Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران "دانشگاه هاروارد" در مطالعه اخیرشان موفق به رشد اندام‌های کوچک سایبورگ در خارج از سلول‌های بنیادی شدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان دانشگاه هاروارد با ادغام فناوری "نانوالکترونیک" در کشت سلولی موفق ایجاد " ارگانوئید یا شبه اندام سایبورگ" شدند.

سایبورگ (Cyborg) کوتاه شدهٔ سایبرنتیک (Cybernetic) و ارگانیسم (Organism) به یک موجود با هر دو اجزای ارگانیک و مکانیکی گفته میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان اغلب برای یادگیری در مورد بیماری‌ها و توسعه داروها باید آزمایش‌هایی را بر روی حیوانات و یا سلول‌هایی که در یک ظرف کشت سلولی پرورش داده می‌شوند، انجام دهند. از آنجاییکه اندامها کوچک یا ارگانوئیدهای شبه اندام انسان هستند، گزینه‌ای عالی برای انجام آزمایش محسوب میشوند. در سالهای اخیر دانشمندان نسخه هایی کوچک از مغز ، قلب ، ریه ها ، کبد ، کلیه ها و معده را توسعه داده اند.

اما مطالعه این اندام‌های کوچک و سه بعدی چندان آسان نیست. استفاه از حسگرها هم مناسب نیست زیرا حتی اگر به بافت سلول آسیب نرسانند، بازهم قابل استفاده نیستند چراکه برای جستجو و بررسی درون این اندام‌ها نیز بسیار بزرگ هستند  بنابراین محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد (SEAS) راهی برای ادغام حسگرها پیدا کردند. پژوهشگران در مطالعه اخیر خود ارگان‌های کوچک سایبورگ موسوم به   "سایبورگانوئید" (cyborg organoids یا cyborganoids)ایجاد کردند.

پژوهشگران برای این کار ابتدا از حسگرهای نانوالکترونیک در قالب شبکه های کششی استفاده کردند. این شبکه‌ها از حسگرهای کوچک دارای رابط‌های خم شدندی تشکیل شده‌اند. این شبکه‌های نانویی سپس روی یک صفحه سلول‌های بنیادی قرار گرفتند و به تدریج در اطراف آنها رشد کردند. با گذشت زمان ، سلول‌ها به ساختارهای ارگانوئیدی سه بعدی تبدیل شدند و دوباره شبکه های الکترونیکی را با آنها تنظیم کردند و درنهایت توانستند سایبورگانوئیدهای مجهز به حسگر توسعه دادند.

طی این مطالعه ، محققان توانستند سلولهای بنیادی را در "کاردیومیوسیتها" (cardiomyocytes) که یک نوع سلول قلب هستند جدا کرده و سپس حسگرهایی را برای نظارت و ضبط فعالیت سلول‌ها به مدت ۹۰ روز تعبیه کنند.

به گفته پژوهشگران از این روش می‌توان برای مطالعه چگونگی توسعه و تمایز سلول‌ها به بافت‌های مختلف و همچنین یافتن راه‌هایی برای ایجاد داروهای جدید و سایر روش‌های درمانی استفاده کرد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nano Letters "منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سایبورگ سلول بنيادي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۱۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر

ایسنا/لرستان فرمانده انتظامی لرستان از کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر خبر داد.

سردار یحیی الهی در تشریح این خبر اظهار کرد: در راستای تشدید مبارزه با قاچاق کالا و در پی کسب خبری مبنی بر انتقال نهادهای دامی قاچاق در یکی از مناطق شهرستان پلدختر، موضوع در دستور کار ماموران انتظامی شهرستان قرار گرفت.

وی افزود: ماموران به ۳ دستگاه خودرو کامیون مظنون که پس از توقیف و بازرسی از خودروها ۵۲ تن جو دامی یارانه‌ای و ۶۰ کیسه آرد به وزن ۲ تن و ۴۰۰ کیلوگرم  خارج از شبکه توزیع فاقد هرگونه مجوز قانونی را کشف کردند.

فرمانده انتظامی لرستان با بیان اینکه ۳ نفر در این رابطه دستگیر شده است، گفت: متهمان به همراه پرونده تحویل مراجع ذیصلاح شدند.

سردار الهی در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک و فعالیت‌های مجرمانه و غیرقانونی مراتب را از طریق تلفن ۱۱۰ به  پلیس اطلاع دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!