Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@17:12:30 GMT

۹۱ درصد از آب مصرفی خراسان جنوبی در بخش کشاورزی است

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۴۹۸۶۲

۹۱ درصد از آب مصرفی خراسان جنوبی در بخش کشاورزی است

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ۹۱ درصد از آب مصرفی خراسان جنوبی در بخش کشاورزی است گفت: متأسفانه در بحث توسعه کشت گلخانه‌ای رتبه آخر را داریم درحالی که باید رتبه اول را داشته باشیم. ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۳ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

محمدصادق معتمدیان درحاشیه بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، اظهار داشت: یکی از مشکلات استان این است که نتوانستیم مدیریتی بر منابع آبی موجود داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی بیش از 20 سال درگیر خشکسالی بوده است افزود:  خروجی‌ها نشان می‌دهد که همین میزان آب محدودی که در استان وجود دارد نیز اولویت‌بندی نشده است.

کمتر از 3 درصد آب شرب استان در بخش صنعت مصرف می‌شود

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر 91 درصد از آب مصرفی استان در بخش کشاورزی است گفت: این در حالی است که بخش کشاورزی در بحث اشتغال کمتر از 28 درصد تاثیرگذار بوده است.

معتمدیان با بیان اینکه کمتر از 3 درصد آب شرب استان در بخش صنعت مصرف می‌شود تصریح کرد: این امر در حالی است که بخش صنعت بیش از 38 درصد در اشتغال تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: اولویت اصلی در خراسان جنوبی بحث آب شرب است که متاسفانه در بخش کشاورزی مصرف می‌شود آن هم در استانی که مشکل کم‌آبی وجود دارد که این امر باید مدیریت شود و توسعه بخش کشاورزی در بحث کشت محصولات داشته باشیم.

خراسان جنوبی در بحث توسعه کشت گلخانه‌ای رتبه آخر را دارد

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: متأسفانه در بحث توسعه کشت گلخانه‌ای رتبه آخر را داریم در حالی که باید رتبه اول را داشته باشیم.

معتمدیان با گلایه از اینکه در این راستا تاکنون جهت گیری در استان نداشته‌ایم اظهار داشت: اگر جهت گیری و ریل گذاری‌هایی که مدنظر است درست انجام شود زودتر به هدف می‌رسیم.

نهاد برنامه‌ریزی مدیریت آب کشور مشکل دارد؛ نیاز ایران به سند مدیریت یکپارچه آبسوء‌مدیریت آب منطقه‌ای در شرق کرمان مشهود است؛ وقوع سیل شرق استان کرمان را تهدید می‌کنداردبیل| سهل‌انگاری در حوزه مدیریت آب مشهود است

وی با بیان اینکه در حال حاضر 60 هکتار اراضی کشت گلخانه‌ای در استان وجود دارد افزود: در سال گذشته جلسه‌ای با وزیر نیرو داشتیم، یکی از موضوعاتی که در آنجا مطرح شد این بود که استان 20 سال خشکسالی را تجربه کرده است اما تاکنون هیچ سندی در رابطه با مدیریت آب استان تهیه نشده است.

سند مدیریت آب استان تدوین می‌شود

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در این راستا مطالعاتی صورت گرفت و به ادبیات مشترکی رسیدیم، همچنین جلسات و کمیته‌های تخصصی و کارشناسی تحت عنوان کارگروه سازگاری با کم آبی برگزار شد که خوشبختانه در 3 هفته گذشته به اجماعی در استان و کارگروه رسیدیم و سند تصویب شد و قرار شد در کارگروه ملی مطرح شود که اگر در آنجا هم به تصویب برسد یک سند جامعی در بحث مدیریت آب داریم که تکلیف در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مشخص است.

معتمدیان بیان کرد: در استانی هستیم که بیش از 500 تا 700 میلیون مترمکعب روان آب دارد اما در این زمینه مدیریت خوبی صورت نگرفته است و در بحث انتقال پروژه آب از دریای عمان شاید بتوانیم 100 میلیون مترمکعب با هزینه های بالا منتقل کنیم در حالی که 5 برابر این عدد در استان آب در کویر رها می‌شود و یا به افغانستان سرریز می‌شود.

وی اظهار داشت: باید از ظرفیت بومی استان یعنی توجه به قنوات، بند، آبخیزداری و آبخوان داری که یکی از مهمترین راه حل‌های عبور از شرایط سخت است استفاده کنیم.

تبخیر آب در استان 3 تا 4 برابر بیش از نرم جهانی است

استاندار خراسان جنوبی افزود: در سال‌های گذشته 7 سد در استان ایجاد شده اما به دلیل اقلیمی که داریم تبخیر آب در استان تقریبا 3 تا 4 برابر بیش از نرم جهانی است و علیرغم همه بارندگی سال گذشته میزان ذخایر آب در سدهای موجود 25 میلیون مترمکعب بوده است که نیمی از آن مربوط به گذشته بوده است.

معتمدیان گفت: در طرح‌های آبخیزداری که صورت می‌گیرد نیازمند تزریق آب به مخازن و منابع آبی هستیم و محور را بر این گذاشته‌ایم تا از ظرفیت قنوات استفاده کنیم چون خراسان جنوبی دومین استانی است که تعداد قنوات آن بیش از 6 هزار 200 قنات است.

وی با اشاره به اینکه مهندسی و معماری که گذشتگان ما داشتند بر اساس اقلیم بسیار کارشناسی شده بوده است اظهار داشت: در این راستا باید در بالادست و پایین دست قنوات برنامه داشته باشیم یعنی یک برنامه ترکیبی در بحث تغذیه منابع زیرزمینی داشته باشیم که آثار آن مشخص شود.

معتمدیان با اشاره به اینکه در سند مدیریت آب استان بحثی مطرح بود که بتوانیم سطح زیرکشت محصولات کشاورزی را کاهش دهیم خاطرنشان کرد: این امر برای مردم مشکل ایجاد می‌کرد چون بخش عمده‌ای از درآمد مردم در بخش کشاورزی است و خیلی موافق این طریق نبودیم.

خراسان جنوبی در سیستم‌های نوین آبیاری عقب ماندگی بسیاری دارد

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در بحث مدیریت آب چند روش را انجام دادیم اظهار داشت: در این راستا در این سند بحث تغییر الگوی کشت را مطرح کردیم یعنی به جای کاشت محصولات پر آب‌بر باید به سمت کاشت محصولات کم آب‌بر برویم.

معتمدیان با اشاره به اینکه بحث سیستم‌های آبیاری نوین نیز در این سند مطرح شده است خاطرنشان کرد: در بحث سیستم‌های نوین آبیاری عقب ماندگی بسیاری داریم و علیرغم اینکه دولت و مجلس توجه جدی به این امر دارند و در ردیف‌های بودجه‌ای اعتبارات بسیار خوبی در سطح ملی وجود دارد اما متاسفانه در استان از این امکان بی‌نصیب بوده‌ایم.

وی گفت: به جای اینکه به سمت آبیاری تحت فشار و یا پر فشار برویم به سمت آبیاری کم فشار رفته‌ایم که شاید کمتر از 15 درصد بهره‌وری دارد اما در بحث آبیاری پرفشار بیش از 90 درصد بهره‌وری وجود دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر دکتر اکبری معاون آب و خاک به استان اظهار داشت: یکی از دستاوردهای سفر ایشان به خراسان جنوبی، اختصاص 120 میلیارد تومان اعتبار به استان در این زمینه است.

انتهای پیام/ ع

R41348/P1494/S6,56/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۹۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای پاک مهمان ۳ شهر خراسان جنوبی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، براساس سامانه پایش کیفی هوای کشور هم اکنون کیفیت هوای ۳ شهر خراسان جنوبی در وضعیت پاک است.

همچنین هم اکنون شاخص کیفی هوا در بیرجند ۲۲، سرایان ۳۴ و حاجی آباد زیرکوه ۳۷ است.

همچنین کیفیت هوای نهبندان با شاخص ۸۲ در وضعیت قابل قبول قرار دارد.

دیگر خبرها

  • بارش باران و وقوع سیل در خراسان جنوبی + تصاویر
  • ببینید | آب‌گرفتگی معابر عشق‌آباد خراسان‌جنوبی و درخواست کمک توسط مردم
  • هشدار مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی برای تردد در محور خوسف_ قلعه زری
  • فیلم/جاری شدن سیلاب شدید در روستای ماخونیک خراسان جنوبی
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • هوای پاک مهمان ۳ شهر خراسان جنوبی
  • مسدود شدن جاده خوسف - معدن قلعه زری
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • انعقاد ۷ تفاهم‌نامه رهاورد اکسپو برای خراسان جنوبی