Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانی بر ایجاد روحیه اتحاد، اعتماد و امید در جامعه توسط رسانه ها تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم همگرایی و همدلی میان اهالی فرهنگ و هنری و رسانه بیش از پیش تقویت شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «رضا کیانی» مشاور فرهنگی و هنری استاندار خوزستان به مناسبت روز خبرنگار از خبرگزاری شبستان بازدید و از فعالیت های خبرنگاران این رسانه تقدیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«رضا کیانی» در این دیدار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز بر ارتباط میان اهالی رسانه و اهال هنر تاکید کرد و گفت: بی تردید ارج نهادن به مقوله رسانه یکی از مؤلفه های توسعه در هر جامعه ای است و رسانه ها نقش بسیار مهمی در ارج نهادن به توسعه و پیمودن راه توسعه بر عهده دارند.

 

مشاور فرهنگی و هنری استاندار خوزستان با بیان اینکه رسانه ها با کنشگری، اطلاع رسانی، نقد و تحلیل و ارتباط با لایه های مختلف جامعه نقش مهمی را ایفا می کنند افزود: جامعه ای که بخواهد در مسیر توسعه قرار بگیرد به اعتماد، آرامش، اتحاد و امید نیاز دارد.

 

وی با اشاره به اینکه شفاف سازی در جامعه به نوعی آرامش را به جامعه هدیه می دهد اضافه کرد: انتظار داریم در روز خبرنگار، مقوله ارتباطات رسانه ای مورد بازاندیشی قرار گیرد و ببینیم چه خلأها، نقاط ضعف، کاستی ها و موانعی پیش روی ارتباطات رسانه ای وجود دارد.

 

کیانی تصریح کرد: همچنین رسانه ها باید ارتباطات خود را با مدیران و اقشار مختلف جامعه مورد بازشناسی قرار دهند و مدیران نیز باید تلاش کنند بیش از پیش به اهمیت ارتباطات رسانه ای پی ببرند و این موضوع را به عنوان یک ضرورت مورد توجه داشته باشند.

 

وی بر ضرورت توجه به انعکاس اخبار فرهنگی و هنری تاکید کرد و اذعان داشت: بخشی از واقعیت های فضای مجازی معطوف به فعالیت های فرهنگی و هنری است، از این رو نیازمند یک ارتباط مستمر و متناسب با مقتضیات زمان میان اهالی فرهیخته، هنرمندان، جامعه اندیشمند، پویا و متعهد رسانه و خبر هستیم.

 

وی ابراز کرد: معتقدم در این مهم باید قدم هایی را با در نظر گرفتن واقعیت ها و مصادیق برداشت و از کلی گویی اجتناب کنیم و نیاز است هم اهالی فرهنگ و هنر و هم فعالان عرصه رسانه نقشه راهی را پیش روی خود ترسیم کنند.

 

مشاور فرهنگی و هنری استاندار خوزستان پیشنهاد داد: هر پروژه هنری اعم از تولید تئاتر، موسیقی، پروزه های تولید فیلم سینمایی، گالری ها و تمامی فعالیت های ارزنده فرهنگی و هنری جهت برقراری ارتباط با رسانه ها یک مشاور رسانه ای و روابط عمومی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه همچنین از اهالی رسانه انتظار دارم که انعکاس اخبار فرهنگی و هنری را با یک نگاه عمیق انجام دهند و نه با دید رفع تکلیف عنوان کرد: وقتی ما بر انعکاس اخبار فرهنگی و هنری تاکید می کنیم منظور ما تنها مصاحبه با مدیران فرهنگی هنری نیست بلکه خبرنگاران باید علاوه بر آن در دل جامعه فرهنگی و هنری حضور یابند و تریبون هنرمندان باشند.

 

کیانی اظهار کرد: هنرمندان در شرایط بسیار سخت به انجام وظیفه و رسالت خود اهتمام می ورزند و توسعه فرهنگی استان را به عنوان یک دغدغه دنبال می کنند و با حداقل امکانات همچنان در صحنه هستند و به آگاهی بخشی و روشنگری و اعتبار فرهنگ و هنر اهمیت می دهند.

 

وی خاطر نشان کرد: لازم است اهالی رسانه در کنار این هنرمندان حاضر شوند و هنرمندان نیز رسانه ها را دوستان امین و مشاوران عالم و آگاهی بخش خود بدانند و اهالی اندیشمند و گرانقدر رسانه نیز هنرمندان را به عنوان وجدان بیدار جامعه تلقی کنند و آنها را در خط مقدم توسعه بدانند و تلاش کنیم همگرایی و همدلی میان اهالی فرهنگ و هنری و رسانه بیش از پیش تقویت شود.

 

وی با بیان اینکه در این راستا نیاز به برنامه و مکانیزم هایی سازنده داریم و باید از شعار دادن پرهیز و راهکارهایی عملی اتخاذ کنیم ادامه داد: تاکید دارم تمامی انجمن های هنری به تشکیل روابط عمومی به طور جدی و مقوله ارتباطات رسانه ای اهتمام ورزند تا از طریق آنها مسیر ارتباط میان هنرمندان و اهالی رسانه هموار شود.

 

مشاور فرهنگی و هنری استاندار خوزستان یاد آور شد: قطعا مدیران فرهنگی سهم بسزایی در این وادی دارند و ما باید هر اظهار نظری را در این مهم با یکسری مؤلفه ها و معیارهای مستدل ارائه دهیم.

 

وی اضافه کرد: اگر ارتباطات هنرمندان با اهالی رسانه ضعیف است باید با آمار و در نظر گرفتن مصادیق، نقاط ضعف و گره های کور را پیدا و دلایل را شناسایی و در رفع این معضلات و باز کردن گره ها با برنامه و تقسیم کار تلاش کنیم.

 

وی تصریح کرد: مصاحبه، انعکاس رویدادهای فرهنگی و هنری، نقد و تحلیل پیرامون تولیدات فرهنگی و هنری اعم از کتاب، شعر، فیلم، مدیریت فرهنگی و هنری، فعالیت انجمن ها و ... از جمله مصادیقی هستند که رسانه ها باید در اطلاع رسانی و شفاف سازی و انعکاس صحیح اخبار مورد توجه قرار دهند.

 

کیانی، عنوان کرد: رسانه ها باید تلاش کنند با شفاف سازی در افشای فرهنگی از سیاه نمایی، بدبینی، شیطنت و حاشیه های کاذب جلوگیری کنند و آرامش، اعتماد و اهتمام و فرهیختگی را در فضای فرهنگی و هنری بیش از پیش نهادینه کنند.

 

وی بر ضرورت ایجاد روحیه اتحاد، اعتماد و امید در جامعه توسط رسانه ها تاکید کرد و اظهار داشت: فعالیت های فرهنگی هنری، نشاط اجتماعی و آگاهی بخشی و اندیشه ورزی را در جامعه حاکم خواهند کرد و به کالبد جامعه سرزندگی می دهند که قطعا انعکاس این فعالیت ها اعتماد و امید مردم را افزایش و مردم را از حالت افعال، روزمرگی و پرداختن به حاشیه ها و مکانیکی اندیشیدن و نگاه بسیار خشک به مسائل مختلف دور و روحیه سرشار از تخیل و زیبایی را در میان مردم جامعه تقویت می کند.

 

وی با تاکید بر توجه رسانه ها به سازمان های مردم نهاد و دفاتر تسهیل گری اجتماعی ابراز کرد: در دل سازمان های مردم نهاد و دفاتر تسهیل گری هم که در مناطق کم برخوردار هستند، فعالیت های فرهنگی و هنری همچون جلسات کتابخوانی و تحلیل و نقد فیلم انجام می شود که ارتباط رسانه ها و اهالی فرهنگ با این مراکز به می تواند در پیمودن مسیر توسعه مؤثر باشد.

 

مشاور فرهنگی و هنری استاندار خوزستان اظهار کرد: یکی دیگر از مواردی که باید در حوزه فرهنگ مورد توجه رسانه ها باشد نگاه تخصصی به خبرنگاری در حوزه فرهنگ و هنر و روزنامه نگاری است که هر کسی نمی تواند سکان دار این مهم باشد؛ روزنامه نگاران و اهالی فهیمی که قصد دارند در حوزه فرهنگ قلم فرسایی کنند قطعا باید از مقتضیات مسائل فرهنگی آگاه باشند و اولویت های فضای فرهنگی را بشناسند.

 

پایان پیام/72

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید قربان دعای عرفه عید قربان روز خبرنگار مراسم دعای عرفه دهه ولایت و امامت شبستان یزد روزنامه عید سعید قربان مسجد رضا کیانی بازدید از خبرگزاری شبستان روز خبرنگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۳۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی خدابخشی- طی روزهای اخیر موضوع حجاب وعفاف به عنوان یک موضوع مهم فرهنگی یکبار دیگر با اجرای «طرح نور» از سوی فراجا و با نزدیک شدن به نهایی شدن لایحه حجاب در مجلس شورای اسلامی محور توجه قشر گسترده ای از مردم جامعه قرار گرفته است.

طرحی که به دلیل نبود برنامه ریزی مدون و انجام وظیفه از سوی دستگاه ها، سازمان ها و نهادها در حوزه عفاف و حجاب پس از حدود 20 ماه کش و قوس فراوان در بین ارکان مختلف تصمیم گیر فرهنگی کلان جامعه یکبار دیگر با تغییر نام از سوی نیروی انتظامی به مرحله اجرا گذاشته شده تا این نیرو به تنهایی در این میدان خطیر بار سنگین بر زمین مانده دیگر نهادها را به دوش بکشید، شاید که در قبل آن اوضاع آشفته نوع پوشش در جامعه سامانی یابد.

طی ماه های گذشته موضوع حجاب و نمایش نسخه جدیدی از آن که سنخیتی با جامعه اسلامی ایرانی ندارد ابعادی فراتر از حوزه فرهنگ به خود گرفته تا شیطنت رسانه ای آن را به نماد و رویکردی سیاسی امنیتی برای رویا رویی با نظام اسلامی مبدل سازد. یقینا شرایط ایجاد شده در مقوله حجاب در این روزهای جامعه زائیده یک رویداد و یا مولفه ای تک بعدی نیست بلکه باید آن را معلولی از مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دانست که با چاشنی فتنه انگیزی به صورت گسترده جامعه را به سه بخش  درگیر، همسو و ضد تبدیل کرده است. 

بر این اساس و باتوجه به قرار دادن پازل های شکل گیری این رویداد فرهنگی و اجتماعی که ردپای برنامه ریزانی غربی در آن به راحتی مشهود است باید کشف حجاب را جز در مواردی معدود که ناشی از کم دانشی و عدم برخورداری از تحلیل درست است، آن را شعاری بصری بر علیه نظام حاکمه دانست. برهمین اساس رویا رویی با آن نیاز به دست فرمانی جدید دارد، دست فرمانی که بتواند این حرام شرعی و حرام سیاسی که به چالش مهم ماه های گذشته کشور مبدل شده است را مدیریت و سلامت بصری را به جامعه ارائه کند.

حال سوال اینجاست آیا با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه باید چشم بر مقوله عفاف و حجاب بست؟ آیا می توان به بهانه حفظ وحدت و انسجام اجتماعی، انسجام دینی را نا دیده گرفت؟ پاسخ به این سوال را می توان در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی یافت به گونه ای که ایشان حجاب را مولفه سوم مورد نیاز جامعه امروز بعد از موضوعات اقتصادی و منطقه ای دانسته اند. بر این اساس حجاب را باید نقطه مرکزی حکمرانی فرهنگی و نمادی از فرهنگ دیرینه مردم ایران زمین در نظام و ساختاری دینی در طول تاریخ دانست که بن مایه آن شکل دهنده ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت بهتر چشم پوششی بر این واقعیت یعنی رسیدن به نقطه پایان حکمرانی فرهنگی در ایران.

یعنی همان چیز که دشمن طی سال ها برای آن برنامه ریزی کرده و رویای شیرین آن را برای خود تصویر کرده است. رویایی که می توان آن را با اطلاع رسانی صحیح و استفاده نو آورانه از ابزارهای رسانه ای و با افزایش سطح آگاهی مردم از این فرایند به سراب تبدیل کرد. 

عبور از این میدان پر مخاطره نیاز به نقشه عملیاتی دارد. متاسفانه در فرایند روایت میدان آنچنان که باید و شاید نتوانسته ایم میدان داری کنیم و عملا میدان در این بخش به شهروند خبرنگاران ضد امنیتی واگذار شده که سازنده خوراک خبری برای رسانه های معاند هستند. کسانی که به صورت عمده نقش موثری در مخالف سازی مردم با مقاله حجاب دارند اما کمتر دیده می شوند. حال باید در این میدان فرهنگی به بحث رسانه توجه ویژه ای شود تا حجاب به عنوان یک حکم شرعی در جامعه باز تعریف و مردم  بر لزوم رعایت حدود آن آگاهی یابند. تحقق این مهم میسر نخواهد بود جز افزایش سواد رسانه ای مردم و استفاده درست دستگاه های تبلیغاتی از رسانه. این یعنی استفاده از ابزار فرهنگی برای یک رویداد یا تهاجمی فرهنگی.

یقینا موضوع حجاب در کشور ما کلاف سر در گم و غیر قابل حل نیست و هم زمان با یافتن سر رشته آن می توان امید به باز کردن گره آن داشت. گره ای که می شود آن را با دست باز کرد و نه با دندان. یقینا میدان مبارزه فرهنگی نیازمند نقشه عملیات فرهنگی است و در آن ترازوی رویکردهای ایجابی می بایست بر رویکردهای سلبی سنگینی کند چیزی که امروز برعکس شده و همین عامل باعث شکل گیری تقابلی جدید با حجاب خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو