Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دوران سالمندی و پیری، از جمله دوره هایی محسوب می شود که برای اکثر انسان ها اتفاق می افتد و این سبب بروز حالات و تغییراتی در انسان می شود که ممکن است زیاد خوب و خوش نباشدو فرد را آزار دهد. نمونه این تغییرات، تغییرات فیزیولوژیکی در بدن افراد سالمند است که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به آن بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل پیدایش سالمندی

شاید جالب باشد بدانید که دلایل سالمندی تاکنون ناشناخته است . در انسان‌ها، سالمندی تجمع تغییرات در یک انسان در طول زمان را نشان می‌دهد که شامل تغییرات فیزیکی، روانشناختی و اجتماعی است. برای مثال ممکن است زمان واکنش با افزایش سن کاهش یابد در حالی که ممکن است دانش حوادث جهان و خرد افزایش یابد.

این مطلب را از دست ندهید: انسان چطور پیر می‌شود؟ توصیه‌هایی برای افرادی که از پیر شدن می‌ترسند!

سالمندی در میان بزرگترین عوامل خطر شناخته شده برای بیشتر بیماری‌های بشر قرار دارد.

بررسی تأثیرات پیری

شماری از نشانه‌های ویژه پیری به وسیله اکثریت یا بخش قابل توجهی از انسان‌ها در طول دوره زندگی آن‌ها تجربه می‌شود.

نوجوانان توانایی کودکان برای شنیدن صدا‌های فرکانس بالای بالاتر از ۲۰ کیلوهرتز را از دست می‌دهند. یک کاهش مداوم در چندین فرایند شناختی بعد از اوج عملکرد در ۲۵ سالگی اتفاق می‌افتد. در سن ۳۰ سالگی، چین و چروک عمدتاً به علت مواجهه با نور UV توسعه می‌یابد بخصوص در نواحی تحت تأثیر نور خورشید (صورت و دستها) در افراد بور. در حدود ۳۵ سالگی، باروری زنان سریعاً کاهش می‌یابد. در حدود ۴۵ سالگی، عموماً پیرچشمی نمایان می‌شود. در حدود ۵۰ سالگی، رنگ مو‌ها در افراد گونه کاکسوید خاکستری رنگ می‌شود. بسیاری از مردان تحت تأثیر طاسی قرار می‌گیرند و زنان وارد یائسگی می‌شوند. در گروه سنی ۳۰ تا ۶۴ سالگی، آرتروز تا ۵۳ درصد افزایش می‌یابد. با این حال تنها ۲۰ درصد از این گروه سنی آرتروز ناتوان‌کننده را گزارش می‌کنند. در محدوده سنی ۷۰ تا ۷۹ سال، نقص شنوایی جزئی مؤثر بر ارتباط تا ۶۵ درصد عمدتاً در میان مردان کم درآمد افزایش می‌یابد. پس از سن ۸۵ سالگی، درک تشنگی کاهش می‌یابد به این خاطر ۴۱ درصد از سالمندان مایعات کافی نمی‌نوشند. کهولت (Frailty) که به عنوان کاهش توده عضلانی و تحرک تعریف شده است، ۲۵ درصد افراد بالاتر از ۸۵ سالگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

پیری؛ بروز تغییرات بیولوژیکی در بدن

پیری را می‌توان شامل یک سری تغییرات بیولوژیکی دانست که در نحوه‌ی زیست ارگانیسم در طول زمان ظاهر می‌شود. این تغییر با کاهش نیروی حیاتی و تطبیقی، یعنی کاهش قابلیت انطباق فرد با تغییر شرایط ناگهانی و ناتوانی در ایجاد تعادل مجدد همراه گشته و به تدریج دگرگونی‌هایی را در ساختمان و عمل اعضای بدن فرد به وجود می‌آورد.

ببینید: مرد کهنسالی که چند نفر را از اعدام نجات داد

استن هوپ و لانکستر در سال ۲۰۰۰ سالمندی را فرایند زوال کلیه‌ سیستم‌های بدن و یا کلیه‌ی تغییرات فیزیولوژیک در سالمندان می‌دانند که براثر گذر زمان در فرد ایجاد می‌شود. همچنین راچ در سال ۲۰۰۰ سالمندی را این‌گونه تعریف می‌کند: فرد سالمند فردی است که سن ۶۰ سال و بالاتر داشته باشد، ضمن اینکه در وی تغییرات فیزیولوژیکی، روانی و اجتماعی ایجاد شده باشد.

این مطلب را از دست ندهید: راز‌هایی که شما را جوان نگه می‌دارد!

سیستم ایمنی و فیزیولوژیک در سالمندان کاهش قدرت دفاعی

در صورت همراهی با سوء تغذیه خصوصاً کاهش ویتامین E، خطر ابتلا به عفونت‌ها وجود دارد.

دندان‌ها از دست دادن دندان‌ها و بیماری‌های لثه (سوء تغیذه) دستگاه گوارش و فیزیولوژیک در سالمندان کاهش گردش خون در جدار روده‌ها (آسیب جدار) کاهش آنزیم‌ها و ترشحات (کاهش جذب پروتئین‌ها و املاح و چربی ها)  یبوست

علت: کاهش توانایی روده در جلو راندن غذا، دریافت کم مایعات، رژیم کم فیبر، مصرف دارو‌ها

 توده استخوانی افزایش احتمال شکستگی ترمیم کند شکستگی‌ها، کاهش تحرک و فعالیت جسمی متعاقب آن  افزایش نیاز به کلسیم و حتی مکمل ویتامین D متابولیسم دارو‌ها کاهش توانایی بدون در جذب، متابولیسم و دفع دارو‌ها بیماری‌های قلبی عروقی و فیزیولوژیک در سالمندان بیماری‌های دستگاه ادراری تناسلی بیماری کلیه و کبد تغییرات هوشی؛ کاهش حافظه، مشکل پسندی، عدم تمایل به تغییر در زندگی اختلالات جنسی؛ بروز یائسگی، کاهش تمایل جنسی، احتمال حساسیت و حسادت کاهش حس شادمانی، بیزاری از زندگی و افسردگی

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیزیولوژی بدن افراد سالمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۴۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید

به گزارش خبرآنلاین، چهار مورد از مکمل‌هایی که نیاز است بعد از ۴۰ سالگی در رژیم غذایی خود بگنجانید، عبارتند از:

۱) امگا ۳

DHA و EPA اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که عمدتاً در منابع دریایی مانند ماهی‌های چرب یافت می‌شوند. این مواد مغذی برای حفظ تری گلیسیرید و فشار خون در محدوده نرمال ضروری هستند. مکمل امگا ۳ به ارتقای عملکرد مغز و تقویت بینایی نیز کمک می‌کنند.

۲) ویتامین D

سلامت استخوان برای زنان در سنین نزدیک به ۴۰ و بعد از آن مهم است. ویتامین D یک ماده مغذی ضروری برای تراکم استخوان است. دریافت این ویتامین از طریق رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید میسّر است. هم‌چنین می‌توان از مکمل‌های دارویی ویتامین D نیز استفاده کرد. ویتامین D، خطر بیماری‌های قلبی عروقی، بخصوص در زنان میانسال، را کاهش می‌دهد.

۳) آهن

کمبود آهن با کم‌خونی یا بدون کم‌خونی برای زنان در دوره پیش از یائسگی رایج است و اغلب نادیده گرفته می‌شود. حتی اگر علائمی از کم‌خونی و فقر آهن ندارید، بد نیست سطح آهن خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سطح آهن و فریتین (شکل ذخیره‌سازی آهن) در بدنتان پایین نیست.

۴) کلاژن

تحقیقات نشان می‌دهد مکمل کلاژن به حفظ سلامت پوست و کاهش علائم پیری پوست، بخصوص در سنین میانسالی، کمک می‌کند. هم‌چنین مصرف کلاژن، ماده آلی موجود در استخوان را افزایش می‌دهد و در سلامت استخوان نقش چشمگیری دارد.

بیشتر بخوانید:

کدام ویتامین‌ها باعث کاهش وزن می‌شوند؟

منبع: eatthis

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903259

دیگر خبرها

  • دمای هوای آذربایجان‌غربی کاهش می‌یابد
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی امروز پایان می‌یابد