Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ضمن اشاره به اینکه محصولات مرکز رشد دانشگاه در حوزه پزشکی مورد حمایت لازم برای تولید انبوه قرار نگرفته است، از تولید نمونه‌های اولیه ۳ محصول "پروتزهای فک و صورت"، "کیت‌های میکروفلوئیدی برای تشخیص کیفیت تخمک" و "وسیله تعیین گروه خونی به روش لوله‌ای تسهیل شده" خبر داد و گفت: مورد اول به صورت سفارشی و مخصوص فرد ساخته می‌شود، در حالی که در موارد دیگر آمادگی تولید انبوه را داریم؛ اما نیازمند حمایت‌های مالی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابولفضل قهرمانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از سال ۹۲ با هدف توسعه فناوری سلامت شروع به کار کرده است، گفت: مرکز رشد دانشگاه ما یک مرکز جامع بوده و کلیه موضوعات حوزه فناوری سلامت را پوشش می‌دهد، اما مراکز تخصصی در آینده و بعد از توسعه مرکز فعلی به وجود خواهند آمد.

وی تعداد واحدها و هسته‌های فناور این مرکز را ۱۰ مورد عنوان کرد و افزود: از این تعداد یک واحد دانش‌بنیان شده و یک واحد دیگر نیز درصدد اخذ مجوز دانش‌بنیانی است که تاکنون موفق نشده است.

مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، زمینه فعالیت یکی از واحدهای فناور این مرکز را ایمپلنت و پروتزهای فک و صورت دانست و اظهار کرد: این پروتزها برای هر نفر به صورت اختصاصی مدل‌سازی و ساخته می‌شود. بدین ترتیب ابتدا پروتز بر اساس میزان آسیب وارد شده برای فردی که نیاز به جراحی دارد، ساخته شده و طی عمل جراحی بر روی صورت او کار گذاشته می‌شود.

قهرمانی با بیان اینکه این پروتزها برای ترمیم آسیب‌های تصادفات رانندگی، سرطان‌ها و در دندان‌پزشکی کاربرد دارد، گفت: تجاری‌سازی و تولید این پروتزها به صورت انبوه نیست، بلکه به صورت سفارشی و از طریق سفارش جراحان به تولیدکننده این پروتزها تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: قیمت نمونه خارجی این محصول گران‌تر است و نمونه داخلی با یک دهم قیمت تولید می‌شود؛ در عین حال نمونه داخلی کاملاً از خارجی مجزا نیست و برخی کارها با همکاری شرکت‌های خارجی انجام می‌شود. این محصول مجوزهای اولیه را دریافت کرده، اما در حال تکمیل مراحل در اخذ مجوزهای دانش‌بنیانی است.

مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه محصول دیگر یکی از شرکت‌های مرکز رشد دانشگاه را "کیت‌های میکروفلوئیدی" به منظور تشخیص کیفیت تخمک عنوان کرد و گفت: این محصول به صورت پروتوتایپ تولید شده و مجوز دانش‌بنیانی گرفته، در حالی که تجاری‌سازی نشده است.

قهرمانی گفت: این محصول آمادگی تولید انبوه را دارد، در حالی که حمایت‌های مالی زیادی مورد نیاز است، ضمن آن که بحث بازاریابی و فروش محصولات هم مطرح است.

وی همچنین به معرفی محصول "وسیله تعیین گروه خونی به روش لوله‌ای تسهیل شده" پرداخت و توضیح داد: نمونه اولیه این محصول نیز تولید شده و مکاتبات لازم با سازمان‌های مربوطه برای گرفتن تأییدیه‌ها انجام شده است.

مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه افزود: کاربرد این محصول در تشخیص گروه‌های خونی و جلوگیری از خطاهایی است که می‌تواند در روش سنتی اتفاق بیفتد و این لوله خطاهای انسانی در تشخیص را کم‌تر می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تجهيزات پزشكي اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۶۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند

صادق گلیانی مدیر واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ساخت پارکینگ هوشمند برای جلوگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت در این شرکت اظهار کرد:‌ محصول مورد نظر وسیله‌ای بوده برای نظم‌دهی دوچرخه در زمان پارک که می‌تواند از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت نیز پیشگیری کند.

وی دباره عملکرد پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت عنوان کرد: پس از قرارگیری دوچرخه یا موتورسیکلت در جای تعبیه شده روی دستگاه، کاربر می‌تواند همه قسمت‌های بازشونده و مهم وسیله مورد نظر خود را با استفاده از کابل فولادی که در پشت دستگاه قرار دارد، قفل کند که به محض قفل شدن، دزدگیر فعال شده و نزدیک شدن به پارکینگ توسط سنسور‌های حرکتی تشخیص داده می‌شود و در صورت رعایت نکردن فاصله مجاز و نزدیکی بیش‌ازحد به‌وسیله قفل شده برای جلوگیری از آسیب یا کنجکاوی بوق هشدار به صدا درمی‌آید.

مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود:‌ هرگونه آسیب و بریدگی سیم فولادی باعث به صدا درآمدن سیستم هشدار طولانی‌مدت می‌شود که با قطع جریان برق ساختمان، سیستم به‌صورت خودکار توسط منبع تغذیه دستگاه به حالت کم‌مصرف تغییر حالت می‌دهد و تا ۶ ساعت به کار خود ادامه می‌دهد و هرگونه تماس یا حرکت دادن غیرمتعارف وسیله نقلیه، توسط سنسور‌ها تشخیص داده می‌شود و آژیر هشدار فعال می‌شود.

گلیانی با تشریح ظاهر و بدنه پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت بیان کرد: ظاهر شیک و منحصربه‌فرد دستگاه با گره چینی ایرانی و طراحی مدرن، حس مدرنیته همراه با هویت ایرانی را به کاربر القا می‌کند. ابعاد دستگاه عرض ۶۰ سانتیمتر، ارتفاع ۱۰۰ سانتی‌متر و ضخامت ۲۰ سانتیمتری دارد که می‌تواند در هر مکانی نصب شود.

وی اضافه کرد: جنس به کار رفته در این دستگاه از ورق فلزی و ترموود باکیفیت بوده و یراق‌آلات به کار رفته از باکیفیت‌ترین محصولات بازار است. یراق‌آلات سیستم امنیتی طراحی و خاص محصول ساخته می‌شود که نمونه این یراق‌آلات را نمی‌توان در بازار یافت و نصب راحت و بدون تخریب نیز از دیگر مزایای این دستگاه است.

مدیر واحد فناور «مهراز صنعت سبز» گفت: عشق و علاقه به وسایل نقلیه وابستگی و حس تعلقی را به وجود می‌آورد که فراتر از رابطه انسان و یک وسیله نقلیه است که فقط می‌تواند فرای مسائل مالی، ضربه‌های روحی و روانی را همراه داشته باشد. پیشگیری از سرقت همیشه دغدغه بوده که با توجه به سهولت در فروش مال مسروقه دوچرخه و موتورسیکلت در کشور بر آن شدیم تا محصولی جهت پیشگیری از سرقت تولید کنیم.

گلیانی توضیح داد:‌ این واحد فناوراز منظر کارکردی برای تقویت استفاده از دوچرخه در شهرها مجهز بوده و زمانی که پارکینگ‌های امن دوچرخه در شهر‌ها تعبیه شوند، شهروندان تشویق می‌شوند تا از دوچرخه برای رفت‌وآمد‌های روزانه خود استفاده کنند که این بر سلامت جامعه و پاک نگهداشتن هوای شهر‌ها کمک بسیار شایانی خواهد داشت.

وی مطرح کرد: حمایت مالی و بازاریابی یکی از عمده‌ترین کمبود‌های شرکت‌هایی هستنند که توسط دانشجویان تأسیس شده‌اند. مطابق قراردادی که بین این شرکت و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد منعقد شده با توجه به حمایت دانشگاه از این محصول، درصدی از سود فروش محصول به دانشگاه تعلق می‌گیرد. شرکت مهراز صنعت سبز از سه عضو دانشجویی و یک عضو هیئت علمی دانشگاه در سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را به‌صورت حقوقی آغاز کرد که محصول محوری این شرکت پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت است.

به گزارش آنا، صادق گلیانی مدیر این واحد فناور دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی شهری بوده که دو ثبت اختراع و یک ثبت طرح صنعتی داشته و در جشنواره‌های گوناگون پژوهشی حائز مقام‌های متعددی شده است.

گفت‌وگو از لادن لنگری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی