Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهیدبهشتی در جمع فعالان فرهنگی سیاسی دانشگاه‌های کشور گفت: مطابق بیانیه گام دوم انقلاب، جوانان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی هستند و دانش، آشکارترین وسیله عزت کشور است که در این زمینه گرچه ابتدای راه هستیم، اما در قله قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی، میزان سرمایه گذاری در علم و فناوری، منابع انسانی و تولیدات را از شاخص‌های پیشرفت علم و فناوری کشورها معرفی کرد که هر ساله توسط نهادهای بین‌المللی ارزیابی می‌شود.

آقامیری با استناد به گفته رئیس مرکز پایگاه استادی جهان اسلام ISC  افزود: در ۲۰سال ابتدایی انقلاب اسلامی، به دلیل مسائل فرهنگی سیاسی موجود، فعالیت علمی خاصی صورت نگرفت، اما از سال ۷۶ به بعد جهش علمی بزرگی را شاهد هستیم و آهنگ رشد مقالات علمی ما در سال ۲۳درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته، بین ۴ تا ۵درصد است.

وی ادامه داد: میزان استناد داخلی و خارجی به مقالات علمی، از دیگر شاخصه‌های کیفی رشد علمی است که در این زمینه مقالات دانشمندان ما رقم قابل توجهی دارد و در رشته‌های علمی جدید نیز فاصله خیلی کمی با رتبه‌های برتر جهان داریم.

* ۲۰۰دانشمند رده اول جهان، ایرانی هستند

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تنها تعداد دانشمندان ما که جزء دانشمندان یک درصدی جهان هستند ۲۰۰نفر است، اضافه کرد: در زیست فناوری نیز در رتبه ۱۳ قرار داریم؛ ارزش این رتبه زمانی معلوم می‌شود که بدانیم در شرایطی که  جوانان ما را به عنوان دانشجوی هسته‌ای و بیوتکنولوژی از دانشگاه‌های اروپا اخراج کرده و گفته‌اند حق ندارید این رشته‌ها را  بخوانید، حاصل شده است.

وی با اشاره به گزارش دانشگاه جورجیا درباره پیشرفت نانو در ایران گفت: از نظر مقالات نانو رتبه چهارم جهان را داریم و ایران با اینکه ۱درصد جمعیت جهان را دارد اما ۲درصد محصولات بیوتکنولوژی جهان را تولید می‌کند.

آقامیری افزود: فناوری هسته‌ای، فناوری کنترل و مهار انرژی درون هسته برای تسهیل در زندگی انسان هاست، اما سؤال اینجاست که چرا با وجود کاربردهای وسیع انرژی هسته‌ای، ما را از داشتن آن منع می‌کنند؟

این دانشمند هسته‌ای ابراز کرد: آمریکا در سال ۱۹۴۵ بمب اتمی را آزمایش کرده و به قدرت انرژی هسته‌ای پی برد و برای انحصار آن به خود برنامه‌ریزی کرد، اما با این وجود به مرور کشورهایی مانند شوروی سابق، چین، فرانسه و انگلستان  هم به این فناوری دست یافتند و برخی کشورها مانند پاکستان، آفریقا و رژیم صهیونیستی نیز آن را از خود امریکا دریافت کردند.

* از صفر و با مدل دفاع مقدس شروع کردیم

وی، حمله هوایی به هیروشیما و ناکازاکی، طرح شعار «انرژی هسته‌ای صلح آمیز» و بعد تاسیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی را اقدامات آمریکا جهت ارعاب جهانیان و محدود کردن فعالیت هسته‌ای در سایر کشورها برشمرد و گفت: برای دسترسی به نیروی انسانی هسته‌ای باید ابتدا علم و تجهیزات آن را داشت، در حالی که در ایران بعد از انقلاب، بیش از ۹۹درصد نیروهای انسانی این عرصه از کشور رفته بودند و ما در هر سه مولفه (نیروی انسانی، علم و تجهیزات) از صفر شروع کردیم.

آقامیری ادامه داد: برای شروع، با همان روش جنگ نظامی‌مان پیش رفتیم و همه آغازکنندگان از رزمندگان دفاع مقدس بودند که برای راه‌اندازی یک نهضت علمی، مجدد دورهم جمع شدند؛ شهید شهریاری که یک نابغه به تمام معنا و در جنگ تحمیلی نیز فرمانده گروهان بود، بعد از جنگ، تحصیلاتش را ادامه داد و بدون تحصیلات خارجی در این عرصه به بالاترین دانش‌ها دست یافت.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امروز شناسایی معدن، غنی‌سازی، تولید کیک زرد، طراحی رآکتور و سوخت و... در کشور صورت می‌گیرد، افزود: این پیشرفت معجزه‌آسا امروز به حدی برای ما عزت آفرین بوده است که غربی که زمانی به ما می‌گفت حق ندارید هسته‌ای داشته باشید، در برجام وجود ۵هزار سانتریفیوژ را پذیرفت.

* انرژی هسته‌ای عامل اقتدار کشور است

وی یادآور شد: ما باید از انرژی هسته‌ای برخوردار باشیم، اما نه فقط به خاطر کاربردهای آن، بلکه برای اقتدارآفرینی آن برای ما که با دست خالی و کاملا بومی به آن دست یافته‌ایم و این مهم در سایه حمایت‌ها و دوراندیشی‌های رهبر معظم انقلاب است که مسیر هسته‌ای ما را تغییر داده و به جایگاهی خاص و قابل توجه رسانده است. یادم هست سال ۸۰ که به دانشکده هسته‌ای آمدند خیلی تشویق کردند و امید دادند و آنجا بود که فهمیدیم می‌شود در این کشور کار هسته‌ای کرد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۱۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون سازمان انرژی اتمی: ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است

به  گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا جواد کریمی‌ثابت صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهش‌ماه) در آیین آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای گفت: شاهد برگزاری نخستین کنفرانس هسته‌ای در سطح بین‌المللی و به‌صورت گسترده هستیم که این رویداد علمی با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است.

رییس انجمن هسته‌ای ایران درباره تعداد آثار ارایه شده به این کنفرانس عنوان کرد: بیش از ۵۰۰ مقاله در سطح علمی بسیار بالا را دریافت کردیم که از میان آن‌ها، ۴۲۰ مقاله توسط داوران پذیرفته شد.

وی افزود: در جریان این کنفرانس ۳ روزه، برنامه‌ریزی شده تا ۱۶ میزگرد و پنل تخصصی برگزار شود که در حوزه‌های گوناگون که تمام فعالیت‌های هسته‌ای را پوشش خواهند داد.

کریمی‌ثابت گفت: حدود ۱۰۰ سخنرانی علمی در قسمت‌های گوناگون ارایه می‌شود که در مجموع بیش از ۵۰ سخنران خارجی خواهیم داشت که به‌صورت مجازی و حضوری در کنفرانس سخنرانی حضور دارند و به ارایه آخرین دستاوردهای علمی خود می‌پردازند.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران تصریح کرد: نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ۴ بخش سخنرانی‌های علمی، پوسترها، میزگردها و پنل‌های تخصصی و نمایشگاه جانبی برگزار خواهد شد.

گفتنی است مراسم افتتاحیه سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، معاون وی، مدیران ارشد صنعت هسته‌ای، متخصصان داخلی و خارجی و ... عصر امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت‌ماه) در اصفهان برگزار می‌شود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903385

دیگر خبرها

  • اسلامی: دشمنان هنوز هم‌ با ایران ‌هسته‌ای مخالفند
  • قدرت هسته‌ای، ثروت‌ساز و اقتدار آفرین است / آژانس در حوزه این تکنولوژی همکاری نمی‌کند
  • جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند
  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • تولید برق هسته‌ای تا ۲۵ سال آینده ۳ برابر می‌شود
  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران
  • معاون سازمان انرژی اتمی: ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است