Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:51:57 GMT

آرامکو سودآورترین شرکت دنیا ماند

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۸۷۷۳

آرامکو سودآورترین شرکت دنیا ماند

شرکت آرامکوی سعودی با وجود افت قیمت نفت، سودآورترین شرکت جهان ماند و تقریبا تمامی عایدی خالص خود را سود سهام پرداخت کرد.

به گزارش ایسنا، این شرکت نفتی دولتی در نخستین گزارش درآمد نیمه سالانه خود اعلام کرد سودش ۱۲ درصد در شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا کرده و به ۴۶.۹ میلیارد دلار رسیده است. این شرکت از غول‌هایی مانند اپل، آمازون و سایر تولیدکنندگان بزرگ نفت که بسیاری از آنها در نتیجه کاهش تولید و قیمت نفت، با افت شدید سود مواجه شده‌اند بالاتر ایستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خالد الدباغ، معاون امور دارایی، استراتژی و توسعه آرامکو در مصاحبه‌ای اظهار کرد: ما بزرگترین و بهره‌ورترین ذخایر نفت جهان را در اختیار داریم. نتایج مالی بی رقیب ما در شرایطی که قیمت‌های نفت پایین رفته است، گواهی بر انعطاف پذیری آرامکو است.

آرامکو در نیمه اول سال میلادی جاری ۴۶.۴ میلیارد دلار سود سهام پرداخت کرد که شامل ۲۰ میلیارد دلار پرداخت ویژه به مالکش یعنی دولت عربستان سعودی بود. این شرکت سال گذشته شش میلیارد دلار پرداخت کرده بود. این موضوع برای سرمایه‌گذاران در آستانه برنامه عرضه اولیه عمومی بخشی از سهام آرامکو اهمیت خاصی دارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، آرامکو که نام رسمی آن شرکت نفت عربستان سعودی است، اظهارنامه‌های مالی خود را برای نخستین بار در آوریل و در آستانه فروش ۱۲ میلیارد دلار اوراق قرضه منتشر کرده بود و اکنون آماده عرضه اولیه عمومی سهام خود می‌شود که بسیاری انتظار دارند بزرگترین عرضه اولیه عمومی باشد که تاکنون انجام شده است.

میانگین قیمت فروش نفت خام آرامکو در نیمه اول امسال ۶۶ دلار در هر بشکه در مقایسه با ۶۹ دلار در مدت مشابه سال گذشته بود در حالی که تولید نفت خام معادل ۱۰ میلیون بشکه در روز ثابت ماند. برخلاف اکثر شرکت‌های انرژی دیگر، تولید آرامکو که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است توسط دولت کنترل می‌شود و اقتصاد عربستان از حق امتیاز و مالیاتی که این شرکت پرداخت می‌کند، حمایت می‌شود.

اگرچه وابستگی اقتصاد عربستان به آرامکو، بار سنگینی روی نقدینگی این شرکت تحمیل کرده است اما در نتیجه هزینه سرمایه کمتر و جا به جایی سرمایه در گردش، جریان نقدینگی آرامکو هفت درصد رشد کرد و به ۳۸ میلیارد دلار رسید.

عربستان سعودی می‌خواهد با فروش پنج درصد از سهام آرامکو در بورس، ۱۰۰ میلیارد دلار تهیه کند. این کشور ارزش آرامکو را دو تریلیون دلار تخمین زده است با این حال نتایج مالی آرامکو در سال ۲۰۱۸ نشان داد ارزش این شرکت حدود ۱.۲ تریلیون دلار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آرامکوی عربستان قيمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۸۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با 8 شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

دیگر خبرها

  • آرامکو عربستان شریک تجاری فیفا در جام جهانی ۲۰۲۶
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏ + جزئیات قرارداد
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد
  • عربستان اسپانسر فیفا شد!‏
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود