Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر بهره ‎ برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ‎ ای استان قم از مقابله جدی با کسانی که با نصب موتور پمپ در کف رودخانه قمرود، حق آبه محیط زیستی استان را برداشت می ‎ کنند خبرداد .

محمد دانشور مدیر بهره برداری و نگهداری از تأسیسات آبی شرکت آب منطقه‌‎‌ای قم در گفت وگو با ایسنا،  با اشاره به شناسایی 8 مورد نصب غیرمجاز موتور پمپ در رودخانه قمرود، گفت: با گذشت دو ماه از شروع  رهاسازی آب سد 15 خرداد که به منظور تأمین حقابه زیست محیطی و مبارزه با بحران ریزگردها انجام شد، شرکت آب منطقه ای قم در راستای اجرای قانون توزیع عادلانه آب و حفظ حقوق ذینفعان پایین دست و به منظور برخورد با بهره برداران غیرمجاز از آبهای سطحی با اخذ دستور قضایی و همکاری نیروی انتظامی نسبت به جمع آوری  پنج دستگاه موتور پمپ غیرمجاز از رودخانه قمرود اقدام کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چهارصد هزار مترمکعب از منابع آب سطحی رودخانه قمرود طی دو ماه گذشته  توسط برخی از افراد بدون داشتن حقابه و به صورت پمپاژ مستقیم از رودخانه  برداشت شده بود که  با اقدام  گروه گشت و بازرسی آبهای سطحی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری بعمل آمد .

مدیر بهره ‎ برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ‎ ای قم یادآورشد: برداشت های غیرمجاز از رودخانه توسط گروه گشت و بازرسی منابع آب سطحی تحت کنترل و نظارت قرار داشته و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برای متخلف برگه اخطاریه صادر و در صورت عدم توجه متخلفان، پس از اخذ دستور قضایی و با همکاری نیروی انتظامی ، نسبت به برخورد با آنها اقدام می ‎ شود .

دانشور اظهارکرد: این بحث از 13 دی ماه گذشته انجام شد که برای رفع مشکل زیست محیطی نیازمند رهاسازی 40 میلیون متر مکعب حق آبه زیست محیطی و در بخش کشاورزی نیز نیازمند 5 میلیون متر مکعب حق آبه کشاورزی هستیم .

وی گفت: این میزان از حق آبه تعیین شد و رهاسازی فعلی آب نیز به همین نیت انجام شد ولی در حال حاضر به قول معروف هر کسی که توانست از این آب بهره برد و هدف اصلی که تامین نیاز زیست‌محیطی شامل تغذیه آب زیرزمینی و وجود دبی پایه و ایجاد یک خط به تالاب و جلوگیری از وقوع ریزگردها و آب رسانی به کویر تامین نشد .

وی اظهارکرد: مشکل این است که برداشت کشاورزی توسط حق آبه ‎ بران و انهار و مازادبر ها که حق آبه ندارند ولی آن را می ‎ گیرند باعث است که آب به انتهای مسیر هدف خود نرسد؛ در حدود 75 درصد از مصرف آب این رها سازی توسط شبکه انهار 21 گانه و 11 گانه برای حوزه میانی که پیش از شهر قم و درون شهر قم است انجام می ‎ شود .

مدیر بهره ‎ برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ‎ ای قم یادآورشد: 10 تا 20 درصد آب نیز مازاد برها استفاده شده است که حق ‎ آبه ‎ ای ندارند ولی آن را مصرف کرده ‎ اند و آبی که باید به بند جنگل و.. نرسیده است .

وی افزود: این درحالی است که این آب در انتها باید به بند جنگل و مراتعی که در مسیله هستند می رسید ولی عملا این کویری که نیازمند آب بود تا خشک و آهکی ‎ تر نشود از این آب بی بهره بودند .

دانشور اظهارکرد: برداشت از رودخانه باید از سردهنه نهر توسط حق آبه ‎ برها انجام شود ولی متاسفانه برخی با پمپاژ آب از وسط رودخانه به شکل غیر مجاز اقدام به برداشت آب می ‎ کنند که مشکلات بسیاری را برای استان ایجاد کرده است؛ از این روی با هماهنگی ‎ های انجام شده تا کنون 8 پمپ از حوزه میانی قمرود کشف و ضبط شده است و قطعا کار بیشتری در این زمینه باید انجام شود که در حال اقدام در همین زمینه هستیم.



انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استان قم سد 15 خرداد رودخانه قمرود قانون توزیع عادلانه حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۳۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی

   مهدی امیری بیان کرد: باتوجه‌به نام‌گذاری امسال به‌عنوان جهش تولید با مشارکت مردم توسط مقام معظم رهبری سازمان حفاظت محیط‌زیست شعار امسال را زمین پاک را مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک نجات زمین نام‌گذاری کردند که در راستای پایان بخشیدن به آلودگی‌های پلاستیکی، فرهنگ‌سازی مردم و تشویق کودکان و نوجوانان به حفظ محیط زیست است.
 
 وی افزود: هفته زمین پاک فرصتی برای یادآوری، احترام مردم به زمین به‌عنوان مادر هستی و فرهنگ‌سازی در بین مردم برای تمیز نگه‌داشتن محیط‌زیست است و اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان زابل به مناسبت هفته زمین پاک که از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه است اقدام به برنامه متنوع در حوزه سیستان پرداخته است.

 امیری تصریح کرد: از جمله برنامه‌ها نواختن زنگ زمین پاک به‌صورت نمادین در یکی از مدارس شهرستان زابل بود این ویژه‌برنامه که نماد توجه فرهنگ پاسداری از محیط‌زیست است به‌منظور ارائه آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان برگزار شده است.
 
 وی با اشاره به‌ویژه برنامه‌های محوری هفته زمین پاک در حوزه سیستان مسابقه نقاشی زمین پاک با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با موضوعات صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کاهش مصرف پلاستیک و تفکیک زباله‌ها است.

 رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست زابل تأکید کرد: برنامه‌های دیگر با مناسبت این هفته اجرای طرح یک ساعت با محیط‌بانان است که ویژه مدارس و دانش‌آموزان که با حضور محیطبانان در مدارس برگزار خواهد شد و آموزش مسائل زیست‌محیطی به‌صورت چهره‌به‌چهره ارائه خواهد شد.
 
 وی ادامه داد: و از دیگر برنامه‌های هفته زمین پاک نشست هم‌اندیشی با موضوعات مشارکت مردم در کاهش مصرف پلاستیک در فروشگاه‌ها و همچنین برنامه نیز بازید از سایت پسماند حوزه سیستان در شهرستان هامون است.

 امیری خاطرنشان کرد: مراسم پاک‌سازی طبیعت به مناسبت هفته زمین پاک که با شعار مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک نجات زمین که باهدف ارتقا آگاهی و آموزش مسائل زیست‌محیطی که در مسیر جاده بنجار روبه روی دانشگاه ملی وبا مشارکت مردم اساتید دانشگاه ملی شهرداری زابل و مسئولین شورای اداری شهر زابل برگزار شده است.
 
 وی با اشاره به هفته زمین پاک در پایان از مردم درخواست دارم در مسائل پلاستیک دقت بیشتری داشته باشند بیش‌تر از کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی