Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:43:01 GMT

بورس کالا راهگشای ساماندهی محصولات کشاورزی است

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۸۶۸۸

بورس کالا راهگشای ساماندهی محصولات کشاورزی است

«سید ناصر موسوی لارگانی» امروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا ضمن بیان مطلب بالا افزود: در ماه‌های اخیر از عرضه زعفران و زیره در بورس کالا و راه اندازی انواع قراردادهای روی این دو محصول می‌شنویم، این در شرایطی است که به مرور با آشنایی کامل کشاورزان و تولیدکنندگان با معاملات بورس شاهد بهبود روندها، واقعی شدن قیمت‌ها و رسیدن سود واقعی به کشاورزان خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته موسوی لارگانی، کشاورزان که با هزینه‌های زیاد و صرف زحمت فراوان اقدام به تولید محصول می‌کنند همواره از اقشار ضعیف جامعه هستند و در این بین واسطه‌ها و دلالان با کمترین زحمت در رفاه مادی قرار دارند؛ اما اگر بورس کالا به عنوان بازاری شفاف برای انجام معامله مطرح باشد و امکانی فراهم شود تا کشاورز به طور مستقیم محصول خود را روی تابلوی بورس ببرد، بدون شک تحولی مثبت در بخش کشاورزی به وجود می‌آید.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: وقتی کالایی در بورس عرضه می شود، در وهله نخست شفافیت حاصل می شود به این معنا که محصول با اعلام جزییات و کیفیت روی تابلو می رود مصرف کنندگان نیز می توانند براساس شرایط بازار، نسبت به اعلام قیمت درخواستی اقدام کنند. همچنین در وهله دوم محصول در تقابل عرضه و تقاضا کشف قیمت می شود و کشاورز می داند که برمبنای عدالت و در کوتاه ترین زمان به پولش می رسد.
وی گفت: اینجاست که اگر شاهد رونق عرضه محصولات کشاورزی در بورس باشیم به دلیل روشن شدن قیمت محصول موردنظر، دیگر امکان سوء استفاده در بازارهای آزاد وجود ندارد و مردم با نرخی عادلانه نیاز خود را تامین خواهند کرد.
موسوی لارگانی معتقد است که کمرنگ شدن اینگونه فعالیت واسطه‌ها باعث رونق تولید و افزایش انگیزه کشاورزان می‌شود که به بیان دیگر، سازوکار بورس باعث کوتاه شدن فاصله کشاورزان و خریداران شده و این اتفاق در پایان به سود مردم است. 
این نماینده مجلس در ادامه به لزوم آموزش همگانی کشاورزان در خصوص مزایای بورس اشاره کرد و گفت: باید طی آموزش‌های مستمر به کشاورزان اعلام کنیم که هر چقدر به بورس نزدیک‌تر شوید، مشکلات شما کمتر می‌شود و محصول باکیفیت‌تر شما با قیمتی بهتر و در زمانی کوتاه تر به فروش می رسد. 
وی افزود: در صورتیکه بتوانیم به مرور تمام کشاورزان را نسبت به عرضه محصولاتشان در بورس ترغیب کنیم، علاوه بر اینکه کار دولت در این حوزه به مراتب آسان تر و صرف جویی عظیمی در مباحث مالی می‌شود، می‌توانیم شرایط را برای صادرات محصولات کشاورزی در بستر بورس نیز فراهم کنیم که این رویدادها دور از دسترس نیست و به همتی جدی نیاز دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت بورس کالای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۸۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران افزود:  شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام کرد، گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی گفت: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است،افزود: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • عرضه محصولات صنعت گران قمی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا