Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ خادم‌القرآن عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور در پیامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مظلوم فاجعه منا به ویژه شهدای قرآنی این فاجعه، با بیان اینکه شهدای منا مشمول قاعده مرور زمان نیستند، اظهار کرد: کینه و عداوت حکام سعودی با امت اسلامی کمتر از بغض و کینه یهود صهیونیست نیست.

در متن این پیام آمده است:
«مرور زمان تعبیری است که در پاره‌ای از امور به کار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه نفوذ این اصطلاح تا آنجا پیش رفته که در برخی موارد ممکن است حتی شکل قانونی به خود گرفته و در برخی از اوقات پیگیری پاره‌ای از امور پس از انقضای مدتی معین متوقف و تعقیب فرد و پیگیری موضوع موقوف شود. به عبارت دیگر مرور زمان در اصطلاح حقوقی عبارت است از گذشتن مدتی که پس از آن دعوی در محکمه قابل استماع نبوده و شنیده نمی‌شود.

این قاعده هم در حقوق مدنی و تجاری و هم در حقوق کیفری کاربرد دارد اما پاره‌ای از امور هرگز و تحت هیچ شرایطی مشمول قاعده زمان نشده و حافظه جامعه بشری و انسان‌های پاک‌سرشت آن را از یاد نبرده و مرتکبین آن نیز از پیگیری و مجازات معاف نخواهند شد.

از آن جمله است ریختن به ناحق خون انسان‌ها به ویژه بندگان مسلمان و شایسته خداوند بزرگ. ششم ذی‌الحجه هر سال یادآور شهادت مظلومانه حجاج بیت‌الله‌الحرام است که بی هیچ گناهی مظلومانه و ناحق در حرم امن الهی و در سرزمین وحی به خاک و خون کشیده شده و جامعه بزرگ مسلمانان را عزادار ساختند؛ شهیدان والامقامی که چه در سال 1366 بی‌رحمانه و در مراسم اعلام برائت از مشرکان فقط به جرم گفتن لااله الا الله و مرگ بر آمریکا در سرزمین مقدس مکه مکرمه در خون خود غلتیدند یا در مسیر رمی جمرات جان به جان‌آفرین تسلیم نمودند و چه حجاج مظلوم و بی‌گناهی که در سال 1394 و در جریان فاجعه منا به علت بی‌کفایتی حکام سعودی و متصدیان امور حج و غاصبین عنوان خادم‌الحرمین بودند جان باختند؛ فاجعه‌ای که مرگ‌بارترین رویداد تاریخ حج به شمار می‌رود.

این فجایع و مصائب مشمول قاعده مرور زمان نشده و قابل گذشت و اغماض و فراموشی نیستند. به ویژه آنکه نگاهی به فهرست جنایات هولناک آل سعود نشان می‌دهد که مرتکبان این فجایع با عملکرد خود در کشتار مردم مظلوم یمن و در ادامه مسیر جنایت در تهامه و اصیر، کشتار نمازگزاران در مساجد روستای الشعبیه و حمله به حائل، جنایت در قسیم و طائف و کشتار عشایر متعدد عرب، پشتیبانی و حمایت از تروریست‌های تکفیری داعش، انفجارهای تروریستی در نقاط مختلف جهان، اعدام وحشیانه شهید شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعی عربستان، علنی کردن ارتباط شرم‌آور رژیم سعودی با رژیم فاسق صهیونیستی و صدها اقدام نامشروع دیگر کماکان در مسیر خیانت و همراهی با دشمنان و سردمداران استکبار طی طریق نموده و کینه و عداوت آنان با امت اسلامی کمتر از بغض و کینه یهود صهیونیست نیست.

همه این عوامل دست به دست یکدیگر داده‌اند تا ما یاد و خاطره حجاج مظلوم و شهید ایام حج به ویژه قاریان شهید قرآن را هرگز مشمول قاعده مرور زمان ندانسته و سردمداران آل سعود را پاسخگوی این سؤال بزرگ قرآنی بدانیم که می‌فرماید «بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ».

ما یاد و خاطره یکایک حجاج شهید بیت‌الله‌الحرام به ویژه قرآنیان سرافراز شهید را که با جامه سپید احرام و ترنم آیات قرآن بر لب به دیدار حضرت معبود شتافتند، گرامی داشته و با عرض تبریک و تسلیت مجدد به ملت بزرگ ایران اسلامی به ویژه خانواده محترم حجاج شهید، بر ضرورت پاسخگویی و مسئولیت قاتلان و عاملان کشتار آن کبوتران سپید حرم امن الهی تأکید می‌نماییم.

قرآنیان شهید بیت‌الله‌الحرام! شما مشمول قاعده مرور زمان نیستید و یاد و خاطره شما همواره زنده و جاوید خواهد بود».
وصلى الله على سيدنا محمد و آله الطاهرین

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی عباس سلیمی فاجعه منا پیام شهدای منا قاعده زمان قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۱۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه جوان نوشت: دین برای زمان اهمیت ویژه قائل است. اسلام به برخی زمان‌ها نگاه ارزشی دارد . عناوینی، چون «شب قدر، روز مبعث، عید غدیر، روز عاشورا، عید فطر، شب جمعه و روز جمعه» نشان از نگاه خاص اسلام به برخی از زمان‌ها و جانمایی خاص آن در زندگی انسان مسلمان دارد.

اساساً اسلام یکی از عناصر تنظیم‌گر در سبک زندگی اسلامی را زمان می‌داند. توجه به ساعات خاص، روزهای هفته، روزهای خاص در ماه، روزهای خاص در سال همه گویای نوع نگرش اسلام به مقوله زمان است.

تجربه نشان می‌دهد هنگامی که دو روز تعطیل است، به طور طبیعی روز دوم به عنوان روز اصلی تعطیل قلمداد می‌شود. چه اینکه امروزه در تهران روزهای پنج‌شنبه تعطیل است و مردم از آن به‌عنوان روز کارهای عقب‌مانده استفاده می‌کنند و جمعه را تعطیل به‌معنای استراحت و تفریح به شمار می‌آورند. چهره عمومی شهر نیز جمعه را به عنوان روز تعطیل نشان می‌دهد.

تحولات فرهنگی هیچ‌گاه یک‌شبه رخ نمی‌دهد. ذهنیت اجتماعی آرام‌آرام شکل می‌گیرد. به امروز که ذهنیت عمومی جمعه را روز تعطیل می‌داند نگاه نکنید. تعطیلی شنبه به‌مرور زمان و طی یک دهه آینده موجب خواهد شد ذهنیت اجتماعی جمعه را از مدار و محور بودن تعطیلات خارج کند و جمعه نقشی را در زندگی بیابد که امروز پنج‌شنبه به‌عنوان روز نیمه‌کاری و کم‌کار هفته انجام می‌دهد.

جایگاه جمعه در فرهنگ اسلامی، اما جایگاه خطیری است. در اسلام جمعه محور بخشی از اعمال عبادی فردی و اجتماعی، رسیدگی‌های فردی و دینی به شمار آمده‌است. از صبح جمعه که با دعای ندبه و انتظار ظهور آغاز می‌شود تا ظهر جمعه که محل اجتماع مسلمین در نماز جمعه است. تا ده‌ها آداب فردی که برای جمعه تصویر شده‌است.

جمعه روز خاص و نماد اسلام است و به نوعی از شعائر اسلامی شناخته می‌شود. در برابر شنبه که نماد یهود است و یک‌شنبه که نماد مسیحیت است. ما نسبت به بعد نمادین روزها غفلت داریم.

بعد نمادین دین یکی از عناصر هویت‌سازی دینی است. عنصر هویت‌ساز مرز شما با غیر شما و دیگری شما را تعیین می‌کند، اما غفلت از آن موجب درهم آمیختگی فرهنگی، هویت‌زدایی و عدم تشخص آن جامعه می‌گردد. ظاهر استدلال برای تعطیلی شنبه‌ها خیلی روشن و در نگاه ابتدایی مقبول است. باید برای تجارت خارجی خود را با ایامی که جهان در حال کار است، هماهنگ باشیم، اما نکته این است که مسئله را نباید سطحی دید.

مسئله فقط تعطیلی یک روز نیست، مسئله تغییر نظم اجتماعی است. نظم اجتماعی باید بر اساس یک منطق روشن تنظیم شود. تعطیلی شنبه‌ها یعنی محوریت نظم اجتماعی بر اساس منطق اقتصادی، اما تعطیلی جنبه تنظیم نظم اجتماعی براساس منطق فرهنگی است. اسلام برای حیات انسانی ارزش ویژه بر مدار حیات طیبه قائل است و نظم اجتماعی را نیز براین مدار سامان می‌دهد. (این بخش نیازمند توضیح و تبیین فنی و براساس روح شریعت است.)

در نامه اخیر اتاق بازرگانی ایران خطاب به مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تعطیلی شنبه‌ها این است:

«اثربخشی اقدامات دولت برای افزایش ارتباط با سایر کشورهای بلوک شرق و غرب و توسعه روابط تجاری و اقتصادی، در گرو پذیرش هر چه بیشتر استانداردهای اقتصاد جهانی است.»

این استدلال که باید خودمان را با نظم جهانی در حوزه اقتصاد تطبیق دهیم، آشناست. سال‌ها قبل طیفی سخن از جامعه جهانی می‌زدند، اما این جهان، جهانی است که امریکا و غرب محور آن هستند. حرکت به‌سمت استانداردهای مثلاً جهانی یعنی پذیرش گام‌به‌گام نظم غربی در حالی‌که امروز دنیا در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد در حال عبور از نظم فعلی و تک قطبی است.

تشکیل پیمان‌های مالی و اقتصادی بزرگ، چون پیمان شانگ‌های و بریکس، پیمان‌های مالی دو یا چندجانبه و دلارزدایی همه به‌معنای عبور از نظم موجود است. در چنین دوران عبور از نظم امریکایی سوق دادن کشور به سمت آن نوعی ارتجاع تمدنی است.

تأکید می‌کنم مسائل کلان را نباید اتمیک و نقطه‌ای دید، تعطیلی شنبه‌ها را باید در یک اتمسفر کلان فرهنگی، اجتماعی، ملی و بین‌المللی تحلیل کرد. پیامدها، روندها، آسیب‌ها و دیگر جوانب باید در این بستر تحلیل و بررسی شود. پس مسئله تنها تعطیلی یک روز نیست، مسئله تحول در رویکرد کلان جامعه، وجهه اجتماعی، پیام پنهان این تصمیم به ناخودآگاه جامعه است.

دیگر خبرها

  • اختصاص بودجه ویژه برای مناطق کمتر برخوردار شهر گرگان
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • مسوولان برای رفع دغدغه های کارگران تلاش کنند
  • یادواره شهید آبروی محله در روستای بن زرد و رودشتی
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند