Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، چندی پیش مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش‌و‌پرورش از ارائه طرح «تربیت جنسی دانش آموزان» به شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد. طبیعتاً تربیت جنسی یا آموزش جنسی متفاوت است اما بسیاری از مردم جامعه تربیت جنسی را با آموزش جنسی اشتباه می‌گیرند.

علیرضا کاظمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه بحت تربیت جنسی یک مسئله ملی است، اظهار کرد: این بحث در حال حاضر در شورای انقلاب فرهنگی مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اینکه وزارت آموزش‌و‌پرورش به این موضوع ورود کند، طبیعتاً نیازمند یک سند فرادستی است. پیش‌نویس اولیه سند تربیت جنسی توسط آموزش و پرورش تهیه شده؛ اما هنوز در شورای عالی انقلاب فرهنگی به نتیجه نرسیده است.

وی ادامه داد: ابعاد مختلف این سند پس از به نتیجه رسیدن آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص خواهد شد. استاندارهای لازم، وظایف هر بخش و نحوه پرداخت به مسائل این حوزه، در سند تربیت جنسی مشخص شده است و عملاً وزارت آموزش و پرورش زمانی به این حوزه ورود پیدا خواهد کرد که این سند به عنوان قانون به این وزارتخانه ابلاغ شود، پس از آن وزارت آموزش و پرورش بر اساس آن، چارچوب‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام می‌دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به نحوه آموزش مدرسان تربیت جنسی گفت: بحث تربیت جنسی در حیطه فعالیت‌های توانمندی مشاوران مدارس است،‌ طبیعتاً آموزش و پرورش به شبکه‌های مشاوران مدارس آموزش‌های تخصصی ارائه می‌دهد. این آموزش‌ها با استفاده از ظرفیت‌هایی که در حوزه علمیه، مبانی دینی و سند تحول بنیادین ما وجود دارد، صورت خواهد گرفت. تربیت جنسی یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تربیتی در مبانی نظری اسلام به شمار می‌رود به این مسئله توجه ویژه‌ای شده و نقش مهمی را ایفا می‌کند.

وی بیان کرد:‌ چارچوب‌هایی که وزارت آموزش و پرورش می‌خواهد بر اساس آن حرکت کند و نیروی انسانی که می‌خواهد آموزش این مسائل را بر عهده بگیرد، باید بررسی شود؛ زیرا بحث تربیت جنسی در مقطع متوسطه اول تا دوم، خانواده‌ها، دختر و پسر متفاوت است، به همین منظور برای تمامی این گروه‌ها باید محتوای متفاوتی بر اساس چارچوب مشخص تولید شود. شبکه مدرسان که اکثریت آن‌ها را مشاوران تشکیل می‌دهند، پس از دریافت آموزش‌های لازم، به آموزش مسائل تربیت جنسی خواهند پرداخت.

کاظمی افزود: احتمال دارد بخشی از آموزش تربیت جنسی از طریق کتاب‌های درسی محقق شود. باید منتظر ماند تا مشخص شود که در سند تکلیف جنسی چه مواردی ذکر شده است و وظیفه هر بخش به طور مجزا مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه تربیت جنسی با آموزش جنسی متفاوت است، گفت: بزرگترین خطایی که در حال حاضر در جامعه ممکن است رخ دهد، این است که تربیت جنسی با آموزش جنسی اشتباه گرفته می‌شود. آموزش جنسی از نگاه آموزش و پرورش کاملاً مردود است، مبحثی تحت عنوان آموزش جنسی در فرهنگ دینی و اسلامی وجود ندارد؛ اما مبحث تربیت جنسی در این مبانی وجود دارد. تربیت جنسی به معنای آن است که برخی تمهیدات و مقدمات فراهم شود که دانش‌آموز بتواند غریزه جنسی خود را بشناسد و آن را کنترل کند. تربیت جنسی کاملاً در چارچوب عقل و شرع است و متناسب با سنین مختلف تنظیم می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: دانش آموز در حوزه مراودت‌هایی که دارد باید به برخی مسائل توجه ویژه‌ای داشته باشد. چنین مسائلی در سند تربیت جنسی آمده است، حتی در این سند مواردی مانند نماز خواندن،‌ روزه گرفتن و غیره ذکر می‌شود تا انسان بتواند غریزه جنسی خود را کنترل کند؛ به‌گونه‌ای که در چارچوب ضوابط عقل و شرع از این غریزه به درستی استفاده کند، این اقدام نه به معنای سرکوب غریزه و نه استفاده از آن است؛ بلکه در چنین شرایطی تنها آموزش غریزه جنسی مطرح می‌شود.

وی در پایات تاکید کرد:‌ به نظر می‌رسد تربیت جنسی نقش بنیادین در تربیت و رشد فرزندان دارد، در احادیث و روایات معصومان به این بخش توجه ویژه‌ای شده است. رفتار‌های فرد در دوران بلوغ باید به دانش‌آموزان دختر و پسر آموزش داده شود. بخشی از تربیت جنسی مربوط به یادگیری احکام، آگاهی، کنترل و غیره است. تربیت جنسی ابعاد وسیعی دارد که در سندی که وزارت آموزش و پرورش تدوین و تهیه کرده، در نظر گرفته شده است. نقش دستگاه‌های مختلف علاوه بر آموزش و پرورش در این سند دیده شده است، رسانه‌ها در این زمینه می‌توانند نقش پر رنگی را ایفا کنند. تربیت جنسی اگر در جامعه مورد دقت قرار نگیرد حتماً دانش‌آموزان متحمل آسیب‌هایی در این حوزه خواهند شد.

انتهای پیام/

31 / 320 آموزش جنسی کتب درسی معاون پرورشی معاون فرهنگی علیرضا کاظمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش جنسی کتب درسی معاون پرورشی معاون فرهنگی علیرضا کاظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۴۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی از افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی طی دو سال اخیر خبر داد.

مسعود سعادتی، جمعه، ۱۴ اردیبهشت ماه، در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه تبریز، گفت: امسال در تلاش هستیم تا فضای ورزشی به ویژه در مدارس دخترانه در اولویت قرار گرفته و شاهد افزایش آن باشیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: هفته‌ی معلم بهانه‌ای برای یادآوری اهمیت و جایگاه مقام معلم است و تجلیل از ارزش و جایگاه معلم حتماً محدود به دوره‌ی زمانی خاص نیست و تمام ایام سال وظیفه داریم همیشه از زحمات آنها قدردانی کنیم.

وی ادامه داد: معلمی اگر به دیده‌ی شغل و کار ادارای بوده و بدون ایثار، اخلاص و مسئولیت پذیری باشد نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت.

سعادتی با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است، گفت: وجود شخصیت‌های بزرگی همچون شهید مطهری، باهنر، مفتح، رجایی که معلم و رهبران سیاسی انقلاب اسلامی بودند برای تک تک ما مایه‌ی افتخار و مباهات است.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با بیان اینکه آموزش پرورش استان با تمام همت خود در تلاش است تا بزرگترین رسالت خود را به نحو احسن به سرانجام برساند، خاطر نشان کرد: یکی از اولویت‌های آموزش و پرورش، بحث پرورش‌ و تربیت دانش آموزان است و به قدری مسئله‌ی مهمی است که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیر خود با معلمان به آن تاکید کردند.

وی افزود: استان آذربایجان شرقی از نظر بررسی آسیب‌های احتمالی اجتماعی در مدارس جزو استان‌های پیشتاز است.

وی با بیان اینکه وجود آسیب‌های اجتماعی در مدارس غیرقابل انکار است، اظهار کرد: باور داریم حتی یک مشکل در تربیت دانش‌آموزان غیر قابل تحمل بوده و باید در اسرع وقت حل شود.

وی با بیان اینکه مسائلی بازمانده از دوران کرونا وجود دارد که همه‌ی ما نسبت به حل این مسائل وظیفه داریم، ادامه داد: طرح رصد آسیب‌های اجتماعی در مدارس که اولین قدم پالایش اطلاعات و غربالگری بوده و بیش از ۸۰ درصد دانش آموزان در این طرح غربالگری شده‌اند.

سعادتی اذعان کرد: در حال حاضر در بیش از ۸۰ درصد مدارس استان در هفته حداقل یک نماز جماعت برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته در بین استان‌های بزرگ با کمترین مشکل از کمبود معلم مواجه بودیم، گفت: آموزش و پرورش در امر تربیت بدون مشارکت خانواده‌ها نمی‌تواند موفق شود و تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با حضور والدین انجام پذیر است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • راهبردهای رهبر انقلاب در حوزه آموزش‌وپرورش بر روی کاغذ باقی نماند
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • بهترین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب که بود؟
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند