Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: بیش از ۸۰ درصد قبولی‌های کنکور و رشته‌های مورد رقابت در آن به ۵ الی ۶ استان اختصاص می‌یابد و ۲۰ درصد قبولی سایر رشته‌ها به بقیه استان‌ها اختصاص پیدا می‌کند. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدجواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در آیین تجلیل از رتبه‌های برتر کنکور سراسری سال ۱۳۹۸ با اشاره به اینکه بسیار خرسندیم که سعادت یافتیم تا شما نخبگان را از نزدیک ملاقات کنیم و به شما، خانواده و معلمان محترم‌تان تبریک بگوییم، گفت: ما آینده را در ادامه فعالیت‌های شما نخبگان می‌بینیم و مطمئنیم با وجود شما دختران و پسران عزیزمان فردای بهتر و ایرانی آباداتر خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ان‌شاءالله همه ما توفیق یابیم تا در روز عرفه و آستانه اعیاد غدیر و قربان بتوانیم از معارف دینی و آموزه‌های دعای عرفه برای زندگی به عنوان مهارت زندگی و ساختن خود و همچنین جامعه بهره ببریم.

حسینی اضافه کرد: آمار و تحلیل‌های بسیار خوبی در این جلسه مطرح شد و بنده از مدیران کلی که با اقدامات آنان بچه‌ها به این توفیقات رسیدند تشکر می‌کنم. در زمانی که مدیر آموزش و پرورش استان خراسان بودم به یاد دارم سالی که نتایج کنکور اعلام شد هیچ فرد خراسانی در آن وجود نداشت و مطبوعات ما را بیچاره کردند.

وی افزود: در حالیکه در همان سال دو رتبه کنکوری ما ارتقا یافته بود یعنی اگر رتبه یازدهم کشور بودیم به رتبه نهم ارتقا یافتیم، ولی آن را هیچکس ندید؛ سال بعد پنج نفر رتبه کسب کردند و همه این موضوع را به ما تبریک گفتند در حالیکه رتبه ما در همان رتبه ۹ باقی مانده بود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به هیچ عنوان نفرات اول تا دهم بودن در کنکور نشان‌دهنده موفقیت یا عدم موفقیت آموزش و پرورش نیست، گرچه افتخار آموزش و پرورش است؛ اگر بخواهیم از این منظر آموزش و پرورش را تحلیل کنیم که آن نیز جای سؤال دارد میانگین رتبه استان‌ها در مجموعه کنکور است که تا حدود زیادی به مدیریت آموزش و پرورش ارتباط داشته باشد.

حسینی گفت: معمولاً و غالباً رتبه‌های اول کنکور مبتنی بر تلاش و استعداد‌های فردی و همچنین باعث افتخار هر استانی است که رتبه‌های برتر را کسب کند؛ در جلسه امروز هیأت دولت رئیس جمهور به تک‌تک شما سلام رساند و موفقیت شما را تبریک گفت:


وی گفت: این روز‌ها دانش‌آموزان در المپیاد‌های جهانی خوش درخشیدند به گونه‌ای که تیم ریاضی از رتبه ۲۳ به ۲۶ و تیم کامپیوتر از ۱۴ به ۴ صعود کرد و تیم زیست‌شناسی ششم شد. تیم فیزیک به دلیل میزبانی مسابقات توسط رژیم صهیونیستی، با وجود اینکه آماده بودند، ولی شرکت نکرد که از طرف آقای ظریف قول گرفتیم یک روز خدمت وی برسیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: نتایج تیم نجوم امشب منتشر خواهد شد و مطمئن باشید که آنان نیز افتخاراتی کسب خواهند کرد. امسال علاوه بر این به سمت المپیاد‌های علوم انسانی حرکت کرده‌ایم؛ مرحله مقدماتی المپیاد جهانی جغرافیا برگزار شد. همچنین جهانی شدن المپیاد ادبی را پیگیری کردیم که قرار است در سال ۹۹ المپیاد ادبی جهانی برگزار شود. حوزه سلول‌های بنیادین بازساختی را به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به سمت المپیاد‌های جهانی هدایت می‌کنیم

حسینی ادامه داد: بنده بررسی کردم و نتایج را در هیأت دولت ارائه دادم و آن نیز این است که چه امسال و چه سال‌های گذشته سه نوع عدم تعادل و عدم تقارن وجود دارد که بنده و مدیران به حال آن فکری کنیم. عدم تقارن اول این است که در رتبه‌های ۱۰ گانه امسال تهران ۴۶ درصد، آذربایجان شرقی و استان فارس ۱۰ درصد، اصفهان ۷ درصد، خراسان رضوی ۹ درصد و خراسان جنوبی، خوزستان، مازندران و همچنین چهارمحال بختیاری ۲.۴ درصد رتبه‌های برتر زیر ۱۰ را به خود اختصاص دادند.

وی افزود: در میانگین قبولی سال گذشته کنکور تهران هفتم، آذربایجان شرقی چهاردهم، استان فارس بیست و یکم، اصفهان سوم، خراسان رضوی هشتم و خوزستان بیستم بود؛ یزد مقام اول بوده و امسال نیز مطمئن باشید اول می‌شود؛ به طور کلی بیش از ۲۰ سال است که یزد همواره میانگین اول کنکور سراسری بوده است.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: این آمار نوعی عدم توازن موفقیت‌های بچه‌ها در کنکور را در پهنه جغرافیایی و استانی نشان می‌دهد؛ حال یک سؤال اینجا است که آیا ما به عنوان برنامه‌ریزان آموزشی توانسته‌ایم عدالت آموزشی را به خوبی پیاده کنیم. چون بیش از ۸۰ درصد قبولی‌های کنکور و رشته‌های مورد رقابت در آن به ۵ الی ۶ استان اختصاص می‌یابد و ۲۰ درصد سایر رشته‌ها به بقیه استان‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

حسینی اضافه کرد: یک سؤال دیگر این است که آیا در جهت اجرای عدالت آموزشی حرکت می‌کنیم یا خیر که در همین زمینه معتقدیم باید نگاه عدالت آموزشی را پررنگ‌تر کرد.

وی اذعان داشت: طرحی در دست آماده‌سازی است که در آن ۳۲ استان، ۷۶۰ منطقه آموزش و پرورش، ۱۰۷ هزار مدرسه و ۱۴ میلیون دانش‌آموز را به دو قسمت قابل توجه و لازم توجه با رویکرد عدالت آموزشی تقسیم‌بندی می‌کند و باید برای استان‌هایی که موفقیت کمتر داشتند حتماً نقش‌آفرینی کنیم؛ لذا مدارسی که لازم توجه هستند حتماً باید قابل توجه باشند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: اکنون ۳۰ درصد مدارس ما در مناطق محروم هستند. اینکه برای عشایر سرانه آموزشی را سه برابر دانش‌آموزان مناطق محروم قرار می‌دهیم نوعی رویکرد عدالت آموزشی است که حتماً باید آن را پیگیری کنیم. اکنون شبکه سینا روبیک وجود دارد که تلویزیونی تعاملی است. این شبکه این قدرت را دارد که بهترین دبیر و مدیر یزد، بهترین دبیر و مدیر مازندران، بهترین دبیر و مدیر تهران، مشهد یا هر نقطه‌ای در همه مناطق کشور مورد استفاده قرار گیرند.

حسینی با بیان اینکه عدم توازن و تعادل مدرسه‌ای موضوعی مهم به شمار می‌آید، اظهار کرد: ما تنها کشوری هستیم که ۲۴ نوع مدرسه دولتی یا غیر دولتی داریم که این همه تنوع، هدررفت منابع، کاهش بهره‌وری و افزایش شکاف‌های عدالت آموزشی را به دنبال دارد.

وی گفت: بنده طرح ساماندهی مدارس را جزو اولویت‌های اصلی خود قرار دادم تا بتوانیم مدارس کوچک را مسدود و آن‌ها را بزرگ و بزرگتر کنیم تا امکان اجرای تعلیم و تربیت تمام ساحتی فراهم شود، دوم اینکه تنوع مدارس را کاهش دهیم و این‌ها به نفع عدالت آموزشی است، چون متأسفانه ۸۰ درصد موفقیت‌های کنکور، المپیاد‌ها و شاخص‌های موفقیت دانش‌آموزان در ۲۰ درصد مدارس تحقق می‌یابد و در ۸۰ درصد دیگر مدارس نه اینکه معلمان کم انگیزه باشند بلکه معلمان نجیب فعالیت می‌کنند، ولی امکانات ما به گونه‌ای است که ممکن است نتوانند ضریب موفقیت‌ها را با درجه بالا پیش ببرند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: عدم تقارن آن‌ها به صورت رشته‌ای، جغرافیایی و مدرسه‌ای هستند. اینکه ۵۶.۹ درصد شرکت‌کنندگان کنکور تجربی باشند در حالیکه ۲۵.۵ درصد قبول‌شدگان تجربی هستند جای بحث دارد. همچنین اینکه ۲۵.۲ درصد شرکت‌کنندگان از علوم انسانی باشند در حالیکه ۵۲ درصد پذیرفته‌شدگان علوم انسانی هستند در کنار اینکه ۱۴.۶ درصد شرکت‌کنندگان ریاضی باشند در صورتی که ۶۷ درصد پذیرفته شدگان از کنکور ریاضی هستند جای سؤال دارد و نشانگر این است که بسیاری از دانش‌آموزان با عدم هدایت تحصیلی مناسب و عدم سیاست توسعه متوازن رشته‌ها از سوی آموزش و پرورش به نوعی سبب عدم توازن هرم شغلی در جامعه می‌شوند که ضرر بسیاری می‌رساند.

حسینی افزود: بسیاری از بچه‌هایی که کنکور تجربی می‌دهند برای به دست آوردن یک درصد رشته‌های تجربی است که اگر به هر گروه دیگری بروند ممکن بود آینده شغلی بهتری داشته باشند، ولی به خاطر آن یک درصد ظرفیت می‌آیند و پشت‌کنکور می‌مانند و بخش زیادی از انرژی و عمر خود را هدر می‌دهند.

وی ادامه داد: بنابراین در اینجا فرایند هدایت تحصیلی و توسعه متوازن رشته‌ای را به طور جدی لحاظ خواهیم کرد و بر همین اساس کارگروهی را مشخص کردیم تا موضوع را به صورت جدی پیگیری کند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: نسبت به نکاتی که به شما نخبگان توسط سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تذکر داده شد حتماً تأمل کنید. ما از خود شما متشکر هستیم و شما نیز این روز‌ها از پدر و مادر و معلم خود حتماً تشکر ویژه کنید؛ برگزیده شدن افتخارآفرین است، ولی اگر کسی دچار غرور برگزیدگی شود قطعاً شکست می‌خورد و شما نیز خودکنترلی کنید که برگزیده بمانید.

حسینی اظهار کرد: نیاز داریم بچه‌های نخبه‌مان تعلیم و تربیت تمام ساحتی ببینند و مهندسی که تنها فرمول‌ها را یاد گرفته، روابط اجتماعی و حس مسؤولیت ندارد، مهارتی نیست و مسأله‌محور به مشکلات جامعه نگاه نمی‌کند و دل از دیارش می‌بندد برای ما نخبه به دردبخوری نیست؛ شما قطعاً اینطور نخواهید شد.

وی ادامه داد: شما بچه‌ها در آغاز راه هستید به پایان آن نیز بیاندیشید و خواهش بنده این است در دانشگاه موضوعی که آقای میرزاده به آن اشاره کردند را جدی بگیرید؛ ما دانشگاه را به دو دسته تقسیم‌بندی می‌کنیم؛ دانشگاه مکانیکی و دانشگاه ارگانیکی. دانشگاه‌های مکانیکی می‌گویند ما تنها باید تولید دانش کنیم، بدون پیوستن به جامعه.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد:، ولی جامعه ارگانیکی جامعه‌ای است که مسئله‌محور دانش را به دانش آموزان می‌آموزد و در کنار دانش‌آموزی، کنش‌آموزی را به آن‌ها فرا می‌دهد؛ یعنی نخبگان هر کدام منشأ توسعه‌ای در جامعه می‌شوند و همه ما دل گرو در آینده، فکر، زحمات و ... این نخبگان بسته‌ایم؛ هر کدام از شما‌ها می‌توانید منشأ اثر و ثمر در توسعه پایدار کشور باشید.

حسینی گفت: استعداد‌های درخشان در دنیا دو نوع است. یک سبک مانند مدارس کره جنوبی که سمپاد ندارند و می‌گویند بچه‌ها باید با یکدیگر باشند و به یکدیگر کمک کنند. ولی ما به این نتیجه رسیدیم که باید تلفیقی کار کنیم؛ اکنون طرح شهاب وجود دارد که بچه‌های پیشتاز را شناسایی کند و در دل مدارس معمولی آن‌ها را رشد دهد. در بسیاری از مدارس سمپاد دروس علوم انسانی وارد شده و مبانی دینی در آن مدارس به خوبی رعایت می‌شود.

وی اظهار کرد: در این جلسه مطرح شد که به نیروی بومی در شهرمان نیاز داریم و در این راستا اگر به هر منطقه برویم نیروی غیر بومی با سابقه کمتر از پنج سال نمی‌بینیم که از همان روز اول تقاضای جابه‌جایی دارند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در زمان آقای فانی طرحی به نام از بوم برای بوم و در بوم ارائه شد که اقدام مناسبی بود. طرح خرید خدمات آموزشی به عنوان راهکار موقت برای استفاده از نیرو‌ها در روستا‌های دورافتاده ارائه شد که اکنون نیز ادامه دارد و از این طریق ۴۰۰ هزار دانش‌آموز آموزش‌ها را دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: در شورای عالی آموزش و پرورش طرح جامع نظام مشاوره را در دستور کار داریم. بنده در اولین جلسه با المپیادی‌ها به آنان اعلام کردم که باید المپیاد را از انحصار طبقاتی بودن جدا کنیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: اولین برنامه بنده اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین و ورود آن به مدارس است و سند تحول بنیادین می‌خواهد تحول بنیادین ایجاد کند.

حسینی گفت: ما ۶ خرده‌نظام داریم و یکی از اشکالات دوره‌های گذشته پیاده‌سازی طرح ۶-۳-۳ بود که آنان طرح را بدون توجه به شرایط اجرایی کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرپرست وزارت آموزش و پرورش قبولی های کنکور مدارس مناطق محروم رتبه های برتر کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۸۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۵۰۵ معلم جدید در کردستان

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان گفت: مهر ماه امسال هزار و ۵۰۵ معلم جدید در آموزش و پرورش کردستان جذب خواهند شد. - اخبار استانها -

هاشم ناظمی‌جلال در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج از جذب یک هزار و 505 معلم جدید در آموزش و پرورش کردستان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر 24 هزار فرهنگی در استان مشغول فعالیت هستند اما در برخی حوزه‌ها دچار کمبود نیرو هستیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته یکهزار و 200 معلم جذب آموزش و پرورش استان شدند، گفت: اول مهرماه امسال نیز از طریق آزمون استخدامی ماده 28 حدود 406 نفر خانم و 759 نفر از آقایان؛ جمعاً 1065 نفر جذب آموزش و پرورش کردستان خواهند شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان افزود: 340 نفر هم از طریق دانشگاه فرهنگیان، ورودی‌های سال 99 فارغ‌التحصیل و جذب آموزش و پرورش خواهند شد، امیدواریم با جذب و ورود این معلمان جدید، چالش کمبود معلم مرتفع شود.

رفع مشکل بیمه و حقوق معلمان مدارس غیردولتی

وی با اشاره به توجه دولت به وضعیت معیشتی معلمان؛ درباره رتبه‌بندی معلمان تصریح کرد: به منظور ارتقای کیفیت صلاحیت‌های حرفه‌ای و بهبود معیشت فرهنگیان، رتبه‌بندی معلمان پس از وقفه 11 ساله در دولت سیزدهم اجرا و در این راستا بیش از23 هزار کردستانی شامل این طرح شدند.

ناظمی‌جلال همچنین درباره عملکرد مدارس غیر دولتی عنوان کرد :حدود 8 درصد از دانش‌آموزان استان در این مدارس مشغول به تحصیل هستند و عملکرد و فعایت آنها هم زیر نظر آموزش و پرورش است. این معلمان مشکلاتی دارند که اخیراً در مجلس شورای اسلامی خبرهای خوبی از بهره‌مندی این افراد از مزایای بیمه و حقوق داده شده که پس از تصویب نهایی جهت اجرا ابلاغ و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان اظهار کرد: امیدواریم با اجرای این قانون، مشکلات معلمان مدارس غیر دولتی استان نیز برطرف شود.

انتهای پیام/481/.

دیگر خبرها

  • جذب ۱۵۰۵ معلم جدید در کردستان
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش بوشهر اختصاص یافت
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • چهار سالن ورزشی دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته