Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ اواخر اردیبهشت ماه امسال به‌دنبال نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به مدیرکل سیاست‌گذاری‌های ارزی بانک مرکزی، ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات چای، کره و حبوبات حذف شد و با اعلام تاریخ ۱۸ خرداد ماه، واردات چای تنها با دریافت اخذ مابه‌التفاوت ریالی امکان‌پذیر شد؛ در پی این تصمیم، قیمت چای حدود دو برابر افزایش داشت؛ به گونه‌ای که قیمت چای خارجی از کیلویی ۵۰ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هماکنون قیمت چای خارجی ۵٠٠ گرمی از ۳٠ هزار تومان به ۷٠ هزار تومان رسیده استِ به عبارتی چای خارجی در نیم کیلوگرم ٤٠ هزارتومان و در یک کیلوگرم ٨٠ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. 

برخی فعالان بازار گفته بودند علت افزایش قیمت چای حذف ارز دولتی بوده است؛ کاوه زرگران دبیر کل کانون صنایع غذایی ایران از جمله کسانی است که علت گرانی چای را حذف ارز دولتی اعلام کرده است؛ او گفته «با حذف ارز دولتی واردکنندگان ناچارند که این کالاها را با ارز نیمایی یا آزاد تامین و وارد کشور کنند که با توجه به فاصله قیمت ارز آزاد نسبت به ارز دولتی، افزایش سه برابری قیمت چای خارجی منطقی است.»

این در حالی است که جبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور معتقد است «اینکه رشد قیمت ارز واردات چای را علت رشد شدید قیمت آن در بازار بدانیم، نادرست و آدرس غلط دادن است. چراکه یک حساب و کتاب ساده نشان می‌دهد قیمت تمام شده واردات با قیمت نهایی فروش در بازار اصلاً تناسب ندارد و سودجویانی در این میان هستند که موضوع رشد قیمت ارز را بهانه گرانی خارج از قاعده و لجام گسیخته قرار داده‌اند.»

این اظهارات به آن معنی بود که برخی بازرگانان چای به سود سرشار ارز دولتی عادت کرده‌اند و تلاش می‌کنند با افزایش قیمت چای دولت را به سمتی ببرند که پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی چای از سر گرفته شود.

نکته عجیب‌تر آنکه به نظر می‌رسد واردکنندگان چای از حذف ارز دولتی چای اطلاع داشته‌اند؛ رویداد۲۴ پیش از این در گزارشی این موضوع را بررسی کرده بود و نشان داد بر پایه آمار تجارت خارجی گمرک ایران در فروردین‌ماه سال جاری حدود ۳۵۰۰ کیلوگرم چای سیاه با ارزش ۱۶ میلیون و ۹۴۰ میلیون دلار وارد ایران شده است؛ با این حال آمار واردات کشور نشان می‌داد در مدت مشابه سال گذشته، حدود ۲۴۰۰ کیلوگرم چای با ارزش ۱۱ میلیون و ۹۸۴ هزار دلار وارد شده بود. بر این اساس، واردات چای سیاه در فروردین ماه امسال حدود ۴۱ درصد افزایش داشته است. افزایش واردات چای درست در زمانی اتفاق افتاده که زمزمه‌های حذف ارز دولتی چای مطرح بوده و تقریبا یک ماه بعد، تخصیص ارز به چای حذف شده است.

نعمت یاورزاده رییس پیشین سندیکای چای ایران از جمله کسانی است که معتقد است افزایش قیمت چای طبیعی نبوده و عده‌ای از تاجران چای برای کسب سود بیشتر دسیسه کرده‌اند. او در تحلیل این موضوع به رویداد۲۴ می‌گوید: از زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی چای حذف شد و ارز نیمایی حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار تومانی به تجار چای تعلق گرفت برخی تاجران قیمت چای را دستکاری کردند وآن  را افزایش دادند.

یاورزاده می‌گوید: تجار چای هر کیلو چای خارجی را ۴.۵ دلار می‌خرند و با هزینه حمل و نقل که ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان محاسبه می‌شود قیمت چای حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان خواهد شد، این در حالی است که قیمت آن در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

او ادامه می‌دهد: بسیاری از این تجار در اتاق بازرگانی صاحب نفوذ هستند و تجربه نشان داده با اعلام نارضایتی مردم از قیمت چای، مجددا به دنبال دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند و معمولا دولت نیز نمی‌تواند مقاومتی در مقابل خواسته آن‌ها داشته باشد.

یاورزاده با بیان اینکه ۹۰ درصد مردم چای خارجی مصرف می‌کنند می‌گوید: سالانه حدود ۲۰ هزار تن چای در داخل تولید می‌شود که کیفیت برخی از این تولیدات بی نظیر است؛ البته امسال آب و هوا به گونه‌ای بود که میزان تولیدات به حد مطلوب نرسید و احتمال افزایش قیمت چای داخلی نیز وجود دارد.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 چای خارجی افزایش قیمت چای خارجی چای ایرانی اتاق بازرگانی ایران قیمت چای افزایش قیمت چای بازار چای قیمت چای خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ پورنچای دانویواتانا، در آیین گشایش اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع در اصفهان، با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست، تاکید کرد: برای تداوم گفتگو‌ها بین ۳۵ کشور عضو ACD و استمرار تعاملات میان منطقه‌ای، برگزاری این نشست‌ها تاثیرگذار است.
دانویواتانا با تاکید بر ضرورت مبادلات بین اعضای مجمع گفت وگوی همکاری آسیا از طریق ایجاد استاندارد‌ها و وضع قوانین سرمایه‌گذاری افزود: موضوعات گوناگونی مطرح است و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این زمینه بسیار مهم و راهگشاست.
وی از احتمال برگزاری جلسه بعدی این اجلاس در کشور قطر خبر داد وگفت: صرفنظر از علاقه‌مندی به تداوم برگزاری این نشست‌های همکاری، مایل هستیم دست‌اندرکاران به مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد، بصورت عمیق بیندیشند تا بتوانیم در پرتو تداوم همکاری‌ها، مشکلات موجود را برطرف کنیم.
پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاق‌های بازرگانی کشور‌های عضو آمادگی خود را بعنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب این کار شوند، در نهایت می‌توانیم به اجماع لازم در این زمینه برسیم.
وی تاکید کرد همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین نشست‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین باید نتایج توافق‌های کسب شده بصورت گزارش به ACD ارائه و از طریق بهبود شرایط، مشکلات برطرف شود تا در مسیر توسعه مجمع به پیشرفت نائل شویم.
مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.
ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.
کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.
این اجلاس تا فردا در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • ۳۰ رئیس اتاق بازرگانی به اکسپو ایران می‌آیند
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم