Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام لک‌زایی با بیان‌اینکه در دوره‌های متأخر رویکردی که به سیره اهل‌بیت(ع) پرداخته، تنزل یافته است، اظهار کرد: سیره‌پژوهی را باید از سطح اجتماعی به سطح راهبردی و تمدنی ارتقاء دهیم و انجام این مهم نیازمند گسترش دانش اجتماعی و تمدنی است.

خبرگزاری شبستان،‌ گروه اندیشهحجت‌الاسلام‌ «نجف لکزایی» پیش از ظهر امروز در مراسم رونمایی از جدیدترین آثار پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) که در تالار شیخ طوسی(ره) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در دهه‌های اخیر رویکرد جدیدی در بازخوانی سیره اهل‌بیت(ع) به وجود آمده که از ساحت فردی به ساحت‌های اجتماعی فراتر رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه از پیشگامان این عرصه سید محمدباقر حکیم است، افزود: شبیه همین ایده یعنی نقش ائمه(ع) در جماعت صالحان در اندیشه‌های آیت‌الله آصفی و شهید سیدمحمدباقر صدر پیگیری می‌شد، در ایران هم مقام معظم رهبری به‌صورت جدی به این مسئله پرداخته‌اند.


وی با اشاره به اینکه در دوره‌های متأخر رویکردی که به این بحث‌ها در سیره اهل‌بیت(ع) پرداخته تنزل یافته است، ادامه داد: سیره پژوهی را باید از سطح اجتماعی به سطح راهبردی و تمدنی ارتقاء دهیم و انجام این مهم نیازمند گسترش دانش اجتماعی و تمدنی است.


لکزایی ابراز کرد: جامعه شناسان پنج نهاد اساسی را مورد تأکید قرار داده‌اند که باید موردتوجه قرار گیرد، این پنج نهاد شامل نهادهای خانواده، بهداشت، تعلیم و تربیت، اقتصاد و حکومت هستند.


رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تأکید بر توجه به این پنج نهاد مهم گفت: باید سیره و زندگی ائمه(ع) را از این ۵ منظر مورد تحقیق و پژوهش قرار دهیم.


وی با تأکید بر ارتباط بین تاریخ با نیازهای روز، بیان کرد: یکی از معانی سیره متعارف با هَدی است که این مفهوم می‌تواند سیره را به سطح راهبردی و حتی فراراهبردی ارتقاء دهد، امیدواریم ارتباطات میان عالمان مختلف بیشتر شده و بتوان به این سمت رفت.


لکزایی ثمره شناخت عقل و جنود جهل را هدایت دانست و گفت: وقتی می‌گوییم کسی هدایت شد به این معنا است که در راه قرار گرفته است، اگر این عقلانیت و جامعه مبتنی بر جنود عقل را در یک‌طرف و جامعه مبتنی بر جنود جهل را در طرف دیگر قرار دهیم آن زمان می‌توانیم سیره اهل‌بیت(ع) را در ابعاد مختلف موردبررسی قرار دهیم.


رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نتیجه تربیت انسان را رشد عقل دانست و خاطرنشان کرد: سیره به معنای هدایت و هدایت به معنای راهبرد عقلانیت بوده و از این راهبرد به تمدن توحیدی و الهی خواهیم رسید.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید قربان دعای عرفه عید قربان مراسم دعای عرفه روز خبرنگار شبستان یزد روزنامه مسجد دهه ولایت و امامت عید سعید قربان سیره پژوهی اهل بیت ع پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید ائمه جمعه اردبیل بر رفع مشکلات معیشتی معلمان و کارگران

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اردبیل؛ ائمه جمعه شهرهای مختلف استان اردبیل امروز در خطبه های نماز جمعه، بر رفع مشکلات معیشتی معلمان و کارگران تأکید کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تجلیل از راویان فعال روحانی موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا
  • تأکید ائمه جمعه اردبیل بر رفع مشکلات معیشتی معلمان و کارگران
  • نشریه وب پژوهی فصلنامه شد
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
  • کشف ۴۰۰ میلیارد کالای قاچاق در اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در لرستان
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • طرح ارتقاء امنیت اجتماعی وپاکسازی نقاط جرم خیزدر کهگیلویه اجرا شد
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود