نفع صادرات خود استفاده کنیم.

گام‌های حوزه صنایع‌دستی برای تسهیل صادرات

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش بعدی این پنل گفت: توانمندی‌ها و ظرفیت‌های صادراتی فرش بر کسی پوشیده نیست اما شاید ما از شدت ثروتمند بودن است که گاهی غفلت می‌کنیم که چه ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در این حوزه داریم. بهتر است انسجام بخش خصوصی و دولتی اتفاق بیفتد. ضرغامی همواره سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی را سربازان جنگ اقتصادی عنوان می‌کنند، همان‌گونه که درباره سربازان مرزهای خود انقدر غیرت داریم، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هم همین وجاهت را دارند.

وی در ادامه تأکید کرد: من نام صنایع‌دستی را اقتصاد هویت بنیان گذاشته‌ام؛ اقتصادی که مبتنی بر هویتی است که تا مرز روستاها و تا درب خانه‌ها و سفره معیشت مردم رسوخ پیدا می‌کند و انتقال‌دهنده هویت ما نیز است. بهتر است به جای اینکه از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصاد حرف بزنیم و فقط در تعاریف و توصیفات خلاصه شود، موانع موجود بر سر راه صادرات این حوزه را مرتفع کنیم. گرچه وضعیت صنایع‌دستی بهتر از فرش است، اما فرش داستان غم‌انگیزی دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: در برابر ظرفیت‌هایی که به ما داده‌اند، وظیفه داریم. همواره معاصر سازی، کاربردی سازی و مشتری‌مداری در سه حوزه استراتژی محصول، مشتری و سازمان راهگشاست. صادرات کشور در حوزه فرش دستباف و صنایع‌دستی از تک‌محوری بودن و یک‌سونگری‌ها آسیب دیده است و برای پیشبرد اهداف خود به لکوموتیو پیشرانی نیاز داریم که حامل واگن‌های طلایی و قطار صنایع‌دستی ما و فرش دستباف ما است، از طرفی به دانش روز، بازاریابی مدرن، راه‌های نرفته و بازارهای کشف نشده نیاز داریم. در واقع باید به اقیانوس آبی بازاریابی دست پیدا کنیم.

مریم جلالی در ادامه گفت: تمام تلاش من در حوزه صنایع‌دستی تقویت توجه نسبت به صنایع‌دستی بوده است. در برنامه هفتم توسعه موظف شده‌ایم برنامه زیست‌بوم صنایع‌دستی را کامل کنیم که خود امکان فوق‌العاده‌ای است برای اینکه بار دیگر ادبیات حکمرانی و حکمروایی را وارد کنیم. در عین حال برای پیمان‌سپاری ارزی قدم‌های بسیار موثری برداشته شده، ذهن حوزه توسعه تجارت ما به این قضیه معطوف شده است و در حال حاضر در حوزه نمایشگاه‌ها نیازی به پیمان‌سپاری ارزی نداریم و محدودیتی در سطح وزنی و تعداد هم برداشته شده است، این‌ها گام‌هایی بوده که در راستای تسهیل صادرات برداشته شده است.

وی تصریح کرد: سه اصل وجود دارد؛ سطح حاکمیت، فهم حاکمیت و نطق حاکمیت وابسته به نگاه بخش خصوصی است؛ اینکه حاکمیت گوش کند و ببیند موانع کجاست، فهم درست داشته باشد تا بتواند ادبیات درستی هم به کار ببرد و گفت‌وگو کند.

فرش دستباف؛ مردمی‌ترین حوزه اقتصاد

مرتضی حاجی‌آقامیری رئیس کمیسیون صنایع‌دستی و فرش دستباف به‌عنوان سخنران بعدی در این پنل سخنرانی کرد. حاجی‌آقامیری در ابتدا گفت: این حوزه مبنی بر اقتصاد هویت بنیان و فرهنگ‌محور که در عین حال مردمی‌ترین حوزه اقتصاد است و در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید به عنوان مردمی‌ترین حوزه اقتصادی توجه ویژه‌ای به آن شود، ظرفیت‌های بسیاری دارد که تقریباً در تمام فضاهای خصوصی و دولتی محروم بوده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، تصریح کرد: در فضای اتاق بازرگانی تلاش کرده‌ایم که با تأسیس و تشکیل حوزه فرش و هنرهای صنایع‌دستی حوزه‌های مختلف هنری را وارد زیست‌بوم اقتصاد کشور کنیم. این در حالی است که کشورهای دیگر به این اهمیت واقف هستند و از حوزه‌های مختلف هنری، هنرهای تجسمی و غیره به‌صورت بهینه استفاده می‌کنند، برای مثال صادرات سریال‌های تلویزیونی که کشورهای همسایه انجام می‌دهند و ارزآوری که از این طریق صورت می‌گیرد، ملاحظه کنید و با وضعیت خودمان مقایسه کنید، در حوزه مد و پوشاک نیز وضع به همین منوال است.

وی اضافه کرد: حوزه فرش و صنایع‌دستی به دلیل ابعاد ملموس‌تر اقتصادی با وجود افتی که در سال اخیر داشته اما باز هم نسبت به دیگر حوزه‌های هنری وضعیت قابل قبولی دارد. سعی کردیم در بخش‌های مختلف موضوعات مرتبط فرش، هنر و صنایع‌دستی به راهکارهای عملی برسیم و از توصیف عبور کنیم. در حوزه سرمایه‌گذاری که مشکل عمده واحدهای کوچک و متوسط ما است به همراه کمیسیون تأمین مالی و سرمایه‌گذاری اتاق ایران در حال رسیدن به مدل‌هایی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی در حوزه صنایع‌دستی هستیم تا مشکل تأمین مالی واحدهای تولیدی حل‌وفصل شود.

در حوزه‌های مرتبط با فرش دستباف در حال رایزنی با نمایشگاه‌های مختلف جهان هستیم، به دلیل اهمیت فرش دستباف ایرانی امتیازاتی را برای حضور فرش دستباف در جهان در نظر گرفته‌ایم. به دلیل تحریم‌ها در برخی موارد حتی پیمانکارهای حمل‌ونقل نمایشگاه‌ها اجازه حمل‌ونقل کالاهای ایرانی را ندارند. متأسفانه مذاکرات و مطالبات ما در شرایط فعلی به جای حرکت به سمت توسعه به سمت رفع این مشکلات می‌رود، در حالی که برای تجار غیر ایرانی این فرآیندها امری بدیهی بوده و موانعی بر سر راهش وجود ندارد. ما به عنوان اتاق بازرگانی و بخش دولتی باید برای حل این مشکلات کوچک وقت و انرژی بگذاریم.

رئیس کمیسیون صنایع‌دستی و فرش دستباف تصریح کرد: در مسائل مربوط به آموزش و توانمندسازی فعالان حوزه‌های مختلف در حال برگزاری رویدادهایی در جهت توانمند کردن آنها هستیم. از ظرفیت سینما و تئاتر برای ترویج درست فرهنگ اقتصادی و حوزه‌های مختلف موجود در اقتصاد از جمله مبارزه با فساد که از مسائل جدی کشور محسوب می‌شود، استفاده خواهیم کرد.

وی با انتقاد از شرایط تحریم گفت: عنوان شده بود که از ۱۰۰ کشور برای نمایشگاه اکسپو به ایران می‌آیند، اما تنها از ۱۳ کشور به ایران آمده‌اند، مطمئناً به لحاظ قدرت خرید توان خرید صنایع‌دستی ما را ندارند. همه کسانی که به حوزه تجارت مرتبط هستند، باید اولویت نخست‌شان اصلاح روابط بین‌الملل باشد چراکه در شرایط تحریمی توان رقابت با رقبای خارجی را ندارند؛ رقبایی که همین کشورهای منطقه از قبیل ترکیه، امارات و پاکستان هستند. یکی از مواردی که دولت باید برای آن هزینه کند، رفع تحریم‌هاست چراکه در شرایط تحریمی برگزاری رویدادهای بین‌المللی چندان آورده‌ای برای کشور نخواهد داشت.

آرش حیدریان، رئیس انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی ایران در ادامه این نشست به ظرفیت‌های کشور در حوزه صنایع‌دستی پرداخت و گفت: اگر بخواهیم به‌صورت کوتاه‌مدت موضوع صادرات را حل کنیم، به طراحی و دیزاین برمی‌گردد. می‌بینیم که برخی تولیدکننده‌ها در این شرایط بد به تولید موضوعاتی پرداخته‌اند که در حال حاضر در جهان خواهان دارد. پس باید با به‌روزرسانی در این حوزه به صادرات کمک کنیم.

کد خبر 6092939 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • اوسمار: انقدر سپاهان را نبردیم که به بردنش نزدیک شدیم |‌ پاسخ سرمربی برزیلی به کری‌خوانی نورافکن
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان