Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه «هنر»، مقام های جامائیکا خواستار تحویل گرفتن یک مجسمه چوبی پانصدساله همچنین مجسمه حک شده به دست بومیان «تاینو» (Taíno) هستند.

این آثار در سال ۱۷۹۲ در غاری کشف شد و «ویلیام اولدمن» (William Oldman) دلال آثار باستانی ساکن لندن خود را مالک آن نامید. مجموعه متعلق به این دلال بعد از جنگ جهانی دوم فروخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی موزه بریتانیا اعلام کرد آثار بومیان تاینو از مجموعه اولدمن به دست آمده است. وی در عین حال یادآور شد این موزه از وزارت فرهنگ جامائیکا در مورد بازگرداندن این آثار، مکاتبات رسمی دریافت نکرده است.

از سویی، «اولیویا گرانگ» (Olivia Grange) وزیر فرهنگ جامائیکا ماه گذشته در پارلمان این کشور گفت این اقلام در جریان حفاری های باستان شناسی در زمانی که جامائیکا مستعمره بریتانیا بود، کشف شد.

وی این آثار را متعلق به مردم جامائیکا دانست و افزود: این آثار گرانبها که تاکنون به نمایش درنیامده، برای شرح وقایع جامائیکا قابل توجه است و ما با مراجعه به سازمان دولتی «شورای ملی جبران خسارت» جامائیکا، برای بازگرداندن این آثار به کشور اقدام می کنیم.۹۱۰۹

در همین حال، سخنگوی موزه بریتانیا اعلام کرد این دو اثر بومیان تاینو، از سال ۲۰۰۹ در گالری «اینلایتنمنت/ روشنگری» (Enlightenment) در معرض دید عموم قرار گرفته است.

وی افزود: آثار دست بومیان تاینو به هند، ژاپن، اسپانیا، فرانسه، سنگاپور و موزه «هورنیمان» (Horniman) در لندن قرض داده شده است. موزه بریتانیا همچنین چند پروژه تحقیقاتی مشارکتی با دولت های منطقه کارائیب را در دست اجرا دارد.

مناقشات برای بازگرداندن آثار باستانی کشورهای آفریقایی، زمانی رقم خورد که «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در سال ۲۰۱۷ وعده پس دادن این آثار به کشورهای مبدا را داد. موزه بریتانیا با درخواست های متعددی برای بازگرداندن آثار باستانی مواجه است که از آن جمله می توان به مطالبات دو کشور نیجریه و اتیوپی از این موزه برای پس گرفتن آثار خود اشاره کرد.

موزه‌های حکومت‌های استعماری همچون بریتانیا، آلمان، فرانسه و آمریکا، مملو از آثاری هنری از کشورهای آفریقایی و آسیایی است که یا نمایش عمومی دارند و یا در کنج انبار این موزه‌ها خاک می‌خورند. هزاران جمجمه، اسکلت، قطعات استخوانی و حتی سرهای محافظت شده بومیان در موسسات غربی نگهداری می‌شوند، آثاری که هرگز به نمایش درنخواهند آمد. براساس ارزیابی کاشناسان، ۹۰ درصد از آثار هنری آفریقا در خارج از این قاره است و این آثار مجسمه‌ها، تخت‌های پادشاهی و نسخ خطی را شامل می‌شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بریتانیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • توقف مدعیان قهرمانی به سود استقلال/ قعر در دست خوزستانی‌ها!
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • سخت‌ترین هفته مدعیان | پرسپولیس می‌شکند یا استقلال؟
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • (تصاویر) دره جنی، منطقه‌ای رمزآلود در شرق ایران
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد