Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، محمدجواد آذری جهرمی دقایقی پیش در نشست شورای اداری استان مرکزی با اشاره به وضعیت فناوری اطلاعات در استان اظهار داشت: حوزه ICT در استان مرکزی از سال گذشته با پیگیری طرح‌های ابلاغی، عملکرد موفقی داشته بطوری که این بخش در استان با صرف 172 میلیاردتومان اعتبار با رشد شاخص 2 تا 3 مرتبه همراه بود، به‌صورتی که درحال حاضر دوم تا سوم فناوری اطلاعات کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف اصلی حضور ما در این استان بررسی معضلات است و باید به بخش‌های قابل کار بپردازیم به طوری که برخی از معضلات به‌صورت واضح مشخص بودند که نیازمند رسیدگی جدی هستند، در تقسیمات شکل گرفته کشور در حوزه جاده‌های مواصلاتی بخش‌هایی شامل پوشش‌دهی نشده بودند که تلاش می‌کنیم در سه ماهه آینده این معضلات برطرف شوند.

آذری جهرمی عنوان کرد: عملکرد تلفن ثابت عقب‌گرد داشته که در تلاشیم این عملکرد را برطرف کنیم و توجیهی ندارد که در منطقه‌ای که بالای 4 هزار نفر ساکن شده‌اند با بیان اینکه "به نفع من نیست" مخابرات خدمات‌رسانی نکند که باید بررسی شود، از سویی توسعه تلفن ثابت و فیبر نوری در استان مرکزی و شهرک‌ها از دیگر اقدامات ما خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: هزینه‌ای که برای توسعه فیبر نوری در منطقه انتهای هپکو پرداخت شده شامل تخفیف 50 درصدی می‌شود و برای سایر شهرک‌های صنعتی نیز مساعدت‌های لازم باید اعمال شود، در منطقه شهرک امیرکبیر مردم با مجوز شهرداری ساکن شده‌اند واین کاستی و خلل و نبود شبکه تلفن ثابت ناراحت کننده است که باید مورد رسیدگی واقع شود.

آذری جهرمی با اشاره به هوشمندسازی مدارس در کشور گفت: مدارس کپری به واسطه هوشمندسازی مورد بررسی قرار گرفته این درحالی است که 106 هزار مدرسه در کشور است و در 5 استان نیز 176 مدرسه کپری وجود داشت که این تعداد مابقی مدارس را زیر سئوال برد، حال اینکه در چند شهرک 4 هزار نفری تلفن ثابت و شبکه خدماتی با خلل مواجه شود مابقی عملکرد مخابرات را نیز زیرسوال خواهد برد.

وی ادامه داد: در مهر ماه نیز سفری به استان مرکزی خواهیم داشت زیرا توسعه شبکه فیبری به همکاری همگانی احتیاج دارد و انتظار داریم تمامی دستگاه‌ها اعم از شهرداری مساعدت گنند تا پروژه‌های مخابراتی با سرعت پیش برود.

آذری جهرمی عنوان کرد: برقراری ارتباط لازمه توسعه است اما انقلاب صنعتی چهارم ظرف 10 سال آینده به بلوغ می‌رسد و بر مبنای فناوری اطلاعات است.

وی بیان کرد: نشانه‌های بروز انقلاب صنعتی مبنی بر فناوری اطلاعات بروز یافته و حتی در کشور ما نیز این روند ترویج یافته و برای مثال می‌توانیم به برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی به‌صورت استارتاپ، شبکه اسنپ و سایر این خدمات اشاره داشته باشیم، ارزش این شرکت‌ها درحال رسیدن به بالای هزار میلیاردتومان است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: امروزه شبکه بانکی ما ارتباط تنگاتنگی با فناوری ارتباطا پیدا کرده، پرداخت الکترونیکی درحال اجرا است اما وزارت ارتباطات وظایف بانک مرکزی را در این زمینه بر عهده ندارد بلکه وظیفه هر واحدی در این فضا بر عهده خود مجموعه است و حتی اگر جرمی نیز رخ دهد برعهده وزارتخانه نیست بلکه وظیفه ما تسهیل زیرساخت و فراهم‌سازی مسیر است.

وی بیان کرد: هیچ دستگاهی به تنهایی موفق به ساخت فرهنگ نمی‌شود، اینکه شبکه ملی ارتباطات مهم‌ترین زیرساخت ارتباطی آینده ما تلقی می‌شود باید به آن توجه داشت.

آذری جهرمی افزود: شبکه ملی ارتباطات به معنای فیلترینگ نیست بلکه زیرساخت اقتصاد آینده است اما در این زمینه تنها وزارت ارتباطات نقش ندارد بلکه هر دستگاهی موظف به انجام وظایف خود است، بنابراین مقررات‌گذاری و توانمندسازی باید در کنار یکدیگر باشند تا منجر به نتیجه شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: امروزه در تمامی کشورها در عرصه پخش شایعات قانون و مقررات دارند، در این زمینه وزارت ارتباطات به تنهایی نمی‌تواند کاری را از پیش ببرد، نقطه بزرگی و عظمت جمهوری اسلامی در آینده اقتصاد دیجیتال خواهد بود زیرا جوهره وجودی این عرصه مغز جوانان است که قابل تحریم و مصادره نیست و خوشبختانه این جوشش در جوانان کشور وجود دارد که باید نمایان شود.

وی خاطرنشان کرد: از پیشرفت تکنولوژی ترسی نداریم و خواهشمندیم فعالان این عرصه کار خود را پیش ببرند، استارتاپ یعنی نوآوری و کنارگذاشتن مشکلات، در این زمینه مقاومت‌هایی وجود دارد و در نظام‌های دولتی و وابسته به حاکمیت علاقه به نگهداری مردم در پشت در اتاق‌ها وجود دارد که این مجامع دربرابر دولت الکترونیک مقاومت می‌کند اما باید این مقاوت‌ها را پس بزنیم و با شتاب پیش‌برویم.

وی ادامه داد: اینکه بر پارک اقتصاد دیجیتال تاکید داریم نیازمند فرهنگسازی است، استارتاپ‌ها به امید دولت نباشند بلکه در این زمینه باید خلاقیت خود را جا بیاندازند تا موفق باشند و نهاد تحلیل گر خود استارتاپ‌ها هستند و در این زمینه تنها نهاد قانونی بر عهده دولت است.

وزیر ارتباطات ادامه داد: سیاست‌گذاری در تغییر سیاست هوشمند نیازمند فرهنگسازی است که بخش عمده‌ ان برعهده استارتاپ‌ها گمارده شده است، جوانان استان مرکزی توانمندی قابل توجهی دارند و ما به این ظرفیت واقف هستیم و باید بر اساس این فرهنگ روی استان مرکزی سرمایه‌گذاری ویژه‌ای داشته باشیم، همچنین این استان از راه‌های اصلی و فرعی مهمی برخوردار است که باید نسبت به ساماندهی آنها در راستای افزایش ارتباطات اقدام کنیم.

آذری جهرمی با اشاره به موضوع ریجستری تلفن های همراه گفت: ریجستری ثابت کرد اگر بخواهیم می‌توانیم از قاچاق جلوگیری کنیم و مواردی که پیش می‌آید برای افرادی است که نمی‌خواهند با آن مقابله کنند، واردکنندگان باید توسعه یابند و در این زمینه پیشنهاد می‌دهیم تعاونی صنفی که در استان مرکزی ایجاد شده تعیین ظرفیت شود و در راستای توسعه یابی آن درصورت امکان و وجود ظرفیت کافی شخصا حمایت می‌کنم.

وی عنوان کرد: مسئله سلب امتیاز سیمکارت و لغو ریجستری پیگیری می شود، در حوزه بازی‌های آنلاین نیز رسیدگی‌های لازم اعمال می‌شود اما تعارض فیلتر و غیر فیلتر در این زمینه وجود دارد که در برخی از موارد خارج از کنترل است، همچنین اینکه مخابرات در مناطقی که سوددهی ندارند آنگونه که باید خدمات ارائه نمی‌دهد پذیرفته نیست در این صورت باید در مناطقی که سوددهی بالایی دارند عملکردی متفاوت داشته باشند.

وی افزود: مدیری که از سواد دیجیتالی برخوردار نباشد محکوم به شکست است و در این زمینه خصوصی یا دولتی بودن شرکت تفاوتی ندارد بلکه مجموعه‌ای موفق است که بتواند خود را با شرایط دیجیتال وقف دهد، در مقایسه وضعیت کنونی ناجا با سال 77 می‌توانیم دریابیم که با استفاده از تکنولوژی ساماندهی مطلوبی در فعالیت خود داشته است.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: کشور از ظرفیت‌های مطلوبی برخوردار است که با مدیریت منابع و افزایش بهره‌بری شاهد پیشرفت آن هستیم، ارتقاء سطح تکنولوژی در حوزه افزایش امنیت نیز دخیل است که نباید از این مسئله به آسانی بگذریم.

آذری جهرمی اضافه کرد: مقررات گذاری سیستم‌های ابری که دولت استفاده نمی‌کند با توجه به روند پیشروی بلوغ تکنولوژی، سازمانی که از این روند استفاده نمی‌کند باید بدانید که جز رانت از چیز دیگری پیروی نمی‌کند زیرا هم ظرفیت و هم زمینه تکنولوژی بهتر وجود دارد و در این ظرایط لزومی ندارد که هر ارگان برای خود یک اوپراتور تشکیل دهد.

وی عنوان کرد: منظور از دفاتر پیشخوانی که در دولت به‌عنوان موانع اجرای برخی طرح‌ها مطرح شد دفاترپیشخوان خدمات‌رسان نیستند بلکه برخی از دستگاه‌ها برای خدمات خود دفتر پیشخوان زده‌اند که در دولت ممنوع شده اما علی‌رغم اعمال ممنوعیت این مسئله هنوز هم فعالیت دارند که معمولا این دفاتر به اقوام سران ادارات سپرده و پول آن را از مردم می‌گیرند و تعدد دفاتر الکترونیکی مانع از سودآوری اقتصادی آنها می‌شود زیرا همه خدمت باید در یک میز ارائه شوند و اینکه هر دستگاه یک دفتر خدماتی داشته باشد جز دست کردن در جیب مردم چیزی نیست و باری بر روی خدمات ارائه شده به مردم است.

وزیر ارتباطات عنوان کرد: یکی از مراکز داده خوب در انتخابات در استان مرکزی وجود داشت که کارایی بالایی نیز نداشت که اکنون به یک مرتبه ملی مبدل شده، اینکه بگوییم تجهیزات را برداشته وبرده‌اند صحیح نیست بلکه این تجهیزات برای استفاده در یک مرتبه ملی بکار گرفته می‌شود با این حال نگاه ما به افزایش سرمایه استان و کاربری شدن مراکز داده استان است و نگوییم که تجهیزات را برده‌اند، اگر جایی وجود دارد که این تجهیزات در سطح بالاتری مورد استفاده واقع شود اعلام شود تا رسیدگی کنیم.

وی افزود: درخصوص مراکز گردشگری استان مرکزی سعی بر این است که مساعدت‌های لازم به انجام برسد تا بتوانیم شبکه ارتباطی را در این مراکز فعال سازیم، درخصوص ارائه آدرس و اطلاعات مخاطبان به دستگاه‌های خدماتی اعم از پلیس، اورژانس و غیره نیز پیگیری‌های لازم را به انجام می‌رسانیم، همچنین معضلات شهر جدید امیرکبیر نیز مورد بررسی واقع می‌شود تا مشکلات خدمات‌رسانی در این زمینه نیز هرچه سریعتر مرتفع شوند.

آذری جهرمی ادامه داد: در دولت دوازدهم خدمات به شرکت‌های ثالث ارائه نشده و تنها به اوپراتورها این خدمات را دریافت می‌کنند تا ارائه دهند و معتقدیم این روند از استراتژی صحیحی پیروی نمی‌کرد، تبدیل شبکه ارتباطی روستایی با رعایت دو شرط قیمت و کیفیت انجام شده است، همچنین در مهرماه به منظور کنترل پروژه‌ها و حضور در مناطقی که امروز فرصت نشد به آنها سفری دشاته باشیم به استان مرکزی سفری خواهیم داشت.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شورای اداری فناوری اطلاعات استان مرکزی رشد فناوری مخابرات تلفن فیبر نوری ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرداری مدرسه انقلاب انتخابات بانک مرکزی وزارتخانه فیلترینگ اقتصاد قانون جمهوری اسلامی مغز دولت الکترونیک دولت خلاقیت تلفن های همراه قاچاق پول سرمایه گردشگری مشکلات فیلترینگ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات محمدجواد آذری جهرمی شبکه ملی ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۶۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، گفت: با توجه به ادعای مطرح شده توسط یک اپراتور اینترنتی مبنی بر نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم تولید داخل، آنهم مودمی که در منطقه محروم بم تولید می‌شود و ظلم و اجحافی که در حق این تولیدکننده شده است، سازمان تنظیم مقررات این اختیار را دارد که شبکه اپراتور را بررسی کند و نتایج را در اختیار مردم قرار دهد که چه میزان از این نارضایتی مردم، از مودم های تولیدکننده داخلی بوده است.   میثم عابدی، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری‌ اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا و در واکنش به «اظهارات رئیس هیات مدیره شاتل مبنی بر اینکه به اجبار دولت از مودم بی‌کیفیت داخلی استفاده می‌کنند»، گفت: تجهیزاتی که داخل کشور تولید می‌شود به واسطه اپراتورهای مختلف در حال استفاده است و اگر بخواهیم از کیفیت تجهیزات رضایت سنجی داشته باشید، باید با مدیران عامل اپراتورهای مختلف صحبت کنید که کیفیت تجهیزات مشخص است و بحثی در این موضوع نداریم.   وی، ادامه داد: وزارت ارتباطات از همه حمایت می‌کند، هم از اپراتورهایی که توسعه شبکه دارند و هم شرکت‌هایی که تجهیزات زیرساحتی مورد نیاز را تهیه می‌کنند؛ این حمایت شامل همه تجهیزات من‌جمله پسیو و اکتیو شبکه می‌شود.   معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری‌ اطلاعات، اظهار کرد: در دولت سیزدهم که دکتر زارع پور به عنوان وزیر ارتباطات مشغول خدمت به مردم است، 20 ترابیت ظرفیت انتقال کشور را با تجهیزات داخلی راه اندازی کردیم و زیرساخت به عنوان شرکتی که سرویس محور است، رضایت خوبی از کیفیت این روند دارد.   عابدی، خاطرنشان کرد: در حوزه تجهیزات مودم که مصرف کننده نهایی آن مردم هستند، تولیدکننده‌های مختلفی در کشور در حال فعالیت هستند. بحثی را با اپراتورها داشتیم که با کمک ما، درصد مشخصی از مودم های مورد نیاز امسال را از تولیدکننده‌های داخلی کشور خریداری کنند تا افزایش ظرفیت تولید و توسعه بازاری هم برای اپراتورها که در چند سال گذشته محصولاتشان را عرضه و ثابت کردند و محصولات قابل قبولی هم است، باشد و در اختیار تولیدکننده ها قرار دهیم؛ به شرط آنکه کیفیت هم داشته باشند، یعنی بعد از روند تولید، هم اپراتور و هم سازمان تنظیم مقررات به عنوان متولی تنظیم گری کشور کیفیت محصولات را بررسی کنند و اگر مورد تایید رگولاتوری بود، افزایش ظرفیت تولید و استفاده از محصولات داخلی را با جدیت پیش ببریم و با درصد بالاتری در سال بعدی از ظرفیت تولید داخل استفاده کنیم.   معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، افزود: اپراتورها دوستان ما هستند و ممکن است برداشت اشتباهی از صحبت های مدیرعامل یکی از اپراتورها اخیرا منتشر شده باشد، این مدیر در جلساتی که داشتیم مخالفتی نداشتند و از طرف دیگر امسال اپراتورها می توانند 80 درصد واردات داشته باشند و محدودیت واردات نداریم و تولید داخل را قدم به قدم با توجه به افزایش کیفیت و رضایت مشتری و خرید سازمان تنظیم قرار است توسعه دهیم.   عابدی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار سیتنا مبنی بر حمایت وزارت ارتباطات از تولیدکننده های داخلی در صنعت مخابرات، گفت: این موضوع ربطی به حوزه کاری بنده ندارد، ولی سازمان تنظیم با توجه به ادعای مطرح شده می‌تواند ورود کند، چون در حق یک تولیدکننده داخلی آن هم در منطقه محروم همچون بم کرمان که در آن سرمایه گذاری شده و این اشتغال را برای منطقه محروم کشور ایجاد کرده، اجحاف شده و ظلم در حق این تولیدکننده شده است و سازمان تنظیم این اختیار را دارد که شبکه اپراتور را بررسی کند و نتایج را در اختیار مردم قرار دهد که چه میزان از این نارضایتی که از سمت مردم بوده، از مودم های تولیدکننده داخلی است و هیچ اجباری بر اپراتورها نبوده که این خریدها را داشته باشد و جلسه اخیر ما بر این بود که 20 درصد از خرید از تولید داخل باشد و اجباری نبوده و وارد فاز اجرا و قرارداد هم نشده است.   معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، افزود: اگر مودم به درستی کار نمی کند ضعف اپراتور است که از نظر فنی ندانسته چه مودمی مناسب شبکه آن است و هیچ اجباری در خرید مودم داخلی وجود نداشته است و اگر ضعف کیفیت دارد، از ضعف فنی خود اپراتور بوده است، ولی اگر تولید کننده مودم این درخواست را از سازمان تنظیم کند، سازمان گزارشی از کیفیت شبکه این اپراتور و نقش مودم هایی که با اختیار این اپراتور خریداری کرده را منتشر می کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آذری جهرمی به دولت رئیسی : در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست های ضداینترنت تجدیدنظر کنید/ مردم خوبی ها را ارج می نهند
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید
  • امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبر نوری در شهر بیرجند
  • وزیر ارتباطات: بررسی رفع فیلتر «گوگل پلی» در کارگروه فیلترینگ برای بار سوم
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • درخواست رفع فیلتر این اپلیکیشن در کمیته فیلترینگ بررسی می‌شود
  • آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید؛ فردا نگویید توطئه دشمن بود
  • هشدار آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید/ فردا نگویید توطئه دشمن بود