Web Analytics Made Easy - Statcounter

از زمان انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶، او با اتخاذ سیاست بیمارگونه «فشار حداکثری»، بی سابقه ترین و سخت ترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده تا در مورد یک توافق جدید هسته ای، تهران را به میز مذاکره بکشاند اما تاکنون موفق نبوده است. 5 دلیل شکست سیاست های ترامپ مقابل ایران

 عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با انتشار مقاله ای در نشریه "پولتیکو"، ضمن برشمردن پنح مانع موفقیت سیاست های رییس جمهوری آمریکا در قبال ایران، به «دونالد ترامپ» توصیه کرد در اقدامی فوری یک تیم جدید برای دیپلماسی با ایران تعیین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقاله «سیدحسین موسویان» که امروز (سه شنبه) در این نشریه آمریکایی انتشار یافته، آمده است: از زمان انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶، او با اتخاذ سیاست بیمارگونه «فشار حداکثری»، بی سابقه ترین و سخت ترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده تا در مورد یک توافق جدید هسته ای، تهران را به میز مذاکره بکشاند اما تاکنون موفق نبوده است.

این سیاست ترامپ نه تنها موجب «خصومت حداکثری» در روابط ایران و آمریکا، بلکه زمینه ساز تنش‌ها و اقدامات خصومت آمیز بی سابقه ای میان دو کشور شده، بگونه ای که جامعه جهانی را درمورد احتمال بروز یک درگیری نظامی جدید ، بشدت نگران کرده است.

سیاست های جاری ترامپ در صورت استمرار نه تنها محکوم به شکست است، بلکه هیچ شانسی برای مذاکره وجود نخواهد داشت حتی اگر او در انتخابات بعدی مجدد پیروز شود. نتیجه این روند فاجعه بار خواهد بود.

اکثریت در تهران معتقدند که شخص ترامپ جنگ نمی‌خواهد و حتی تغییر رژیم هم برنامه جدی او نیست. او با نابودی برجام، خواست میراث اوباما را نابود کند اما می خواهد به یک معامله جدید به عنوان «میراث ترامپ» دست یابد.

به نوشته موسویان، فقط یک تغییر اساسی در سیاست ترامپ، می‌تواند موجب مهار تنش روزافزون جاری شود وی وی بدین منظور موانع کلیدی حل و فصل دیپلماسی مثبت بشرح زیر را باید از سرراه بردارد.

اولین و بزرگ‌ترین مشکل ترامپ این است که کارگزاران اصلی تیم او دیدگاه و اهداف متفاوتی با وی در مورد ایران دارند.

حتی برای سیاستمداران برجسته آمریکا هم روشن است که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ مشتاق جنگ و یا حداقل تغییر رژیم در ایران است.

دومین مانع ترامپ متحدین کلیدی منطقه ای آمریکا یعنی اسراییل و عربستان هستند که اهداف بولتون را دنبال می‌کنند و نفوذ بی سابقه ای در تعیین سیاست های جاری آمریکا علیه ایران دارند تا حدی که بسیاری از سیاستمداران در تهران به این نتیجه رسیده اند که اسراییل و عربستان عامل مهم تشدید خصومت‌های اخیر امریکا با ایران هستند.

سومین مانع این است که هیچکس باور ندارد که ترامپ بتواند به توافق هسته ای بهتری با ایران دست یابد در حالیکه برجام حاصل ۱۲ سال مذاکره ایران و قدرت های جهانی است، دهها دانشمند هسته ای جهان در تدوین آن حضور داشتند، جامع‌ترین سند هسته ای تاریخ عدم اشاعه سلاحهای هسته ای است، از پشتوانه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ماحد برخوردار است و بیش از ۲ سال هم توسط ایران بطور کامل اجرا شد.

حتی اگر دولت ترامپ در یکسال و نیم باقیمانده ریاست جمهوری خود با ایران مذاکره و به توافقی برسد، تضمینی وجود ندارد که ترامپ یا جانشین او به تعهد خود باقی بمانند.

به تاکید عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، چهارمین مانع را تاکید ترامپ بر استراتژی‌های شکست خورده و ضد مسیر دیپلماسی عنوان و تصریح کرد: تصمیم او در مورد تحریم مقام عالی رهبری و وزیر خارجه ایران، شانس هرگونه دیپلماسی را از بین برد.

پنجمین مشکل که واضح ترین مانع موفقیت ترامپ است اینکه او و دست اندرکارانش،  شناخت درستی از اوضاع سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران ندارند.

ایرانی‌ها با هزاران سال تاریخ و تمدن، ملتی مغرور و مفتخر هستند. ایرانی‌ها نسبت به زورگویی آلرژی دارند و تسلیم سیاست های زورگویانه نمی‌شوند. از این رو برای مقابله با سیاست های خصومت آمیز ترامپ، ایران سیاست «مقاومت و مقابله به مثل» را در پیش گرفته است.

علاوه بر آن، همکاریهای ایران و قدرتهای بلوک شرق جهت به شکست کشاندن سیاست «یکجانبه گرایی» و سلطه جهانی آمریکا تقویت شده، ضمن اینکه تهران امید خود را نسبت به «سیاست همکاری و تعامل با غرب» از دست داده است.

اگر امیدی برای برای راه حل سازنده وجود داشته باشد، رییس جمهوری آمریکا باید سیاست تحریم، قلدری و زورگویی علیه ایران را کنار گذارد تا فضا برای دیپلماسی باز شود.

فوری ترین اقدام برای ترامپ این است که کانال های معتبر ارتباطی با ایران داشته باشد و یک تیم جدید در مورد ایران منصوب کند که شناخت درستی از واقعیت های ایران و سراسر منطقه داشته باشند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟