Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@07:08:31 GMT

از نو شروع کردم

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۸۲۷۷

از نو شروع کردم

حالا از آن حادثه ۱۵ سال می‌گذرد و امروز هنرمند مشهور و پرطرفداری شده که به گفته خودش، جوانان بسیاری از شهرستان‌های مختلف و حتی از اروپا و آسیا در فضای مجازی از او رمز موفقیتش را جویا می‌شوند تا بتوانند در زندگی‌شان تغییر ایجاد کنند. «سمانه احسانی نیا» از سال۱۳۸۷ نقاشی با دهان را آغاز و سال۱۳۹۱بعد از آشنایی با استاد تقی‌زاده نقاشی را به‌صورت حرفه‌ای دنبال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او علاوه بر نقاشی در زمینه گویندگی، شعر، سخنرانی موفقیت و موسیقی(هارمونیکا) نیز فعالیت دارد و عضو هیئت‌مدیره گروه تئاتر معلولان (بچه‌های باران) است. احسانی نیا، این روزها با بیش از ۵۰ تابلو نقاشی مهمان گالری مهررضا(ع) در محله دزاشیب منطقه یک است و روزانه میزبان تعداد بی‌شماری از هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر است. سری به نمایشگاه‌اش زدیم و با او درباره دنیای خوشرنگ و لعاب هنر نقاشی و روزهای پر مشقت معلولیت و سختی‌هایش صحبت کردیم.

چطور شد که با وجود معلولیت قدم به دنیای هنر گذاشتید؟
خیلی از بازدیدکنندگان نمایشگاه، این سؤال را می‌پرسند که چطور وارد دنیای هنر شدم. واقعیت این است که آشنایی من با هنر نقاشی به قبل از حادثه تصادف و قطع نخاع شدن برمی‌گردد. من از کودکی به هنر نقاشی و تئاتر علاقه داشتم و خودم را با هنر سرگرم می‌کردم. از وقتی یادم می‌آید خودم را در حال آموختن یک درس جدید و یک مهارت تازه دیده‌ام. حادثه ۱۵ سال پیش برای مدتی مرا از دنیای هنر دور کرد، اما این جدایی زمان زیادی طول نکشید ودوباره از نو شروع کردم. البته راحتی گذشته را دیگر نداشتم. نه می‌توانستم قلم‌مو را با دستانم بگیرم و نه می‌توانستم گردنم را خم کنم، اما اجازه ندادم که بیماری و ضعف بدنی مانعی برایم ایجاد کند و تصمیم گرفتم شاخ غول هرچه نتوانستن است را بشکنم.  
تصمیم بزرگی در زندگی گرفتید که اکنون بدون دست و با دهان نقش و طرح می‌زنید. در این باره بیشتر توضیح دهید.  
بله، همین‌طور است. بعد مرخص شدن از بیمارستان برای مدتی در یک آسایشگاه کنار دیگر معلولان زندگی می‌کردم. برایم قابل درک نبود این افراد معلول هستند، بلکه به این باور رسیده بودم که آنها خودشان می‌خواهند معلول باشند. شب و روزهایی که قادر به هیچ حرکتی نبودم و روی تخت دراز کشیده بودم و نگاهم فقط به سقف بود. مدام در این فکر بودم که باید بلند شوم. می‌دانستم که از نظر فیزیکی نمی‌توانم روی پای خودم بایستم اما باید تلاش می‌کردم تا فکر من، تصورات من، تصمیم‌های بزرگ من، مسئولیت من و وظیفه‌ای که هنوز به خاطر زنده بودن برعهده دارم را بیدار کنم و باید این تصور که من معلول شده و قادر به هیچ‌کاری نیستم را از خودم دور کنم. گاهی یک اتفاق برای ما مشکل ایجاد می‌کند که این دست خودمان نیست و باید مشکل را حل کنیم اما گاهی ما خودمان برای خودمان مشکل درست می‌کنیم. اگر روی تخت آسایشگاه به آینده‌ام فکر نکرده بودم و راه‌حلی برای مسئله‌ای که پیش آمده پیدا نمی‌کردم، هنوز باید به سقف خیره می‌شدم و زخم بستر هم می‌گرفتم. بنابراین تصمیم‌های بزرگ همیشه می‌تواند قدم اول برای طی کردن مسیر موفقیت باشد.
تا به حال برایتان پیش آمده در مسیر موفقیت، رمز موفقیت را گم کنید و دست از تلاش بردارید؟
تا به حال پیش نیامده است. تا ۲۰ سالگی مثل بقیه شهروندان کارهایم را بدون هیچ دغدغه‌ای خودم انجام می‌دادم و اصلاً فکرش را نمی‌کردم که روزی ویلچرنشین شوم، اما زمانی که این حادثه پیش آمد، بعد از یک تصمیم بزرگ، فقط شبانه‌روز تلاش کردم که روی پای خودم بایستم و تا جایی که امکانش هست هنرآفرینی کنم، با فروش آثارم، زندگی مستقلی تشکیل بدهم و زحمتی برای اطرافیانم نباشم. زندگی یک رمز مهم دارد و آن هم پرورش گل امید برای زندگی شاد است و همیشه خدا را برای داشته‌هایم شاکرم.
حمایت اعضای خانواده، در مواجه شدن شما با سختی‌های معلولیت چگونه بود؟
مهم‌ترین داشته‌هایم وجود پدر و مادری است که هیچ‌وقت تنهایم نگذاشتند و با تغییر سبک زندگی دخترشان آنها هم تغییر کردند و از دل و جان برای راحتی من مایه گذاشتند و حامی‌ام شدند. معلولان جامعه نیاز به حمایت همه‌جانبه دارند. کاش مسئولان و مدیران شهری هم مانند پدر و مادر دلسوزانه عمل کنند. مسئولانی که خبر از مشکلات و درد ویلچرنشین ندارند چطور می‌توانند حامی شوند.
چه پیشنهادی برای مسئولان دارید؟
پیشنهادم این است که یک هفته طرح پویش «زندگی شهروندان ویلچرنشین» در شهر را اجرا کنند. در این یک هفته متوجه می‌شوند، عابر بانک‌ها، پیاده‌روها، بوستان‌ها، فروشگاه‌ها، پارکینگ‌ها، ‌ تردد از جوی آب و خیابان، سوپرمارکت‌ها، موزه‌ها، اداره‌ها، دانشگاه‌ها، اتوبوس‌ها و سایرموارد دیگر از دسترس معلولان خارج است و ترددشان را سخت و مشکل می‌کند. البته ناگفته نماند که معلولان فعال اجتماعی بسیاری داریم که برای سهولت در ترددد اقشار معلول، اقدامات و تعامل خوبی با سازمان‌هایی مانند شهرداری داشته‌اند و اکنون شاهد چنین امکانات شهری هستیم.
سبک زندگی شما تغییری در زندگی افراد معلول داشته است؟
از سال ۸۷ به بعد وقتی با وجود معلولیت فعالیت هنری‌ام را به‌طور جدی آغاز کردم، خیلی به این روزهای خوب فکر می‌کردم و همیشه یکی از آرزوهایم این بود که برای سبک زندگی سمانه‌ای که دیگر نه دست دارد و نه پا و نه گردنی برای تکان دادن، ‌کاری کنم که هر بیننده‌ای را چه سالم و چه معلول تحت تأثیر قرار بدهم و موجب تغییر در زندگی آنها شوم. در پارک قیطریه، فرهنگسرای ملل و خیلی از گالری‌ها، نمایشگاه گروهی و انفرادی داشته‌ام و بهترین ساعات زندگی‌ام همین ساعت‌هایی است که با مردم رو در رو مواجه می‌شوم و از امید، عشق و باور داشتن توانایی‌ها صحبت می‌کنم. فقط کافی است تغییر را با همه وجود بپذیریم تا درهای سبز زندگی به رویمان باز شود.

امکانات شهر برای معلولان و افراد سالم برابر نیست

«فاطمه نحوی» مادر سمانه از سبک جدید زندگی دختر هنرمندش می‌گوید: «سمانه دختر پر شور و پرجنب‌وجوشی بود که از هر انگشتش یک هنر می‌ریخت. آخرین روز سال ۱۳۸۳ خبر آوردند که ماشین او در جاده چپ کرده است و بعد از آن سمانه برای همیشه یکجانشین شد. اما عهدی که ما با خودمان برای سمانه بستیم این بود که برای همیشه دست و پاهایش باشیم و برای دل او و دل خودمان با او هر کجا که لازم است برویم. زمانی که در منزل هستیم همه شرایط در خانه برای او فراهم است تا به راحتی برخی از کارهایش را انجام بدهد اما زمانی که قصد بیرون رفتن داشته باشد، انگار شهر پر از آزار می‌شود چون شرایط برای آنها که روی پاهایشان ایستاده‌اند با آنهایی که روی ویلچر نشسته‌اند برابر نیست. ‌ای کاش روزی برسد که مسئولان به فکر برطرف کردن دغدغه این قشر از جامعه باشند.»

کارنامه هنری سمانه احسانی‌نیا

 دریافت تندیس کنگره زنان موفق ایران، زمستان ۹۵(دانشگاه شهید بهشتی)
 دریافت تندیس برندینگ هنری زمستان۹۶ (کاخ‌موزه نیاوران)
 دریافت بورسیه انجمن جهانی
 حمایت از نقاشان دهان و پا در اروپا(١٣٩٧)
 دریافت گواهینامه دوره آموزشی بین‌المللی ایزو ۱۰۶۶۸ برندینگ از کمپانی DNW اتریش تحت اعتبار ASCB

 گالری آبان، تابستان ۱۳۹۲، مشهد
 گالری آسمان، تابستان۱۳۹۵، مشهد
 فرهنگسرای نیاوران، تابستان ۱۳۹۶، تهران
 گالری آسمان، پاییز ۱۳۹۶، مشهد
 فرهنگسرای ملل، تابستان۱۳۹۷، تهران
 مجموعه گردشگری باغ گیاهشناسی بهار١٣٩٨  مشهد

کد خبر 451124 برچسب‌ها همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۸۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج پشته‌های علف مشهور «مونه»

یکی از تابلوهای نقاشی با موضوع پشته‌های علف خشک اثر «کلود مونه»‌،‌ نقاش نامدار فرانسوی درحالی به مزایده گذاشته خواهد شد که پیش‌بینی می‌شود ده‌ها میلیون دلار چکش بخورد.

به گزارش ایسنا، «پشته‌های علف خشک در ژیورنی» (۱۸۹۳)، یک نقاشی از مجموعه نقاشی‌های پشته‌های علف خشک، یکی از مشهورترین مجموعه‌های این هنرمند در ماه میلادی آینده در حراجی «ساتبیز» به مزایده گذاشته خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود که به قیمتی بیش از ۳۰ میلیون دلار به فروش برسد.

«آرت‌نت» نوشت، حراجی «ساتبیز» با فروش تابلو نقاشی «پشته علف خشک»(۱۸۹۰) در سال ۲۰۱۹ به قیمت ۱۱۰.۷ دلار به رکورد فروش آثار «مونه» دست یافت. با فروش آن نقاشی رکورد جدیدی برای «مونه» و فروش یک اثر هنری امپرسیونیست در حراجی به ثبت رسید.

حراج نقاشی «پشته‌های علف خشک در ژیورنی»(۱۸۹۳) مصادف با صد و پنجاهمین سالگرد نخستین نمایشگاه امپرسیونیست است که در پانزدهم آوریل سال ۱۸۷۴ میلادی در پاریس برگزار شد.

این نقاشی چندین دهه در مجموعه خصوصی متعلق به یک خانواده آمریکایی نگهداری شد.«دوآیت بلینی»، نقاش منظره این تابلو را در سال ۱۸۹۵ میلادی خرید و آن را در به موزه هنرهای زیبای بوستون امانت داد.

این اثر «مونه» نخستین‌بار در سال ۱۸۶۶ میلادی در ایالات متحده آمریکا و به عنوان بخشی از نمایشگاه «هنر فرانسوی» در «گالری دربی» واقع در نیویورک به نمایش گذاشته شد.

علاوه بر «پشته‌های علف خشک در ژیورنی»(۱۸۹۳)، چندین نقاشی دیگر مربوط به همان دوره در حراجی پیش رو ارائه خواهد شد که از جمله آن‌ها به Bennecourt (۱۸۸۷) می‌توان اشاره کرد که ارزش آن حدود هشت میلیون دلار برآورد شده است.

همچنین نقاشی «مسابقه گاوها»(۱۹۰۱) اثر «پابلو پیکاسو» با قیمت تخمینی هفت میلیون دلار در حراجی ارائه خواهد شد. این نقاشی آخرین بار در سال ۲۰۰۳ در بازار هنر به فروش گذاشته شده بود.

علاوه بر این یک تابلو نقاشی منظره اثر «کامی پیسارو» با قیمت تخمینی ۳.۵ میلیون دلار به مزایده گذاشته می‌شود.

حراجی کریستیز نیز در بهار جاری نقاشی «آسیاب لمیز»(۱۸۸۸) را از مجموعه «موزه هنر نلسون اتکینز» به مزایده خواهد گذاشت و پیش‌بینی می‌شود که بین ۱۸ الی ۲۵ میلیون دلار فروخته شود.

«کلود مونه» یکی از پرآوازه‌ترین هنرمندان جهان است. آثار او مظهر جنبش محبوب «امپرسیونسیم» محسوب می‌شوند. «امپرسیونیسم‌»‌ در حوالی ۱۸۶۰ میلادی در فضای شهری و صنعتی پاریس شکل گرفت. نقاشان امپرسیونیست همچون «مونه» بر ثبت لحظات گذرا تمرکز داشتند. این گروه از نقاشان تلاش می‌کردند تغییرات نور و رنگ در ساعات و آب و هوای مختلف را به تصویر بکشند. هدف در حقیقت به تصویر کشیدن یک لحظه مشخص بود. با در نظر گرفتن تمامی این ویژگی‌ها مجموعه «نیلوفرهای آبی» این هنرمند شاهکار امپرسیونسیت به شمار می‌رود. مجموعه «نیلوفرهای آبی» مونه بزرگترین مجموعه این هنرمند محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معروفترین نقاشی جهان اتاق دار می‌شود
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • نمایشگاه نقاشی گروهی دانش آموزان ابتدایی شاهرود
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت
  • حراج پشته‌های علف مشهور «مونه»
  • هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • عکس| «بانو سوسانو» در نمایشگاه نقاشی